Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sztereó DAC
Témaindító: meszattila, idő: Ápr 10, 2007
Témakörök:
Nálam a DIR RESET ilyen megoldása nem vált be, R/C tagon keresztül kis késleltetés segített,
10K/100n. A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2014
Azokat már mértem.DIR 20.láb..A 12.lábbal van egy kis gond mert ott 0.75V-ot mértem ez gondolom baj.
Sajnos a szkópom öregebb ,mint én úgyhogy ennél jobbat nem tudok... A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2014
Növelni kellene az eltérítés frekvenciáját, úgy, hogy max. két három négyszög legyen az ernyőn. Így semmi sem látszik. A másik baj az, hogy ez a hangfrekvenciás szkóp nem alkalmas erre a célra.
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2014
Igazatok van,hagyom a fenébe mit kínlódok vele mikor nem is értek hozzá,mindegy.
Viszont aki megjavítaná nekem olcsóért az írjon privit.Postázok hozzá +1 DIR-t,+1PCM-et, HC7400-át regeket meg van még egy TDA2030-asom is.
Üdv műtősök Lenne egy kérdésem. DIR9001 et szeretném összehozni PCM1796-al. De ahogy nézem a PCM kapcsirajzát, kell hozzá I2s vezérlés is?
Bocsánat, hisz i2s az természetesen kell neki , i2c re gondoltam
Igen, ezt SPI-n, vagy I2C-n kell konfigurálni én PIC-el oldottam meg.
Affene akkor ezek szerint önmagában csak DIR- el nem is működik?
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2014
Sajnos nem, legalább egyszer induláskor fel kell konfigolni. A PCM1794 kellene neked, azt lábak fel-lehúzásával lehet konfigurálni.
Abból pedig nincs ingyenes termékminta A PCM1798 hasonló hozzá, de annak nincs olyan jó jel zaj viszonya
Rakd össze, működni fog, csak nem minden szolgáltatását tudod kihasználni.
Az nem gond, amúgy is analóg hangszínszabályzót akarok hozzátenni. Mellesleg egy Sharp SX 8800 h gy erősítőbe szeretném bele gyömöszölni. A DIR-t összeraktam az kifogástalan. Tesztből kötöttem rá egy TDA13xx DAC-ot működik, de kicsi a dinamikája. Ezért szeretnék valami jobb D/A konvertert a DIR- hez
Bár úgy lenne. Így is eléggé mutatós a "panel", nincs kedvem újra 28 kábelt forrasztani az IC re szerintem ilyen tákolást még senki nem látott
Ez valóban merész kivitelezés, de legalább foglalatba tehető, így cserélni is könnyen tudod.
Csinálj hozzá egy ilyet A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2014
Mivel a panelmaratáshoz béna vagyok így ehez a módszerhez folyamodtam. Még mutatós is lenne, ha a plexitbe süllyeszteném a ledeket egyébként az a 8 lábú valami a TDA DAC annak a kimenetén ott a jel Mint látod a PCM a "panelen" van, csak be kell kötni. Kell még 7805, és műveleti erősítők. Az pedig van egy JVC cd lejátszóból hasonló működéssel, mint ami a kapcsolási rajzon van
Így bedrótozni szerintem hosszabb idő, mint megcsinálni az adapter nyákját.
Adaptert 20 perc alatt legyártható és mehet rá az IC és biztonságosabb.
Ahogy látom ez CS841X nem a kivitelezés a lényeg, hanem a végeredmény A tiéd is átalakitja az SPDIF jelet analóggá (NOS DAC) egyébként szép munka
Idézet: „Mivel a panelmaratáshoz béna vagyok így ehhez a módszerhez folyamodtam” Pedig csatolni akartam neked egy nyáktervet, amiben DIR/ PCM sorozat 94-98 mind beilleszthető, kipróbálható..
Ha már 2 hétig ezzel szívtam, megvárom a végeredményt. Ez már a 3. DIR ami ebben az áramkörben van, ugyanis egyszer kapott 5,2V-ot az egyik, a másik 12V-ot mindkettő a stab ic hibájából Mellesleg köszönöm, hogy segítetek ebben . Jut eszembe A PCM hez nincs valami értelmes kapcsirajz ami minél kevesebb külső komponenssel működik,és érthető, hogy mit hová kössek? Persze a műveleti erősítőkön kívül, mert az nekem van panelestől cakk pakk
Idézet: „nem a kivitelezés a lényeg, hanem a végeredmény” Meglepődnél, hogy mennyi minden múlik a kivitelezésen.
Rajzot nem tudok adni, de a csatolt próbanyákról leolvashatsz mindent.
PCM1796 esetén JAMPER nincs alkalmazva.
"sny",kellemes-kellemetlen leszúrása után azért csak nem hagytam magam,nehogy már...(mindenesetre a h.sz-ei el is tűntek azóta...).Az igaz,hogy meg sem közelítem tudásban itt az aktív hozzáértő fórumozókat,de az a kevéske is amit tudok csak úgy ragadt rám...nekem ez csak egy hobbi,egy kellemes kikapcsolódás, nyilván,ha értenék hozzá segítséget sem kértem volna...,ám sikerült megjavítanom a DAC-ot egyedül!Igaz kellett hozzá egy kis unszolás amit ezúton is köszönök "moszkvai"-nak.
A lényeg a lényeg ez a hifidiy-is nyák egy betegágy...,szóval aki hozzájut egy ilyenhez az azzal kezdje,hogy a DIR lebegő analóg és digit földjét húzza le földre gyönggyel vagy anélkül és még azért hasonlítsa össze a kapcsirajzot a nyáktervvel....
Hálás köszönet. Igaz nem nagyon láthatóak a vezetősávok, de majd paint-al átfestem a jobb láthatóság miadt, aztán eszerint összekábelezem a PCM- et
|
Bejelentkezés
Hirdetés |