Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   499 / 1149
(#) Joe_001 válasza kala1982a hozzászólására (») Dec 2, 2014 / 1

Kala!
A szerver a modemed MAC-jére ad IP-t statikus táblából, nem a routerére/számítógépedére! MAC=IPcím=mindid ugyanaz az ügyfél. Amit mondtak az 15' fél órán belül igaz, mert a modem bridge-ként működik és a mögötte (szerver felől) lévő MAC van figyelve az általad hallott biztonsági okokból. Ez más táblában van rögzítve- ez frissül kb. fél óránként. Ha vki ért hozzá akkor a fő gép MAC-jét használva a routerben azt kivéve azon a gépen azonnal lesz net, a többin csak a tábla frissülése után!
Az akadozás nem ettől van. Próbáld meg két gépen futtatni a ping parancsot: 1.) Ping átjáró(192.168.stb , az ami,) -t ez a routered. 2.) A másik gépen ping index.hu -t a(( -t) az itt egy kapcsolója a pingnek). Ha a második nem válaszol-az első igen: A net szakadozik! Ha mindkettő akkor a router. Mivel van ruotered ezért gondolom több géped van.
Joe
(#) Kovidivi válasza Joe_001 hozzászólására (») Dec 2, 2014 /

Szia. Nekem van Net problémám, tegnap teszteltem már. Pingeltem így: pong -t upc.at, aztan mikor elment a net, felcsatlakoztam a router oldalara, az azonnal bejött, tudtam használni. Ezek szerint a net a ludas. Kár, hogy a ping.exe nem jelenít meg időt, mert akkor csak átküldenék egy órányi pingelést a upcnek, és oldják meg... Köszi a segítsèget!
(#) Joe_001 válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 2, 2014 /

Sajnos velem is volt ilyen, mikor a szoláltató pingelt egy modemet neki folyamatosan válaszolt, természetesen fenn is volt a modem, (ezt benn látják) nekem Eth felől szakadozott közben lecseréltem, időszakos eth inteface hibával, le lettem cseszve, hogy én ezt nem állapíthatom meg és nem volt jogosultságom lecserélni a modemet (többször volt kinn előtte már más), mindegy megjavult a konnekt. A lényeg a modemet 1 hónap múlva visszakaptam az általam beleírt hibaüzenettel. Ki se vették a papíromat...
Ennyit a nagy szolgáltatókró(Ez másik volt)
Joe
(#) orizon hozzászólása Dec 2, 2014 /

Köszönöm mindenkinek a segítséget, de én addig fogom használni az XP-t amíg lehet. Annyi minden van a gépemen, hogy nem fogok új operációs rendszetrt telepíteni rá. Nekem tökéletes az XP. Próbáltam már Win7-et a másik gépemen (az már nincs meg) De nekem az XP-hez képest az a felület szörnyű volt. Más elégedett vele, nekem a hideg futkosott a hátamon a win7-től. Addig míg teljesen meg nem hal az XP, addig fogom haszálni.
(#) BEMcorp válasza orizon hozzászólására (») Dec 2, 2014 /

Szia!
Nem mintha rád akarnám erőltetni a W7-et, de nézd meg a mellékelt képet, most készítettem a képernyőmentést a saját gépemről. Úgy néz ki mint a W7? Nem. Full XP kinézet.
Amúgy meg, ha nem akarsz XP-ről elváltani, használj Operát.
(#) kadarist válasza orizon hozzászólására (») Dec 2, 2014 /

Nem az XP-vel van a legnagyobb gond, hanem a böngésződdel. Egyébként fel lehet telepíteni az új rendszert úgy is, hogy minden cuccod megmarad, veszteség nélkül.
(#) Massawa hozzászólása Dec 3, 2014 /

Egy kérdés, hátha már valaki találkozitt ilyesmivel.

A desktop PC-men kicseréltem a régi kis SSD-t egy uj nagyteljesitményü 512GB egységre. A Samsung SSD-hez kapott progival klonoltam az eredeti kis SSD-t ( mindössze 64GB), minden simán ment. Beépitve az SSD-t ( C:/ ) el is indult de most ahelyett, higy mindjárt a W7-s oldal jelenne meg kiirja, higy:
Active partition not found!
Press any key....

Megnyomva egy billentyüt elindul a MS töltöprogi és mintegy 20 másodperc mulva elindul a W7.
Van valakinek valamilyen ötlete mit kéne változtatni a BIOS-ban , gondolom ott lehet valami különbség, de azt nem hiszem, higy a régi SSD lett volna partition. ( valamennyi többi adat külön winchestereken volt és van most is.

Kösz
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2014
(#) belfi2 válasza Massawa hozzászólására (») Dec 3, 2014 /

Szia!
Nézd meg a boot sorrendet, az e az első amin a C: van, ha igen nézd meg a lemezkezelőben hogy van e aktív partíció és hogy az e miről a gépet indítod. (Addig minden mást lemezt kapcsoljál ki)Ha nem, tedd aktívvá a 100 Mb partíciót.
(#) Massawa válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 3, 2014 /

Kösz

Ezt már néztem ( ha igaz ). A C-röl indul és nem látni semilyen particiot ( hacsak nem a fedettet, de azt látja az uj SSD is ( ill. Azon is van, illetve amikor klonoltam ezt ki is mutatta.
Azt az aktiv particiot nem tudom hol kell aktivvá tenni.

Hali!
Lemezkezelőben valami ilyesminek kell lenni, és a piros keret.

aktív.jpg

(#) Massawa válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 3, 2014 /

Kösz,
megtaláltam és minden ugy van, ahogy mondod, azzal a különbséggel hogy nálam a lemez 0 néz ki hasonloan mint nálad a lemez 1.

Azaz nálam felül van 2 dvd ( üres)
Majd jön a lemez 0, ahol az elsö blokk a DATA 100MB NTFS hibátlan, rendszer, aktiv, primér particio.
Majd ugyanabban a sorban van a BOOT (c: ) 476,84 GB NTFS , hibátlan ( Startparticio, rendszeradatok, mentö adatok ( crash) és szintén primér particio. ( de nem aktiv)
Ebben a részben be lehetne kapcsolni a primér particiot, de azzal fenyeget, hogy ha itt nincs rendszer adat, akkor meghal a PC - amit azért nem akarok.

Akkor az úgy jó
Milyen deszka ez, mert elképzelhető hogy rosszul van megadva a lemez sorrend.Tehát ha van olyan funkció a biosban hogy Hard disc boot priorrity akkor azt a lemezt tedd elsőnek amin az operációs rendszer van. Ha nincs floppyd akkor tiltsd le a biosban.
(#) otthonpc20 hozzászólása Dec 4, 2014 /

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy van egy TP-LINK TL-WR740N típusú routerem ezt össze lehet hozni bridge módban egy T-home-os speedport W 724V típusú routerrel? Ha igen le tudnátok írni, hogy pontosan hogy kell? Előre is köszönöm!
(#) Massawa válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 4, 2014 /

Nincs és nem is volt floppym, korábban is a C-röl indult.
(#) belfi2 válasza Massawa hozzászólására (») Dec 5, 2014 /

Hogy korábban miről indult az most nem számít, mivel hardver csere volt benne. Nézd át a biost az említett funkció után. (Ha volt bios reset akkor minden az alapra áll és elsőkét floppyról akar indulni)
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2014
(#) Szárnyas hozzászólása Dec 6, 2014 /

Sziasztok!
Arra a kérdésre szeretnék választ kapni, ha valaki tudna segíteni, hogy ha egy H55 chipkészletű, LGA1156 foglalatú alaplapba, amin integrált videókártya található, egy olyan processzort teszek, amibe nincs integrált GPU építve, akkor hogyan viselkedik a gép? Külön videókártya nincs a gépben csak az integrált, és az alaplaphoz mellékelve volt egy cetli, amelyen az állt, hogy az integrált videókártya csak abban az esetben működik, ha a processzor integrált videovezérlőt tartalmaz. Az i3 és i5-ös Clarkdale processzorok ilyenek, azonban az i7-es Lynnfield típusokban már nincs. Ha ez utóbbit teszem az alaplapba, ebben az esetben elindul-e vele a gép és mondjuk megjelenik a boot post screen és onnantól tovább nem jut, vagy egyáltalán el sem indul vele, és nem látszik semmi, el se indul a bootolás? Videókártya pillanatnyilag nem áll rendelkezésre, ezért kérdezem.
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) belfi2 válasza Szárnyas hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Szia!
Élég lett volna a lap neve (típusa) és a kérdés.
(#) Szárnyas válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Azért nem írtam az alaplap típusát, mert két alaplapban is próbálva lett, mind a kettő H55 chipset-es. A jelenlegi MSI H55M-ED55, a másik amiben próbálva lett még Gigabyte GA-H55-UD3H, a processzor Core i7-880 típusú, mind a két alaplap támogatja elvileg, bios verzió, alaplap revíziószám is stimmel, mégsem indul vele. Az alaplapok jók, i5-650-es procival működik. A kérdésem pedig, hogy mivel utóbb kiderült, az i7-es processzorba nincs integrált GPU, és az alaplapi integrált videokártya csak olyannal működik, hogyan kellene viselkednie a gépnek induláskor? Mert most nem csinál semmit, se kép, se hang, csak a ventilátorok pörögnek föl. Azt szeretném kizárni, hogy a proci rossz-e (nem kizárt), vagy a fentebb leírt probléma miatt nem indul.
De azt hiszem az lesz a legegyszerűbb, hogy kölcsönkérek egy videokártyát és azzal próbálom ki, mit is csinál.
Köszi!
(#) Norberto válasza Szárnyas hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Hát. Izé. Azért szerintem itt eléggé egyértelmű a jelenség. Ha egyszer ki van kötve a lapoknál, hogy az integrált videokártya tul. képp a prociban van keresve, és az használódik, azért az eléggé egyértelműsíti, hogy ha a prociban ilyen nincs, akkor nyilván nem lesz se kép, se hang. Hiszen mi is képezné a képet, egy elkó a lapon...?
(#) Szárnyas válasza Norberto hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Lehet, hogy első látásra egyértelmű, de számomra az előzményeket ismerve mégsem. Mivel a kérdéses processzor úgy került az ismerősömhöz, hogy vagy működik, vagy nem, így két hiba eshetősége áll fenn, vagy lehet, hogy egyszerre mindkettő. És nem jól írod, nem a videokártya van a prociba integrálva, "csak" a GPU, a többi része az alaplapon található, ezért én elképzelhetőnek tartom, hogy legalább valami bios post screen-t megjelenítsen bootoláskor, hogy tudassa legalább a felhasználóval, hogy mi újság. Nem tudom, lehet, hogy hülyeség, ennyire nem ismerem a lelkivilágukat. Mindamellett semmiféle bios post code hangjelzést sem ad az alaplap, ami elvárható lenne ilyen esetben szerintem.
Továbbá a gép szervizben is volt emiatt, de ott sem tudták megmondani mi miatt nem indul a procival az alaplap (biztos nem értenek hozzá). Csak most, hogy megtaláltuk ezt a mellékelt papírdarabkát, amin írnak erről az integrált videokártyás dologról, merült föl ez a lehetőség, ezért gondoltam megkérdezem itt találkozott-e már valaki ilyen problémával. De úgy látom kár volt.
(#) hjan válasza Szárnyas hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Szia!
Megnézed az alaplap weboldalán hogy támogatott-e a proci vagy sem. Ez eldönti a kérdést.
(#) coyote55 válasza hjan hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Vagy marad a régi jó PCI videókártya, mondjuk egy S3.
Azzal egyből kiderül, hogy jó-e a "professzor úr"
(#) Szárnyas hozzászólása Dec 7, 2014 /

Persze, ez volt a legelső dolog, támogatja, ezért sajnos mégsem dönti el a kérdést, mert ennek ellenére nem megy vele az alaplap. A benne levő bios változatnál korábbiak is támogatják.
(#) Szárnyas válasza coyote55 hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Az is igaz, mert van benne PCI foglalat, valamilyent kerítünk bele próbára.
(#) eSDi válasza Szárnyas hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Üdv!

Abban az esetben, ha nincs a prociban a GPU, ugyan úgy viselkedik, mint régen, ha nem raktál a gépbe VGA kártyát. Tehát nem indul el és heves sípolással (hosszú - rövid - rövid - rövid, ha jól emlékszem) jelzi, hogy tegyél bele egyet.
(#) tiva77 hozzászólása Dec 7, 2014 /

sziasztok

Van egy régi IDE-s alaplapom. Közben kaptam egy uj 500Gb-os SATA winchestert.
Szereztem hozzá egy IDE-SATA átalakítót. A régi rendszerparticiót átklonóztam az új SATA winchesterre, viszont mikor erről akarok bootolni akkor kiirja hogy :
"Verifying dmi pool data" hibaüzenetet. Ha a régi IDE vinyóról bootolok utánna tökéletesen látja a windows is az új SATA vinyót, viszont a bootolás sehogy sem akar menni.

Kérdésem az lenne hogy ebben a felállásban egyáltalán tud e müködni a bootolás a SATA-ról vagy csak én rontottam el valamit a klónozás során?

üdv: Tivadar
(#) belfi2 válasza tiva77 hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Szia!

Nem érdemes vele kínlódni mert nem lesz gyorsabb. Ha a régi lemezed jó, akkor maradjon bootnak az újat használd háttértárnak, így ha bukik a rendszer akkor az adatok megmaradnak.

De ha a bios látja IDE módban, akkor ha helyesen van beállítva a lemez (boot sorrend, prioritás) akkor menni kellene . Azt nem tudom hogy klónozott rendszerről indul e mert itt változott a lemez és az MBR már nem lehet ugyan ott, mint az előző lemeznél.(Soha nem próbáltam , mindig új, tiszta telepítést csináltam)
(#) tiva77 hozzászólása Dec 8, 2014 /

szia

Sajnos a régi IDE vinyóm haldoklik azért akarom átköltöztetni a rendszert . Az adatokat már korábban átmnetettem egy külső vinyóra.

Ugy oldottam meg a dolgot hogy van a külső vinyón egy rendszer backup és azt visszaállitottam az új SATA vinyóra és igy erről már be is bootolt a rendszer. Jelenleg is erről megy a gép. Ha esetleg összeomlik a rendszer akkor majd csinálok egy uj , teljes telepítést.
Mondjuk azt nem értem hogy a klónozott vinyóról miért nem akart bootolni . Lényeg hogy sikerült megoldani a helyzetet.

köszi a segítséget!

üdv: Tivadar
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2014
(#) he.henrik6626 hozzászólása Dec 8, 2014 /

Üdv!
egy furcsaságra lettem figyelmes tegnap az öreg 6éves laptopomon, már kb 2hónapja le van merülve a cmos battery, minden indításkor 2008jan01 12:00-ról indul az óra, win7 újrainditáskor is az előbbi dátumról indul (tudom hogy kéne kicserélni, de 80%-osan befejezett diploma munka közben nem szeretnék foglalkozni vele), tegnap Altium designer iso-ját csomagoltam ki ubuntu 12.04 live usb-ről, a kicsomagolás után kb 10percig ki volt kapcsolva a gép, windows 7 induláskor nem nullázódott az óra, hanem a 2008jan01 12:40et mutatott, kb 30percet használtam linuxot,
erre tud valaki magyarázatot?
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2014
(#) elektroncso válasza he.henrik6626 hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Ki volt húzva a konnektorból vagy csak ki volt kapcsolva? Amíg a tápja működik az alaplap előállítja a készenléti 5V-ból a BIOS-nak a tápot. Az elemet csak a hálózat kimaradása (áramtalanítás, hálózatkiesés) esetén használja.
Következő: »»   499 / 1149
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem