Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
A Te hsz-edre válaszolt:
Idézet: „de mivel laptopon van” A Te fotódon lévő mobilt (oldalról) nézte laptopnak. Mellékelem a mini hdmi kinézetét, most fotóztam , összehasonlításképp.
Ez nem USB, ez a s@msung egyedi csatija, ha jól emlékszem, akkor pl a s@msung corbyhoz volt anno ilyen csatlakozó. 5 voltos volt, mert USB-ről is lehetett tölteni a telefont. Ennyi infóval szolgálhatok.
Aha, kösz, ebben nincs derékszög. Azért javítottam ki utólag, mert érthető úgy is ahogy van, de van aki nem emeli ki, hogy a sajátjáról beszél-e, mert egyértelműnek tartja, ezért is értettem úgy, hogy azon van. Érted, pl. "laptopon vagyok, mobilon van", nem a laptopomon/mobilomon
Ha ez egy régebbi típus (croby vagy hasonló) akkor abból nem fogsz tudni tápot kivezetni mert az csak áram bemenet az újabb típusú telefonoknál az OTG kompatibilis usb vel lehet kifelé is tápot varázsolni avagy host módba léptetni a telefont.
Na most ebből nem jöttem rá, mit kéne kihámoznom. Az új telefonomon már 1000%, hogy micro USB csatlakozó van, és azon kapja a tápot, meg minden USB-n megy táp. De már az is kiderült, hogy ez nem is mini HDMI. Nem mintha nem lehetett volna, jack csatlakozót is használnak tápként is.
Eleve igy működik az optocsatoló. Ha világit a led, akkor a 10k-val felhúzott kimenetet lehúzza nullára.Bővebben: Link
De miről beszélsz? Én 1. sorban a töltőt akartam használni egy akármihez amin nincs hozzá csatlakozó. Minek akarnék a telefonból a csatlakozón keresztül áramot levenni, főleg, ha azon kapja a tápot? Feltöltöm a telefont, hogy utána rádugjak valamit, hogy utána megint lehúzzam, és feltöltsem, és így tovább? 2. amit írtam, az az, hogy valamiért a táp nem jut el az akkuig ennél a telónál, ami olyan, mint amihez az a linkelt adatkábel való, de ha eljutna, nem vágnám szét már csak ezért se. 3. azt most nem írtam, de akartam csinálni egy földhözvágott LG-ből szünetmentest csinálni, de a forrasztópisztollyal nem fog menni, de ha menne se a tápcsatlakozóját használnám, hogy töltögetni kelljen.
Nem létezik olyan csatlakozó amit szeretnél. Nincsen. Nem lehet kapni. Gyártani tudsz vagy elvágod a kábelét a töltőnek.
Köszi!
Én úgy próbálkoztam eddig hogy a villogóval sorba kötöttem a fototranyót és ha a led bekapcsolt akkor az áramkör is.A képen lévő éramkörben a villogót hova kéne kötni?Aföld és a kollektor közé? Üdv
A kép az egy GIF ha jobban megfigyeled, hogyan változik a kimenet a led világitására? 0v-lesz belőle. Ha a led nem világit akkor tápfesz van. Ez igazából kis áramerősséget jelent, de egy tranzisztort meghajt ami kapcsolhatná a led villogódat. Tehát az opto kimenete megy egy kis tranyó bázisára, az e-c lábakat meg sorba a villogóval tápra kötöd. Ha a led világit az optocsatolóban, akkor a kimenet nem lesz aktiv.
Sziasztok! Nem idevaló kérdés de a topic nem frissült.Van egy Kínai tablet Rohs 4gb Nem tudtam bekapcsolni szétszedtem megnézni mi lehet vele. A töltőt rá teszem egy darabig mutassa ,hogy tölt de aztán lekapcsol ,pedig így is kellene mennie , kivettem az akkut és úgy ráraktam a töltőt de így is csak világít egy darabig a képernyő, és még egyszer be is indult teljesen úgy hogy fellépett az internetre is de most már semmi csak bejön egy darabig a fény és lekapcsol . Mi lehet a baja? segítsetek.
Lehetséges.De ez a töltője 5v/2000ma
meglehet probálni egy nokia 5v/500ma .nem lesz baj? mi a véleményed?
De akku nélkül! Ami nekem van tablet, megy laptop-USB ről, ami ugye 500mA de csak akku nélkül. A töltéshez kell áram, oda kell a 2A (2000mA). akkut ne tedd bele, úgy megpróbálhatod mit csinál.
Most laptopon beindult és furcsa dolgot produkál ha leteszem kikapcsol ,ha elkezdem mozgatni bekapcsol és úgy is marad sokáig ,de ha ismételten hozzányúlok ismét kikapcsol ,Végig nézegettem nagyítóval is de nem találok valami kontakt hibát Vajon mi lehet ilyenkor ?
Jókérdés. nehéz innen megmondani.
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2014
Ha két ellenállásból akarok csinálni egy feszültségosztót, és az egyik ellenállásnak változó az értéke (termisztor), a másik ellenállást hogy célszerű méretezni, hogy a termisztor ellenállásának változásával a termisztoron eső feszültség a lehető legnagyobb mértékben változzon?
Mondok egy rossz példát: ha a feszültség mondjuk 5V, a fix ellenállás 100 kohm, a termiszor meg mondjuk 20-80 ohm között változhat a hőmérséklettől függően, akkor gyakorlatilag mérhetetlenül kicsi a termisztoron eső feszültség változása akár tök hideg van, akár tök meleg. Egyik esetben esik rajta (hasraütésre) 0.0001V, másik esetben 0.0005V, amit elég nehéz mérni. Biztos van erre valami ökölszabály, de mi?
Jó úton haladsz...
A számítás (saccolás) egyik részét elvégezted. Most számold ki, mekkora feszültségek lesznek a termisztoron, ha a másik ellenállást pl. 20 Ohm-nak választod. A válaszra ezután magad is rájössz...
Tehát akkor az a lényeg, hogy azonos nagyságrendben legyenek, akkor lesz az ellenállásváltozás hatására a legnagyobb a feszültségváltozás. Köszönöm!
Szia!
23Mohm lett a végeredmény, de így nem volt hajlandó kikapcsolni a készülék. kivettem a Bs170-et, ezt követően bepöccintettem az áramkört, d-s lábakat egy pillanatra rövidre zártam, és meglepetésemre bekapcsolva maradt..... A 4.7uf 1Mohm ellenállása nem akarta csak kb. 100 év alatt kisütni a kondenzátort. Ezt cseréltem 1k-ra és most működik. A 33Mohm 22Mohm-ra cserélése miatt volt ez? Jó lenne rájönni, hogy kell egy bizonyos személy hozászolásait kikeresni, mert így 45 oldalt átbogarászni nem az igazi. A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2014
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy "műemlék" régi samsung S amit elvileg egy jack-RCA kábellel a tv-re tudok kötni, a kérdés hogy mit hova kell kötni?
Így próbáld meg:
csak ebben a témában
Egyszerűen csak csatlakoztatni kell, meg egy-két beállítást megtenni. Bővebben: Link.
Hello! Már szinte nem is emlékeztem rá, de itt valami nem kerek. Bár én nem ismerem az LCM-et amihez készült.
- A kapcsoló bekapcsoláskor, a 47nF töltőárama bekapcsolja a BS170-et. - A BS170 az 1k-n keresztül, feltölti a 47,µF-os kondit, és egyben kinyitja az IRF5305-öt. - Az LCM bekapcsol. A proci inicializálása után az LCM3-RS (gondolom port láb) magas szintre kerül. A feszültség állandóan nyitva tartja a BS-t. Így a tápfesz állandóan megmarad. - Ha kikapcsol az LCM, akkor a portát alacsony szintre viszi. BS kikapcsol, 4,7µF kisül az 1Mohm-on keresztül, így az IRF lezár. - Megszűnik a LCM tápfeszültsége. Így a BS sem tud miből bekapcsolni. Mindenki zárva marad. - A 47nF akkor tudja újra töltőáramával kinyitni a BS-t, amikor a kapcsoló kikapcsolt állapotban van, és kisülnek a kondik. A 4,7µF-ot kisüti az 1Mohm, a 100 és 47nF-ot, pedig a 33Mohm az LCM tápfeszültségén keresztül. - Ha a kapcsolót bekapcsoljuk, a folyamat újra indul. - Nos a 4,7µF-1M-nak a töltést csak addig kell tárolni, amíg a mikrokontroller el nem indul. - Az időállandókat hozzávetőlegesen a T=R*C képlet adja. (Azért hozzávetőlegesen, mert azt a tápfesz nagysága és a Fet-ek küszöbfeszültség aránya is befolyásolja.) - De ha rövidre zártad a BS helyét, akkor a bekapcsolt állapotnak nem örökké tart, csak kb. 4,7uF*1M=4,7sec ideig. Ha még is "örökké" tartott, akkor ott az 1Mohm helyén szakadás volt. Vagy szivárgó áram az IRF Gate és a GND között. Más lehetőség nincs! - A BS nyitvatartási ideje alatt, a 4,7µF-nak fel kell töltődnie. Az idő itt 47nF*10M=470msec. A 4,7µF töltődési ideje 1k*4,7uF=4,7msec. Vagy is a 47nF ideje 100-szor több. Ez alatt a 4,7µF szinte teljesen a tápfeszig feltöltődik. - A 33Mohm értékének túl sok jelentősége nincs. Pld. a 100nF-ot 33M*100nF=3,3sec idő alatt süti ki. Vagy is, ha legalább 3,3sec ideig nincs kikapcsolva a kapcsoló, nem indul újra a 47nF tölrése. De az IRF Fet-nek is van szivárgási árama, a 100nF attól is kisülne egy idő után. Tehát ennek valahogy így kell működni. (Egyébként rákeresni valaki vagy az én hozzászólásaimra egyszerű, a "user:proli007" beírásával lehet. És jobb felül ki lehet választani, a "csak ebben a témában keresés" fület.)
Ezen még gondolkodok kicsit, csak nem tudtam mit kezdeni azzal, hogy a 4,7µF egy istené se akar kisülni, csak iszonyat lassan,pedig ott volt a lábán az 1M, még át is forrasztottam hátha, de az se segített neki. Kivettem, megmértem és rendben volt. Raktam a szerencsétlen helyére egy 1k ellenállást most mihelyt az RS láb alacsony lesz rögtön kisül a kondi és egyből kikapcsol a Bs170 is.
Rágódok még a dolgon, lehet kíváncsiságból kipróbálom másik 1M ellenállással. Köszönöm az építő jellegű részletes válaszodat!!! A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2014
Hali. Tantál kondiról hogy tudhatom megy hogy hány voltra van?
Van vagy 30 darab, de csak a kapacitása és a polaritása van ráírva. Barbár módon, mondjuk adok rá feszültséget, és figyelem az áramfelvételt hogy mikor kezd már sülni a kondi?..
Hello! Általában azért szerepelni szokott rajta. De 10-16 és 35V-os típusokban szokták gyártani. Nagyobb kapacitásúak általában kisebb feszültségűek. Esetleg mérete is árulkodhat..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |