Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Olyan problémám van, hogy a DVD lejátszóm (Panasonic) nem ismeri fel az írott DVD-ket, pedig a lehető legkisebb sebességgel írom ki. A gyáriakkal nincs gond. Fokozatosan romlott a helyzet, először csak némely DVD-nél bekockázott a kép a film végénél, aztán már a film elejénél is kezdett rosszalkodni, vagy csak többszöri indításra olvasta be, de most már végképp nem olvassa be. Mi lehet a gond? Köszönöm! Üdv
Régen jó volt? Mindig ugyanúgy írtad ki a lemezeket? Úgy értem ugyanazzal a szoftverrel és ugyanolyan típusban (pl. adatlemez)?
Esetleg gyógyszertári tisztaszesszel próbáld megpucolni a lézer olvasófejet. Ha koszos kicsit, az szokott segíteni... A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2014
Általában mindig ugyanazzal a szoftverrel írom a DVD-ket, a kiírási módon nem változtattam sosem mert bevált, több 100 DVD-t írtam ki és működött. Most is egy gyári DVD-t nézek és hibátlanul viszi, viszont azok az általam kiírt DVD-k amiket eddig simán lejátszott, azok sem mennek. Kb. fél éve kezdett vacakolni, de egyre romlott a helyzet mostanáig, hogy már be sem olvassa.
Vatára tettem kontakt tisztítót, azzal pucoltam.
Készítettem egy pár fotót és látható, hogy egy helyen a nyák meg van pörkölve. A legforróbb terület a 3 ellenállás, ahol bekapcsolás után egy perccel már 95 fokot mértem! Használat közben is tartja ezt a szintet, se több - se kevesebb. Ez normális?
...aztán megtaláltam a rajzot, szándékosan nincs bekötve.
Sziasztok! Életre kellene keltenem egy régebbi hibás CD lejátszót. Egy Thomson mini hifiről lenne szó, ami több évig a nővérem konyhájában volt használva, de végül a CD lejátszója tönkrement. Nem próbálták sosem javítani, de én most megnéztem. Elvileg működne a CD, keresi is a CD-t, de kis próbálkozás után kiírja, hogy NO Disk. Szétszedtem és úgy kipróbálgattam, vigyázva, hogy ki ne szúrja a szelmem a lézer sugár, de többszöri próba után rá kellett jöjjek, hogy a lézerfej csak igen halványan pislákol. Találtam egy trimmer potit a panelen, amit tekergetve változik a lézer fényereje, de erősre egyáltalán nem tudom állítani. Alig látszik hogy világítana. kb közép állásban csak árnyékos környezetben lehet látni hogy kicsit világítana, de mex. poti állásnál is csak nagyon haloványan parázslik.
Lehet hogy ez a problémája a készüléknek? Tudom ezt javítani? Köszönöm!
Szia!
Az a fény a kontroll-LED piros fénye. A CD-lejátszókban infravörös lézer van, aminek nem látod a fényét. Tisztítsd meg a lencsét és tekergesd a potit. Egyebet úgysem tehetsz.
Nem tudod lézer egységet kell benne cserélni .De vajon megéri?
Csak CD lemezt olvas MP3 mat nem szóval én nem foglalkoznék már vele .Nem ér annyit sót manapság sokkal többet tudó , és még talán olcsóbb lejátszókat is lehet már venni , ami jobban megéri.
Értem. Az a helyzet, hogy nem magamnak szerettem volna, hanem a kislányom óvodájában kérte az ovónő, hogy amennyiben valakinek van valami ilyesmije, akkor szívesen vennék, ha nem kell. Nekik is elég * a lejátszó és a gyerekekkel mikor játszanak olyat, amihez zene kell, folyton megakad a folyamat. Nézegettem a nagy tescoban mik vannak, és kicsit elkenődtem. 23000 forintért van olyan gönc, hogy borzasztó. még azért körülnézek, lehet hogy van olcsóbb is.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014
Egyébként nem tudom milyen típusú lejátszó ez , de nem ritka olyan est sem , hogy a megfelelő számú , és bele való lézer egység is elérheti a 12000 Ft os árat , ami már szerintem irreális csak azért , hogy működjön.
Hello!
Esetleg olyan nem jöhet szóba, hogy ezt a meglévő, hibás Philips hifi -t bevinni az oviba és csak erősítőként használva, egy rádugott mp3 lejátszóról hallgatnák a gyerekek a zenét? Mp3 player pár száz Ft -ért van Ázsiából, ingyen postával.
Hát 12000 forintot nem ér semmiképp a dolog, nem is terveztem költeni rá. Ha meg lehet javítani, akkor oké, ha nem, akkor jó lesz a két hangszóró valamire aztán kész. Keresek másik megoldást.
Köszi a tanácsot, én is gondoltam hasonló megoldásra, de számolni kell azzal is, hogy ezt a cuccot nem 25 éves ovónénik fogják használni. Nem biztos hogy kényelmes lenne nekik használni. Minél kompaktabb megoldásra van szükség. Szerintem nézek nekik valami új megoldást, ami biztos működik majd pár évig az ovinak.
Talán még annyit lehetne csinálni , hogyha annyira dizájnos , és emiatt szeretné valaki megmenteni , akkor kell csinálni neki bemenetet , és egy mobil telefonról akár lehet még használni.Igy még a mai kornak is megfelel úgymond.
Jó estét mindenkinek!
Van egy SCOTT DPX5 hordozható dvd lejátszóm, de szalad a kép és nem indul el a dvd sem csak pörög. Valaki tudna valamilyen tippet adni mi lehet a problémája? Vagy mire lehetne használni még, ha már menthetetlen?
Üdvözletem! Adott egy Millenium MN9504, hozzá egy Harman-Kardon házimozi szett. Barátomnál tavaly üzemeltem be, azóta ő nem is használta. A filmeket sima sztereóban a tévére jól játssza le. A DVD játszó analóg kimeneten nem ad ki szub- basszust, a többi szól. A DVD digitális kimenete süket, az optikai kimenet a lemez elindításakor villan egyet, és a fény kialszik. Ezt az optikai kábel másik végén figyeltem meg, ugyanis a Harman-Kardon a set top box optikai hang kimenetéről szépen szól, (Ez a TV adás hangja.) onnan viszont az erősítőből kihúzott kábel végén állandó vörös fényt látok. Nem ismerem ezt a fajta DVD-t, azt sem tudom, ki gyártja, az optikai kábelek lelki világához sem értek, de látom, hogy amelyik működik, látható vörös fényt bocsát ki, ez a DVD lejátszó nem hajlandó digitális jelet kibocsájtani, a felvillanásból ítélve az optikai kimenet LED-je viszont jó lehet. Kérdésem: meg lehet valahogy ezt a DVD lejátszót javítani?
Mod: A téma áthelyezve ide, így a hozzátartozó szövegrész törölve lett. A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2014
Esetleg erről a "Millenium"-ról bármi leírás található valahol? Olyannal találkozott már valaki, hogy egyedül a digitális/ Dolby-surround nem jön ki a gépből sehol, különben működik?
Szétszedtem, nem jutottam vele semmire: Azon kívül, hogy megállapítottam, a cigarettás doboz méretű alaplap tartalmaz 5 db SMD, körbe lábas, SUN gyártmányú processzor kinézetű valamit, Chang gyártmányú elkókat, és kínai tranzisztorokat a kimenetein, optikai jeladó jó, de nem kap vezérlést. Ezek után két dolgot tudok a gazdájának javasolni. 1.:Leselejtezi. 2.: Az analóg sztereó jelből választom le a Sub Wooffert, úgy hallgatja, mivel a Dolby Digital 5+1 nem jön ki belőle sehol.
![]()
Sziasztok! Van nálam egy Scott DVD lejátszó javítani, sok baja volt, mostmár minden megy rajta, csak a DVD-t nem akarja pörgetni. Mit csinálhatok vele? Ha kézzel rásegítek elindul, de megáll miután érzékelte hogy van lemez, és nem tudom elindítani újra kézzel.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2014
Szia!
LEmezt forgato motor hibaja, kikotve, DC 10V rol porgesd meg, kis kenes, tisztitas is jot tesz Vegleges javitasa, motor cserejevel oldhato meg. A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2014
Segítséget kérnék! Van egy Tomson DTH8650E DVD íróm. Ha áram alatt van és bekapcsolom bejön a menű betöltés nélkül, a lejátszás menüpontnál azt írja ki hogy "merevlemez probléma". A DVD tálcát se tudom kinyitni. Ha kihúzom a konnektorból és visszadugom akkor a merevlemez elkezd kattogni, bejön a menü és ott vagyok amit az előzöekben leírtam. Előre is köszönöm a segítséget!
Szerintem probléma van a merevlemezzel.
Köszi ! Tegyek bele egy újat?
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2014
Vagy egyelőre kösd le és úgy nézd meg a működését.
Szia! Én azért ellenőrizném a táp feszeket mielőtt bármit is csrélnék. Ha valami nem stimmel szokásos kondi csere stb primer és sec. oldalon egyaránt..
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2014
Üdv Mindenkinek!
Érdeklődnék asztali lejátszó témakörben! Samsung lejátszó pontos típust nem tudok mert nincs itthon, azt a jelenséget produkálja hogy vagy csak nagyon lassan vagy nem is olvassa be akár az eredeti lemezeket sem! Mit lehetne vele kezdeni, vagy csak egy módszer van ami segit rajta jobb kéz bal váll jó messzire? Előre is köszönöm a segítséget! Üdv Tibor
Ez sok minden függvénye.Használtság , mennyi idős a készülék, esetleg lemezek nem sérültek e , karcok stb,.
Szóval ez , így tág fogalom.
Lehet hogy a lézerfejet meg kéne tisztítani.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |