Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Az reklám újság szóró lep stb. Nyomda által színesített .Alapjáraton azok is fehérek.
Srácok a lötstop fóliát mivel lehet feltenni lamináló hiányában?
Ennél kicsit részletesebben érdekelne. Gondolok itt a szép egyenletes kivitelezésre, és persze arra, hogy azt rá us kellene égetni vagy ilyesmi. Holegfuvo vagy hajszarito esetleg vasalo....stb
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2014
Egy pici keresgélés .... Bővebben: Link
Köszi, de engem csak a lötstop fólia felvitele érdekelne, vagy ez a módszer ráhúzható arra is?
Azt még nem próbáltam de valószínűleg igen .Egy kicsi nyákon próbáld ki ...
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2014
Szép jó napot!
Most kivételesen nem elektronikai célra szeretnék gyártani, hanem egy gitár rajzolatát szeretném panelra vasalni. Van valakinek ötlete, hogy hogyan tudnék szép rajzolatot készíteni, találni???
Google
Bővebben: Link Vagy itt válogass. Őt inkább "pengetném". A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2014
A legszebb rajzolatot a vektoros ábra adja, az ugyanis végtelen felbontású, a nyomat minőségét a nyomtató határozza meg. Esetleg egy normál, pixeles kép, de a lehető legnagobb méretben. Ha tudsz várni hétvégéig, körbenézek a ClipArt gyűjteményem között, talán van benne vektoros gitár is. Esetleg a Google képkeresője.
Tudom, de épp Bakman hsz.-re gondoltam én is, ezért nem gugliztam.
Megpróbálok akkor egy vektorképet keresni a neten, aztán nekilátok a Corel-el szerkeszteni picit..
Sokféle van milyen gitárra gondoltál.Akusztikus , vagy elektromos ?
Is-is. Attól függ, melyik néz ki majd szebben Talán inkább elektromos, abból is az a klasszikus Fender formára gondoltam, de teljesen mindegy.
Nem tudom van e ilyen topic , de majd a modik tudják , ha esetleg áthelyezésre kerül , mert ez mint tudjuk nem ide való , de nincs más egyenlőre mint itt.
Szóval ilyesmi ?
Nem pont erre gondoltam, de ez is jó lenne..
Ezt nem fogod tudni felvasalni. Olyat keress, ami eleve fekete-fehér.
Tudom. Én az alakra gondoltam, nem is jutott eszembe az, hogy jpg-t vasaljak...
Igen, pont erre gondoltam. Meglátom mit tehetek, sok időm rajzolgatásra nem lesz...
Egy kis segítség hátha könnyebb lesz utána.
Sziasztok!
Folyamatában vagyok egy UV levilágító építésének. A kérdéseim a gyakorlati hasznosításával kapcsolatosak. Lézer nyomtatóm van, azzal nyomtatnám a nyáktervet. Viszont a írásvetítő fólia elég drága, főleg több rétegben egymáson. Olvastam valahol, hogy sima papírral olajjal vagy egyéb anyaggal átkenve jól lehet dolgozni vele. Bár ez annyira nem szimpatikus, mert akkor mindig pucolni kellene a levilágítót használat után. Van, aki sima nyomtató papírt használ és úgy is jó. A másik kérdésem a TN140-es előhívó folyadék. Melyik éri meg jobban hosszú távon. Egy bolti előhívó, vagy háztartási boltban vásárolt lúgos mosószer és az hígítva vízben? Ha ez utóbbi, akkor melyik a bevált? Akinek van gyakorlati tapasztalata, ellátna pár jó tanáccsal? Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2014
Én fóliát használok 2 rétegben, egymásra ragasztva. Előhívónak, hideg zsíroldót, vízzel hígítva. A maratás után, tömény zsíroldóval törlöm le a fotólakkot. A maratást, sósav+hidrogénperoxid keverékkel végzem.
Nyomdában világíttatom le a filmeket, annál nincs jobb. Kérdés az hogy mi lesz a nyákon? Ha pozitív20 akkor ahhoz pozitív film kell, és az előhíváshoz nátrium hidroxid. Ha dry fólia, akkor ahhoz negatív film kell, és az előhíváshoz mosószóda 1%-os oldata, és a lemosáshoz kell a nátrium hidroxid. Mind a kettő kilós áron kapható a József körúti Azúr vegyszerboltban.
Valóban drágább az írásvetítő fóia és valóban két réteg kell (általában) a jó fedéshez, viszont sokkal jobb minőséget ad az eredmény, min taz "átlátszóvá" tett papír. Utóbbinak nem elég kontrasztos, növelni kell a levilágítási időt és a gyengébb kontraszt miatt a vezetősávok szélei nem olyan egyenesek, mint fólia esetén.
Üdv!
Szeretnék venni műnyomót olcsón. Külföldön pl. eBay en milyen néven keressek reá? Előre is köszi!
Mondjuk Transfer az éppen nem műnyomó , de van olyan , vagy még talán jobb is.r
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2014
Köszi a gyors választ!
Ez amit linkeltél ez milyen? Jól látom hogy nem kell vasalni????
Akkor nem kell vasaló, ha van laminátorod. Olvasd végig. ott van lejjebb...
Kell vasalni , vagy laminálni , de miért éppen külföldről veszed itthon is van nem ?
Ha más nem sima fénymásoló papír is megteszi.
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget. A nyák lapom gyárilag fényérzékeny, nem én fújom le positiv 20-al. Ezeket a vegyszeres dolgokat még egyszer átrágom, aztán elkezdek kísérletezni. Valamint maradok a fóliánál. A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |