Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ICD2 NYÁK-gyártás

Témaindító: mspike, idő: Dec 29, 2005
Lapozás: OK   22 / 26
(#) Norberto válasza pclaci hozzászólására (») Jan 4, 2008 /

Nem reménytelen a helyzet, hiszen itt sokaknak beindult a készülék kisebb gondok után. Én viszont nem azzal akarom a napjaimat eltölteni, hogy hibát keresek az ICD2-ben, meg a szoftverekben, hanem égetnék/próbálkoznék/PIC-elnék ezerrel már végre...
(#) pepe33 válasza Norberto hozzászólására (») Jan 5, 2008 /

Ha úgy döntesz hogy eladod szólj !
(#) Libus hozzászólása Jan 16, 2008 /

Itt az én történetem, hátha valakinek segít...

Napokat szívtam az installálással, mert a Windows képtelen volt felismerni jól az eszközt.
Device malfunction ls egyebek jöttek tömkelegével, 1-2x sikerült megtalálnia a MChip firmware clientet, de a Loadert nem.
Volt hogy újra indult a gép se szó se beszéd, az alaplapi USB-vel meg se nyikkant, az USB kártyával meg a fenti hibákat dobálta.

A megoldás az lett, hogy összedrótoztam a 4550-et a JDM-es programozóval és a WinPIC-el beletöltöttem az EDA boardon található MCLR disable firmware-t.(Eredetileg a brown out enable volt benne)
Ezzel kapásból felismerte a Win, MPLAB is megszerette, download op is megvolt, és minden teszt Passed.
Pár nap és programozás/debug tesztelés jön.

Köszönet pipi-nek a nyákért és a PIC programozásért. A panel a potyo féle 3. verzió.
(#) potyo válasza Libus hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

Azt honnan vetted, hogy loadert is kellene találnia?
(#) Libus válasza potyo hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

Az MPLAB alatt található egy leirás, hogy hogyan kell a drivereket telepíteni, ott irja, hogy a Loader és a Client-nél nyavajogni fog a driverért/miatt.
Nekem csak a Client-nél kérdezte, hogy na akkor mi merre.
De lehet csak én értelmeztem rosszul a leírást?
Holnap kicsit jobban belemélyedek, most már a programozás/debuggolásba is.
(#) potyo válasza Libus hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

A Loader csak a CY7C64613-as chippel épített ICD2-nél kellett, mert az nem tartalmazta fixen a programot, hanem az ICD2 driverből töltötte le csatlakoztatáskor. Az abban levő kis letöltőprogram volt a Loader.
(#) Libus válasza potyo hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

Aha, akkor ezért van benne a Microchipes leírásban és ezért nem kellett ehhez a verzióhoz. Értem... köszi.
Ettől függetlenül nekem a megoldás az EDAboardon található firmware volt.
(#) szilva hozzászólása Jan 18, 2008 /

Üdv!

Úgy alakult, hogy egyik topcitársunk úgy érezte, nem lesz mostanában ideje a legutóbbi panelgyártásból származó ICD2-es összerakására, és felajánlotta, hogy átvehetem tőle, ami meg is történt. Mostanában jutottam odáig, hogy elkezdtem beültetgetni, ez nemsokára készen is lesz.

Közben eszembe jutott, hogy korábban nézegettem mindenfelé ezt az ICD2 klónt, és valahol láttam egy olyat, hogy az egyik PIC alatt egy utólagosan beépített ellenállás volt. Na ezt nem találom sehol, nem tudom, hol, melyik oldalon láttam ezt a kiegészítést. Tudtok ebben segíteni? Esetleg ebbe a panelverzióba (potyo2-rev1) már nem kell az utólagos ellenállás?
(#) titi válasza szilva hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

csak keresni kell
kb 30 másodpercbe került
(#) Norberto válasza szilva hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

Ettől függetlenül azt hiszem, hogy a leges legújabb verziós NYÁK-nál (amiből 30+ akárhány lett gyártatva tavaly), annál már nem kell semmi alkatrészt extraként beültetni sajátos helyzetekben. De azért egy átnézést megér!
(#) szilva válasza titi hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

Köszönöm (nem tudtam, mire is keressek rá)!
(#) szilva válasza Norberto hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

Aha, a "potyo2-rev1" változat pdf-jében R13-mal jelölt, már a NYÁK-on rendesen rajta lévő 4k7-ről van szó. Akkor ez a kérdés megoldódott
(#) pctvsat hozzászólása Jan 21, 2008 /

Drágáim!

Köszönet mindenkinek a segítségért, a pic programozási nehézségeken sikerült felülkerekednem (rossz icprog,winpic,etc. beállítás )

Connecting to MPLAB ICD 2
...Connected
Setting Vdd source to MPLAB ICD 2
ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x21, read=0x0)
...Reading ICD Product ID
Running ICD Self Test
...Passed
MPLAB ICD 2 Ready

nincs más hátra, mint előre... rendkívül boldog vagyok!
külön köszönet az projekt atyjának, kivitelezőjének!

névtelen.zip

(#) elektromos hozzászólása Jan 24, 2008 /

Sziasztok!
Kérem valaki segítsen megoldani a problémám, mely nem akar megoldódni!
Basic-ben írtam egy kis progit, mely sima Welleman égetővel be lett égetve, és simán mükszik a cél áramkörben, amit terveztem! Most módosítani szeretném a progit, de icd2-vel akarom a modosított hex- file-t letőlteni, de mindig ezt a választ kapom:CDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x89, read=0x0)
Running ICD Self Test
...Passed
MPLAB ICD 2 Ready

pic16f628a-as ic-be akarom letőlteni, de nem megy!
MPLAB 8.0-as a verzió melyet használok!
A csatlakozásokat már 10x áttnéztem.
(#) szilva válasza elektromos hozzászólására (») Jan 24, 2008 /

Szerintem az MPLAB-ban a configure/select device menüpontnál ki kell választani a 16F628A-t, mielőtt betöltenéd a hex-et. Ez megvolt?

Most nekifutottam mégegyszer, de most ezt kapom rogramming Target...
ICDWarn0052: MPLAB ICD 2 cannot validate a target device. Please make sure that the target device is connected and properly powered. Select "OK" to continue, or "CANCEL" to abort the operation
...Validating configuration fields
...Erasing Part
...Programming Program Memory (0x0 - 0x1EF)
Verifying...
ICDWarn0052: MPLAB ICD 2 cannot validate a target device. Please make sure that the target device is connected and properly powered. Select "OK" to continue, or "CANCEL" to abort the operation
...Program Memory
ICD0161: Verify failed (MemType = Program, Address = 0x0, Expected Val = 0x2896, Val Read = 0x0)
ICD0275: Programming failed.
MPLAB ICD 2 Ready

Ez most mi lehet ?
(#) elektromos válasza szilva hozzászólására (») Jan 24, 2008 /

Igy kezdtem az egész műveletet !
configure select device : itt kiválasztottam a 16f626 típust, majd importáltam a .hex file-t .
Utánna kiválasztottam a programmer funkcióban a mplab icd2-őt , és égetés !

A PIC honnan kap tápot? Kap egyáltalán? Ha a külső áramkörből nem kap, és az MPLAB-ban ki van kapcsolva, hogy az ICD2-ből kapjon, akkor nem fog menni a programozás.

Bekapcsoltam , hogy az icd-ből kapja meg a tápot, és mérhető is a 5 volt a pic-en 14 láb . Nem lehet gond, hogy van már program a picben, és mikor megkapja a tápot, egyből futni akar, és nem engedi kiolvasni annak tartalmát ? (azonosítóra ) gondolok

Erre most nem tudok válaszolni.

Hátha valaki foglalkozott már a programozás folyamatával behatóbban, és az fogja tudni.

Azért köszi !

KIvettem az ic-t a cél áramkörből, és simán bedrótoztam egy ic foglalatot, és akkor jött a meglepetés :Connecting to MPLAB ICD 2
...Connected
Setting Vdd source to MPLAB ICD 2
Target Device PIC16F628A found, revision = Rev 0x8
Running ICD Self Test
...Passed
MPLAB ICD 2 Ready
Programming Target...
...Validating configuration fields
...Erasing Part
...Programming Program Memory (0x0 - 0x1EF)
Verifying...
...Program Memory
...Verify Succeeded
Programming Configuration Bits
.. Config Memory
Verifying configuration memory...
...Verify Succeeded
...Programming succeeded
25-Jan-2008, 14:56:13

MPLAB ICD 2 Ready

Ha a cél áramkörben 4Mhz-es kvarc van, az nem zavarhatott be?

A kvarc nem hinném, olyanom nekem is van, inkább a PGD, PGC és MCLR lábak környezete. Lehet, hogy nem úgy van kialakítva az áramkör, hogy ott helyben lehessen programozni?

A probléma megoldva !
MCLR lábra nem ment a vpp, mert a kétoldalasra készített nyákon az egyik átmenő furat nem volt beforrasztva! Mivel kicsi volt a furat, nem vettem észre!
Ekkorát szívni! Mostmár elnézést mindekitől !
(#) pipi válasza elektromos hozzászólására (») Jan 24, 2008 /

nem láccik a pic...
tápja van?
rb6,rb7-en mi van, nem terhel be?
eredeti v. utánépített icd2?
(#) potyo válasza pipi hozzászólására (») Jan 25, 2008 /

Idézet:
„eredeti v. utánépített icd2?”

Ez mit számítana?
(#) pipi válasza potyo hozzászólására (») Jan 26, 2008 /

nem tom, csak érdekességként kérdeztem
(#) Fery hozzászólása Jan 30, 2008 /

Arra lennék kiváncsi, hogy az helyett a 877 A PIC helyett ide belehet-e tenni a 877-est, meg hogy mi a külömbség a 877 és a 877 A között.
(#) Erick hozzászólása Jan 30, 2008 /

Helló!!!
El tudná nekem valaki küldeni az mspike által készített ICD2 nyákrajzát??????(1db 16f877 van benne meg egy max 232)

Köszi szépen előre is!!!!
(#) potyo válasza Fery hozzászólására (») Jan 30, 2008 /

Be lehet, csak másik bootloader kell hozzá. De szerintem ez le van írva a cikkben is.
Következő: »»   22 / 26
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem