Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   212 / 360
(#) Doncso válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 13, 2014 /

Simpikém, ez most nekem olyan volt, mintha én azt mondanám neked, hogy át kell csikózni a falat, majd lerembózni, ezek után loccsantás és sajtolás követezik De azért köszönöm, megpróbálom értelmezni. Flowcodeban melyik a belső oszcillátor? Látok itt olyat, hogy HS PLL enabled, Freq=4xFo........többit nem látom. Ez lenne az? Ez azt jelenti, hogy beirom, mondjuk 4MHz, majd kiválasztom ezt, és 4x4 = 16MHz-en fog pörögni? Jól értelmezem?
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2014
(#) kaqkk válasza Doncso hozzászólására (») Nov 13, 2014 /

Először csak derékig - aztán ha ott már megy akkor a 2méteres...
(#) watt válasza Doncso hozzászólására (») Nov 14, 2014 /

Na látod, mi ezért nem állunk neki ilyesminek. és ha még is, akkor először utána járnánk(pl. az adatlapban, mert hogy azt csak el kellene olvasni...)
(#) kaqkk válasza watt hozzászólására (») Nov 14, 2014 /

Idézet:
„Most ott tartok, hogy már tudok irni az LCD-re, kimeneteket kapcsolni, időziteni. Nálam ez is valami. Valahol el kell kezdeni”
minek nem állsz neki ?? Ezt a pll es dolgot nem ő kérdezte "a nyakába zúdították"
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2014
(#) kaqkk válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 14, 2014 /

Tudom hogy csak segíteni akartál , de nézzük hol tart ahhoz mérten adjuk a "feladatot"

Ez jó de ha a belső oszcit nem tudja használni , minek neki a pll ? Egyébként mi ez a kasztrendszer amiről beszélsz ? Nem akarok senkivel (főleg veled nem !) vitatkozni jobb lesz ha abbahagyjuk . Doncsó nevében is köszönöm a segítséget

Azért ugye megnézted hogy én kinek és mire válaszoltam először ? Watt- nak !
(#) Doncso hozzászólása Nov 14, 2014 /

Urak, azért rajtam ne vesszetek össze. Annyi nem ér. Az inditó hozzászólásom ez volt : Bővebben: Link Szerintem itt látszik, hogy nem vagyok egy nagy pró, vagyis najó az vagyok csak álruhában. De komolyan, csak egy kérdést tettem fel, ez csak nem baj?
(#) watt válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 14, 2014 /

Falat csikózni...
(#) watt válasza Doncso hozzászólására (») Nov 14, 2014 /

Persze, hogy nem baj, ha kérdezel, de a FlowCode nem mentesít a PIC ismeretétől. Adatlapban benne vannak a felvetett kérdéseidre a válaszok. Az is ott van, hogy az MCLR-t fel kell húzni és milyen regisztereket hová kell állítani stb. Hogy a Flowba ezt miképpen realizálod, na az lehet kérdés, de az, hogy "mi az a PIC" - nem.
(#) Doncso válasza watt hozzászólására (») Nov 14, 2014 /

A fal csikózás igenis létező tudomány Vakolat gyalu egyébként Megértettem a mondani való lényegét és köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak, valóban kaptam segitséget,
(#) Gagyicom hozzászólása Nov 14, 2014 /

Sziasztok!

Számítással kapcsolatos kérdésem lenne. Egy lebegőpontos és egy integer számot szeretnék összeadni, kivonni, egymással szorozni és osztani. Az eredményt pedig lebegőpontosban várnám
Melyik a helyes?
var1_float=var2_float*var3_int
vagy
var1_float=fmul(var2_float,var3_int)
Esetleg csak egy float*10

Van egy nagyobb képletem amit darabokra szedtem egy fűtőbetét számoláshoz és amikor csak a képletet futtatom a flowcodban akkor jók a számítások, de a valóságban már nem.
Találkozott már valaki hasonlóval?

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) Gagyicom válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 14, 2014 /

Sejtettem...
Csak az a bajom, hogy a tizede értékek is számítanának nekem. Tehát floa2int az ok.
De valahogy egy nagyságrenddel nagyobb int-re lenne szükségem. Ebben az esetben használhatom a következőt:

var1_float=fmul(var2_float,10.0)
var3_int=float2int(var2)

Az az érdekes, hogy a flowcode szimulációban számol mind a kettővel pontosan... Folyamatosan néztem a változók értékét. Tudom, hogy az a szimuláció meg sem közelíti a valóságot, de reméltem a számítás makróban leírt dolgokat legalább életszerűen szimulálja..
(#) Baxi válasza Gagyicom hozzászólására (») Nov 14, 2014 /

Szia
Ahogy Én tapasztaltam nincs eltérés a szimuláció és a hardver közt. AD eredményt akarsz számolni egyébként? Ha igen akkor nem lehet hogy ott van a gond? Próbáld (Én így szoktam) kiíratni a bejövő AD értéket is,az eredmény mellé, persze ha használsz LCD , csak tipp
(#) niedziela hozzászólása Nov 22, 2014 /

Szia !

Kezdtem egy pici programot írni 16F819-re, de mintha valami nem stimmelne.
Vagy a Flow zabálja, vagy ez tényleg ennyire kevés ?
Fordítsa le valaki legyen kedves, nála is több mint a felét megeszi ?

Üdv.
(#) kaqkk válasza niedziela hozzászólására (») Nov 22, 2014 /

Ugyanezeket az értékeket dobta nálam is...
(#) niedziela válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 22, 2014 /

Szia !

Az gond. Akkor flow-al ebbe a pic-be nem lehet íni ? !
(#) watt válasza niedziela hozzászólására (») Nov 22, 2014 /

Nem csak ebben, de vannak már olyan 18F-esek, amikbe van elég hely és erő. 16F-ekben nincs. Old meg egészekkel.
(#) niedziela válasza watt hozzászólására (») Nov 22, 2014 /

Na ja.. más pic után kell nézni, ebbe hiába írok egészeket, ha egy float-tól elfogy,
Csúzliba jó lesz
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2014
(#) Bakman válasza niedziela hozzászólására (») Nov 22, 2014 /

Az ADC mindig egész számokat ad eredményűl (0-255 vagy 0-1023), érdemes lenne meggondolni az egész számok használatát, akár egy kis kerekítéssel is. Esetleg végig egész számokkal dolgozni és a kijelzésnél úgy csinálni, mintha tizedes lenne. Pl. az eredmény 1224, ebből 122 az egész, az utolsó szám (4) pedig a tized. A kijelzésnél csak egy tizedes vesszőt kell beilleszteni a számok közé.
(#) kaqkk válasza Bakman hozzászólására (») Nov 22, 2014 /

Csak egy egyszerű számítás x/10 a szám eleje és x MOD 10 jön a vessző után
(#) niedziela válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 22, 2014 /

Nem nagyon akar ez igy összejönni, + a kapott ADC érték feszültség) még tovább is kell vele számolni.
(#) Bakman válasza niedziela hozzászólására (») Nov 22, 2014 /

Könnyebben tudnánk segíteni ha elmondanád bővebben mit mérsz és mit szeretnél eredményül kapni.
(#) niedziela válasza Bakman hozzászólására (») Nov 22, 2014 /

Feladat alapjában véve nem bonyolult
5V Vref mellett - ADC-n mért feszültség érték adja egy képlet egyik elemét.

pl: ADC mért (Ube) érték 1,3V

Egyenlet = (0.32 * Ube) + 1.44

Szóval sok, pontosabban nincs az egész műveletben más csak float.
Ezen kívül % számítás is van két mért ADC érték között.
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2014
(#) kokozo válasza niedziela hozzászólására (») Nov 22, 2014 /

Mindent megszorzol fejben 100-al és azzal számolsz, és akkor felesleges a tizedessel való játszadozás még mindig.
pl: ADC mért (Ube) érték 1,3V*100
tehát:
ADC mért (Ube) érték 130V

Egyenlet = (32 * Ube) + 144
Egyenlet =Egyenlet/100
Százalék számítás ugyanilyen..
(#) niedziela válasza kokozo hozzászólására (») Nov 22, 2014 /

Mondjuk ez igaz
(#) niedziela válasza niedziela hozzászólására (») Nov 23, 2014 /

Ismét elakadtam, nem jön ki az eredmény

Ezt hiába szorozgatom, nem kapom vissza a helyes eredményt
Egyenlet = (2,7 - 1,44) / 3,2 = 3,9
(#) niedziela válasza niedziela hozzászólására (») Nov 23, 2014 /

Igy végül is jó
Egyenlet = (270 - 144) * 32 = 4
(#) Bakman válasza niedziela hozzászólására (») Nov 23, 2014 /

(270 - 144) / 320 = (2,7 - 1,44) / 3,2 = 0,39375

Az egyenlet minden tagját szoroni kell 100 -zal, esetleg 1000-rel, vagy 10 000 -rel, hogy értékelhető eredményt kapj (3-mat vagy 39-et).

(270 - 144) / 32 = 3,9375

Itt viszont nem 4 hanem 3 lesz az eredmény egész számok használata esetén. A kontroller nem kerekít, hanem egyszerűen "eldobja" a tizedes jegyeket.
(#) Baxi hozzászólása Nov 26, 2014 /

Hi Mesterek!
Lenne egy kérdésem. Flowba hogy lehet megoldani azt hogy egy kimenetet egy változóval tudjam változtatni?
Pl.: RA0=OUT1, később a programba pedig megadom hogy az OUT1=1, és így a port A nullás kimenete magas szintre ugrik.
Válaszokat előre is köszönöm.
Következő: »»   212 / 360
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem