Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED-es kivezérlésjelzők

Témaindító: KeserűCukor, idő: Márc 27, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   121 / 151
(#) reloop válasza attirush hozzászólására (») Dec 14, 2014 /

A diódák utáni 10µF kondit cseréld kisebbre, akkor élénkebb lesz a változás.
(#) reloop válasza kriszrap hozzászólására (») Dec 14, 2014 /

Inkább érintkezési hibát sejtek, mert elég ellentmondásosak voltak a mérési eredményeid.
(#) kriszrap válasza reloop hozzászólására (») Dec 14, 2014 /

Reméljük az volta a bibi nem más. Azért köszönöm
(#) BLUER hozzászólása Dec 14, 2014 /

Üdv! Na ez így működőképes? az S1-10 re menne a LED szalag pozitív lába,a negatív meg a V- ra.

test.png

(#) proli007 válasza BLUER hozzászólására (») Dec 14, 2014 / 1

Működne, de miért növelted meg a 470ohm-ot 4,7kohm-ra? Azt írtad, hogy összesen 3A kell. Így az csatornánként 300mA. 50-es bétával számolva, az 6mA bázisáram. Most így meg csak kb. 2,3mA lesz csak. (Igazából egyébként a PNP bázis-emittere közé is illene ellenállást rakni.) Inkább egy 1kohm-ot tegyél a 4,7k helyére és a bázis emitter közé is egy 1kohm-ot.
(#) BLUER válasza proli007 hozzászólására (») Dec 14, 2014 /

Hát igazából, azért tettem azt a rajzra mert, csináltam egy próba félig meddig nyákot, abban még ellenállás sem volt, kicsit melege volt a BC nek, azt találomra tette bele egy 4,7K ellenállást, azzal már helyre állt a lelkivilága odáig még nem jutottam el, hogy kiszámoljam. De így már nem is kell, akkor átalakítom, az általad említett érték, mód párosra, köszi az infót!

így gondoltad?

test2.png

(#) proli007 válasza BLUER hozzászólására (») Dec 14, 2014 / 1

Így, de én még megszűrném a tápot, hogy a 3A rángatása ne hasson vissza az erősítőre, mert abból érdekes dolgok lesznek.

Rendben, köszönöm a segítséget, ha elkészül beszámolok mit produkál!
(#) attirush hozzászólása Dec 14, 2014 /

Üdv!

Az enyém ilyen lett,teloval csináltam a videót. KÖSZÖNÖM RELOOP-NAK!!!!!!!!!! VIDEÓ
(#) reloop válasza attirush hozzászólására (») Dec 14, 2014 /

Nagyon látványos, ügyes vagy!
(#) attirush válasza reloop hozzászólására (») Dec 14, 2014 /

KÖSZI!!! én csak másoltam,te segítettél!!!
(#) kriszrap hozzászólása Dec 15, 2014 /

Hát én még csak itt tartok : Videó (Led bekötés tudom fordítva van)

(Ha nem haragudtok meg hogy megosztom meddig tartok ))
Kérdésem:
60x60 (mm) plexilapot ekkora fényerejű led megtudna világítani rendesen ?))
(#) killer9 hozzászólása Dec 19, 2014 /

Üdv. Szertnék egy kis segítséget kérni. Karácsonyra szeretnék ajándékozni egy ledes feszültség kijelzőt. Ezt a kapcsolást: Akkuőr szeretném megépíteni úgy, hogy kamionban használható legyen. 22-28 V-ig lenne jó ha működne. Mit kell ezen a kapcsolási rajzon módosítani? Megoldható, hogy csak a kamion 24 V-os szivargyújtójába bedugva működjön? Kapcsolási rajzot is elfogadok. Előre is köszönöm a segítséget.
(#) reloop válasza killer9 hozzászólására (») Dec 19, 2014 /

Szia! Az LM3914 témában nézz szét, úgy emlékszem ott tárgyaltuk. Míg el nem felejtem: a LED-ek közös anódját célszerű levinni 5V környékére, hogy ne forrósodjon az IC.
(#) kriszrap hozzászólása Dec 22, 2014 /

Sziasztok . Nekem meg az lenne a kerdesem hogy normalis az hogy lm3915 ic 12 v ot megapja es egy led vilagit pedig in reszere nem kapot "jelet"? Boldog karacsonyt mindenkinek es Sikerekben gazdag uj evet
(#) gernerakos válasza kriszrap hozzászólására (») Dec 22, 2014 /

Igen, normális! Kellemes ünnepeket neked is!
(#) reloop válasza kriszrap hozzászólására (») Dec 22, 2014 /

A LED-del köss párhuzamosan egy ellenállást. Az értéke 1-10k emlékeim szerint.
(#) kriszrap válasza reloop hozzászólására (») Dec 22, 2014 /

Az ellenállás miért kell oda? Ám csak ahoz az egyhez??
Meg elhagyható az oda?? Mert mondjuk nekem tetszik csak azt hittem hogy valamit el ronttodtam
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2014
(#) proli007 válasza kriszrap hozzászólására (») Dec 22, 2014 /

Hello! Azért van ez, mert a belső áramkör is "fogyaszt" ezen az ágon. Ha a Led nagy fényerejű, akkor erre a kis áramra is már világít. (De csak halványan.) Ha tetszik, így hagyod. Ha nem, teszel rá ellenállást. Ha az ellenállás elszív akkora áramot, hogy a Led nyitófeszültsége alá esik a feszültség rajta, nem fog világítani.
(#) reloop válasza kriszrap hozzászólására (») Dec 22, 2014 /

Ott van az adatlap 9.oldalán DOT MODE CARRY címszó alatt. A 100uA áram 10k ellenálláson már a LED nyitó alatti szintre csökkenti a feszültséget.
(#) kriszrap válasza reloop hozzászólására (») Dec 22, 2014 /

Ohhh nagyon szépen köszönöm ezt nem tudtam
(#) kriszrap válasza kriszrap hozzászólására (») Jan 12, 2015 /

Egy jack dgó bekötésére lennék kiváncsi hogy melyiket hova szokták köttni (gnd,jobb ,ball)
Meg valahogy kilehet mérni??
(#) reloop válasza kriszrap hozzászólására (») Jan 12, 2015 /

Szia! A témához nem kapcsolódik a kérdésed, egy link tán még belefér Bővebben: Link Google segít!
(#) kadarist válasza kriszrap hozzászólására (») Jan 12, 2015 /

(#) kriszrap válasza kadarist hozzászólására (») Jan 12, 2015 /

Köszönöm mindkettőtöknek jó éjt
(#) djface hozzászólása Jan 18, 2015 /

Sziasztok!
Talaltam ezt a kapcsolast es szeretnem kerdezni ,hogy 12voltrol es jol uzemel ? Epitette mar meg valaki?
Koszonom elore is!Bővebben: Link
(#) reloop válasza djface hozzászólására (») Jan 18, 2015 /

Szia! A 12V tápfeszültség nem akadálya a működésnek. Valószínűleg hangszókimenethez van megálmodva.
(#) djface hozzászólása Jan 18, 2015 /

Az tokeletes akkor meg tudom oldani egy kalap alatt a clip aramkorrel
(#) reloop válasza djface hozzászólására (») Jan 18, 2015 /

R13-at úgy kalibrálnám, hogy a pozitív tápfeszültségtől 5V-tal kevesebbről világítson az összes LED.
Következő: »»   121 / 151
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem