Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   2430 / 3984
(#) Jhanee válasza Csupasz hozzászólására (») Nov 24, 2014 /

Ez megfelelő nekem?
Bővebben: Link
(#) pjg válasza Jhanee hozzászólására (») Nov 24, 2014 /

Nem! Ez megráz!
(#) hapsika8 hozzászólása Nov 24, 2014 /

Sziasztok, nekem az lenne a kérdésem, hogy egy normál ellenállás hány fokot bír ki?

Köszönettel
(#) kadarist válasza Jhanee hozzászólására (») Nov 24, 2014 /

Transzformátor legyen benne! Ez az alapkövetelmény.
(#) kadarist válasza hapsika8 hozzászólására (») Nov 24, 2014 /

120 fokot mindegyik kibír.
(#) Jhanee válasza kadarist hozzászólására (») Nov 24, 2014 /

Akkor ez így oké?

5v.png

(#) kezdomotoros válasza kadarist hozzászólására (») Nov 24, 2014 /

Köszönöm a gyors választ,ez mind megvan,de mégsem mér!Gyönyörűen világít,de sajna nem müködik.Azt "hittem",hogy kondival,hasonlóan,mint az antennaerősítőket táplálják,hogy úgy kell
leválsztani!Írtam a lengyel honlapra,de azt a választ kaptam,-"használjak elemet!"A vége az lesz.
Mégegyszer köszönöm a gyors segítséget,üdv
kezdomotoros
(#) kadarist válasza Jhanee hozzászólására (») Nov 24, 2014 /

Igen, oké! A7805-re rakj jó nagy hűtőbordát és a trafó ne legyen 7-8V-nál nagyobb szekunder feszültségű, a stabkocka kímélése miatt.
(#) kadarist válasza kezdomotoros hozzászólására (») Nov 24, 2014 /

Kondival? Mit akarsz leválasztani, egyenfeszültséget? Vagy hová tennéd a kondenzátort?
(#) hapsika8 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 24, 2014 /

Köszönöm a választ, egy fémréteg ellenállásnál ez az érték mennyi?
(#) qvasz2 válasza hapsika8 hozzászólására (») Nov 24, 2014 /

Pontos értéket csak az adatlapjáról lehetne kiolvasni, gondolom az nincs előtted
Ha már barnul, füstöl, akkor már túlterhelted, és változhatott az értéke, odáig nem kéne forralni!
(#) kadarist válasza hapsika8 hozzászólására (») Nov 24, 2014 /

Angol nyelvű értekezés, konkrét értékekkel: Bővebben: Link
(#) qvasz2 válasza qvasz2 hozzászólására (») Nov 24, 2014 /

Ránéztem egy adatlapra: ez a konkrét példány 70 fokig tudja a paramétereit tartani, ha melegebbre fűtöd, akkor már vagy kevesebbet bír, vagy megnyúlik! És 150 foknál vége is a grafikonnak, vagyis onnantól semmit sem garantál a gyártó!
(#) hapsika8 válasza qvasz2 hozzászólására (») Nov 24, 2014 /

Ennek a konkrét példánynak mi a cikkszáma?
Előre is köszi!
(#) qvasz2 válasza hapsika8 hozzászólására (») Nov 24, 2014 /

(#) pucuka válasza hapsika8 hozzászólására (») Nov 24, 2014 /

Egy adatlapról sok mindent megtudhatsz. Csak elő kell venni. Például a HEStoréból. A fejlécen megtalálod.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2014
(#) enmate95 hozzászólása Nov 24, 2014 /

Sziasztok!
Szeretném megkérdezni hogy az alábbi kapcsolásban mi a funkciója a két bal oldali fotodiódának.
(#) richt3r hozzászólása Nov 24, 2014 /

Üdv!

Van valakinek valamilyen ötlete arra, hogy a legköltséghatékonyabb módon hogyan varázsolhatok 64V váltóból 50V egyent? (64V váltó felpufferolva kb.90V egyen, a trafó 10A-t tud)
(#) kadarist válasza enmate95 hozzászólására (») Nov 24, 2014 /

Szia!
A robotnak tudnia kell, hogy milyen irányból várhatja az ütközést. Az érintés nélküli közelségérzékelőhöz kell a két oldalon elhelyezett infravörös fényérzékelő-pár.
(#) proli007 válasza richt3r hozzászólására (») Nov 24, 2014 /

Hello! Úgy, hogy letekersz a trafóból..
(#) richt3r válasza proli007 hozzászólására (») Nov 25, 2014 /

Olyan megoldásra lenne szükségem, mely elektronikai szempontból megoldható.
(#) Doncso hozzászólása Nov 25, 2014 /

Olyan kérdésem lenne, hogy bontottam fénymásolót. Találtam benne egy hagyományosnak kinéző 24w-os fénycsövet hozzá való 24v-os ballasztal. Eddig ok. De a fénycsőre egy oldalra rá van ragasztva öntapadós alufólia, vagy mi, és alatta valami kolbász tekereg. Nem téptem fel, de nem értem mire való, teljesen máshová ment , nagyfesz kábelnek nézem, mi lehet ez és mire való?
(#) nedudgi válasza Doncso hozzászólására (») Nov 25, 2014 /

Feltételezhetően a cső begyújtását támogatja.
(#) Doncso válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 25, 2014 /

Nem tudom. Nem láttam még ilyen megoldást. Sima vékonyka fénycső, láttam már ilyet, de annak nem kellett ilyen gyujtó. Én másnak gondolom, de nem tudom mi lehet ez. A kábel teljesen másfelé ment.
(#) pjg válasza Doncso hozzászólására (») Nov 25, 2014 /

A fénycső gyújtása. Villogás mentesen azonnal gyújt.
(#) Doncso válasza pjg hozzászólására (») Nov 25, 2014 /

Ja igy értem. Köszi.
(#) proli007 válasza richt3r hozzászólására (») Nov 25, 2014 /

Az mint műszakilag, mint gazdaságilag ésszerűtlen. Mert analóg módon elfűteni 90V-ból 40-et enyhe pazarlás és felesleges erőkifejtés. Kapcsolóüzemben meg minek? Mert ezzel az erővel a 230V-ból is előlehet állítani az 50V-ot és akkor minek ez a trafó..
A jó megoldás, a "szerva itt, csere ott"..
(#) granpa válasza richt3r hozzászólására (») Nov 25, 2014 /

'B' megoldás, ha van hely: ellenkező irányban feltekersz/kapcsolsz megfelelő menetszámot (kb. 40%-át a rajt lévőnek). Így kb. 36V-ot kapsz.
(#) Kovabe hozzászólása Nov 25, 2014 /

Sziasztok
Egy olyan kapcsolást keresek ami 5V-al vezérelt kapcsolást hoz létre ami 230V kimenetet kapcsol ami egy szivattyut indittana. Sajnos relével meggyült a bajom mert tette bele PTC-t sorosan illetve tranzisztorral kapcsolom és van dioda is a relé lábán de még mindig van visszarugás.
A szilárdtestrelén is gondolkoztam de drága.
A másik ami felvetödött az az optocsatoló, pl. MOC 3020, mert tudtommal nem kell kiegészítő alkatrész csak simán be tudom helettesiteni a relét.
A harmadik felvetésem a triak de szinte semmit se tudok rolla igy nem is mennék bele az elvi felépítésbe.

Valakinek van esetleg konkrét ötlete illetve kapcsolásirajza ami valoban müködik?
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2014
(#) kadarist válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 25, 2014 /

Szia!
Mit jelent az, hogy van visszarúgás?
Következő: »»   2430 / 3984
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem