Fórum témák
» Több friss téma |
Csak ennél a programnál viselkedik így vagy más programnál is?
Ha csak ennél akkor a programmal van a gond, ha másnál is akkor a szimulátorral, bár ez utóbbit kétlem. Próbáld kicsit "lebutítani" a programot, kommentelj ki bizonyos részeket és nézd meg úgy is, szerintem valamelyik megszakítással vagy valamilyen rekurzív függvényhívással lesz a gond
Közben rátaláltam a válaszra és végülis igazam lett. A PORTX csak a bemenetek olvasására használható, a LATX pedig a portok írására. Na ezentúl kétszer fogok olvasni
Köszönöm a segítséget.
Megoldódott! Volt egy elírás a kódban, az egyik változónak ugyanaz volt a neve mint egy cimkének és ez egy kicsit összezavarta.
Ez nem minden esetben igaz..
Vannak PIC-ek melyekben még nincs LATx regiszter, azoknál a PORTx regiszterrel írod és azzal is olvasod A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2014
Idézet: „A PORTX csak a bemenetek olvasására használható” Ez azért így nem egészen igaz. A port is írható, csak ügyesen. Figyelembe véve, hogy read-modify-write utasítás. Az olvasása viszont nem biztos, hogy ugyanazt adja vissza amit beírtál. A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2014
Szia!
Nem egészen értem azt a read-modify-write utasítást. Hogyan tudnám ezt figyelni. Bocsi a tudatlanságom, esetleg el tudnád magyarázni vagy példát linkelni hozzá? Köszönöm. Üdv. Tamás
Itt olvashatsz a jelenségről: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2014
Köszönöm a linket, most már értem mire céloztál.
Sziasztok! 16x2 karakteres LCD-t szeretnék vezérelni PIC16F1716-tal, de valami elmászik benne. Csak aposztróf jeleket jelenít meg. A picula-s LCD vezérlő programot használom.
Betartod az időzítéseket. MpLab szimulátorral ellenőrizheted.
Igen. Ugyanaz a kód / láb kiosztás hibátlanul megy PIC18F2550-nel. Amikor elindul a kijelzőm, akkor szépen látom a karakter kontrasztot mindkét sorba, viszont ahogy elkezd kiírni rá, a 2. sorom eltűnik (ez persze már a PIC16F1716-on). Lehet az a baj, hogy valamit rosszul állítottam be, amikor hozzáadtam a PICKIT2-höz?
A PICkit2 egy három (négy) csatornás logikai analizátor is. Segítségével megmérheted az időzítéseket, felveheted a jelalakokat is.
Sziasztok!
Közben felmerült bernnem egy újabb kérdés. Milyen programozót érdemes venni és hol? Nem akarom nagy költségekbe verni magam így valamilyen utánépített programozó is elég lenne nekem. Esetleg ebay-en mennyire érdemes ilyen utánépített programozókat venni? Pl ez szerintetek megérné: Bővebben: Link Köszi a válaszokat és az infókat. A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2014
Máshol a gond. Ahogy írok a PIC-be kapok ugye egy checksum-ot. Ennek olvasáskor meg kéne egyeznie ugye, de még se. Ugye a PIC16F1716 nincs alapból hozzáadva a PICKIT2 v2.61-hez, így megcsináltam én, az itt kapott segítség alapján, de valamit elcseszhettem.
Mivel a programozó leírása minden adattal együtt szabadon letölthető, elméletileg az is olyan mint a gyári, nyilván nem ugyanaz, de elméletileg...
Persze ha komolyabban gondolod a dolgot kb 12-ért már itthon is megkapod az eredetit A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2014
Tudnál segíteni, hogy mit ronthattam el benne?
Sziasztok! Egy kis help kellene. Hogyan lehet a tmr2 időzítőt ki-be kapcsolni? Tudom, van rá egy bit.
18f4550 controller. A helyzet, hogy egy bemenet hatására egy led bekapcsol, tmr2 elindul, majd x megszakítás után led kikapcsol, tmr2 kikapcsol. Majd ha bemenet ismét aktív, kezdődik előröl. Az alábbi progi müködik az első bemeneti jelre, de a másodikra nem kapcsolja be a ledet, és a tmr2-t. Mi lehet a baj vele?
Sikerült megoldanom. A Cnt változót kellett visszaállítani nullára, ha a led kikapcsol. Köszönöm a lehetőséget.
hello
Az érdekelne hogy van-e olyan pic pogramozo (elöre felprogramozot pic nélkül) ami csak PIC16F628-at programoz? Elöre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2014
Nincs. A legegyszerűbb is tud párszáz típust programozni.
Oké
De én házilag szeretném megcsinálni!
Nagy munka lenne. Jobban jársz az univerzálissal...
Az mijen?
Ha van párhuzamos port a gépeden, ilyen.
Van
És ez minden féle picet programoz? És mi az a vpp kapcsolo?
Az összes típust nem, csak azokat, amiket a kezelő programja tartalmaz. Nem ismerem, mert nekem Pickit2 van, mindössze annyit tudok, hogy többen megépítették, és működik nekik. Hátránya, hogy macerás a kezelése, akkor érdemes megépíteni, ha ritkán programozol.
Ha jót akarsz nem kínlódsz ezzel. Nálam egy marék PIC bánta. De égetni nem tudtam vele egyet sem.
Inkább ezt lesd meg: Bővebben: Link És itt a terv is: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2014
A kapcsolós helyett inkább az Oshonsoft párhuzamos portos programozó. Ezzel a PICkit2 -be való 18F2550 is felprogramozható.
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |