Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Pont így ahogy leírtad A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2014
köszi, ez megvan.Assemblyben ez így működik ahogy Én szeretném.
Én erre gondoltam: Hogy definiálom pl a RB5=rele1. ezután elég a rele1 változó értékét változtatnom és evvel változik a RB5 kimeneti állapota is. Végül is ha nem megy akkor nem gond, csak mondom megérdeklődöm már A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2014
Szerintem felesleges köröket csinálsz egy kimenet esetén. Ha egy helyen megadod: x=1, akkor ezt is írhatod helyette: RB5=1.
ok, rendben. Maradok a lentebb írtaknál, csak úgy kíváncsiságból, mondom hátha van ilyen.
Hi Mesterek!
Használta már valaki ezt az RFID opcíót a flow 5.0-ba? Találtam egy olvasót ami benne van a flow eszköztárában
Ez miatt gondolom hogy igen. Mondjuk 1K/4k az nem tudom mit jelent. Lehet hogy a fesz osztott, mert a cucc 3,3V megy
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2014
Még nem százas a prg, de alakul
webasto vezérlés
Sziasztok
Segítséget kérnék, bontottam egy 16F1939-et és szeretném életrekelteni, a segítséget abban kérném hogyszeretném beállítani belső 8mhz-re,idáig sajnos csak annyit sikerült hogy bekapcsol de nem ketyeg. A segígítséget elis köszönöm és boldog karácsonyt mindenkinek.
Konfiguráció hogyan van megadva? Belső órajel? Vcap engedélyezve? Ha igen, rajta is van a kondi (100 nF)? osccon regiszter beállítva?
Idáig ennyi van meg, mi is az a vcap?
Ennyi amit értelmezni tudtam a leírásából, meg kéne tanulnom ezt a leírás dolgot (angolt) hogy ne kelljen kunyerálnom mindig. A 100nF megvan és elvileg a konfig is jó.
Szia !
Nem jól irtad, és nem állítottad be. Flowcode-ban az órajel sebességét meg kell adni. (project opciók) Belső osc esetén C-bokk tartalma helytelen osccon = 01110010; helyesen osccon = 0b01110010; vagy helyesen osccon = 0x70; Aztán még van pár hiba, gondolom az ollózások miatt nincs, vagy rossz változók...stb
Köszönöm, késöbb megprobálom.
Az osccon= után a 0b mit jelent mert azt nem tudom mértelmezni ellentétben a pic-el. A változó hiba furcsa mert makrokat importáltam ai elvileg hozza magával a változokat is de most nem ez történ, de mindegy mert még ugyis bövitve lessz nem kicsit. Boldog karácsonyt
Kis fantáziával
0b --> bináris forma 0x --> hexadecimális forma
Ha agyon (ez kicsit nagyképü) ütöttek volna se jövök rá, köszönöm.
Nem akar müködni, tettem egy ledet az egyik kimenetre de nem hajlandó villogni. Gyanítóm hogy ennyire nem tudok hibázni a leddel. Vagy mégis, megnézem mert lehet hogy infraledet tettem be.
MCLR ugye fel van húzva 5V-ra.
Idézet: „egy ledet az egyik kimenetre” Nem lenne baj ha nevesítenéd mit hova.... könnyebb lenne követni
MCLR 10k pipa
Bocsánat tévedtem és elnéztem, müködik csak rossz ledet találtam ismét. Hálás köszönet A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2014
Szia.
Csak osccon regiszter beállítással nem fog belső osci-ról menni. Nézd meg az adatlapján a 60. oldalt.
Ha nincs különösebb oka másnak akkor használd a CCP1-et PWM-re
Sziasztok !
Futott véletlen valaki abba hibába ,hogy 16F677,vagy 690 et akart rávenni I2C re? Egy egyszerű RTC vezérlés lenne a feladat. Sem szoftveresen ,sem hardveresen nem megy
Milyen RTC IC-t használsz? Felhúzóellenállások bekötve? 16F690 esetén: SCL: B6 (11-es láb) és SDA: B4 (13-as láb). Ezenkívül a program is érdekes lehet, hátha abban rontasz el valamit.
DS1307 es RTC
Ellenállások a helyükön (10k volt ,de már 4k7 van). Pic 16F677 volt ,cseréltem 16F690 re. RTC-t is cseréltem már.De egyszerűen ki tudod próbálni mi a bajom ! Leteszel egy 16F677-et ,leteszel egy I2C komponenst ,és a main -ben INIT.Már nem is fordul le. Ha szoftveres I2C-t használsz ,lefordul ,de 00:00:00 ,vagy 45:85:85 ,ha pedig hardverest ,akkor nem fordul.Leszedtem egy másik PIC_CAL_I2C.c -t mátrixról.Azzal lefordul a hardveres is ,de üres az LCD ,nem megy senki.
16F690 -ben csak Slave I2C üzemmód van, az RTC IC is Slave eszköz. Az RTC vezérléséhez I2C Master üzemmód kell a PIC-től. Azt, hogy a szovtveres I2C Master miért nem működik, nem tudom...
Idézet: „16F690 -ben csak Slave I2C üzemmód van,” Ez nem teljesen így van....
Akkor úgy írom, hogy nem teljes (sőt), legalábbis HW szinten. 16F690 I2C Master: "No, this PIC is not supporting the I2C-master-mode in hardware."
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2014
Folyt.: "There is a master mode possibility that is quite complete, you just have to control it by software." Tehát SW-ből meg lehet csinálni, csak tudni kell, hogyan.
Sziasztok!
Lenne egy lúzer kérdésem, az epromban eltárolt adatokat lehet resetelni, törölni, flocodban...? Járható út ha beíratok egy nullát. Vagy van rá külön c-kód amit beillesztenék... A tekercselő programját szeretném tovább fejleszteni, ugyanis ha nem végzek a tekeréssel aznap, jó lenne tudni hol is tart a menetszámolás. Ja míg el nem felejtem, AVR-ről van szó.. A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |