Fórum témák
» Több friss téma |
Dioda mindenkeppen kell, mert kulonben a rele tekercsen kikapcsolaskor irto magas feszultsegimpulzus jelenik meg. Ezt a legegyszerubb egy diodaval elnyeletni. Az optora mint zavarszuro elemra mondtam, hogy felesleges. A meghajtas meg egy kulon dolog. Nyilvan, ha a rele 10mA-es, akkor a PIC-is meghajtja, de ha pl. 50mA-es, akkor mar kelleni fog egy tranzisztor vagy valami mas meghajto.
Üdv!
Totálisan kezdő vagyok PIC területen. Keresnék valakit aki rendelkezik elég türelemmel, hogy az alapoktól elmagyarázza nekem az egész dolgot. LED fényfüzéreket szeretnék villogtatni különböző módokon, ezt szeretném "kitanulni". Ha valaki ebben segítene az kérem dobjon egy üzit. Előre is hálás köszönet!!!
Ha van némi elektronikai ismereted, akkor javaslom icserny cikkeit:
PICCOLO projekt PICula projekt A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2014
Egy gyors kérdés a kristály és a PIC sebesség beállítással. Ha az kristály 4 MHz-es, akkor mindkettőn négyet állítsak be a Proteusban? Mert nagyon gyorsan számol vissza és nem tudom, hogy hibásan állítom, vagy ez proteus sajátosság?
Szia! Nekem igazából arra lenne szükségem,hogy valaki szájbarágosan elmagyarázza, hogy a programozás során mikor hova mit írjak, hogy pl. felvillanjon az első sor, 5mp után a következő és így tovább... Gyorsan tanulok, hamar belejövök a dolgokba, csak amit eddig találtam, túl száraz és bonyolult volt nekem. Szóval ehhez kérnék némi segítséget.
Bővebben: Link Sajnos nincs időm folytatni, de kiindulásnak talán jó lehet...
Üdv.
Egy frekvencia mérőt(fent van a cikkek között) készülök összehozni,az EW 162G0GLY2 LCD kijelzőt helyetesíthetem DEM 16217SYH kijelzővel?Mi a kettő közt a külömbség ? Eddig nem nagyon foglalkoztam LCD kijelzőkkel,ezért előre is kösz segítségeteket!
Igen, mind kettőre 4MHz-t állíts, ha annyin használod.
Elvileg igen. Egy trükk van, a helyettesítésre szánt kijelzőn a háttérvilágítás nem ott van, mint a másikon, így az összes láb el van csúsztetva kettővel. Ha erre figyelsz, nem lehet nagy gond.
Kösz! Akkor, ezt illő lessz megjegyeznem,de majd előtte még tüzetesen átnézem az adatlapját.Valamint a nyákot is ez szerint kell akkor tervezni.
Sziasztok! A múltkori problémámat sikerült megoldanom, feltelepítettem egy újabb verziót, ez sajnos csak demo, de majd megoldjuk..
Az a problémám van, hogy a Delay_ms parancsot nem akarja elfogadni, a Complie után mindig ide jelez hibát. Írtam ennél egy picivel bonyolultabb programot (egy közlekedési lámpa programját), mert annak már ha nem is sok, de legalább van egy kis értelme. Viszont mivel nem működött (ugyan ez volt a hiba), gondoltam megcsinálom ezt a kis egyszerűt. Miért nem fogadja el ezt a parancsot? Próbáltam a zárójel előtt szóközzel és anélkül is. Nekem a fő függvény alatt miért nincs az a pár sor, amit elég sok helyen látok? (setup-pal kezdődnek) A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2014
Nem tettél utána pontos vesszőt.
Először is Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
Akkor jól állítottam be, mégis a proteus nem olyan sebességgel számol mint kellene, mert beállítok az idozitoben pl két percet es ez szimulálva csak másodpercekig tart. Pedig már javítottam a kódomat is. Bár a proteus néha érdekesen működik, mert gyakran kifagy és a szimulàció közben is szokott furcsaságok at csinálni.
Köszi Máté, ez valahogy elkerülte a figyelmemet, így már a rendőrlámpa is működik rendesen!
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy, 12f683-at szeretném programozni, de a PG0; PG1-et nem tudom változtatni se kimenetként programozva, se bemenetként programozva. Tudna valaki segíteni? elöre is köszi Az .asm file:
Használd a kód gombot! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2014
Az asm tartalmának beszúrásához használd a Kód gombot, nem fog így szét csúszni. Kérj moderációt és helyeztesd át ezt a bejegyzést a PIC kezdőknek topicba, oda való. Ott majd folytatjuk...
Szia!
Előző hozzászólásomat kitöröltem, mert csak átrohantam a programon, és butaságot írtam. Szóval úgylátom, hogy az AD periféria nincs rendesen kikapcsolva. Illetve nem tudjuk, mit is akarsz konkrétan. De ezt a részt írd át:
Így:
Ez a rész nem kell, hiszen ez bemenetbe állítja a lábakat:
Illetve ellenőrizd, hogy jó bankban van-e mindig a program! Az adatlapban a "Data Memory Organization" résznél meg tudod nézni, hogy melyik regiszter melyik bankban van. Szerk.: ez a hsz. is menjen a PIC-es totyikba! A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2014
Köszönöm a segítségedet sikerült és most már működik ahogy szeretném
Azért elmagyarázhatnád mit nem csináltam jól. GP0;GP1;GP2;GP3 Bemenet GP4;GP5 Kimenet a jó ASM:
Szuper.
Közben az előző hsz-emben észrevettem mégegy hibát. Idézet: „Ez a rész nem kell, hiszen ez bemenetbe állítja a lábakat: movlw B'00111111' movwf GPIO ” Ez elírás, valamiért a GPIO helyett a TRISIO-ra gondoltam.. De a hiba az volt, hogy a CMCON értékét te törölted, azaz 0-ra állítottad, így komparátorként működnek a lábak, nem pedig digitális lábként. Aztán az ADCON0-t is érdemes törölni, mert az kapcsolja ki az AD modult. Továbbá, a TRISIO-ban mindenki bemenet volt. És végül, a bankváltás sem volt jó (azért raktam bele a "banksel" utasítást néhol).
Nagyon szépen köszönőm a segítséged és remélem másnak is sokat fog
köszönöm: Loncos
Sziasztok!
Segítségetekre lenne szükségem van egy c forrás kódú fájlom amit át szeretnék konvertálni hexbe de nem tudom hogy kezdjek neki valaki tudna nekem adni egy részletes leírást hogy csináljam? Előre is nagyon szépen köszönöm!
Milyen szoftverrel lett írva? A gyártók általában felteszik a demó verziót, amivel lehet fordítani.
Fogalmam sincs ennyi van az elejében
Idézet: „/* Project: Diode and Transistor Tester Internal Oscillator @ 4MHz, MCLR Enabled, PWRT Enabled, WDT OFF Copyright @ Rajendra Bhatt November 9, 2010 */”
Ennyi erővel, akár linkelhetnéd az oldalt, hátha oda van írva...
Itt lenne tudom hogy fent van a hex fájl de le szeretném magyarosítani.
És azzal hogy kell átkonvertálni hexbe?
Bővebben: Link
Hozzáteszem, az ékezetes betűknél nem lesz elég átírni a szöveget... A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2014
Igen tudom.. Na sikerül is valamennyire minden féle fájlt konvertál csak hexet nem :@
|
Bejelentkezés
Hirdetés |