Fórum témák
» Több friss téma |
Itt is megkérdem, hátha tudja valaki. Az alábbi szalag 160/200/250-es fluxus szinthez lehet készítve?
Tárgytalan ...
A technics bx747 és a denon drm-555 is ment a kukába. Macerás volt mindegyik. A denon nem érte meg a fáradtságot, egy vicc az a gép. A 747 még jó lett volna, de bosszantóan zajos volt. Dolby nélkül maga a röhej. Már nem kell beállítanom semmit. A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2014
Ha már kukázod, a kijelzőt és a meghajtó áramkört nem bontanád ki?
Darabokra vertem mérgemben és a konténerben kuksol.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2014
Mielőtt a mérőkazettát is kidobod én vevő vagyok rá!
Sajnos semennyire nem hihetsz a multinak ez van sajnos
Azt nem dobom ki. Elég jó állapotúnak tűnik. Éppen ma megyek megnézni egy Pio 900s-t. Viszem a kazettát is (többek között), hogy felmérjem az állapotát. Remélem nem lesz annyira zajos, mint a bx747.
Hétvégén a kazetta segítségével egy sebesség eltérésre is fény derült a denon deck személyében. Jó kis kazi ez csak a 0dB szintet esik nehezemre kiszámolni belőle egyes készülékeknél. Sajnálom, h a bx747-ből legalább a fejet nem szedtem ki kidobás előtt.
Egy elméleti kérdés. Ha egy 3 fejes deckben fejcsere válik szükségessé azt mennyire komplikált cserélni? Arra gondolok, hogy felfogatásában vanak-e különbségek vagy alapvetően a kombinált fejek mintájára egy donor készülékből átmenthetőek esetleg?
Át de a fejmagasság és egyéb mechanikai beállításokhoz célszerszám szükséges.
Gondolom egy tükörkazetta sem árt, hogy a szalagfutást ellenőrizzem. Az előmágnesezéshez is illik ilyenkor hozzányúlni?
Amúgy milyen célszerszámra gondolsz? Más: Szalagsebesség esetén mennyi a megengedett eltérés? Most mértem a magnót és 3150Hz helyett ~3175Hz lett az eredmény a szalaggal. Szükséges beállítanom vagy ez még belefér. Csak érdekesség: Tegnap kipróbáltam és picit rámértem néhány dologban egy Nakamichi BX-300E magnóra. (Sajnos nem az enyém) Meglepetésként ért, hogy lényegesen nagyobb szalagsebességgel dolgozik alapban, mint egy normál magnó. Egy potival lehet a sebességet állítani és majdnem teljesen minimumra kellett visszavenni a megfelelő sebességhez.
Az eltérésed a sebességben mindössze 0,8% körüli, ami böven benne van a megengedett tolerancia mezöben.
A Nakamichi is öregededhetett az évek során, igy ki tudja mikor kezdett el gyorsabban forogni. (amugy ez az átka az állitható sebességü magnoknak - elállítodnak, és a kutya sem veszi észre....).
Köszi a választ, akkor nem bántom a magnót. Arra gondoltam, hogy a gyorsabb forgás talán a lazuló szíjnak köszönhető. Csak fülre próbáltam 315Hz-es sípjellel (felvett-lejátszott), de ingadozást nem hallottam. Ennek ellenére gondolkodom szíjak beszerzésén a későbbiekre gondolva. Viszont sehol nem találok méreteket, szét pedig ezért nem szedném, elég macerásnak tűnik.
Tud valaki Pioneer CT-900s szíjméreteket? A technics rs-bx747 után ez a magnó egy iszonyatosan jó gépnek tűnik. Sokkal szebb a hangja és a szalagzaj is lényegesen alacsonyabb. Vettem fel és gyakorlatilag nincs értelme használni zajcsökkentést. A bx747-ből számomra a directdrive és a bias manuális hiányzik, bár utóbbit ott is a kalibrációra bíztam. A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2014
a lazuló szíjtól csak lassabban fog forogni
A célszerszám egy speckó kazettatest, a kazettafészekbe kell behelyezni, majd egy "pálcával" ellenőrizni (és beállítani) a fejek merőlegességét, magasságát valamint a szalagvezetést. Nem olcsó cucc de, egy CNC-s megcsinálja 5-10eHUF-ért 10-es türéssel.
Nem hittem, h ennyire komplikált. Ha cserére kerül a sor, akkor figyelek majd erre is, köszi.
Minőségi és jó munkához nélkülözhetetlen a rendes felszerelés!
Termeszetesen, en is igy gondolom. Az mar viszont anyagi kerdes, hogy 1-2 alkalom miatt erdemes-e spec szerszamot venni vagy a muvelet ezen reszet egy megfeleloen felszerelt szakemberre bizni. En magnot kizarolag sajat celra, hobby-szeruen ujitok fel. Lassan tobbe vannak az apro szerszamok/anyagok, mint maga a keszulek. Bar ez hobby eseten nem erdekes. A hobby uzletkent ritkan eri meg
A heten elmeletileg megerkezik a demagnetizalo is, amit rendeltem. Gondolom rovidre zart vagy kikotott fejekkel szabad a muveletet elvegezni. Igy van? A szij lazulas - gyorsabb forgas dologhoz annyit tennek hozza, hogy azert gondoltam (ezek szerint tevesen), h lazulas miatt gyorsabban foroghat, mert egyszer kerult a kezembe olyan magno, amire egy kisebb szijat eroltettek fel. A feszules miatt valamivel lassabban forgott a motor. Normal szijra cserelve helyreallt a dolog. Csak ezert gondoltam, bar eleg extrem helyzet volt. Ha csuszik mondjuk a hangtengelynel a szij, akkor azt eloszor nyavogaskent lehet erzekelni?
Te meg beraktad a méregdrága mérökazettát csak ugy a magnoba demagnetizálás nélkül?
Ezt nem kellett volna.....
Szia!
Ha mér kidobtad, esetleg a capstan motort nem adnád oda?
Abba nem tettem, amiben fejcsere volt. Tökéletes még a kazetta szerencsére. Erről tegnap meggyőződhettem
Én hobbysta vagyok kicsit megalomán igényességgel, nekem szükségem volt a 3fejes masináimhoz (2nyomógörgős 2 capstanos) egy rendes nyomaték ellenőrző valamint beállító műszerekre is, szeretem rendben tudni a magnóimat. Előbb utóbb te is rájösz, hogy félmegoldás nem megoldás.
A demagnetizálást lehetőleg kikapcsolt állapotban végezd (nem kell lekötni stb), mert ki lehet nyírni szegény erősítőfokozatot. A szorosabb szíj a motorcsapágyat és a capstanperselyt nyírja ki először, valamit lassít is. A nagyobb meg megcsúszik szintén lassul és bizonytalan lesz a sebesség, magyarul a nyávogni fog, ezt mérheted is akár PC+ progival is (van erre is).
Tudsz esetleg kinkelni képet vagy adni pár kulcsszót ami alapján rákereshetek ezekre az eszközökre? Csak érdekelne hogyan is néz ki például egy olyan kazetta, amivel a fejmagasságot lehet állítani. Egy régi szervizkönyvben láttam nyomógörgő állításhoz való valami rugós-erőmérő eszközt.
Igazság szerint én is szeretem, ha rendben vannak a dolgaim (magnó is). Picit zavar is, hogy 3150Hz helyett ~3175Hz-et mérek az új magnón. Lehet azt beállítom. Mást úgysem kell, mert tegnap este az állam leesett, mennyire pontosan van beállítva. Legalábbis a mérőkazetta szerint. Fejállást nem néztem, de ahhoz nem is nyúlnék hozzá, meghagyom a gyárit. Elsőre jónak tűnik.
Mi lehet az oka annak, hogy a pio ct-900s-el felvett zeneket ugyanaz kifogastalanul jatssza vissza, de a pio ct-506-ba atrakva keptelen vagyok annak a fejallasat ugy beallitani, hogy jo legyen? Ha a kazetta a oldalahoz allitom, a b lesz tompa es forditva. Arra tippelek, hogy a gorgo nem fekszik jol a hangtengejen es oldalra viszi a szalagot. Hogy felvetelkor vagy lejatszaskor, azaz melyik gep, nem tudom megtippelni. Tukorkazettam nincs.Van valami otletetek a problemara?
Tessék:
Bővebben: Link Rúgóerőmérőt könynen tudsz te is készíteni, én damil meg nejlontasak és só vagy rizs, és a jó öreg gravitáció, a többit a fantáziádra bízom! A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2014
A fentebb említett kazetta pont ebben segít, a szalag teljes útját lehet pontosan belőni vele!
Köszönöm a linket. Érdekes "jószág". Mázlista akinek van ilyen
Csináltass, neked is lesz, én is csináltattam egy CNC-ssel aluból, megért minden fillért!
Görgők állapotából meg lehet állapítani nagyjából, hogy melyik van jobb állapotban. De egyébként nem tudom, milyen kazettát használsz, rosszabb minőségű műanyagból készült, vetemedő típus is okozhatja akár.
Amúgy jó kazettával nem lehet különbség a két oldal között, legfeljebb, ha ráállítod az A oldal elejére, aztán megfordítod és a B végével ellenőrzöd. Ilyenkor tényleg beleszólhat a görgő pontatlansága. A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2014
Sziasztok!
Van egy Kenwood KX-880HX deck-em,sajnos nem sok mindent csinál. Annyit már sikerült elérnem ,hogy bekapcsol,forog a hangtengely a DD motorral,de semmilyen funkcióra nem reagál.Első bekapcsolásnál még számláló világított,és funkciók villogtak,most már az sem,csak a szalagfajták és a műszer világít,dolby-kat lehet kapcsolgatni,ennyi. Teljesen szétszedtem és végignéztem a forrasztásokat ezeket rendben találtam. Én processzor hibára gyanakszom,e hátha itt valakinek van valami jobb ötlete. Kontrolmotort megmozgattam,kapcsolók működnek ,mechnika meg sem mozdul. Minden segítséget előre is köszönök! |
Bejelentkezés
Hirdetés |