Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PC táp javítása
Szia!
Attól hogy a kondik látszólag nincsenek felpúposodva, még lehetnek rosszak. Én azért kiforrasztanám őket és műszerrel megmérném. Alul is fel szoktak púposodni. Egy komplett kondicsere lehet hogy megoldja a problémát.
Igen, így van. De a nagy kapacitású 200V -os pufferek maradhatnak. Legalábbis én még olyant nem cseréltem.
Felesleges kiforrasztani a puffereket, ESR mérővel rá kell mérni és kész sajnos előfordul rossz azok közt is... ESR mérő nélkül kicsit találgatás kapcsiüzemü tápt javítani
Így van, de én azért szoktam kiforrasztani mert az én műszerem nem tudja az áramkörben való mérést. Olyankor csal.
Olyat még én sem, de ha a többit átméri, akkor már azokat is illik.
Hát persze, átmérni átlehet. De mondjuk azok elég drágák, ha csak blamából kell cserélni. És lehet hogy a kollégának nincs műszere. Sőt, ritkák is. Én például nem találok 330µF/400V os kondit, ami 30×35 -ös, és 105°C ot bír. Ami meg lenne, az meg több ezer Ft
Tegnapi hozzászólásom eltűnt. Pedig a primer oldali pufferkondenzátor ugyanolyan elkó, mint a többi. Szervizgyakorlatban az is fogyott szorgalmasan. Régebbi tápegységeknél, amik még nem ilyen nagy frekin mentek és nem voltak ennyire túlhajtva, inkább azokat kellett cserélni, mint a kisebbeket.
Sziasztok, fujitsu-siemens tapot cserelt mar valaki szabvanyos tapra? Ezt azert kerdezem, mert van egy 3 eres csati ami az alaplapra megy (nem szabvanyos) es csak gondolom, hogy a venti tapja/vezerlese. Ez a tap regebbi verzio, oldalt a proci folott van.
Sziasztok!
A 360-as Chieftec-ben elszállt a 6,2V-os zéner az itt látható helyen csak nem ennyire durván 500mW-os elég lesz oda?
Szia,
Szerintem nézd meg a SB részt mert ha jól gondolom akkor ez a SB rész védelméhez tartozik és azért mehetett ki mert a SB 5V megemelkedett. Ha ez történt akkor a primer oldali kis értékű (10-47uF) elkókat kell kicserélni mert kiszáradtak és azért emelkedik a SB feszültség akár 6V fölé is. Én találkoztam egy olyan Chieftec táppal amiben a SB majdnem 7V-os értéket mutatott (a zéner az szakadt volt és nem tiltott le a táp) és primer kis kondik cseréje után szépen beállt a kívánt 5V. Azért mindenképpen érdemes kimérni minden feszt mielőtt gépbe kerülne. Remélem tudtam segíteni. Üdv
Köszönöm a választ, bár nem igazán ez volt a kérdés. Tettem bele fél wattosat, úgy néz ki jó lesz.
Más: van egy fsp350-60hln, a PG nagyon magas, a 3,3v 3,5-3,6 között van. Cseréltem a sok helyen emlegetett C43, C41 elkókat, CD olvasóval terheltem, nincs változás. Van valakinek ötlete?
Sziasztok Mágusok!!
A segítségeteket kérem aki tud segítsen. Előre is köszönöm!! Adott egy EHN-0746GB 460w táp ami nem akar indulni Probáltam a szokásos modon a zőld vez. összekötöttem a feketével de semmi csak a lila vez.van jelen 5.5v de a táp és a venti nem indul elKondik jók azokat kitudtam mérni , a zőld vez. egy WT 7510 -es ic egyik lábán van az ic nem tudom kimérni jó-e érdemes szerintetek kicserélni vagy lehet máshol a hiba? Tudom így látatlanba nem lehet tudni mi baja lehet ,de gondoltam hátha találkozott már valaki hasonló hibával.Nem vagyok egy szakember gondolom ez meg is látszik Minden segítőkész hozzászólást köszönök !! tiszt.: Komisa
Hello!
Meg kéne nézni a vezérlő IC, és a WT 7510 tápfeszültségét. Ha az nincs meg, akkor abba az irányba lehet továbbmenni. Ha megvan, akkor a vez. IC kimeneteit kell vizsgálni, hogy ad-e valami életjelet, tehát a primer oldalra van-e esélye eljutni a vezérlő jeleknek. Ha nincs vez. jel, akkor a vezérlő IC (PWM vezérlő) bemeneteit kell megvizsgálni, és persze a WT7510 -es bemenetét is (amennyiben a zöld vezeték nem közvetlen a WT7510 4-es lábára kapcsolódik).
Szia!
Köszönöm a segítökész hozzászólásod!! Nekifekszek) Előfordulhat az is ,hogy csak akkor indul ha berakom a gépbe és terhelést kap? Mert azt még nem próbáltam ,piacon vettem nem mertem egyből berakni.csak onnan gondoltam ,hogy nem jo mert a zőld +feketével szoktak indulni a tápok ez meg nem Az elado megesküdött hogy jó ,de hát nem mondthatja hogy rosz
Én meg megesküszöm neked, hogy az eladó hazudott! Annak el kell indulnia, ventilátort meg kell forgatnia zöld--> föld kapcsoláskor.
Sziasztok! A számítógépem sokszor ki szokott kapcsolni hirtelen, a múltkor 1 hónapja pedig az XP betöltésnél már újraindult folyamatosan.
A másik gépemből kivettem a tápot és azzal tegnapig működgetett (azzal is ki szokott kapcsolni), de most amint bejön az XP képernyő asztala azonnal kikapcsol. Pentium 4 -esekről van szó, a jelenlegi táp: Aopen FSP250-60GTA 250w Mi lehet a megoldás? Mivel javítható? Hol keressem a hibát? A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2014
Szia!
Előszőr meg kell győződni arról, hogy tápfeszültség-gondja van-e a számítógépnek. Javaslom, hogy szorítsd le a gép teljesítményét. Erre ötletek: CPU mag, és északi híd feszültségének, és órajelének lecsökkentése. Videokártya kivétele, ha van alaplapon integrált VGA. Csupán 1db meghajtó beüzemelése, ami legyen a HDD. Ja és az USB-n esetleg lógó T-Bird, töltődő telefon és egyebek lecsatlakoztatása A te problémádat valószínűleg a tápegységekben lévő öregedő alkatrészek amortizációja okozza. Kimondottan az elektrolit kondenzátorokra gyanakszom. De esetleg a csatlakozó aljzat (4PIN CPU és 24PIN alaplap) is lehet hibás, ezért javasolnám a táphiba gyanújának módszeres igazolását vagy cáfolását. Szóval kondizd át az egész tápegységet, és bízzunk a legjobbakban
Erre senkinek semmi?
Akkor bedobok egy másik problémát, hátha... HPC-420-302 DF a számítógép leállítása után is melegszik, az első (primer) hűtőborda tűzforró. Tovább nem nyúlkáltam. Vajon melyik alkatrész okozhatja?
Szia!
Az az ötletem, hogy az FSP350-60HLN tápnál a 3,6V -os PG jel az teljesen korrekt. A szabvány 2,4V és 5V közé deklarálja a Power OK jel ideális feszültségét, miközben 200uA folyik ki rajta.
A 3,3V van 3,6-on, ami meghaladja az 5%-os tűrést, PG-re a tápteszter 990-t villog.
Bocsi, elnéztem. Szóval neked kiírt valami műszer 3,6V ot, és te meg elhitted, hogy az annyi. (A mérőműszernek is van bizonytalansága). Egyébként a minimális terhelés azon a tápon 0,5A már ami a 3,3V -ot illeti.
5. oldal A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2014
Hiszékeny vagyok, sajnos. Meg kicsit körülményes alaplapra dugott táppal a 3,3V-t mérni, ezért mértem teszterrel, ami elég pontos értékeket mutatott 5 és 12V-nál, azokat leellenőriztem. De majd rövidre zárom a zöldet és megnézem, mit mond a multi. És emlékeim szerint voltak indulási problémák az alaplappal. Köszi a tippeket, csekkolom és jelentek.
Na és a "multi" mérési pontosságát ki szavatolja? Na és a minimális terhelőárammal mi lesz? Csak a lényeg fölött siklottál el
Üdv mindenkinek.Van egy chieftec 550wattos tápom és szeretném megjavitani.A táp ugy került hozám,hogy egy üzem számitógépét látta el és miután elment az áram bekapcsolták a generátorokat...Namármost a szegény tápban ugylátom hogy a stanby ic az ami szénnéégett.Ki is vettem a helyéröl,hogy kicseréljem,csak az a probléma hogy annyira szét égett hogy semmi feliratot nemsikerült leolvasnom rólla.Kapcsolási rajzot nem találtam hozá,ezért kérném segitségeteket.Ha valaki látott már ilyen tápot vagy esetleg van neki egy ugyanilyen akkor segithetne kideriteni az alkatrész tipusát.
Mellékelek két képet a táprol segitségnek., Aki tud segitsen. Köszönöm A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2014
Szia!
Ha hét lába volt az IC-nek, akkor TNY278PN lesz a típusa.
Szia!Köszönöm a gyors választ!Az a helyzet hogy felém csak TNY277PN-t tudok beszerezni(elsö nekifutásra)az 13w.Mit szolsz elég lessz e ez?Talán elég kell hogy legyen mivel csak stby....!?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |