Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sztereó DAC
Témaindító: meszattila, idő: Ápr 10, 2007
Témakörök:
Milyen tápegységet ajánltok hozzá? Van DVD ből kapcsolóüzemű tápom, vagy inkább hálózati transzformátort ajánlotok?
Inkább analóg tápot, mint kapcsolóüzeműt, főleg, hogy AC fesz kell neki.
Még szeretnék feltenni 1 kérdést A DIR nek nincs olyan lába amelyen tudnék vezérelni egy relét? Tehát ha van digit jel akkor bekapcsolja, ha nincs akkor nincs. Ez megkönnyítené számomra azt, hogyha PC hez van kötve, és kikapcsol a gép akkor kikapcsolna vele együtt az erősítő is.
De van, az error láb az, viszont közvetlenül nem tud hajtani relét.
Utólag nekem is beugrott, hogy az lesz a kulcsa ennek a dolognak Tranzisztorral már szerintem képes relét vezérelni.
Lenne 2 kérdésem a panellal kapcsolatban A gyári kapcsirajzon a VCOML, és VCOMR lábak össze vannak kötve és úgy megy az AVCC re egy 47 mikrós kondin keresztül. A tiéden pedig külön kondival van a 2 láb. A második, A kimenetre minek a 2,2 nanos kondi? Nem vágja le róla a magas frekvenciákat?
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2014
Mind két megoldás jó.
A 2n2 100 ohm miatt nem fog magasat vágni, ha OPA megy mögé, ellenállás és a kondi sem kell. Nyákterv azért tartalmazza, hogy OPA nélkül is próbálható legyen.
Bocsi hogy sokat kérdezek, ahogy látom a ZEROL, és ZEROR lábak a DGND re vannak húzva 10K ellenálással. A 1796 nál pedig controllerhez van kötve. Azokkal mit csináljak? Ugyanúgy lehúzzam DGND re?
Erre már utaltam, JUMPER nélkül a 96 hoz, ellenállások maradnak.
Köszi Amint megszólal a kupac írok De ha nem akkor is
Szívesen, ha mindent jól csinálsz, működni fog. Már kipróbáltam ezen a nyákon, 94,95,96 IC-ket.
Létezik olyan DAC IC, aminek nem csak egy szimpla sztereo kimenete van, hanem van benne konfigurálható hangváltó?
Koax SPDIF-ből szeretnék 2 vagy 3 utas sztereo kimenetet. Sajnos jelen pillanatban még csak keveset konyítok az FPGA-khoz, ezért keresek valami cél IC-t. Csináltatok már ilyet?
Még 2 kérdés Az AGND, és a DGND ha nincs összekötve akkor is működni fog? a másik. A DIR9001en nekem van egy LM1085 3,3 stab ic-m arról kaphatja a 3,3 V-ot? gondolom igen mivel a DIR teljesen digitális IC így ott nem nagyon számítanak a zajok, de az AGND-n már igen.
Nem, az AGND-t és a DGND-t össze kell kötni. És számítanak a zajok nagyonis, de kaphatja arról a tápot megfelelő kábelezéssel, de nem lehet hosszú a kábel, a lehető legrövidebbre kell megcsinálni.
Primary Nem valószínű, marad az FPGA. A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2014
Mondjuk az jó kis projekt lesz, de +1 ok az FPGA lelki világának megértéséhez, egyenlőre csak 7 szegmenses kijelzőt sikerült vezérelni, ez eddig a csúcs.
Akkor még elszotyizhatsz vele egy darabig, de mindenképpen megéri az biztos!
Ha nem kötöd össze, nem is fog működni. Csak egy ponton csatlakozhat a DGND és az AGND, nyák kialakítása ilyen. Induktivitással is összeköthető, de jó minőség kell, nagyon kicsi legyen az egyenáramú ellenállása.
Táp minden részét érdemes különválasztani, trafóról is külön szekunderekről táplálni, több trafó sem rossz megoldás. A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2014
A nyákodon nem látom összekötve. Külön van az 5, és a 3,3V-os rész. GND- je
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2014
Nézd meg jobban, L SMD jelöléssel van...!
Ferritgyűrűn áthúzott vezetékkel is összeköthető. A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2014
Hálás köszönet uraim mindenkinek, aki segített!! Megszólalt a plexiDAC Már csak az opa-k hiányoznak róla Először besz*rtam, mert meg sem nyikkant, aztán elkezdtem jumperolni a DIR-t és megjelent a csoda a PCM kimenetén Köszönet mégegyszer!!
Gyors vagy. Mondtam neked, működni fog, kár lett volna kihagynod...
Ez alapnak jó, a végét variálhatod.
Persze!! Maga a jelátalakítás már működik, és ez a fontos!! Van egy Creative X-fi Live hangkártyám, USB-s az tud 96KHz 24 bit-et. A DIR is ugyanennyit tud!! Ráadásul felismeri a telefonom is USB audióként (igaz csak 44KHz 16 bit ig) így majd ez lesz az erősítőben az USB SPDIF konverter
Akkor hajrá, további fejlesztési lehetőség még előtted van..
Sziasztok TDA1541 - el foglalkozott már valaki? ATmega8 - al szeretném vezérelni. Sajnos bármit küldök ki az SPI porton, a DAC mindkét kimenetén -0,7V feszültséget mérek. Egyáltalán a kimeneti feszültség lehet negatív?
Szia!
Lehet negatív a kimenet DC szintje, kompenzálni lehet, áramgenerátorral megfelelő áramot visszacsorgatva kinullázható. Visszakeresve, nyákterven találsz példát is rá.
Üdv.Na nekem is megszólalt CHZ DAC-ja.Egyenlőre OPA nélkül...
Kell még vele barkácsolnom mert a számítógépen csak 1/5,1/6 részéig engedi feltekerni a hangerőt aztán berecseg van minden baja.Talán túlvezérlem.Viszont még értékelhető hangminőségben így is majdnem kivezérli a hibrid erősítőmet,kb 3/4-ig.Képek.Ja és az audio led nem világít de szól. A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2014
Így csak mérhető, működőképessége ellenőrizhető.
Kimenetét illeszteni kell, OPA, vagy más, sok megoldás lehet.
Köszi,közben leesett.Csinálok hozzá valamit akkor.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |