Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Hozzátok szeretnék fordulni egy keverővel, ami ugyan nem Behringer, de reménykedek benne, hátha tudtok segíteni, mivel ennek a készüléknek a topikja nem aktív. Egy BEAG akt 408-al bajlódok már jó ideje, változó eredményekkel. A gondom az, hogy a keverő hangátvitele egy másik társához viszonyítva pocsék, (suliban ugyan ilyen van). Kezdetben, kicseréltem az elkók többségét, ha jól számoltam akkor összesen 3 van amit nem. A dióda híd utáni kettő darab, szerintem puffer kondi közül az egyik rendszeresen púposodott, többször is cseréltem, ezek 16V 1000µF-osok. Az imént kicseréltem benne a dióda hidat is, mert azt gondoltam, hogy ezeknek az elöregedése okozhatja a púposodást. Most máshogy "csattan" amikor bekapcsolom más változást nem tapasztaltam. Igazándiból, ha nem használnék néha egy másik ilyet, akkor el lehetne hitetni velem, hogy jó ez így, mert hogy milyen régi stb. de így nem megy ![]() Szóval kérlek benneteket adjatok ötletet, hogy mi lehet a gond. A tápfeszültség 2×14V szinte pontosan, ott nem lehet baj. A szerkezet amúgy leginkább a mély hangokat csapdossa meg. Forrasztást lejőve nem találtam. Van benne ha jól tudom egy poti, amit csavargatva lehet állítani a kimenő teljesítményt, csak azzal az a baj, hogy a torzítás is nagyon keményen megjelenik vele ha feljebb csavarom, szóval gáz az egész. A másik probléma az az, hogy nincsen más mérő eszközöm mint egy multiméter. :S Köszönöm a segítségeteket, remélem sikerül valahogy megtalálnunk a hibát. Hogy egyértelmű legyen a dolog bejelöltem a kondikat amiket nem tudtam kicserélni. A pufferek melletti két kicsi kék kapacitását sajnos nem ismerem, a meglévő rajzon nem tudom kivenni a számukat ![]() Köszönettel: Balázs
Sziasztok!
Nekem is lenne egy kis gondom egy Behringer DDm 4000-es keverőpulttal. Konkrétan a kijelzőjén nem jelenik meg semmi már néztem külföldi oldalakat de nem sok sikerrel hátha közületek tudna segíteni valaki.Egy képet is tettem fel hogy hátha valaki így jobban meg tudná mondani mi lehet a baja. A válaszokat előre is köszönöm. Üdv:numark
Üdv mindenkinek !!
Érdeklődni szeretnék illetve segítséget kapni !! Van egy Behringer XENYX X1204-es keverőm ..5.éve használom...De mostanában olyat csinál,hogy mikor bekapcsolom az effekt nem működik kb fél óráig...csak recseg de rettentően... Zenész vagyok és 500 w--nál ez buli kezdetekor nagyon ciki...Tud valaki segiteni mi lehet a baj ?? Fél óra után helyre jön és müxik !!! S:O:S !!
Üdv. mindenkinek !
Segítséget szeretnék kérni! Van egy Behringer Xenyx Q1202-es keverőm. Van rajta 4 mono és 4 sztereo bemenet. És van 2 kimenete. 2 db végfokot szeretnék róla kivezérelni. Az egyikről menne 2 db top hangfal a másikról pedig egy mélyláda. Hogy tudnám azt megoldani hogy a 2 hangfal is egy csatornáról és a mélyláda is egy csatornáról kapja a jelet? Remélem nem írtam bődületes baromságokat és hogy érteni fogjátok hogy mit is szeretnék. Előre is köszönöm!!
Nem ewgészen értem mit akarsz, de az erőstők bemeneteit gond nélkül összekötheted, megbírja hajtani a keverrő őket.
Igen vagy úgy csinálod ahogy Buvarruha írja .
Vagy lepárhuzamosítol két bemenetet az egyikkel tudod a top falakat szabályozni a másikkal pedig a mély ládákat. Ha jól vettem ki a szavaidból akkor külön külön szeretnéd szabályozni a top . illetve mély ládákat jól értem ? A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2014
Gondoltam , akkor meg kaptad a választ.
Üdv!
Kaptam egy barátomtól egy Behringer erősítőt. A típusa: PMPS18M. kb. 2 hónapja volt szerelőnél ahol egy vagyont fizetett a javításért. Szétszedve látom csak milyen szép munkát csinált a "hivatalos" Behringer márkaszerviz. Képeket mellékelem. De nem is ez a lényeg. Sokat nem ment az erősítő mert egy házibuliba meglett hajtva. Leverte az órát,és büdös volt a ventilátornál. Ezután, már csak búgott ha bekapcsolta. Letöltöttem a kapcsolási rajzát (LPA1180 rev. F). Szétszedtem,amit láttam a gányolásokon kívül az kb. semmi. Nincs megégve semmi. Méregettem,és az egyik FET (9240) a műszer szerint is full zárlatos volt. Kicseréltem a másik oldali Fet-et (240) is. A meghajtó tranzisztort nem cseréltem ,mert elfejtettem venni.(Tudom nagy hiba) Most ott tartok,hogy ugyanúgy búg az egész. Feszültségeket mértem,azok megvannak mindenhol. Mit kéne cserélnem,vagy mérnem? Köszönöm a segítségeket!
Szia! Mostanában valaki javított ilyet a fórumon, remélem idetalál.
A rajzra jelöld fel kérlek T4, T5, emitter, kollektor, bázis feszültségét, valamint a végfok kimenetét (X4). Mindezt testhez képest, polaritás megjelölésével és természetesen hangszóró nélkül.
Hello!
Az nagyon jó lenne ha ide találna az illető. Melyik topikban volt róla szó? A T4-T5 érzékeit nem néztem,este rámérek. A végfok kimenetet mintha néztem volna ott azt hiszem 0-át mértem mind a kétirányba. De nem biztos. Amit a szakszervíz csinált a panel aljára az milyen funkciót lát el? Egyik oldala a nagy fehér ellenállásba megy,a másik az egyik nagy kondiba. Más: Kicseréltem a 2 db. végfokot. Este beszerelem az új meghajtókat is (mje350-340). Ha bekapcsolom,nem fognak tönkremenni az új végfokok? Nem szeretném cserélni újra.
Tegyél 40-60W-os izzót a hálózati feszültség egyik ágába, akkor megáll a tranzisztorpusztulás az áramkorlátozás miatt és nyugodtan tudsz mérni.
Tudtam megint méregetni ami balul sült el,szószerint. Elsőnek mértem a végfok kimenetét.Ott mind a két irányba nulla.
Jött a T5 ahol középen volt 39 az érték. A két szélén. 4 valamennyi....ezután véletlenül rövidrezártam a középső pontot az egyik szélső lábbal. Oda ért a mérőcsúcs. R7-es ellenállás elégett,füst... Meg ahogyan néztem, a végfok is kiment. Van másik szerencsére,meg jó,hogy nem több ezer darabja. Szerintem a T4 is,ok. Ezt már nem bírtam megmérni. Tovább?
Jó tranzisztor és ellenállások esetén T5 középső lábán csak -36V lehetett volna. A kiértékeléshez T4 és T5 feszültségei egyszerre kellenek.
A méréseket ne folytasd ha nincs még bent az áramkorlátozó izzó, illetve a mérőcsúcsot be nem tekerted szigetelő szalaggal, hogy csak egy gombostűfejnyi maradjon fémesen!
Máskor óvatosabb leszek,elvégre a hibáiból tanul az ember.
Ezt az izzót akkor hogy kössem be? Negatív pontom van a tápnál az nem probléma. A plusszt honnan vegyem le? Az x5 csatinál ahol bejönnek a feszültségek a nyákra?
Szia! Az izzó bekötést már írtam korábban. Az a lényeg, hogy rajta folyjon a hálózat felől érkező áram.
A méréshez a test kell, a két 4700µF közös pontja például az. Ehhez képest mérd meg a tranzisztorlábakat, és meg ne feledkezz a polaritás feltüntetéséről!
Hello!
Este nem bírtam haladni sajnos. Na de akkor ma ![]() Kicseréltem mindent ami elszállt. Természetesen a végfokokat is rántotta magával. Probáltam ezt az izzót bekötni,de nem haladtam vele. Így nézz ki a bejövőcsatlakozó ami a trafó felől jőn.(kép) Ha az egyik sárga a +,barna - az úgy rendbe lesz? (Kép)
Mint írtam, a hálózati feszültség egyik ágát szakítsd meg, akár a készülék előtt is lehet.
Hello!
Beüzemeltem, a főkapcsolónál kötöttem be az izzót.(60w) Müködik. Amit észrevettem,hogy amikor bekapcsolom akkor egy pillanatra jobban felvillan.Ez normális? Utàna gyengén vílágit. Na az értékek: T5: -3.5 -17 -4.1 T4: 5.6 26.1 3.3 Kimeneten nulla... Valami gondolom nem stimmel T5-nél.
A felvillanást a kondenzátorok feltöltése váltja ki.
T4 hibás, a két szélső láb (B-E) között 0,6-0,7V az elfogadható üzemi feszültség.
Dehát most cseréltem ki... Akkor gyárilag hibás volt? Cserélem akkor megint. Ha cserélem,és akkor se jó?
Azért nézd meg jól mértél-e! Nagy körültekintéssel mérd meg a szélső tranzisztor-lábak közötti feszültséget. Nem csak rossz tranzisztor lehet, fordított beültetés, N helyett P típus is játszik
![]()
Kicseréltem,biztos,ami biztos. Ugyanazok az értékek. Fordítva biztos nincs bekötve. Baloldalt 340-es jobb oldalt 350-es.
Azok ott a szélen feszültségszabályzó ic-k. Nyugodtan mérhetem őket? Test, a kondik közös pontján.
Azért mérj egy T4 bázis-emitter feszültséget, addig kár is tovább menni. A pozitívat jelző mérőcsúcs kerüljön a bázisra!
Emitter: 5.5
Bázis: 3.2 T5 értékei rendbe vannak?
Vagy úgy, a bázis negatívabb az emitternél
![]() Most aztán igazán körültekintőnek kell lenned, az IC4 4, 5, 6, 7, 8 lábainak feszültségét kell megmérni, lássuk működőképes-e?
Pffff húú haa... És honnan indul a számozás? Megprobálom...mennyiket kell mérnem?
Az "IC4" felirat négyesénél van egy karika az IC hátán - azaz egyes láb és az óramutató járásával ellentétesen kell körbe haladni. Nem jár büntetés, ha google segítségével megnézed az adatlapját
![]() Jól látom, hogy az IC közepén van egy dudor? Ha az nem gyantacsepp, hanem a tok robban fel, akkor a méregetés tárgytalan. A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |