Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Olyan gondom lenne, hogy október 6.-án írtam, hogy memóriát szeretnék bővíteni a gépembe. Most vettem bele 2db 2GB-os DDR2-es 800 mhz es memóriát ahogy javasoltátok, de most a 4 GB ból 3071MB-ot ismer fel ez mitől van? van valami megoldás, hogy mind a 4 GB-ot felismerje? Előre is köszönöm a választ!
Sziasztok!
Miért van, az hogy van egy külső vincseszter és a PC, USB hosszabbítón keresztül nem ismeri fel. Ha direktbe be van dugva hátul, akkor egyből jó. (az USB kábel nem hibás-más kütyü működik vele -pl: egér, billentyűzet) más USB hosszabbítóval is lett próbálva úgy sem jó. Lehet valamit kezdeni, hogy ne keljen állandóan matatni hátul a PC USB bemenetnél, mert sokszor kell elvinni a külső vinyót. Ha igen mit lehet tenni? Válaszokat előre is köszönöm! Üdv!
Gondolom usbről kapja a tápot(nincs külön tápja). A válasz, hogy nem kap elég energiát a hosszabbító miatt a külső hdd. Vagy olyan usb hubba dugod ami kap külső tápot, vagy hátra a gépbe.
Szia, Elég gagyik ezek a hosszabbítók, én is sokat szenvedek velük. Általában érintkezési hibásak, hiába az aranyozott csatlakozó. Szerintem a kábel-hossz miatt lesz kevesebb az 5V, próbálj meg egy olyan USB-elosztót, amibe külső 5V-ot be lehet táplálni.
Köszi a választ! ,nem írtam le mindent.
Igen USB-ről kapja a tápot. Igen hátra van bedugva a gépbe. Itt ugye azért is raktam fel a kérdést hogy van e valami módja annak hogy ne keljen állandóan hátulról kihúzni meg visszadugni .,gondolom ezért találták ki az USB hoszabbítót (és nem is olyan hosszú 1M-s a hosszabbító de ezek szerint ennyi elég is ahhoz hogy ne menjen)? A gép hátuljához elég macera hozzáférni,ezért lett volna jó a hosszabítóval,de nem megy.
Szia! Köszi. és ez milyen USB amibe lehet külső 5V-ot táplálni? Még nem láttam ilyet. esetleg egy link?
Írta más is, hogy a fesz. esés miatt nem megy rendesen. Külső tápos usb hub a megoldás erre.
Én ilyet használok: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2014
Szia, Most nem találtam hirtelen, de a 7 portosok mindegyikén van. Itt van egy belseje, amiben volt, csak az IC elment szabira, /kiszakadt a betáp kábel s összeért/ de látszik a kép tetején a csati, direktben csak rá van kötve a tápokra. Ha van egy pontos, 5V-os adaptered /teló, stp dugasztáp/ ezek alapján akár be is forraszthatod a 2 végét. Ezt egyébként a kínaiban vettem 1-2€ -ért.
Szia, Mivel note, a VGA memóriát mindenképpen a gépéből csippenti le. De nem írtad, hogy a 3071-et hol olvastad? A boot-oláskor, vagy a systemben?
Szia! Köszönöm!
Szia!
Ha kicsit visszább olvasol, láthatod az én kálváriámat, ugyan ezzel a problémával. Nem írtad milyen alaplap, de valószínűleg egy olyan, ami maximum 4GB-ot kezel - DE - csak a támogatott ram típusokból! Én beletörődtem (miután2 másikkal is kipróbáltam), hogy a 4GB-ból 3,2GB-ot használhatok, ami azért több mint a 2, és legalább dualban megy. Kaptam olyan infót, hogy a BIOS-ban állítsam át a Memory remap-pot, de azzal nekem még kevesebb (kb annyit mint Te) memóriát látott a W7. (És érdekes, mert nem csak a W7 lát 3.2-őt, hanem már induláskor is, szépen írja, hogy 2x 2GB DDR2, aztán amikor mutatja hogy 3,2GB...)
Szia!
Ennyit ismer fel, vagy ennyi a használható?
Szia, egyszeru a magyarazat: 32 bites oprendszer csak enyit lat. A 64 bites anyit lat amennyi benne van, nincs hatar.
Csak ami előzőleg lett tárgyalva, az 64bites volt, és nála se látta a teljeset....
Szia, gondolom nem hiaba szenvedsz a gep hatso usb csatijaival -> a gepen nincs elolapi usb. Egy masik megoldas hogy veszel egy hasznalt sz.gep hazat aminek van elolapi usb-je, igy nem kell hatul matatni.
Szia!
Több megoldás is szóba jöhet, ha van egy kis elektronikai gyakorlatod.Mindössze egy USB hosszabbítót kell feláldozni. 1. A hosszabbítónak a PC felőli végénél a vezetéket óvatosan , kb úgy 5cm hosszan lebontod, majd az USB táp + ágát átvágod, a negatívat csak blankolod. Egy stabilizált 5v tápról adod neki a kakaót úgy hogy csak az eszköz felé kötöd be a + ágat (vigyázva hogy még véletlenül se érjen a táp gép felé haladó vezetékéhez).Vagy a PC-ből veszel ki 5V ot , és az ábra szerint bekötöd. A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2014
Szia! Igazából nem tudom. A sajátgépet ha megnyitom alul írja hogy 3 GB a jobb egér tulajdonságoknál ír 3071MB-ot. Boottoláskor nem látom az adatokat, mert csak egy Fujitsu Siemens felirattal indul gép. Kipróbáltam azt is amit BEMcorp nak írtatok korábban, hogy az MSCONFIG-ba át állítani de nem engedi visszamegy 3071-re.
Szia!
64 vagy 32 bites? XP Vagy 7es? BIOS-ban mennyit ír ki?Bár ez XP-nek tűnik. Akkor megnyugodhatsz, mer XPben nincs 64bit magyarul.32 bit meg csak 4 Gb kezel beleértve a VGA memóriát is .
32 bites vista BIOS ban hol kell nézni? Ott nem kell állítani?
Ja, hogy 32bitessel próbálod? Akkor az a gond... Csere 64 bitesre, és mennie kellene a teljes memóriamennyiségnek. Feltételeztem, hogy előre olvastál, és nem 32 bittel próbáltad
Az a gond, hogy ezen a gépen gyárilag rajta van a vista és egy recovery programmal lehet visszaállítani a gyári állapotra. Ezért nincs hozzá semmilyen telepítő cd. Azért nem tudom win 7-re sem lecserélni. Esetleg van valami frissítési lehetőség 64 bit-re hogy ne kelljen újra telepíteni pl. az alaplapot?
Így már sehol.Nem gondoltam a Vistára csak a "Saját gép" miatt gyanítottam hogy XP.Mint ahogy írták 64bit-es rendszert kell feltenned.
Én még nem hallottam olyan "frissítésről, vagy programról" ami 32bitből 64et csinálna. Az alaplapi driverek beszerzésére, megnézed a lap típusát, és netről leszeded a megfelelőt, ugyan ezt a többi driverrel is. Ha már a wint újrarakod, érdemes 7et feltenni.
Nincs
Be kell szerezned olyan telepítőket, amelyik neked megfelel és újra kell telepíteni. De ha garanciás akkor ne nyúlj hozzá.
Vistával már kétlem, hogy garanciás lenne a gép
Szia.
Bővebben: Link Ez csak érdekesség. Win7nél a Home verzióban pedig 8Gb a max, Home Prem -ban már 16Gb, a felsö határ 192Gb. Win8-nál pedig 128-512Gb. Tényleg: nincs valakinek 128Gb-os RAM-ja eladó?
Csak 256GB-osom van... Pont a múlthéten adtam oda valakinek Egyébként, egy 128GB-os így néz ki. Ezek nem home use-ra vannak tervezve...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |