Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   497 / 1149
(#) otthonpc20 válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 14, 2014 /

Köszönöm a választ mindenkinek akkor egyenlőre marad így aztán majd meglátom.

Azt nem értem, hogy előtte 2db 1GB-os memóriánál miért ismerte fel a 2GB-ot?
(#) belfi2 válasza otthonpc20 hozzászólására (») Nov 14, 2014 / 1

Szia!
" magyarul.32 bit meg csak 4 Gb kezel beleértve a VGA memóriát is"
Tehát van most egy 32bit Vista a gépen. Ez most csak 4Gbnyi memóriát tud megcímezni.Volt benne 2x1 Gb + a VGA memória az legyen 1Gb.A kettő együtt 3Gb ami mesze van a 4Gb korláttól.
Tettél bele 2x2 Gb-ot ami "felélte" a 4Gb címtartományt , így a VGA-nak nem jut cím, ezért levonja a fizikai memóriából (a 4 Gb-ból). az eredmény 4096-1024=3072
(#) otthonpc20 válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 14, 2014 /

Így már értem köszi! Majd később veszek egy 64 bit-es win7-et. Csak elég drága most nem fér bele.
(#) pika75 válasza pika75 hozzászólására (») Nov 14, 2014 /

Udv, senkinek semmi otlete ?
(#) nagym6 hozzászólása Nov 15, 2014 /

Üdv. Segítséget kérnék. nem tudok megszabadulni a Firefox indításakor bejövő alábbi képen lévőtől, nem tudom hogy került ide. Beállítva indításkor "origo" van, másik képen láthatóan, mégsem az indul. Köszönöm.
(#) nedudgi válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 15, 2014 /

Kiegészítők kezelése környékén nézted?
(#) nagym6 válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 15, 2014 /

Ott néztem ez nincs. Alábbi kép a kiegészítőkről, gondolom egyik sem az. Kiterjesztések, szolgáltatásoknál sincs. Köszi.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2014

Firefox3.png

(#) Ricsi89 válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 15, 2014 / 1

Kiterjesztéseknél mi van? Vagy jobb felül a keresőnél bal szélére katt, feljön a keresők listája, ott alul a keresőszolgáltatások kezelése, majd a nem kívánt keresőt távolítsd el.
(#) nedudgi válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 15, 2014 / 1

Az utoljára telepített programok, kiegészítők között valaminek a "mellékhatása" lehet. Jobboldalt fenn van egy kis virág ikon, azt nézd meg.
(#) tiggersoft válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 15, 2014 / 1

Ne szenvedj a keresgéléssel. Ez egy reklámozó vírus.
Tedd fel az ADWclear nevű kis progit. Az lepucolja. Manuálisan lehetetlen, valahonnan mindig visszaírja magát.
(#) kala1982a válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 15, 2014 / 1

Sok kéretlen alkalmazás átállítja a kezdőlapot. De nem böngészőn belül, hanem az asztalon lévő parancsikonhoz fűzi hozzá az oldalt. Chrome, Firefox, explorer ikonjára jobb egérgomb tulajdonságok, és a cél az adott böngésző futtatható fájljának neve legyen. A többi törölhető.
pl:

"C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe" http://www.hobbielektronika.hu

De ez pont nem jó példa
(#) nagym6 válasza tiggersoft hozzászólására (») Nov 15, 2014 /

Ez megoldotta. Az ADWclear -t feltelepítettem, indítottam, és eltűnt ez a vírus. Firefox indításkor most már normálisan működik. És még sok mást is talált, törölt.
Avast vírusirtóm van, ezek szerint az sem mindenható.
Köszönöm.

Mindenkinek köszönöm a segítő hozzászólást, ez a vírusirtás egyszerű megoldás lett.
(#) Chipmunk1960 válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 15, 2014 /

A SuperAntiSpyware szerintem jobb, és ingyenes. Csak nagyon figyelni kell a 3. féltől "mellékesen" feltelepítendő programok listájára, azok már kukacosak! Searchprotector, MyPcbackup, stb...
(#) Gombszem válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Nov 15, 2014 / 2

Chipmunk1960
SuperAntiSpyware egy átverős valami, akárcsak az összes IoBit program. Mellesleg az AdwCleaner ingyenes.

nagym6
Az AdwCleaner program spyware és adware eltávolító. Víruskeresésre nem alkalmas.
(#) mikrokapcsolo válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 15, 2014 / 1

Látom, már megoldódott a probléma, de azért én is írok egy megoldást. a címsorba azt kell beírni, hogy about:config ott a browser.startup.homepage beállítást kell megkeresni. Nekem egy sasonló dolgot oldott meg, hiába volt átírva a beállításoknál, itt a másik volt beírva.
(#) tiggersoft válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 15, 2014 /

Pont azért ajánlottam, mert a legegyszerűbb megoldás. Egy ismerős gépét is ezzel mentettem meg az újratelepítéstől.
(#) david10 hozzászólása Nov 15, 2014 /

Sziasztok,
Nekifogtam webodalt készíteni.Egyből WordPress oldalat szerettem volna,mert azt mindenk szereti.
A YouTube-on találtam videókat arrol,hogy hogyan lehetne WordPress-el weboldalat készíteni.
Az XAMPP program segítségével eljutottam odáig,hogy elindul a weboldal,de csak azon a számítógépen indul el,amelyiken fut a weboldal.
Aki tudja,hogy mi lehet a probléma,azt kérem,hogy írja le!
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) david10 válasza david10 hozzászólására (») Nov 15, 2014 /

Megoldodott a probléma!
A beállításoknál megtaláltam az URL megváltoztatását!
További szép napot mindenkinek!
(#) mugab válasza tiggersoft hozzászólására (») Nov 15, 2014 /

Nincs elírva az az adw clear véletlenül?
Nem adw cleaner?
(#) tiggersoft válasza mugab hozzászólására (») Nov 16, 2014 /

Jaj, de igen. ADW Cleaner. Szóval ha valakinek hasonlóproblémája van így keresse...
(#) vladcepes hozzászólása Nov 18, 2014 /

Sziasztok! Egyik ismerösömnek van egy HP notbukja ilyen kicsavarható képernyő és akkor érintő képernyőként használható. Windows Vista van rajta Gyári (tele van már vele a hócipője), .
A kaérdés az lenne hogy ha Win7-et akarna rárakni akkor kimondottan van ilyen fajta oprendszer (mármint más mint a szokásos)? Lehet láma kérdés de muszály.
Mert azt mondták neki hogy ha lefrissíti (természetesen hivatalosan) Win 7 -re nem biztos hogy fog működni.
Na erre szeretnék választ kapni,előre is köszönöm!
Üdv!
(#) BEMcorp válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 18, 2014 /

Nincs külön W7 ilyenre, ha van érintőképernyő-drivere a gyártó honlapján, akkor ha azt felteszi, felismeri a W7 úgy. De olyan nincs hogy a Vista-t "felfrissíti" W7-re.
A két oprendszernek nem sok köze van egymáshoz, nem lehet frissíteni. Vista letöröl, leformáz (jobb esetben még a partíciót is törölni), W7 telepít.
Természetesen, ezért a beállítások, jelszavak, és mindegy egyéb ami a 'C:\'-n volt elvész.
(#) belfi2 válasza BEMcorp hozzászólására (») Nov 18, 2014 /

Szia!
Azért az a frissítés nem teljesen úgy van: Bővebben: Link
Sőt Régebben , de lehet most is , régebbi lapokhoz Vista drivert tettünk fel ha nem találtunk 7est. Majd nem mindíg ment vele.Hallottam olyat hogy egyes gyártók , kérésre hozzárendelték az operációs rendszert mind a HDD-hez mind a géphez. Általában vállalati gépekről van szó, így mikor netán ellopták , csak és kizárólag az a rendszer futott rajta , és ezt a HDD cseréjével sem lehetett orvosolni. Újra telepíteni , meg főleg nem , csak helyreállítani.
(#) BEMcorp válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 18, 2014 /

Mea culpa, nem tudtam róla, köszönöm kiigazítást.
De ettől én még mindig inkább törölném, és újraraknám.
Jó tudni hogy van ilyen.
(#) belfi2 válasza BEMcorp hozzászólására (») Nov 18, 2014 /

Hali!
Jómagam is a "Tiszta telepítés" Híve vagyok, de néha még így is érnek meglepetések.
(#) vladcepes hozzászólása Nov 19, 2014 /

Sziasztok!
Köszönöm az útba igazításokat. Természetesen én is úgy csinálnám hogy letörölném,és úgy rá a Win 7-et. Csak a kérdést ugye úgy raktam fel itt nektek,mint ahogy az ismerősöm kérdezett. (egyébként Londonba a HP szervizét hívta fel és ott mondták neki ezt). Tart attól hogy ha fel rakja neki valaki a Win7-et aztán lehet nem fog olyan drivert találni), max akkor előtte egy Wista mentés és akkor azt vissza lehetne pakolni.
UI: érintőképernyős driver az milyen néven fut? (mármint milyen címszóval kell keresni?)
"Touchscreen driver" ?

Üdv!
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2014
(#) belfi2 válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 19, 2014 /

Szia!

98%-ban jó a Vista driver a Win 7-het is, de a gép honlapjáról lelehet tölteni a megfelelő illesztőket, bár jó lenne tudni mi a pontos neve a masinának. Nagyon úgy fest hogy ez is "üzleti " gép.Mindenféleképp ajánlott egy mentés, de lehet hogy nem fogja engedni.
(#) sardi_hunor hozzászólása Nov 27, 2014 /

Sziasztok

Az lenne a gondom, hogy a windows 8gb ramnal azt irja, hogy csak 7 gb hasznalhato. Ez miert van? Nincs alaplapi integralt vga, egy pci-e gt 630 van a gepben. Az alaplap egy Gigabyte ma770t-ud3p, es egy athlon ii x4 620 van benne. Ezt egy par napja irja igy ki, eddig siman csak 8 gb-ot irt.

Névtelen.jpg

(#) sardi_hunor hozzászólása Nov 27, 2014 /

Es itt van, azt irja, hogy hardvereknek foglalt memoria, pedig nincs minek foglalja.
(#) kadarist válasza sardi_hunor hozzászólására (») Nov 27, 2014 /

Szia!
Lehet memóriahiba, BIOS-beállítás-hiba, aztán valamilyen hardvereszköz foglal le magának memóriát és így tovább... Bővebben: Link.
Következő: »»   497 / 1149
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem