Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICL7106/ICL7107
(Sajnos elveszett amit még írtam hozzá..)
- Egy műveleti erősítő bemenetén ha "kinézünk", azonos forrásellenállást kell látnunk. Vagy is R18 és R17 ellenállásoknak azonos értékűeknek kell lenni. - A méréspont helye nem jól van kiválasztva. Mert a műszer osztó ellenállása nem végtelen. R35/R34 ellenállása 1kohm. Az osztón átfolyó mérőáram, átfolyik az R26-R27 ellenállásokon. Attól függően, hogy a relé melyik mérési pontot választja ki. Mivel ez az áram átfolyik vagy R17, vagy R18 ellenállásokon is, ezzel megváltoztatva a komparátor kapcsolási értékét. Tehát a komparátor nem azon a hőfokértéken fog kapcsolni, amit P5-el beállítottál. Mert visszaváltva a hőmérséklet mérésre, az IC7 által szolgáltatott "referencia feszültség" nőni, míg az IC6 kimenetén található "mért érték" csökkenni fog átkapcsolás után. Tehát R26 helye az IC6 kimenetén van, míg az R27 helye az IC7 kimenetén van. Ekkor átváltáskor nincs értékváltozás..
Nagyon köszönöm, amint kijövök a kórházból már javítom is.
lefekvéskor már rájöttem én is hogy hozzáadni kell nem levonni, de már nem akartam újra géphez ülni. Ezek az igazi segítségek, köszönöm
Jobbulást! (Már amennyiben, ha nem ott dolgozol és épp azért "jössz ki" ..)
A műszer osztójában benne van az R26 és R27 is így az R35-R37-el nem érdemes vacakolni. Nyugodtan el lehet hagyni. Bár a 10k/100ohm osztása 1:99, de azt a P6 referencia feszültséggel simán lehet korrigálni. Arra kell törekedni, hogy a két 10k legyen egyforma, hogy mind két bemeneten ugyan azt mérje. Maximum azokkal sorba érdemes pontosító soros ellenállást beépíteni.
Sziasztok. Tudom ez nem az adok veszek, de érdeklődnék nincs valakinek véletlenül egy felesleges ICL7107-es? Tudom lehet venni, de itt Paks környékén csak rendelni tudnék, és a posta annyi mint maga az IC Természetesen nem ingyen szeretném..
Sziasztok!
Szeretnék pofátlan lenni kissé, tudna valaki linkelni egy bevált nyákrajzot a 7106-os DVM-hez? (Megvolt a gépemen, vagy Alkotó vagy Attila86 által tervezett azt hiszem, de egy gép pucolás során eltűnt több mással egyetemben sajna...) (Már vagy egy órája túrom ezt a topicot valószínűleg elkerülte a figyelmemet...) Előre is köszi L A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2014
Esetleg alternatív megoldás. Bővebben: Link
Köszi!
Kicsit várok még hátha valakinek mégis megvan -nem égető úgysem-, ha nem, maradhat ez is. (Az alkatrész méretek miatt egyébként is kicsit módosítani szoktam a nyákokat 1-2mm ide-oda, általában ennyi..... )
Helló! ILC7106 az lcd kijelzőhöz készült, ILC7107 peddig ledhez. Nem szabad össze keverni. Az Alkotos verziót csatoltam. De az 7107-hez készült.
Igen, így van, az Alkotó-s változatot csináltam is, de most kifejezetten Lcd-s változat kell, 9V-os elemről kell majd hajtani a holmit ez volt az egyik kritérium..
Szia nem tudom hogy lcd-hez is készített-e Alkotó.
Ahogy említettem nem vagyok benne biztos csak rémlik valami, de egyáltalán nem vagyok benne biztos hogy tőle származott........
Orcika70 is ezt javasolta, úgyhogy akkor ez lesz...
Köszi a Nyákokat!
Szívesen, de nem annyira az én érdemem.. én csak lemásoltam emészthető formára..
Azért nézd át, ha meglesz a jövő héten az LCD, nekem már elvileg üzemelni fog, egy ICL7136 lesz a "motorja". Más... Lehet ostoba kérdés, de ugye a VQE14 és VQE24 között csak a szín eltérő? Valahol láttam egy ehhez a led kijelzőhöz nyáktervet, meg kapcsolási rajzot, de nem találom Ha valaki tudja hol van, megosztaná velem? A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2014
Na nekifeküdtem ennek a történetnek , a vasalás nem jött össze fotózni meg nincs lehetőségem ezért a mai termés kézzel rajzolva és beforrasztva , holnap be üzemelem őket !
A stabot nem kerresd hátul van nugyan ugy mint ezeknél : Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2014
Ezt hogy layot fájlt is készült köszönjük nagyszerű. De a piacon most fellelhető 3.5 digites kijelzők fizikai paramétereit figyelembe véve, a kijelző beültetéséhez készültet módosítani kell, mert az kissé eltér a paraméterekhez képest, legalábbis az adatlapokon szereplő forrasztási láb távolságaihoz viszonyítva.
Ennyit kézzel megrajzolni komoly kihívás. Bámulatosan türelmes vagy. Gratulálok. A kijelzőket szeretem foglalatba tenni, aminek nem a cserélhetőség az oka (nem szokott elromlani), hanem sokszor jól jön a többlet 4-5 mm magasság.
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2014
Nem annyira nagy meló ,a sok furat még tovább tartott . Jo a terv igaz a pici vonalvezetés nehezitette egy kicsit de a 6 darab kijelző kb fél A4 -es panelméret .
A kijelzők foglalatba tétele a plusz 5 mm jol jön ha mondjuk egy FA dobozba tesszük akkor simán egy vonalba kerülhetnek a doboz sikjával , fém doboznál nincs szükség a plusz foglalt által nyert 5mm -re . A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2014
Mind rendben van !
Egy kettőnél kellett kicsit forrasztani még mert egyszerüen kimaradt egy - egy szem , na de a végére megy mind szépen . A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2014
A stabilizátorokat miért tetted a rézoldalra? A másik oldalon van elég hely hűtőzászlóval együtt is neki. Egyébbként nagyon szépek gratulálok!
Egyszerű a magyarázat nekem igy jobban tetszik , de tudományosan magyarázva a meleg levegő felfelé áramlik ezért ha hűtőzászlót teszünk rá és eredeti állapotban alul van akkor a panel alatt lesz a beszerelést követően .
Így ebben a helyzetben meg fölötte tehát szabad áramlást biztosítunk a meleg levegőnek : Bővebben: Link
Jogos. Maximálisan igazad van, erre nem gondoltam. Köszönöm szépen nincs több kérdésem.
Az a "meleg", valójában inkább "hideg". Persze függ a tényleges tápfeszültség nagyságától, és a kijelző áramigényétől is, de általában egy kis hűtőzászlóval nem éri el a kézmeleg hőmérsékletet.
Ettől függetlenül az igaz, hogy a melegebb levegő "könnyebb" mint a hidegebb, ezért ha más hatás nem érvényesül, akkor fölfelé próbál elmozdulni. Idézet: „Az a "meleg", valójában inkább "”
Tudom hogy eredetileg az alkatrészoldalra tervezted a stabilizátort. Én 8 voltról járatom. Nekem nem melegszik. De aki pl. 12 voltról járatja, vagy többről, annak okozhat gondot. Én a helyére szereltem hűtőzászlóval nekem úgy tökéletes.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |