Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ez megfelelő nekem?
Bővebben: Link
Sziasztok, nekem az lenne a kérdésem, hogy egy normál ellenállás hány fokot bír ki?
Köszönettel
Transzformátor legyen benne! Ez az alapkövetelmény.
Köszönöm a gyors választ,ez mind megvan,de mégsem mér!Gyönyörűen világít,de sajna nem müködik.Azt "hittem",hogy kondival,hasonlóan,mint az antennaerősítőket táplálják,hogy úgy kell
leválsztani!Írtam a lengyel honlapra,de azt a választ kaptam,-"használjak elemet!"A vége az lesz. Mégegyszer köszönöm a gyors segítséget,üdv kezdomotoros
Igen, oké! A7805-re rakj jó nagy hűtőbordát és a trafó ne legyen 7-8V-nál nagyobb szekunder feszültségű, a stabkocka kímélése miatt.
Kondival? Mit akarsz leválasztani, egyenfeszültséget? Vagy hová tennéd a kondenzátort?
Köszönöm a választ, egy fémréteg ellenállásnál ez az érték mennyi?
Pontos értéket csak az adatlapjáról lehetne kiolvasni, gondolom az nincs előtted
Ha már barnul, füstöl, akkor már túlterhelted, és változhatott az értéke, odáig nem kéne forralni!
Angol nyelvű értekezés, konkrét értékekkel: Bővebben: Link
Ránéztem egy adatlapra: ez a konkrét példány 70 fokig tudja a paramétereit tartani, ha melegebbre fűtöd, akkor már vagy kevesebbet bír, vagy megnyúlik! És 150 foknál vége is a grafikonnak, vagyis onnantól semmit sem garantál a gyártó!
Ennek a konkrét példánynak mi a cikkszáma?
Előre is köszi!
Ez az: Bővebben: Link
Egy adatlapról sok mindent megtudhatsz. Csak elő kell venni. Például a HEStoréból. A fejlécen megtalálod.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2014
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni hogy az alábbi kapcsolásban mi a funkciója a két bal oldali fotodiódának. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2014
Üdv!
Van valakinek valamilyen ötlete arra, hogy a legköltséghatékonyabb módon hogyan varázsolhatok 64V váltóból 50V egyent? (64V váltó felpufferolva kb.90V egyen, a trafó 10A-t tud) A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2014
Szia!
A robotnak tudnia kell, hogy milyen irányból várhatja az ütközést. Az érintés nélküli közelségérzékelőhöz kell a két oldalon elhelyezett infravörös fényérzékelő-pár. A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2014
Hello! Úgy, hogy letekersz a trafóból..
Olyan megoldásra lenne szükségem, mely elektronikai szempontból megoldható.
Olyan kérdésem lenne, hogy bontottam fénymásolót. Találtam benne egy hagyományosnak kinéző 24w-os fénycsövet hozzá való 24v-os ballasztal. Eddig ok. De a fénycsőre egy oldalra rá van ragasztva öntapadós alufólia, vagy mi, és alatta valami kolbász tekereg. Nem téptem fel, de nem értem mire való, teljesen máshová ment , nagyfesz kábelnek nézem, mi lehet ez és mire való?
Feltételezhetően a cső begyújtását támogatja.
Nem tudom. Nem láttam még ilyen megoldást. Sima vékonyka fénycső, láttam már ilyet, de annak nem kellett ilyen gyujtó. Én másnak gondolom, de nem tudom mi lehet ez. A kábel teljesen másfelé ment.
A fénycső gyújtása. Villogás mentesen azonnal gyújt.
Az mint műszakilag, mint gazdaságilag ésszerűtlen. Mert analóg módon elfűteni 90V-ból 40-et enyhe pazarlás és felesleges erőkifejtés. Kapcsolóüzemben meg minek? Mert ezzel az erővel a 230V-ból is előlehet állítani az 50V-ot és akkor minek ez a trafó..
A jó megoldás, a "szerva itt, csere ott"..
'B' megoldás, ha van hely: ellenkező irányban feltekersz/kapcsolsz megfelelő menetszámot (kb. 40%-át a rajt lévőnek). Így kb. 36V-ot kapsz.
Sziasztok
Egy olyan kapcsolást keresek ami 5V-al vezérelt kapcsolást hoz létre ami 230V kimenetet kapcsol ami egy szivattyut indittana. Sajnos relével meggyült a bajom mert tette bele PTC-t sorosan illetve tranzisztorral kapcsolom és van dioda is a relé lábán de még mindig van visszarugás. A szilárdtestrelén is gondolkoztam de drága. A másik ami felvetödött az az optocsatoló, pl. MOC 3020, mert tudtommal nem kell kiegészítő alkatrész csak simán be tudom helettesiteni a relét. A harmadik felvetésem a triak de szinte semmit se tudok rolla igy nem is mennék bele az elvi felépítésbe. Valakinek van esetleg konkrét ötlete illetve kapcsolásirajza ami valoban müködik? A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |