Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sztereó DAC

Témaindító: meszattila, idő: Ápr 10, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   42 / 99
(#) CHZ válasza saraha hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Nálam a DIR RESET ilyen megoldása nem vált be, R/C tagon keresztül kis késleltetés segített,
10K/100n.
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2014
(#) saraha válasza sny hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Azokat már mértem.DIR 20.láb..A 12.lábbal van egy kis gond mert ott 0.75V-ot mértem ez gondolom baj.
Sajnos a szkópom öregebb ,mint én úgyhogy ennél jobbat nem tudok...
(#) kadarist válasza saraha hozzászólására (») Dec 6, 2014 /

Növelni kellene az eltérítés frekvenciáját, úgy, hogy max. két három négyszög legyen az ernyőn. Így semmi sem látszik. A másik baj az, hogy ez a hangfrekvenciás szkóp nem alkalmas erre a célra.
(#) saraha hozzászólása Dec 6, 2014 /

Igazatok van,hagyom a fenébe mit kínlódok vele mikor nem is értek hozzá,mindegy.
Viszont aki megjavítaná nekem olcsóért az írjon privit.Postázok hozzá +1 DIR-t,+1PCM-et, HC7400-át regeket meg van még egy TDA2030-asom is.
(#) adu84 hozzászólása Dec 7, 2014 /

Üdv műtősök Lenne egy kérdésem. DIR9001 et szeretném összehozni PCM1796-al. De ahogy nézem a PCM kapcsirajzát, kell hozzá I2s vezérlés is?
(#) adu84 válasza adu84 hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Bocsánat, hisz i2s az természetesen kell neki , i2c re gondoltam
(#) Buvarruha válasza adu84 hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Igen, ezt SPI-n, vagy I2C-n kell konfigurálni én PIC-el oldottam meg.
(#) adu84 válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Affene akkor ezek szerint önmagában csak DIR- el nem is működik?
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2014

Sajnos nem, legalább egyszer induláskor fel kell konfigolni. A PCM1794 kellene neked, azt lábak fel-lehúzásával lehet konfigurálni.
(#) adu84 válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Abból pedig nincs ingyenes termékminta A PCM1798 hasonló hozzá, de annak nincs olyan jó jel zaj viszonya
(#) CHZ válasza adu84 hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Rakd össze, működni fog, csak nem minden szolgáltatását tudod kihasználni.
(#) adu84 válasza CHZ hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Az nem gond, amúgy is analóg hangszínszabályzót akarok hozzátenni. Mellesleg egy Sharp SX 8800 h gy erősítőbe szeretném bele gyömöszölni. A DIR-t összeraktam az kifogástalan. Tesztből kötöttem rá egy TDA13xx DAC-ot működik, de kicsi a dinamikája. Ezért szeretnék valami jobb D/A konvertert a DIR- hez
(#) CHZ válasza adu84 hozzászólására (») Dec 8, 2014 / 1

Biztos lehetsz benne, működik, fogj hozzá.

Bár úgy lenne. Így is eléggé mutatós a "panel", nincs kedvem újra 28 kábelt forrasztani az IC re szerintem ilyen tákolást még senki nem látott

Ez valóban merész kivitelezés, de legalább foglalatba tehető, így cserélni is könnyen tudod.
Csinálj hozzá egy ilyet

Mivel a panelmaratáshoz béna vagyok így ehez a módszerhez folyamodtam. Még mutatós is lenne, ha a plexitbe süllyeszteném a ledeket egyébként az a 8 lábú valami a TDA DAC annak a kimenetén ott a jel Mint látod a PCM a "panelen" van, csak be kell kötni. Kell még 7805, és műveleti erősítők. Az pedig van egy JVC cd lejátszóból hasonló működéssel, mint ami a kapcsolási rajzon van

Így bedrótozni szerintem hosszabb idő, mint megcsinálni az adapter nyákját.

Kb 4 órába telt 1 darab IC-t kikábelezni

Adaptert 20 perc alatt legyártható és mehet rá az IC és biztonságosabb.
(#) CIROKL válasza adu84 hozzászólására (») Dec 8, 2014 / 1

Jó a szemed !
Hasonlót már elkövettem én is ...
Bővebben: Link
(#) adu84 válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Ahogy látom ez CS841X nem a kivitelezés a lényeg, hanem a végeredmény A tiéd is átalakitja az SPDIF jelet analóggá (NOS DAC) egyébként szép munka

Idézet:
„Mivel a panelmaratáshoz béna vagyok így ehhez a módszerhez folyamodtam”

Pedig csatolni akartam neked egy nyáktervet, amiben DIR/ PCM sorozat 94-98 mind beilleszthető, kipróbálható..

Ha már 2 hétig ezzel szívtam, megvárom a végeredményt. Ez már a 3. DIR ami ebben az áramkörben van, ugyanis egyszer kapott 5,2V-ot az egyik, a másik 12V-ot mindkettő a stab ic hibájából Mellesleg köszönöm, hogy segítetek ebben . Jut eszembe A PCM hez nincs valami értelmes kapcsirajz ami minél kevesebb külső komponenssel működik,és érthető, hogy mit hová kössek? Persze a műveleti erősítőkön kívül, mert az nekem van panelestől cakk pakk

Idézet:
„nem a kivitelezés a lényeg, hanem a végeredmény”

Meglepődnél, hogy mennyi minden múlik a kivitelezésen.
(#) CHZ válasza adu84 hozzászólására (») Dec 9, 2014 / 1

Rajzot nem tudok adni, de a csatolt próbanyákról leolvashatsz mindent.
PCM1796 esetén JAMPER nincs alkalmazva.

PCM 17XX.JPG

(#) saraha válasza saraha hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

"sny",kellemes-kellemetlen leszúrása után azért csak nem hagytam magam,nehogy már...(mindenesetre a h.sz-ei el is tűntek azóta...).Az igaz,hogy meg sem közelítem tudásban itt az aktív hozzáértő fórumozókat,de az a kevéske is amit tudok csak úgy ragadt rám...nekem ez csak egy hobbi,egy kellemes kikapcsolódás, nyilván,ha értenék hozzá segítséget sem kértem volna...,ám sikerült megjavítanom a DAC-ot egyedül!Igaz kellett hozzá egy kis unszolás amit ezúton is köszönök "moszkvai"-nak.
A lényeg a lényeg ez a hifidiy-is nyák egy betegágy...,szóval aki hozzájut egy ilyenhez az azzal kezdje,hogy a DIR lebegő analóg és digit földjét húzza le földre gyönggyel vagy anélkül és még azért hasonlítsa össze a kapcsirajzot a nyáktervvel....
(#) Moszkvai válasza saraha hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Örülök, hogy sikerült! És gratulálok!
(#) adu84 válasza CHZ hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Hálás köszönet. Igaz nem nagyon láthatóak a vezetősávok, de majd paint-al átfestem a jobb láthatóság miadt, aztán eszerint összekábelezem a PCM- et
(#) CHZ válasza adu84 hozzászólására (») Dec 10, 2014 /

Így talán jobban látható.

PCM....JPG

(#) adu84 válasza CHZ hozzászólására (») Dec 10, 2014 /

Köszönöm!!!!
Következő: »»   42 / 99
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem