Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Lapozás: OK   117 / 211
(#) niedziela válasza pont hozzászólására (») Dec 30, 2014 /
 
Persze, gerber a top, bottom rétegről külön-külön.
(#) Alkotó válasza pont hozzászólására (») Dec 31, 2014 / 1
 
1. A gerber leképezés a program dolga, ha minden jól működik, akkor pontosan azonos lesz az adott rétegen lévő rajzolattal.
De ezt nem mindig olyan könnyű átlátni, ezért célszerű az elkészült gerber állományt megnyitni egy nézegetővel, és ellenőrizni, valóban azt tettük a kívánt rétegre ami oda való.
2. Nem tudok olyan életszerű helyzetet elképzelni, mikor kétoldalas és furatgalvános nyák esetén, bizonyos pontokhoz ne kellene furatgalván. Azért is szokatlan az erre való törekvés, mert a panelt mindig előre fúrják, és ahol lyuk van, ott galván is lesz. Csak úgy lehetne ezt kihagyni, ha a kritikus furatokat a végén fúrnák ki. Ettől viszont akkor már jobb megoldás, mondjuk 0,7-el fúrni eleve, és a kész panelen ezt felfúrni 0,8-ra, ami eltünteti a furatgalvánt.
(#) niedziela válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 31, 2014 /
 
Az teljesen életszerű hogy kétoldalas, vagy n+1 oldalas nyáknál azokon a pontokon ahol nincs átvezetés a galván felesleges.
Az nem életszerű, hogy gyártáskor kihagynak furatokat a galvanizálásból.
(#) Pali79 válasza niedziela hozzászólására (») Dec 31, 2014 /
 
Idézet:
„Az nem életszerű, hogy gyártáskor kihagynak furatokat a galvanizálásból.”

Hát igen. Galván minden furatba lesz, szerintem, max nincs forrszem az egyik oldalán. Bár ki tudja!? Lehet, hogy azokat a furatokat ahová nem kérsz galvánt, utólag fúrják ki.
(#) Alkotó válasza niedziela hozzászólására (») Dec 31, 2014 /
 
Furatos forrszemet kizárólag "lábas" alkatrészhez tudok társítani. Ha ebben nem tévedek, akkor az a láb átmegy a panelon, tehát mindkét oldalon jelen lesz.
A furatgalvánnak, a rétegek közti átvezetés mellett óriási mechanikai tartószerepe is van, azért ezekhez egészen kicsi forrpont méret is társulhat.
Tehát ha a panel furatgalvános, akkor semmilyen okát nem látom elhagyni egyetlen alkatrésznél sem a stabil rögzítést, még akkor sem ha a "túloldali" vagy "ezoldali" rétegen nincs is vezetősáv kötve a forrszembe.
(#) pont válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 1, 2015 /
 
Neked is köszönöm a választ! Most először gyártatnék másokkal nyákot és az nem volt világos (többek közt), hogy ha minden rétegről külön gerber kell, akkor ami a két réteg közt van (furatgalván) az melyik gerberen lesz, vagy külön gerber kell a furatgalvánoknak... Nálam sem lenne baj, ha minden furatban lenne galván, csak ahol kell ott biztosan legyen. Viszont nem lehet mindenhol, mindkét oldalon forrszem, mert van olyan vezetősáv a másik oldalon, ami elfér a lábak közt, de már nem fér el, ha lennének, forrszemek közöt. Mert azért nem spéci profi dologról van ám szó...
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2015
(#) niedziela válasza pont hozzászólására (») Jan 1, 2015 / 1
 
Szia !

Idézet:
„minden rétegről külön gerber kell, akkor ami a két réteg közt van (furatgalván) az melyik gerberen lesz, vagy külön gerber kell a furatgalvánoknak”


Nincs galván gerber, galván réteg...stb Normál kétoldalas panel gerberfájlok vannak,
top - bottom réteg és egy furatfájl. Ebből legyártják a panelt, és ha kéred a furatgalvanizálást, akkor azt is megcsinálják a gyártás során. Nem kell meghatároznod melyik furatba kell, mert az összesben lesz. Ami nem hátrány.
(#) pont válasza niedziela hozzászólására (») Jan 1, 2015 /
 
Köszönöm!
(#) rewox hozzászólása Jan 1, 2015 /
 
Szervusztok!

Teljesen tanácstalan vagyok, a programmal megtervezett nyáklaprajzolat nyomtatáskor a forrszemek, pedek, mind jók a vezetősávok meg kb. 0.1-0,2 vastagságban jeleníti meg a nyomtató. Mindegy hogy kézzel kötöm össze vagy autorouteval, vezetősáv mind két esetben be van állítva. Most vettem nyomtatót idáig nem én nyomtattam ki, a nyomtató jó mert pdf-be lévő terveket meg rendesen nyomtatja ki. Hogyan tovább......
(#) pjg válasza rewox hozzászólására (») Jan 1, 2015 /
 
Lopott program? Frissíteni kell, ha hagyja magát.
(#) Alkotó válasza rewox hozzászólására (») Jan 1, 2015 /
 
A 6-os verzió alapformájában ez volt a hiba. Frissíteni kell.
(#) pjg válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 1, 2015 /
 
Nem tudod, lesz új verzió?
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2015
(#) Alkotó válasza pjg hozzászólására (») Jan 1, 2015 /
 
Nem tudok semmiről.
Ha lehet kívánni, akkor ne legyen új verzió, mert azt külön meg kell venni, hanem ezt fejlesszék. De én nem vagyok telhetetlen, nekem így is egészen jól megfelel. Attól tartok, ahogy egyre összetettebbé válik, szaporodnak majd a kötöttségek is.
Megnéztem, 2014-05-27 a legutóbbi változat, és nálam ez is van.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2015
(#) niedziela válasza pjg hozzászólására (») Jan 1, 2015 / 1
 
A 6.x legújabb verzió 2014.05.27
Remélhetőleg 7.x nem lesz
(#) pjg válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 1, 2015 /
 
Abból gondoltam, hogy fél éve nem jött ki frissítés.
(#) Alkotó válasza pjg hozzászólására (») Jan 1, 2015 /
 
Ez jó hír, számomra azt jelenti, jól tudja amit kell, nincs benne sem hiba, sem kiegészíteni való.
(#) rewox hozzászólása Jan 1, 2015 /
 
Köszönöm a javaslatot, működik !
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2015
(#) nyekk hozzászólása Jan 4, 2015 /
 
Üdv.
Hogyan, tudom a layout -ban tervezendő Nyák-on ,kijelölni az alkatrész értékeket? Úgy értem ,ha rámutatok a kurzorral megjelenik az adott alkatrész értéke.Csatolok egy megtervezett Nyák-ot (Tubi álltal) ,hogy érthetőbb legyek.
Kösz!
(#) niedziela válasza nyekk hozzászólására (») Jan 4, 2015 /
 
Szia !

Alkatrészen nyomsz egy jobb egeret, és name.
(#) MrBrown hozzászólása Jan 6, 2015 /
 
Sziasztok,
kaptam egy ".lay6" kiterjesztésű file-t, nekem 5-ös sprint tervezőm van. Esetleg lehetséges olyan, hogy valaki akinek 6-os van konvertál nekem belőle régebbi verziót? Vagy ez így túl egyszerű lenne?
köszönöm, b
(#) pjg válasza MrBrown hozzászólására (») Jan 6, 2015 /
 
Sajnos nem lehet. Letölthetsz egy ingyenes 6-os nézőt.
(#) Alkotó válasza pjg hozzászólására (») Jan 6, 2015 /
 
Nem próbáltam ki, de egy elvi lehetőség eszembe jutott. Ha a hatossal készülnének gerberek a kívánt rétegekről, akkor abból az ötössel is jó eséllyel visszaállítható a réteg rajzolata.
Nem várnék teljes értékű eredményt, de mivel a gerber erősen kötött, egységes formátum akár működhetne is. (Azt viszont nem tudom, az ötös tud-e gerberből visszaállítani mint a hatos).
(#) pjg válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 6, 2015 /
 
Próbáltam gerberből visszaállítani hatossal. Háááát. Nem nagyon szerkeszthető.
(#) Alkotó válasza pjg hozzászólására (») Jan 6, 2015 / 1
 
Én is kipróbáltam most. Csal a hatossal, mert nálam nincs fenn ötös.
Mellékeltem egy próba gerbert. Csak a rézoldal van rajta (visszaélések kizárására), de kipróbáltam több oldallal is, és kifogástalan az eredmény. Minden a megadott rétegen jön létre.
Ha van hozzá kedved, importáld be a mellékelt gerbert. Nem fogsz lyukakat látni először, de ha mindent kijelölsz, és beállítasz a nulla helyett mondjuk 0,8-as lyukat, akkor mindenhol ez jelenik meg. Minden részlet szerkeszthető, akár a vezetősávok, akár a szigetek, vagy a forrszemek helye, mérete alakja, bármi.
Egyedül annyi eltérést láttam az eredetihez képest, hogy minden csoportosítás megszűnik, de erre azért lehetett számítani.

Ha már játszottam vele, kipróbáltam a furatfájlt is importálni. Ez nem volt eredményes. A furatokat feltette, de minden koordináta éppen a tizedére csökkentve, tehát egy kockacukornyi helyre tette az összes lyukat. Talán az exportáláskor kell mást beállítani, de ezzel már nem játszottam.
(#) pjg válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 6, 2015 /
 
Valóban tökéletes. Amit korábban próbáltam az nem SL-tal készült. Talán Eagle, vagy valami mással. Ott pl egy sziget kb 1mm-es sávokból állt össze. Ha meglelem felrakom.
(#) niedziela válasza pjg hozzászólására (») Jan 6, 2015 /
 
Szia !

Eagle gerbert be lehet vinni.
--
5.x-ben nincs gerber import
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2015
(#) mrbini válasza niedziela hozzászólására (») Jan 6, 2015 /
 
Én is kipróbáltam és működik (SP6). 1 oldal és a furatok.
(#) Alkotó válasza niedziela hozzászólására (») Jan 6, 2015 /
 
Nálam is szépen megoldotta. És a furatok is helyükön vannak.
A furatok egysége nálad INC, az én próbámnál mm volt. Ezt még kipróbálom, hátha ez a dolog nyitja, mégis csak INC az alapegység a panelgyártásban.
(#) Alkotó válasza niedziela hozzászólására (») Jan 6, 2015 /
 
Ez volt a lyukak nyitja. INC-ben hibátlan.
(#) niedziela válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 6, 2015 /
 
Szép szép, de a teli GND-t nem kezeli normálisan, még a saját maga generált gbr visszatöltése is vicces. Mondhatni jobban kezeli külső programban generált gbr-t mint a sajátját.
Következő: »»   117 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem