Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VIDEOTON RT (RA) 6380S

Témaindító: tatabike, idő: Jún 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   29 / 45
(#) KaszaOne hozzászólása Dec 19, 2014 /

Köszönöm szépen, megy a masina, nem volt már jobb ötletem, cseréltem elég sok mindent, Kondit, tranzisztorok egy részét, és láss csodát, működik, Korához képest elfogadhatóan szól, beállítottam 20 V-ra, elég rendesen meghajtottam, nem melegszik, minden jó az erősítő részen. A rádió sem jó, olvastam, hogy nagyon sok hozzászólás van ebben a témában, valamikor annak is nekilátok.
Már csak skála izzót kell szereznem. Amit kivettem azon 6.3V van, én 7.1-et mértem, úgy hogy keresek valami nagyobbat.
Még egyszer köszönöm, Sokat segítettetek.
(#) djhans válasza KaszaOne hozzászólására (») Dec 19, 2014 /

Ha nincs benne minden izzó akkor reális a mért érték. Ha benne vannak az izzók akkor terhelve kell 6,3V-nak lennie. Viszont egy picivel magasabb mert a hálózatii trafót 220V-ra tekerték és most 230V van. 6,3V 0,3A izzó való bele.
(#) doktor válasza KaszaOne hozzászólására (») Dec 19, 2014 /

Budapest Amatörbolt
300 ft/db
Érdemes, átalakitani ledesre.
(#) KaszaOne válasza djhans hozzászólására (») Dec 19, 2014 /

Igen, erre nem gondoltam, elég kezdő vagyok még
(#) KaszaOne válasza doktor hozzászólására (») Dec 19, 2014 /

Én szegedi vagyok, itt elvileg jó kis ócskás piac szokott lenni, holnap ki is megyek, mert szeretném az eredeti világítást. Gondolkoztam a LEDen, de jobb az eredeti, az úgy autentikusabb
(#) lele válasza KaszaOne hozzászólására (») Dec 19, 2014 /

Valóban jobb az eredeti világítás. E 10-es foglalatút kell keresni 6,3V 0,3A izzó való bele, csatlakozom a "djhans" hozzászólásához. Kapható a Conrádba is már 165.-Ft-ért is.
(#) csoki18 hozzászólása Jan 7, 2015 /

Sziasztok!

Két problémával is fordulnék hozzátok tanácsért.

Az első, hogy az erősítő bekapcsolásakor iszonyat nagyot koppannak és búgnak a hangszórók.
A VU méterek teljesen kiakadnak majd szép lassan vissza állnak alap helyzetbe(kb. 4-5 mp).

A második, hogy akár van akár nincs rá kötve bármi is a bemenetre folyamatos búgó hangot ad. Ez lehetséges valamelyik kondenzátortól ? Esetleg más oka van?

Ha tud valaki megoldás a problémákra kérem ne titkolja el

A segítséget előre is köszönöm

Üdv.: Gábor
(#) djhans válasza csoki18 hozzászólására (») Jan 7, 2015 /

Meg kell mérni a pufferkondit. 4700µF 63V illetve a két darab kimenő kondit 2200u 25V.
(#) csoki18 válasza djhans hozzászólására (») Jan 7, 2015 /

Köszönöm! Reggel rá is nézek.
(#) doktor válasza csoki18 hozzászólására (») Jan 7, 2015 /

két darab kimenő kondit 2200u 25V.
Szerintem ezeket cseréld is, hasonló kapacitásura, de nagyobb feszültségtürésüre.

A bekapcsilási kopanást, késletetett hangfalkapcsolásssal, vagy a legegyszerűbb dominó fejhallgató csatlakozással tudod kikerülni.

A bugóhang esetében, próbáld meg a villásdugót 180 fokban megforditani, vagy másik konnektort, zavarszűrőt használni.
(#) csoki18 válasza doktor hozzászólására (») Jan 8, 2015 /

Ha jól emlékszem valahol itt olvastam, hogy 63V-os kondenzátort javasoltak bele.

A késleltetésen már gondolkoztam. Van esetleg egy ehhez a masinához jól bevált módszer(anélkül, hogy a drasztikusan módosítani kellene)?

A 180 fokos elforgatás/másik konnektor sajnos nem működött. Így maradt a zavarszűrés.

A segítséget köszönöm szépen!

Üdv.: Gábor
(#) djhans válasza csoki18 hozzászólására (») Jan 8, 2015 /

Megmérted a kondikat?
(#) teglascs hozzászólása Jan 16, 2015 /

Sziasztok,

ezt http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_asztali_audiolejatszo/erosito_re...3.html

érdemes megvenni? Mi lehet a gond? Nagyon tetszik!
(#) Pytzoure válasza teglascs hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Hali!

Még akkor is megvenném ennyiért, ha csak alkatrésznek kellene. A potikat szét kell szedni és szépen meg lehet pucolni, okosan össze is lehet rakni, csináltam már ilyet kb 80% hatásfokkal, azaz kb 10-ből 8 menthető. Vagy, ha találsz újat, akkor csere. Esetleg kondikat átnézni, csere, ha kell. Ha mindez megvan, akkor a bekeipeter által javasolt módosításokat elvégezni és sok mai tömeghifit porba gyaláz. Sok sikert hozzá!
(#) teglascs válasza Pytzoure hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Köszi, akkor lesem továbbra is, hogy alakul az ára.
(#) doktor válasza teglascs hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Szia!

Licitálj rá / állitsd be a te maximum összegedet/, az eladó megbizható,mindig korrekt a leirása.
Megvetted,néhány moddal nagyságrendekklel lehet javitani a hangminőségén.
(#) sityu válasza teglascs hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Szia.Nagyon szép állapotban van ez a gép.mintha most lett volna kibontva a gyári csomagolásból!Ha lehet hinni az eladónak,az említett hiba elhanyagolható,akár maradhat is.Sajnos a benne lévő potik nem válogatott darabok és nem egyforma az együtt futásuk sem.Természetesen a kopással is számolni kell.
(#) doktor válasza sityu hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

A szabályzó RC tagokat kell átmérni, , két oldalt azonos 1%-ra fémréteg ellenállásra cserélni, és más erősitőket megszégyenitő lesz az egyensúly/ balance / szabályzás.
Ellenben, ha két oldal tökéletesen egyforma, minek vele foglalkozni?
(#) maraid hozzászólása Márc 9, 2015 /

Sziasztok! Az EA típusú gépemben a transzformátor nagyon búg, kicsit melegszik is. Próbáltam húzni a lemezeken, tettem a trafó és a ház közé egy gumilapot, de nem oldotta meg a problémát. Tudtok valami megoldást erre? Esetleg egy trafó nélküli tápegységre cserélni?
(#) bali00 hozzászólása Márc 11, 2015 /

Sziasztok! Van egy ilyen erősítőm nekem is amit régóta nem kapcsoltam be. Most eljött az ideje hogy ujra használjam, bekapcsolni bekapcsol szépen világít minden de hangot nem ad ki a brummon kívül. Olvastam korábbi hszt, hogy a fülhallgató csatlakozójánál kellene keresni a problémát. Ha leválasztom a füles részét megoldás lehet?
(#) steelbird válasza bali00 hozzászólására (») Márc 11, 2015 /

Szia!
Ha van brumm (hangszóróból), akkor nem a füles aljzat rossz. Inkább kiszáradtak az elkók.

Mondjuk ha a VU méter nem mozdul akkor valószínleg már az előerősítőnél lehet gond nem?
(#) steelbird válasza bali00 hozzászólására (») Márc 11, 2015 /

Az a végfokról megy, ha nem szól, akkor nem is fog menni a kivezérlésjelző sem.
Pontosítsd a hibát. Brumm, vagy búgás hallatszik? (Az sem mindegy) Mindkét hangszóróból? Vagy honnan? Végigpróbáltad a bemeneteket? Egyikről sem megy? FM rádió? Ha semmilyen bemenetről nem megy, el kell kezdeni méregetni, először a tápfeszültségeket kell megnézni, aztán sorban a többit. Ha visszanézed a képeket, rajzot találsz bőven.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2015

Mindkét hangszóróból búgás hallatszik halkan hangerő állásától, függetlenül ugyanolyan hangerővel búg. Egyik bemenetre sem reagál, se fm se am se lemezjátszó sem pedig kazettás magnóról sem szól. Tápfeszültsége rendben van 54v és 15 v is megvan. Füles sem szól leteszteltem.

Az hogy brumm vagy búgás nem tudom nekem 50Hz fekinek tűnik

Kicsit belemásztam és egy zárlatos kondit már találtam az előerősítőben 47u 40V értékűt.
(#) Pytzoure válasza maraid hozzászólására (») Márc 11, 2015 /

Hali!

Szerintem érdemes lenne körülnézni benne, mert nekem abból, amit elmondasz, úgy tűnik, mintha valami zárlatod lenne, ami beterheli a trafót. Lehet egy szivárgó kondi is, ami a végtelen ellenállás és a drót közötti tartományban kóvályog. Ezért búghat és melegedhet is. Nem jellemző, hogy bekrepáljon a trafó (persze, volt már rá példa, de én eddig talán, ha egyről hallottam). Kezdd el kiszedegetni a végfokmodulokat, mérd meg a tápban a graetz-et, tápfeszültségeket, stab-ic-t, etc... Ha minden oké és mégis búg, akkor kezdj el a trafóval foglalkozni. Ha cserélni kell, maradj a trafós tápnál, én, ha ezzel lenne gond, akkor vagy felhajtanék bontottat, vagy megtekercseltetném az eredetit. Nem megfizethetetlen összeg és tuti jó.
(#) instinct94 hozzászólása Márc 11, 2015 /

Sziasztok !

A segítségeteket szeretném kérni, hozzám került egy videoton ra6380s természetesen hibásan , végfokpanel valami oknál fogva feladta a harcot. A végfokpaneleket a képen látható módon találtam meg a készülékben , valaki tudna segíteni az alkatrészek pótlásában ? Nem szakértő vagyok , sokat nemértek hozzá tehát emberi nyelven várnám a válaszokat Mindkét panelről ugyanazok hiányoznak ! Előre is köszönöm a segítséget !
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2015
(#) instinct94 hozzászólása Márc 11, 2015 1 /

VR08,VR09,VR14,VR11,VT10,VT05,VT27,VR30,VR13,VR18,VR29,VR21,VC12,VR19,VT32,VT22,VR23. Eze a helye üresek .. Esetleg valaki tudná , hogy melyibe mi is való ?
(#) reloop válasza instinct94 hozzászólására (») Márc 11, 2015 /

Szia! Téma képeit nézted? Bővebben: Link
Következő: »»   29 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem