Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   197 / 313
(#) Buvarruha válasza slylecz13 hozzászólására (») Dec 2, 2014 /

Ha kondenzátorproblémás lenne, akkor legalább felvillannia kellene, ott a tápfeszültségeket ellenőrizd kezdetnek és, hogy az inverter fejteihez eljut-e a tápfeszültség.
(#) slylecz13 válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 2, 2014 /

Mivel nem vagyok valami nagy szaki és téged sem akarlak "zaklatni", szerinted honnan tudnám meg (melyik oldalon vagy fórumon), hol és milyen értékeket kell kapnom ahhoz, hogy megtudjam mit cseréljek a másik moncsiban?
(#) Buvarruha válasza slylecz13 hozzászólására (») Dec 2, 2014 /

Általában 12-14V környékéről megy az inverter a scaler pedig 5V-ot kap, elég egyértelműe szokott látszódni, ha nem simmel valami a táppal.
(#) zoli0078 hozzászólása Dec 3, 2014 /

Sziasztok,

Nem egészen LCD monitor de mivel az LCD TV-s fórumban nem válaszoltak még itt is megkérdezem.
Volna két kisebb LCD TV ami nem egészen akar működni rendesen és az volna kérdésem érdemes-e velük foglalkozni. Az egyik bekapcsolás után csak fehér képet ad a másik meg melegen szellemképes lesz. Érdemes ezekkel foglalkozni, javítani?

Segítségeteket előre is köszi.
(#) Buvarruha válasza zoli0078 hozzászólására (») Dec 3, 2014 /

Igencsak kevés az infó, pontos típus kell és fénykép a hibáról, kijelző típusa és így tovább. Gondolom azért nem érkezett válasz, mert ez így eléggé hülye kérdés.
(#) zoli0078 válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 3, 2014 /

Szia,

Nem szedtem még szét az érintett készülékeket mert még nincsenek nálam (egyik ismerősömtől kapnám), csak a hibájukat tudtam meg eddig ezért nem tudok ettől több infót mondani. Azért kérdeztem csak rá, mert ha nem nagyon lehet javítani ezeket akkor inkább nem kell. Annyi infó még van, hogy az egyik egy LG a fehér képet adó a másik meg egy Technika típusú.

Üdv

A szellemképes techinka talán t-con hibás, az LG lehet kijelző, de táp hihás is még még 2 oldalnyi hibalehetőséget írhatnék mindkettőre... Ez így nem megy, érdemes lehet foglalkozni velük, kérdés, hogy mennyit kérnek értük.
(#) zoli0078 hozzászólása Dec 3, 2014 /

Az LG ami nagyobb az kb egy ötösért kerülne hozzám, a másik egy kicsivel több mivel az még működik valamilyen szintem. Közben utána olvastam és egy két helyen a képhibákat a T-con panelen lévő sok lábú IC okozta, lehet ezzel is ez van. Lehet elhozom őket majd lesz velük valami

Legalább pontos típust kellene tudni, de ezt neked kell eldönteni, hogy megéri-e.
(#) xule hozzászólása Dec 4, 2014 /

Egy asus pc-monitorom van , aminek gyárilag feszesen volt benne a gombok és a panel közötti fólia. Sokáig nem kellett igazgatni , majd elszakadt(?) néhány gombnyomás után . Állitólag nincs már hozzá fólia. Müködik megtartotta a beállitást , de a hangerő majdnem 0-n ragadt be. Hogyan lehet kicserélni és mire ha már a sajátja nem elérhető?
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2014
(#) Buvarruha válasza xule hozzászólására (») Dec 4, 2014 /

Ezt fényképezd le légyszíves, mert el nem tudom képzelni, milyen fólia van a gombok és panel között. Az ASUS monitorok egyetlen hibája a gyalázatos minőségű nyomógombok, de nem rémlik semmiféle fólia.

Bővebben: Link
(#) xule válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 4, 2014 /

Szerelö mondta, hogy eredeti anyaggal nem tudja megcsinálni. Majd ügyesen kibontom és megnézem. Ha vezetéken lógnak majd ki a gombjai az sem számit csak müködjön , böven lejárt a garancia.
(#) dzsinke hozzászólása Dec 6, 2014 /

Üdv a mestereknek .Nekem olyan jellegü problémám lenne ,hogy gép inditásakor bejön a kép minden ok majd kis idő mulva a kijelző alsó része elfehéredik.A képek alapján hátha egyértelmübb .Hozzászólásaitokat előre is köszönöm.
(#) Doncso válasza dzsinke hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Ez nem jó hir. Itt megtalálod a választ a kérdésedre : Bővebben: Link
(#) dzsinke válasza Doncso hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Köszönöm a gyors választ . Csak ez nekem lehet kicsit latinul van . Javitható a gond vagy sem és ha igen kb mennyi ?Ha jól értem akkor a Cof fóliával van gond igaz? Laikus vagyok bocs ha nem jól értelmeztem .
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2014
(#) Doncso válasza dzsinke hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Nincs az latinul. Olvasd el, magyarul le van irva hogyan javitható. Ne csak a képeket nézd. A válasz ott van a leirásban.
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2014

Minegy köszi . Én ebbe akkor sem fogok bele keresek valami szakit.
(#) Buvarruha válasza dzsinke hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

A lényeg az, hogy nem javítható, csak kijelzőcserével.

Értem és köszönöm.
(#) mazsola hozzászólása Dec 7, 2014 /

Lehet hogy nem jó helyre írom a kérdésemet de talán ezen a fórumon is van hozzáértő ember. Adott egy Yüsmart monitor. A PC-re feltelepítve WIN7 Ultimate és másik partícióra Win7Professional. Az Ultimat-t a saját kalibráló programjával be tudom állítani, a Professionál utolsó lépésként nem tudja a beállításokat menteni; "az elem hiányzik" felírat jelenik meg. Frissíteni a saját telepíőlemezéről nem tudom mert ugye fel van telepítve egy csomó frissítés. Nem szívesen tennék fel másik rendszert, de ha nincs más megoldás, leformázom. Kérnék valami tippet.
(#) Buvarruha válasza mazsola hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Ezt biztos nem jó helyre írtad, ennek nincs köze monitorhoz. Hogy mi értelme van ultimate-et meg professionalt tartani egy gépen az rejtéj számomra
(#) mazsola hozzászólása Dec 7, 2014 /

Azért van két rendszer, mert az egyiket a feleségem használja. Egyébként gondoltam hogy szoftveres probléma adódott.
(#) 1984white hozzászólása Dec 12, 2014 /

Sziasztok!
Volna egy olyan kérdésem, hogy ti hogyan cseréltek ccfl csövet a hibás monitorokban? Abba szilikon dugóba kell a forrasztásra zsugorcső?
A problémám, hogy pár monitornál már volt áthúzás zsugorozás ellenére.
Most is egy ilyennel küzdök.
(#) Doncso válasza 1984white hozzászólására (») Dec 12, 2014 /

A kéz zsirossága nagyon jól vezeti az ilyen áthúzasokat. Mindenképpen zsirtalanitsd le. 300Ft környéke, egy féktisztitó. Használhatsz több réteg zsugorcsövet is, vagy mondjuk rossz sorkimenő anódszigetelését a zsugorra húzva.
(#) Buvarruha válasza 1984white hozzászólására (») Dec 12, 2014 /

Én nem szoktam zsugorozni, csak több gondot okoz, mint amennyit megold, mert merev lesz tőle a kábel és leszakad, mire a helyére rakom, mert nem lehet normálisan hajlítani. Szerintem nem áthúz az, hanem leszakad, nem olyan nagy az a feszültség, hogy csakúgy áthúzzon.
(#) 1984white válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 12, 2014 /

Lehet neked van igazad, mert hidegen a monitor nem adja azt a fura zajt(halkan mondjuk van vmi). Melegen viszont elég hangos lesz és lehet hogy az invertertrafó lesz a ludas.
Trafót hallottam már párat és ez a hang nem feltétlen felel meg annak, fura az biztos.
Majd még nekilátok még egyszer.
(#) Luci0615 hozzászólása Dec 12, 2014 /

Üdv mindenkinek!

Van egy Xerox 700P monitorom. Alapból csak DVI kábellel működik.
Elég régóta van egy minimális rezonálás a képben, de ez eddig nem volt zavaró. úgy voltunk vele hogy csak öregszik.
A napokban teljesen elment a kép és égett szag.
Szétszedés után egy elektrolit kondi púpos volt. csere után a monitort bekapcsolva, az eddigi rezonálás brutálisan zavaró szintre emelkedett.
Mi lehet a baj? másik géppel rendesen működik.
Újra összerakás után rendszer betöltés után teljesen eltűnik a kép és újfent égett szag. semmi szemmel látható sérülés nem látható a belsejében.
Ötlet?
Köszi. Laca
(#) Buvarruha válasza Luci0615 hozzászólására (») Dec 12, 2014 /

Azonosítsd be az égett szag forrását.

Nem találjuk. Az egyetlen meleg alkatrész a transzformátor.

Le is verte a biztit úgyhogy lemondtunk róla. a nagyfeszkondi és/vagy akörül szált el valami. Számítottunk rá szóval veszünk egy másikat, csak azért reméltem hogy javítható.
Köszi. Sziasztok.
Következő: »»   197 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem