Fórum témák
» Több friss téma |
Simpikém, ez most nekem olyan volt, mintha én azt mondanám neked, hogy át kell csikózni a falat, majd lerembózni, ezek után loccsantás és sajtolás követezik De azért köszönöm, megpróbálom értelmezni. Flowcodeban melyik a belső oszcillátor? Látok itt olyat, hogy HS PLL enabled, Freq=4xFo........többit nem látom. Ez lenne az? Ez azt jelenti, hogy beirom, mondjuk 4MHz, majd kiválasztom ezt, és 4x4 = 16MHz-en fog pörögni? Jól értelmezem?
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2014
Először csak derékig - aztán ha ott már megy akkor a 2méteres...
Na látod, mi ezért nem állunk neki ilyesminek. és ha még is, akkor először utána járnánk(pl. az adatlapban, mert hogy azt csak el kellene olvasni...)
Idézet: minek nem állsz neki ?? Ezt a pll es dolgot nem ő kérdezte "a nyakába zúdították" „Most ott tartok, hogy már tudok irni az LCD-re, kimeneteket kapcsolni, időziteni. Nálam ez is valami. Valahol el kell kezdeni” A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2014
Tudom hogy csak segíteni akartál , de nézzük hol tart ahhoz mérten adjuk a "feladatot"
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2014
Ez jó de ha a belső oszcit nem tudja használni , minek neki a pll ? Egyébként mi ez a kasztrendszer amiről beszélsz ? Nem akarok senkivel (főleg veled nem !) vitatkozni jobb lesz ha abbahagyjuk . Doncsó nevében is köszönöm a segítséget
Azért ugye megnézted hogy én kinek és mire válaszoltam először ? Watt- nak !
Urak, azért rajtam ne vesszetek össze. Annyi nem ér. Az inditó hozzászólásom ez volt : Bővebben: Link Szerintem itt látszik, hogy nem vagyok egy nagy pró, vagyis najó az vagyok csak álruhában. De komolyan, csak egy kérdést tettem fel, ez csak nem baj?
Persze, hogy nem baj, ha kérdezel, de a FlowCode nem mentesít a PIC ismeretétől. Adatlapban benne vannak a felvetett kérdéseidre a válaszok. Az is ott van, hogy az MCLR-t fel kell húzni és milyen regisztereket hová kell állítani stb. Hogy a Flowba ezt miképpen realizálod, na az lehet kérdés, de az, hogy "mi az a PIC" - nem.
A fal csikózás igenis létező tudomány Vakolat gyalu egyébként Megértettem a mondani való lényegét és köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak, valóban kaptam segitséget,
Sziasztok!
Számítással kapcsolatos kérdésem lenne. Egy lebegőpontos és egy integer számot szeretnék összeadni, kivonni, egymással szorozni és osztani. Az eredményt pedig lebegőpontosban várnám Melyik a helyes? var1_float=var2_float*var3_int vagy var1_float=fmul(var2_float,var3_int) Esetleg csak egy float*10 Van egy nagyobb képletem amit darabokra szedtem egy fűtőbetét számoláshoz és amikor csak a képletet futtatom a flowcodban akkor jók a számítások, de a valóságban már nem. Találkozott már valaki hasonlóval? Előre is köszönöm a segítséget! A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2014
Sejtettem...
Csak az a bajom, hogy a tizede értékek is számítanának nekem. Tehát floa2int az ok. De valahogy egy nagyságrenddel nagyobb int-re lenne szükségem. Ebben az esetben használhatom a következőt: var1_float=fmul(var2_float,10.0) var3_int=float2int(var2) Az az érdekes, hogy a flowcode szimulációban számol mind a kettővel pontosan... Folyamatosan néztem a változók értékét. Tudom, hogy az a szimuláció meg sem közelíti a valóságot, de reméltem a számítás makróban leírt dolgokat legalább életszerűen szimulálja..
Szia
Ahogy Én tapasztaltam nincs eltérés a szimuláció és a hardver közt. AD eredményt akarsz számolni egyébként? Ha igen akkor nem lehet hogy ott van a gond? Próbáld (Én így szoktam) kiíratni a bejövő AD értéket is,az eredmény mellé, persze ha használsz LCD , csak tipp A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2014
Szia !
Kezdtem egy pici programot írni 16F819-re, de mintha valami nem stimmelne. Vagy a Flow zabálja, vagy ez tényleg ennyire kevés ? Fordítsa le valaki legyen kedves, nála is több mint a felét megeszi ? Üdv.
Ugyanezeket az értékeket dobta nálam is...
Szia !
Az gond. Akkor flow-al ebbe a pic-be nem lehet íni ? !
Nem csak ebben, de vannak már olyan 18F-esek, amikbe van elég hely és erő. 16F-ekben nincs. Old meg egészekkel.
Na ja.. más pic után kell nézni, ebbe hiába írok egészeket, ha egy float-tól elfogy,
Csúzliba jó lesz A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2014
Az ADC mindig egész számokat ad eredményűl (0-255 vagy 0-1023), érdemes lenne meggondolni az egész számok használatát, akár egy kis kerekítéssel is. Esetleg végig egész számokkal dolgozni és a kijelzésnél úgy csinálni, mintha tizedes lenne. Pl. az eredmény 1224, ebből 122 az egész, az utolsó szám (4) pedig a tized. A kijelzésnél csak egy tizedes vesszőt kell beilleszteni a számok közé.
Csak egy egyszerű számítás x/10 a szám eleje és x MOD 10 jön a vessző után
Nem nagyon akar ez igy összejönni, + a kapott ADC érték feszültség) még tovább is kell vele számolni.
Könnyebben tudnánk segíteni ha elmondanád bővebben mit mérsz és mit szeretnél eredményül kapni.
Feladat alapjában véve nem bonyolult
5V Vref mellett - ADC-n mért feszültség érték adja egy képlet egyik elemét. pl: ADC mért (Ube) érték 1,3V Egyenlet = (0.32 * Ube) + 1.44 Szóval sok, pontosabban nincs az egész műveletben más csak float. Ezen kívül % számítás is van két mért ADC érték között. A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2014
Mindent megszorzol fejben 100-al és azzal számolsz, és akkor felesleges a tizedessel való játszadozás még mindig.
pl: ADC mért (Ube) érték 1,3V*100 tehát: ADC mért (Ube) érték 130V Egyenlet = (32 * Ube) + 144 Egyenlet =Egyenlet/100 Százalék számítás ugyanilyen..
Ismét elakadtam, nem jön ki az eredmény
Ezt hiába szorozgatom, nem kapom vissza a helyes eredményt Egyenlet = (2,7 - 1,44) / 3,2 = 3,9
Igy végül is jó
Egyenlet = (270 - 144) * 32 = 4
(270 - 144) / 320 = (2,7 - 1,44) / 3,2 = 0,39375
Az egyenlet minden tagját szoroni kell 100 -zal, esetleg 1000-rel, vagy 10 000 -rel, hogy értékelhető eredményt kapj (3-mat vagy 39-et). (270 - 144) / 32 = 3,9375 Itt viszont nem 4 hanem 3 lesz az eredmény egész számok használata esetén. A kontroller nem kerekít, hanem egyszerűen "eldobja" a tizedes jegyeket.
Hi Mesterek!
Lenne egy kérdésem. Flowba hogy lehet megoldani azt hogy egy kimenetet egy változóval tudjam változtatni? Pl.: RA0=OUT1, később a programba pedig megadom hogy az OUT1=1, és így a port A nullás kimenete magas szintre ugrik. Válaszokat előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |