Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videomagnó problémák
Lapozás: OK   21 / 65
(#) BereczkiJ válasza CHZ hozzászólására (») Júl 23, 2014 /

Köszönöm a válaszod. Meg fogom nézni, és visszajelzek, hogy mit tapasztaltam.
Az LP üzemmódban felvett műsor lejátszására ez a videomagnó alkalmas-e?
(#) CHZ válasza BereczkiJ hozzászólására (») Júl 23, 2014 /

Nagyon régen láttam ilyen magnót, úgy emlékszem, hogy nem, de keress rá, vagy nézd meg a magnón, vagy a távvezérlőn. Kell hozzá SP/LP gomb..
(#) fulopis82 hozzászólása Aug 16, 2014 /

Üdv!
Segítséget kérnék egy Uher cvc200 típusú video recorderhez.Az ékszíjak felrakásánál elakadtam.
Ha valakinek esetleg lenne rajza a mechanikáról az megköszönném
(#) Monster02 hozzászólása Aug 23, 2014 /

Üdv! Mai nap kaptam egy video-t és hiányzik belőle valami . Valaki tudja esetleg mi az ? képet csatoltam. És ne a piros nyilat figyeld, hanem a feketével karikázott részt.
(#) CHZ válasza Monster02 hozzászólására (») Aug 23, 2014 /

Így nem látszik semmi hiány.. Mi a baja?
(#) uniman válasza Monster02 hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Hello!
Legalább a saját készülékedet fotózd le, mert ez nem e te fotód.
A típusát is leírhattad volna, akkor még a "service manual"-ját is megmutathattuk volna neked.
De itt egy másik kép.
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2014

VR_X.jpg

(#) Monster02 válasza uniman hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Üdv! nem tudok fényképet készíteni . Philips VR171 videóról van szó és hiányzik belőle az a kicsi fej rész. Vr-_x képen jól látható.
(#) Pityu9 hozzászólása Szept 13, 2014 /

Üdv!

Videomagnó javítással kapcsolatban egy általános kérdéssel fordulnék hozzátok. Az lenne a kérdésem, hogy a videomagnókban mely részeket mivel lehet kenni (és mivel érdemes), mert ezzel kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények és sokszor a SM is félrevezető (pl.: sanyo p88 tengelyek olajozása úgy, hogy a fogaskerekek műanyagból vannak, tehát azok rövid időn belül be fognak dagadni olajozás hatására, vagy itt szilikon olaj értendő?). A mode selecet switch belsejét mivel szabad kenni, hogy megvédjük az érintkezőket az oxidációtól és mind amellett ne kopjon el hamar ez érintkező/biztos kontaktust adjon. Sokan ajánlják a mechanika kenésére a savmentes vazelint, de nekem nem vált be, besűrűsödött és utána az alaplemezig le kellett bontanom a mechanikát utána teflonos szilikonnal kenten be (ez sem tudom, hogy mennyire jó). És mit tartalmaz az a kenőanyag, amit a Panasonic szervizkönyvekben említenek (az egyik fehér a másik fekete). Egyébként a következő kenőanyagok állnak rendelkezésemre: lítiumos gépzsír, szilikon olaj, teflonos szilikon zsír, grafitos szilikon zsír, varrógép olaj. Jó lenne ezt egyszer kibeszélni, mert szerintem sokakat érdekelne, hogy hogyan lehet szakszerűen videokat javítani. A segítséget előre is köszönöm!
(#) BereczkiJ hozzászólása Okt 3, 2014 /

Sziasztok!
Philips WR285 típusú videomagnó LP üzemmód lejátszására alkalmas-e? A távkapcsolóján van SP/LP gomb. Kell-e valamit tenni, hogy LP üzemmódban is lejátsszon?
A segítséget előre is köszönöm!
(#) Massawa válasza BereczkiJ hozzászólására (») Okt 3, 2014 /

Meg kell nyomni a gombot, és meglátod.....
(#) CHZ válasza BereczkiJ hozzászólására (») Okt 3, 2014 /

LP lejátszásához semmit nem kell tenni, automatikusan átkapcsol LP módra, CTL jel megoldja.
Felvétel estén kell választanod, LP/SP gombbal.
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2014
(#) BereczkiJ válasza CHZ hozzászólására (») Okt 9, 2014 /

Köszönöm.
(#) Kispotter válasza Register hozzászólására (») Okt 17, 2014 /

Szia! Nekem kellene az, hogy programot hogyan lehet áthelyezni benne!! Légyszi rakd be azt a részt! Köszi!
(#) Kispotter hozzászólása Okt 17, 2014 /

Sziasztok! Panasonic NV-SD207-hez keresnék magyar nyelvű használati utasítást!! Vagy ha valaki megmondja a magnón belül a programokat hogy tudom más helyre rakni azt is megköszönném!!
(#) MaffeiKrauss válasza Kispotter hozzászólására (») Okt 22, 2014 /

Szerintem ezzel a kérdéssel elkéstél!
Ma már a földfelszíni TV adás digitális. A videomagnó tunerén már nem tudsz adást beállítani.
(#) CHZ válasza MaffeiKrauss hozzászólására (») Okt 22, 2014 /

Szerintem nem késett el, mert analóg kábeltévé adóinak beállításához még most is kell ..
(#) MaffeiKrauss válasza Kispotter hozzászólására (») Okt 23, 2014 /

Nekem csak NV SD400 használatim van. Ebben nincs szó átprogramozásról.
Próbáld meg az áthelyezni kívánt adónál a kézi programozásba lépni és ott átírni a csatorna számát a kívánt újra. Ezután elmenteni.
(#) Kispotter hozzászólása Nov 5, 2014 /

Nem tudom él e még a fórum remélem tud valaki nekem segíteni!
Problémám az, hogy van egy panasonic NV-SD207-es típusú videólejátszóm. Még régebben kazettákat digitalizáltam vele aztán akkor valami lett vele mert néha hibakódot írt ki, majd később nem volt hajlandó bevenni a kazettát mert nem csinált semmit. Aztán most pár év után elővettem mert kellet tunernak a régi TV-m hez, pár adót nem tudtam vele befogni csak ha már elővettem szétszedtem megnézem látom-e mi baja lehet és semmit nem csináltam vele azóta probléma nélkül működik. Annyi vele a bajom hogy teljesen véletlenszerű időnként, ha be van kapcsolva ha nincs magától elindul valami a mechanikába egy 5 másodpercre. Ilyenkor az ajtaján ahol a kazettát kell berakni az ajtó kicsit elindul felfele, a fej felpörög és halk morgó búgó hangot ad majd utána semmi azt 5 vagy 5 perc múlva vagy napok múlva megint csinálja. Kazetta egyébként nincs benne. Mi lehet a baja??

CHZ: Igen ehhez kellett!
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2014
(#) velegiistvan hozzászólása Nov 8, 2014 /

Sziasztok!

Van egy Panasonic nvfj612 típusú videomagnóm, ami a következőt produkálja:
Lejátszáskor hangyás a kép, ill. a kazettát visszafelé nehezen tekeri, amikor a végefelé van már a szalag.
Eleinte a lejátszás működött, de mostmár csak pár másodpercre hajlandó elindulni, utána olyan, mintha benyomnám a stop gombot. Gyanítom szíjat kellene cserélni benne, de mielőtt nekiállnék szétszedni, volna pár kérdésem:
Egyik barátom mondta, hogy valamelyik panasonic gépben a szíj cseréje kicsit nehéz. Finommechanikai tapasztalatokkal nem rendelkezvén inkább addig nem dönteném szét a gépet, amíg a következőkről nincsenek infóim:
Itthoni szerszámokkal (csavarhúzó, kombinált fogó, orvosi csipesz) megoldható a szíjcsere ennél a típusnál? Érdemes foglalkozni ezzel a géppel, vagy annyira nem jó minőségű masina?
Van valami, ami a szíjon/ gumigörgőn kívül tönkre tud menni az idők során? Ugye nem kell újra kalibrálni a mechanikát?

Egyszer haveral egy Samsung masinában cseréltünk szíjat, ott csak kikaptuk a mechanikát, és elvégeztük a cserét, nem kellett komolyan belenyúlni a gépbe. Ennyi az össz videószerelési tapasztalatom.

Hogyan szabad tisztítani a fejeket? Főleg a helikálisok miatt kérdezem.

Válaszaitokat előre is köszönöm.

Üdv:
István
(#) Kispotter válasza Kispotter hozzászólására (») Nov 11, 2014 /

NA most lejátszás közbe produkálta ezt és ki is írta a hibakódot! F 04 mi lehet ez??
Közben pedig találtam egy ilyet:
MEANING OF FAULT CODES
0 = NO FAULTS
1 = DRUM MOTOR STOPPED
2 = TAPE REEL STOPPED
3 = MECH STOPPED DURING LOADING TO DRUM
4 = MECH STOPPED DURING UNLOADING FROM DRUM
5 = CAPSTAN ROTATION FAULT
6 = MECHANISM STOPPED DURING TAPE-IN OR EJECT
Mit is jelentenek ezek valaki letudná fordítani??
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2014
(#) Kispotter válasza Kispotter hozzászólására (») Nov 11, 2014 /

Most pedig visszacsévélésnél meg F 03..
(#) kadarist válasza Kispotter hozzászólására (») Nov 11, 2014 /

Szia!
3-as hiba: a mechanika megállt, miközben zajlott a szalagbefűzés.
(#) gernerakos válasza Kispotter hozzászólására (») Nov 11, 2014 /

0=nincs baja
1=dob(itt gondolom a fej) motor leállt
2=kazetta csévéje(orsója leállt)
3=megállt a "mech" (nem ismerem ezt a szót, gondolom a befűzésnél a mozgó "tüskéket" jelenti)
4= mint ez előző, csak kifűzésnél
5=csörlő motorral van baj
6=leállt a mechanika a kazetta ki-vagy be adásánál
Remélem tudtam segíteni.
(#) Kispotter válasza kadarist hozzászólására (») Nov 11, 2014 /

De ezt nem értem.. Lejátszás közbe, meg hátratekeréskör mit fűzne be?? Szerintem megvan zavarodva mert ez a hibakód kazetta berakáskor, meg kivételekor kellene hogy megjelenjen szerintem..
Gernerakos: Köszönöm!
(#) CHZ válasza Kispotter hozzászólására (») Nov 11, 2014 /

Elsőre tisztítsd meg a mechanika által mozgatott programkapcsolót.
(#) Kispotter válasza CHZ hozzászólására (») Nov 11, 2014 /

Na most megint volt hibakód.. akartam is benyomni a powert egyből, hogy menjen tovább eddig ez bejött, de továbbra is kidobta a kódot.. Levettem a tetejét és össze volt gyűrve a szalag alább lesz fénykép is, meg egy videó is ahogy beveszi a kazit.. Most itt megy mellettem lejátszáson és várom mikor produkálja újra ezt a hibátItt a video! kep 1kep 2

Ebben szíj nincs, így cserélni sem kell.
Kapcsoló tisztítását (mode switch) továbbra is javaslom, ebben a mechanikában a motor pulley szokott meg megrepedni, ez a betöltő motoron található. Javítása nem egyszerű, kis gyakorlat kell hozzá. Ezeket az alkatrészeket, kiemelt mechanika másik oldalán találod.
Itt visszakeresve találsz képeket, javítási tippeket is hozzá.

Rendben köszönöm! Már 40 perce megy egyébként a videó mellettem hiba nélkül.. Szeretném látni mit csinál.. Bár van egy olyan sejtésem, hogy az lehet hogyha szemből nézzük a videót a jobb oldali orsó azt hiszem így hívják ami belemegy a kazettába az megáll. Nem tudom lehetséges-e, de csak ezt tudom elképzelni. Volt ilyen probléma fentebb mindkettő samsung videó volt azt hiszem.. Egyébként a mechanikát mindenféle kockázat nélkül kitudom venni? Nem ronthatok el semmit? Mert szeretek szerelgetni, szedtem szét, és raktam is össze már sok mindent de videó-t még soha

Ha figyelmesen csinálod, akkor nem.
Ha pulley hiba is van , akkor rosszabb is lehet, bent marad a kazetta és akkor már nem tudod kiszerelni a mechanikát.

Na akkor nekilátok! Egyébként most egy órát volt lejátszáson és semmi hiba.. kiadta, beveszi, tekeri.. nem értem.. Lehet hülyeség, de nem lehet, hogy valami kontaktos benne?? Vagy a programtárcsa ha koszos az okozhat ilyet??
Következő: »»   21 / 65
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem