Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Borzasztó és sajnos úgy tűnik, ez a jövő...
No, de ne búsuljatok, közeleg a hétvége! Azt például tudtátok, hogy a feng-shui szerint a lakótelepi betonfalak vasárnap reggel hét és nyolc között fúrhatóak a legjobban? Bocs....
A fúrással csak óvatosan. Ma hajnali 2-kor a szomszédom úgy dörömbölt az ajtón, hogy majdnem kiesett a kezemből az ütvefúróm...
Mit akart? Nemtudott unalmában aludni? Vagy vége lett a filmjének, és segíteni akart?
Nem tudom, az ordító rádiótól nem hallottam mit mond.
Na, ezt szépen végigragoztuk, pedig még csak csütörtök este van...
-Miért van a trafóban olaj?
-??? -Hogy jobban csússzanak az elektronok...
Igen pontosan azért. Mert a kanyarban -tekercs- súrlódással mennének a centrifugális erő miatt. A trafó pedig csak kanyarból áll.
És ezért nem kell az egyenes szakaszokban olajozni. Mert az is kérdés lehet, hogy akkor miért nincs a távvezetékeknél elektronolajozás.
Bizony! A kanyarban kikoptatnák a drót oldalát. A centrifugális erőről jut eszembe, hogy érdemes lenne kicentrifugálni a nedvességet az elektronokból, máshol meg vízbe áztatni őket. Így dróton jöhetne a víz, igaz, ha vizesen a TV-be kerülnek, bepárásodik a képcső.
Ma technológia órán osztálytársam felelésnél alkotott.
-Milyen menteket ismer? -Őőő. -Metrikus és Whitworth meneteket. Mink melyik fajtát alkalmazzuk? -Őőő,a a a metrikust. -Jó, milyen betűvel jelöljük? -Talán A? Innentől azután Karinthytől idéztünk. Hozzá kell tennem múltkor megkérdeztük tőle amikor az ohm képletet tanultuk. -Ellenállás? -Őőő...az az áramerősség és akkor U.
Véletlenül ellőttem a picKit 3-am transzívereit és az alkatrész keresés közben találtam.
Bővebben: Link A dobozolás különösen nyerő
A tengerentúlon nagyon sok a "cipősdoboz-kapcsolás", amelyet Ők szó szerint értenek, vagyis valóban cipős dobozba építik, légszereléssel. Persze nem az ilyen bonyolultakat.
Van idehaza egy pont ugyanilyen dobozom. Majd építek bele valami igényes elektronikát.
Még zöld fehér csíkos vezetékem is akad hozzá. A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2014
Pár ilyen nem pont cipős dobozt én is felhasználtam hasonló célra, nem szégyen az, nem rakom ki a "ki mit épített" topicba
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2014
Cipős doboz hmm,én anno láttam cipős dobozban inverteres hegesztőt,de ilyen készüléket láttam fásládában is,ráadásul működtek és használták is ezeket.
Én meg láttam házi készítésű, aludrótból tekercselt hegesztőtrafót. A csupasz alu szigetelése sebkötöző géz, és az gipsszel volt átitatva. Begipszelték, mint a törött végtagot. Gondolom a sebészeten gyártják ezeket a trafókat.
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2014
Azokkal hegesztik a törött csontokat...
Szerintem is. Gondolom csontpálcával.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2014
Városunkban a 60-as években volt egy más vallású fuvaros. Egyszer mondta, hogy a gyereknek ballagása lesz, mit kéne neki venni?
- Vegyél neki egy szép aranyláncot - Az mán van, de valami bolszvagent montak....
Egyszer egy sebész ismerős autót javított. Szinte félni kezdtem, mert a műhely tele volt műtős szerszámokkal. Durva volt, mikor infúziós üvegből adagolta a benzint, amivel alkatrészt mosott. (Szerintem még EKG szkópja is volt, amivel a motort vizsgálta, bár ezt csak feltételezem.)
Észbontó a játék neve. Hát bizony ez észbontó. (földön fetrengős miért nincs?)
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2014
Ez csak csel, hogy tudod-e a jó választ.
Működik, az enyémet bontotta.
Mondjuk ez nem nagyon látszott, bár az egyik gyanús volt.
No igen és még mennyi volt a lapon, de rá volt írva, hogy OK.
Az komoly, kalapáccsal kell kondit javítani? Azzal mondjuk lehet formázni is.
Az ilyen jellegű hirdetések szándékosan vannak tele helyesírási hibákkal, azzal, hogy kitetted már elérte célját
|
Bejelentkezés
Hirdetés |