Fórum témák
» Több friss téma |
Egy kérdés. Ha reggel a laptopon inditás után kb 5 percig a képernyő egy része kicsit sötétebb, nem nagyon, de egy kicsit, alig észrevehetően. Ez cső öregedést jelent?
Ez így nem jó, mert nem tudja újraírni, csavarhúzóval zárd össze 2 másodpercig, majd engedd el. A monitor lassabban fog indulni, de ez a jó jel, lehet, hogy elsőre nem is fog rendesen indulni, de kikapcsolva, majd visszakapcsolva már jó lesz.
Doncso Igen, az enyém is ilyen, már villog is olykor..
Szia Buvarruha.A 193.oldalon feltett kérdésem valószínű elkerülte a figyelmedet.Volna-e ötleted erre a problémára?Üdv.sityu.
Hálás lennék, ha linkelnéd a hozzászólást, nincs kedvem keresgélni.
Igen,bocs,jogos erről van szó:
Bővebben: Link
Valóban a kijelző lett rövidzáras, annak is a Dc-DC konverter szokott ilyen lenni, érdemes rákukucskálni a kijelző paneljára.
Szia,
Megpróbáltam ezt az eljárást ami írtál így már minden oké a monitor is működik szépen. Köszönöm még egyszer a segítséget.
Egy újabb elégedett ügyfél. Szívesen.
Ránézésre a kijelző panelon sem látszik fizikai elváltozás/égésnyom vagy bármi más/ Megpróbálom a konverterig lekövetni a bemenő fesz. útját,méricskélek,aztán majd kiderül,hogy az utolsó esély mire elég.Talán még javítható.Köszönöm a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2014
Érdemes ellenőrizni az SMD kerámiakondikat, ugyanis nem egyszer találkoztam már rövidzárassal kijelzőn. Rosz hír, hogy a cserjük nem oldotta meg a gondot, mert kinyírt egyéb alkatrészeket is...
Lassan nyithatnál egy LCD szervizt.
A jobb sarokba egy nagy fekete felület jelent meg, próbáltam elmasszirzni, de tele lett a képernyő különböző méretü fekete körökkel,- azt kérdezném,- hogy el lehetne-e tüntetni a foltokat valahogy, vagy kukába vele? Elöre is köszönöm a választ.
Sajnos az utóbbi a megoldás. De egy fényképet mutass már róla.
Ez nagyon komoly, ilyet még nem láttam, csak egy nagy foltot. Javítani csak cserével lehet, az biztos.
HP nc6320-as laptopba szerinted hogy vannak elhelyezve a ccfl csövek? Próbálom kitalálni melyik mehetett tönkre.
Alul van egy darab cső és kalap. Nekem még nem sikerült noti kijelzőben csövet cserélni...
Egy cső? És az tud olyat, hogy mondjuk a bal oldala elkezd halványabb lenni?
Idézet: „Nekem még nem sikerült noti kijelzőben csövet cserélni...” Na jó, de én ügyes gyerek vagyok tudhatnád. A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2014
Igen, tipikus tünete ez is az öreg csöveknek.
fene megeszi, menyit jósolsz neki, jóó tudom, hüle kérdés, de hátha, szóval most még ott tart, hogy bekapcs után 3-4 perc és helyrejön, mik a további tünetek és a vég?
Az, hogy nem jön helyre, az enyémnek mindíg söttebb a bal fele órák mólva is. Majd elkezd villogni és egyszer csak leáll az inverter, de ez még akár évekig is elmehet ám így, szóval ne pánikolj.
Áá, értem. Ez egy kicsit megnyugtatott.
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2014
Köszönöm a véleményezést. Mindenjót
Sziasztok!
Van 2db (hibás) Dell LCD monitorom. Az egyik baja az, hogy bekapcsolás után nincs háttérvilágítás, de ha fénynél megnézem, azt lehet látni, hogy ide oda ugrál a "No signal" felirat. A másik baja, hogy amikor áram alá helyezem halk pattogást lehet hallani (kb másodpercenként 2-t) folyamatosan. Majd egy kis idő múlva (kb 5 perc) elkezdi kapcsolgatni a háttérvilágítást, azzal is szenved kb 3 percig, majd bekapcsol és megfelelően működik. Mindkét monitorban megnéztem a kondikat, de 2 kivételével, (amit már cseréltem) nincs látszó púposodás, vagy hibára utaló jel. Esetleg van valami ötletetek, hogy mi lehet a gond. Csatoltam egy képet a panelről, ha az segít valamit...
A ki-bekapcsolást a kondenzátor okozta, de elég komoyl hiba volt úgy nyektetni, cseréld benne legalább a szekunderen az összeset. Amelyiken nicns világítás nem indul az inverter, azt neked kell kideríteni, hogy miért. Kap-e tápfeszt az inverter, kap-e az IC, jók-e a meghajtófetek, eljut-e az IC-ig a bekapcsoló jel?
Először is köszönöm a gyors segítséget!
Abban tudsz segíteni, hogy bekarikázod szekunder részt, amiken a kondicserét javaslod. Tudom, hogy ez már a "kisujjad nyújtod és a karod kell" érzés, de csak alap szinten értek az elektronikához, ezért abban még esetleg tudsz segíteni, hogy hol és mit kell mérnem. Vagy mit cseréljek meg a lapokon, hogy kipróbáljam működik-e vele a másik. Csatoltam egy képet a nyák felőli oldalról is
A szekundert bekarikáztam, a többi mérendőt majd valaki mutatja, arra most nincs időm, talán később.
Buvarruha!
Bevásároltam, kicseréltem a kondikat és láss csodát. Tökéletesen működik... Kopp-kopp-kopp Természetesen nagyon szépen köszönöm! Amin nincs háttérvilágítás, abban is cseréljem a kondikat hátha beindul vagy ott teljesen más hibát kell keresni, ahogy írtad is. Inverter bibi, tápfesz vadászás, FET ellenőrzés? |
Bejelentkezés
Hirdetés |