Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Arduino
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Lapozás: OK   76 / 854
(#) benjami válasza atus1981 hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

Soros porton nem küldi el a Myggraphicstest.ino vagy valamelyik program a felismert chip típust? Én is először másik driverrel próbálkoztam mert nem tudtam beazonosítani, de valamelyik program csak ki tudta olvasni a típust. Átküldte a sorosporton, annak ellenére, hogy a kijelzőt nem, vagy csak hangyaháború módon működtette. Ezután kezdtem az így megadott chiphez drivert keresni. Különben szakasztott ugyanígy néz ki az én kijelzőm is.
(#) atus1981 válasza benjami hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

1. 8 Bit LCD test!
  2. ID=0
  3. tft.initDisplay
  4. fillscreen
  5. testtext
  6. testlines

meg alatta a sok testxyxy és rotation1-2-3-4 stb
ez jön soros porton...

Ez olyan mintha semmit nem kommunikálna. Milyen arduinóval próbálod? Jól van bekötve (ha csak simán a tetejére van dugva akkor jól)?
(#) atus1981 válasza benjami hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

Uno r3.
Jol van rajta, mashogy nem is tudom ratenni

Az szinte ugyanaz mint amivel én próbáltam. USB-ről van megtáplálva? Ha igen esetleg egy vastagabb/rövidebb USB kábellel megpróbálni, hátha nagyon ingadozik a tápja.
(#) icserny válasza atus1981 hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

Ezt a leírást tanulmányoztad? Nekem nincs ilyen kijelzőm, de az eladó ezt a webhelyet ajánlotta...
(#) csabeszq válasza rmis hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

Elfelejtettem, hogy ez az Arduino-s topik. Az első Arduino-t 7500-ért vettem és akkortájt még nem volt gazdaságos kész megoldásokra pazarolni.

Manapság már bagóért is kapni, de én még megmaradtam a DIP IC-s világomban.
(#) nÁnÁ hozzászólása Jan 16, 2015 /

Sziasztok!

Ne haragudjatok az OFF-ért, korábban apróhirdetések között is volt Arduino 60 napos ingyenes kurzus. Ezt meg is találtam, azonban szeretném a következő 2-3 hétben (iskolai szünet) átnézni a tanfolyam anyagait, de a tanfolyamnál azt írják, 2-3 naponta jön az újabb lecke, ami bőven kiesik a 2-3 hétből. Így jól jönne már most minden lecke. Ha valaki el tudná küldeni az anyagokat az nagy segítség lenne.

Előre is köszönöm, Balázs
(#) nÁnÁ válasza nÁnÁ hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Már kaptam segítséget, köszönöm ezúton is.
(#) Kovidivi hozzászólása Jan 16, 2015 /

Sziasztok!
Van egy kis gondom a programommal, néha megáll. Meg akarom keresni a hibát, hogy melyik függvény okozza (könnyen lehet, hogy külsős.). Serial.print-tel kiírom, hogy melyik függvény futott le. Így amikor megáll a program futása (csak beragad valahova), akkor nem érkezik több üzenet a számítógépre, és tudom, melyik függvény hibázik. A gond, hogy a számítógépen a soros monitor 5-10 perc után annyi memóriát foglal le, amit nem bír a gépem. Bőven elég lenne az utolsó 30 szöveg. Hogyan tudnám ezt megoldani? Köszönöm!
(#) atus1981 válasza icserny hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Tanulmányoztam, módosítottam is, de semmi.
(#) atus1981 válasza benjami hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Bárhonnan is táplálom, nem változik semmi. Itt valami programszinten nem oké vagy nem megfelelő a lábkiosztás. Vagy nem tudom már. 2 hónapja próbálok megoldást rá találni, de mindig csak hangyák vannak
(#) mrobi válasza atus1981 hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Esetleg hibás termék?
(#) atus1981 válasza mrobi hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Nem tudom, mert ez az egy van belőle nekem. Az érintős része jó, mert soros portra küldi, hogy hol és mennyire nyomkodtam a panelt. Ha lenne valaki, aki tudna egy olyan progit adni, mivel az övé tutira működik, akkor rájönnék én is, hogy nem jó a kijelző része
(#) Medve válasza atus1981 hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Hello, én kipróbáltam ezt, semmi problémám nem volt vele, hangyákat sem láttam rajta
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2015
(#) atus1981 válasza Medve hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Amit itt töltött fel fórumtársunk?
(#) Medve válasza atus1981 hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Jaj nem, hanem azt az "LCD"-t, a gyári demo programajaival. A touch screen is működött.
De most nézem csak, amit én kipróbáltam nagyon hasonlít ahhoz, amit benjami feltöltött. (Talán az Adafruittól szedhetem le?)
(#) kapu48 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 16, 2015 / 1

Próbáld ki a Hercules nevű terminált!

Ott Serial módban, van jobb gombra „Clear Window” menü!
?

Bővebben: Link
(#) icserny válasza atus1981 hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Idézet:
„Nem tudom, mert ez az egy van belőle nekem.”
Na, ezért mondja az alapszabály, hogy egyet nem veszünk!
(#) andykaaa válasza mrobi hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Te, sikerult ! A Blink mukszi rajta.
El sem tudod kepzelni hogy mennyire orulok, KOSZI az 5letet ! Egy ok a , szolj ha Erdelybe jossz.
(#) mrobi válasza andykaaa hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Örülök hogy sikerül.
(#) Kovidivi válasza kapu48 hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Szia. Köszönöm.
10mS-ként kapok kb. 10 jelzest, gyorsan pörög a terminál. Olyan lenne jó, amiben elveszik az adat egy mennyiség után.
(#) Gabó hozzászólása Jan 16, 2015 1 /

Szeretnék belefogni egy nagyobb projektbe, ami már átment a tesztüzemen, jelenleg is használom, de szeretném továbbfejleszteni. Maga az alapja egy arduino mega 2560 r3 boardra épül. Amibe eléggé elakadtam, az maga a kijelző. A mostani egy RG12864B-BIW-V típusú kijelzővel van szerelve, de elég aprócska a mérete. Van nekem itthon két db ilyen kijelzőm. Ezek már elég nagy mérettel bírnak a sok adat és fontosabb dolgok kiíratásához, de sajnos ezeknek nincs konkrét vezérlőjük, mint a fent említett kijelzőnek. Úgy gondoltam, hogy magát az arduinot használnám magának a kijelző vezérlőjének is, csak konkrétan semmilyen használható infót nem találtam neten erről. Ebbe kellene segítség, vagy ötlet hogy be tudjam üzemelni. Előre is köszönöm a segítségeket!
(#) csabeszq válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

A Serial print az eléggé macerás. Annyit csinál, hogy berakja egy pufferbe és egymás utánba átküldődik.

És itt jön a csavar: amennyiben a puffer megtelt, akkor megvárja, hogy kiürüljön, utána rakja be.

Ebből következik a következő: letiltott interrupt mellett nem használható, mert a fent említett fagyásos problémát fogja okozni. Interrupt rutinban, vagy cli után tilos meghívni.

Nem tudom, hogy milyen Arduino-s könyvtárat használsz, de némelyik interrupt, vagy timer alapon működik (pl. pin change) és letiltott interrupt mellett hív vissza téged.

Ennyi a szabály: letiltott interrupt mellett ne használd.
(#) Gabó válasza Gabó hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

A tipus lemaradt. EDMGU14BCF
(#) kapu48 válasza Gabó hozzászólására (») Jan 17, 2015 /

Ha nem tudod megállapítani a kijelződ típusát?
És semmilyen infód Adatlapod nincsen akkor szerintem reménytelen!

Esetleg ha a hátuljáról is lenne fénykép? Hátha valaki felismeri!
(#) Medve válasza Gabó hozzászólására (») Jan 17, 2015 /

A rajta lelhető chip típusa kellene inkább
(#) atus1981 válasza icserny hozzászólására (») Jan 17, 2015 /

Pont úgy voltam vele, hogy ha ez beválik, akkor rendelek többet is.
De nem fogok, inkább maradok az 5110-nél meg a 1602-nél
(#) Gabó válasza Medve hozzászólására (») Jan 17, 2015 1 /

Benne ez a két IC található. A szalagkábel nyakánál is van valami IC, de azon nincs semmi felirat. A két tranyót is lefotóztam. A Hátulján csak a matricán a típus van, ill a figyelmeztetés a világítás csöveire. Egy ilyen lábkiosztást találtam régebben de azt ehhez a típushoz írták: LM089HB1T04
1 – DSP_OFF
2 – VSYNC
3 – HSYNC
4 – SFIC_K
5 – +5VS
6 – GND
7 – N.C
8 – VDD7
9 – VDD6
10 – VDD5
11 – VDD4
12 – VDD3
13 – VDD2
14 – VDD1
15 – VDD0
16 – VEE
17 – VLCD
(#) Medve válasza Gabó hozzászólására (») Jan 17, 2015 /

Úgy tűnik, ez egy buta LCD, bizony ajánlott hozzá egy vezérlőt készíteni. Szép feladat lesz.
Következő: »»   76 / 854
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem