Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Soros porton nem küldi el a Myggraphicstest.ino vagy valamelyik program a felismert chip típust? Én is először másik driverrel próbálkoztam mert nem tudtam beazonosítani, de valamelyik program csak ki tudta olvasni a típust. Átküldte a sorosporton, annak ellenére, hogy a kijelzőt nem, vagy csak hangyaháború módon működtette. Ezután kezdtem az így megadott chiphez drivert keresni. Különben szakasztott ugyanígy néz ki az én kijelzőm is.
meg alatta a sok testxyxy és rotation1-2-3-4 stb ez jön soros porton...
Ez olyan mintha semmit nem kommunikálna. Milyen arduinóval próbálod? Jól van bekötve (ha csak simán a tetejére van dugva akkor jól)?
Uno r3.
Jol van rajta, mashogy nem is tudom ratenni
Az szinte ugyanaz mint amivel én próbáltam. USB-ről van megtáplálva? Ha igen esetleg egy vastagabb/rövidebb USB kábellel megpróbálni, hátha nagyon ingadozik a tápja.
Ezt a leírást tanulmányoztad? Nekem nincs ilyen kijelzőm, de az eladó ezt a webhelyet ajánlotta...
Elfelejtettem, hogy ez az Arduino-s topik. Az első Arduino-t 7500-ért vettem és akkortájt még nem volt gazdaságos kész megoldásokra pazarolni.
Manapság már bagóért is kapni, de én még megmaradtam a DIP IC-s világomban.
Sziasztok!
Ne haragudjatok az OFF-ért, korábban apróhirdetések között is volt Arduino 60 napos ingyenes kurzus. Ezt meg is találtam, azonban szeretném a következő 2-3 hétben (iskolai szünet) átnézni a tanfolyam anyagait, de a tanfolyamnál azt írják, 2-3 naponta jön az újabb lecke, ami bőven kiesik a 2-3 hétből. Így jól jönne már most minden lecke. Ha valaki el tudná küldeni az anyagokat az nagy segítség lenne. Előre is köszönöm, Balázs
Sziasztok!
Van egy kis gondom a programommal, néha megáll. Meg akarom keresni a hibát, hogy melyik függvény okozza (könnyen lehet, hogy külsős.). Serial.print-tel kiírom, hogy melyik függvény futott le. Így amikor megáll a program futása (csak beragad valahova), akkor nem érkezik több üzenet a számítógépre, és tudom, melyik függvény hibázik. A gond, hogy a számítógépen a soros monitor 5-10 perc után annyi memóriát foglal le, amit nem bír a gépem. Bőven elég lenne az utolsó 30 szöveg. Hogyan tudnám ezt megoldani? Köszönöm!
Tanulmányoztam, módosítottam is, de semmi.
Bárhonnan is táplálom, nem változik semmi. Itt valami programszinten nem oké vagy nem megfelelő a lábkiosztás. Vagy nem tudom már. 2 hónapja próbálok megoldást rá találni, de mindig csak hangyák vannak
Nem tudom, mert ez az egy van belőle nekem. Az érintős része jó, mert soros portra küldi, hogy hol és mennyire nyomkodtam a panelt. Ha lenne valaki, aki tudna egy olyan progit adni, mivel az övé tutira működik, akkor rájönnék én is, hogy nem jó a kijelző része
Hello, én kipróbáltam ezt, semmi problémám nem volt vele, hangyákat sem láttam rajta
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2015
Amit itt töltött fel fórumtársunk?
Jaj nem, hanem azt az "LCD"-t, a gyári demo programajaival. A touch screen is működött.
De most nézem csak, amit én kipróbáltam nagyon hasonlít ahhoz, amit benjami feltöltött. (Talán az Adafruittól szedhetem le?) A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2015
Próbáld ki a Hercules nevű terminált!
Ott Serial módban, van jobb gombra „Clear Window” menü! ? Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2015
Idézet: Na, ezért mondja az alapszabály, hogy egyet nem veszünk! „Nem tudom, mert ez az egy van belőle nekem.” Te, sikerult ! A Blink mukszi rajta. El sem tudod kepzelni hogy mennyire orulok, KOSZI az 5letet ! Egy ok a , szolj ha Erdelybe jossz. A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2015
Szia. Köszönöm.
10mS-ként kapok kb. 10 jelzest, gyorsan pörög a terminál. Olyan lenne jó, amiben elveszik az adat egy mennyiség után.
Szeretnék belefogni egy nagyobb projektbe, ami már átment a tesztüzemen, jelenleg is használom, de szeretném továbbfejleszteni. Maga az alapja egy arduino mega 2560 r3 boardra épül. Amibe eléggé elakadtam, az maga a kijelző. A mostani egy RG12864B-BIW-V típusú kijelzővel van szerelve, de elég aprócska a mérete. Van nekem itthon két db ilyen kijelzőm. Ezek már elég nagy mérettel bírnak a sok adat és fontosabb dolgok kiíratásához, de sajnos ezeknek nincs konkrét vezérlőjük, mint a fent említett kijelzőnek. Úgy gondoltam, hogy magát az arduinot használnám magának a kijelző vezérlőjének is, csak konkrétan semmilyen használható infót nem találtam neten erről. Ebbe kellene segítség, vagy ötlet hogy be tudjam üzemelni. Előre is köszönöm a segítségeket!
A Serial print az eléggé macerás. Annyit csinál, hogy berakja egy pufferbe és egymás utánba átküldődik.
És itt jön a csavar: amennyiben a puffer megtelt, akkor megvárja, hogy kiürüljön, utána rakja be. Ebből következik a következő: letiltott interrupt mellett nem használható, mert a fent említett fagyásos problémát fogja okozni. Interrupt rutinban, vagy cli után tilos meghívni. Nem tudom, hogy milyen Arduino-s könyvtárat használsz, de némelyik interrupt, vagy timer alapon működik (pl. pin change) és letiltott interrupt mellett hív vissza téged. Ennyi a szabály: letiltott interrupt mellett ne használd. A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2015
Ha nem tudod megállapítani a kijelződ típusát?
És semmilyen infód Adatlapod nincsen akkor szerintem reménytelen! Esetleg ha a hátuljáról is lenne fénykép? Hátha valaki felismeri!
Pont úgy voltam vele, hogy ha ez beválik, akkor rendelek többet is.
De nem fogok, inkább maradok az 5110-nél meg a 1602-nél
Benne ez a két IC található. A szalagkábel nyakánál is van valami IC, de azon nincs semmi felirat. A két tranyót is lefotóztam. A Hátulján csak a matricán a típus van, ill a figyelmeztetés a világítás csöveire. Egy ilyen lábkiosztást találtam régebben de azt ehhez a típushoz írták: LM089HB1T04
1 – DSP_OFF 2 – VSYNC 3 – HSYNC 4 – SFIC_K 5 – +5VS 6 – GND 7 – N.C 8 – VDD7 9 – VDD6 10 – VDD5 11 – VDD4 12 – VDD3 13 – VDD2 14 – VDD1 15 – VDD0 16 – VEE 17 – VLCD
Úgy tűnik, ez egy buta LCD, bizony ajánlott hozzá egy vezérlőt készíteni. Szép feladat lesz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |