Fórum témák
» Több friss téma |
Bocs azt hiszem, rosszul fogalmaztam meg a kérdést vagyis hiányosan. Olyan kellene amivel tudok forgásirányt is váltani és PWM-el fordulatszámot szabályozni.
Hello!
Megépítettem az első oldalon található kapcsolási rajz alapján egy FET hidat.IRL540 és irf9540-es FET-ekkel. A problémám az vele, hogy ha egy pici magnó motort kötök rá akkor működik tökéletesen még PWM-el is tudom szabályozni a fordulatszámot. De viszont van egy modell motorom elég komoly teljesítményű de ez meg sem nyikkan vele. Mi lehet a baj?
Méregettem kicsit a hídon. Ha a pici motort kötöm be akkor a FET-ek rendesen kinyitnak. Mikor rákötöm a nagymotort akkor viszont egyáltalán nem nyitnak ki. Ez mitől lehet?
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Van egy Arduino mikrovezérlőm(kimeneten 5V 40mA(több kimenet rendelkezésre áll)) Milyen kapcsolással lehetne egy H-hídat megcsinálni 4 db IRFZ44N mosfettel,úgyhogy a PWM el tudjam a sebességet változtatni és szükség esetén irányt is váltani? Köszönöm előre a választ
Ugyanazt a kérdést, csak egy helyre tedd fel! Olvasd el újra a szabályzatot, légyszi!
Sziasztok! Lenne egy kérdésem: HIP 4081-et ki lehetne váltani 2 db IR2111-el és 1 inverterrel? Van egy teljes H- híd 4 darab IRF 540-el 48 Voltra, 5 Voltos vezérlő áramkörrel. FET félhíd meghajtó IR 2104-től IR 2184-ig rengeteg van. Mi köztük a különbség? Teljes híd vezérlőt viszont nem találok, a HIP 4081 meg mocsok drága kísérletezni.
Vettem IR 2111-eket, csak egy bajom van: 5V kevés neki a vezérléshez.
De itt vagyunk, nem igaz hogy kevés mert a bemenetén logikai szintű láb van olvasd el a data sheet-jét, természetesen a táfeszültségének 10V felett kell lenni.
Miért nem használsz korszerűbb IC-t, ennek belső step-up konvertere is van: Bővebben: L9903pdf Bővebben: L9903 Ebay Nekem bevált. A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |