Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2409 / 3593
(#) pjg válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 17, 2015 /

Milyen felvételi volt?
(#) Alkotó válasza pjg hozzászólására (») Jan 17, 2015 /

Felvételi feladatsorok a 9. évfolyamra - 2015-re. (Pontosan ez a címe.)
(#) pjg válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 17, 2015 /

Ja, hogy középiskolába.
(#) SzervízMacska válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 18, 2015 /

Kedves Alkotó! Nem is gondoltam volna, mivel az irományaidon ez nem szokott látszani. Ezek szerint sikeresen küzdesz ellene. Le a kalappal! Azt hittem, ez újsütetű divatbetegség, mert az én időmben ilyen fel sem merült. Hülye vagy fiam, mint szódás a lovát alapon minden nebulóba beleverték akkoriban az alapvető tudást. Ma már ezzel kérkednek, s takaróznak vele, ha meg vannak szólítva. És kikérik maguknak. Még én vagyok a hülye, hogy nem tudom kitalálni, mit is akar. Nekem kiskorom óta remeg a kezem, talán a mai napig is. Mégis mindent megcsináltam vele, amit meg kellett. A nagyobb dolgoktól a mikroelektronikáig. Akár ölben, vagy a fejem fölött is...
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 18, 2015 /

A fiam is felvételit írt, nagyon hasznos infó, hogy hibás a 8-as matek megoldása. Ezt nekünk kell reklamálni? Vagy talán korrigálják? Most már fiam nem emlékszik rá, melyik volt a 8-as.
Írásodban én még semmi hibát nem láttam, vagy nem emlékszem. Bár én tudnák 10 ujjal írni.

Közben megtaláltam neten a felvételi és javítási anyagot, tanulmányozom.
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2015
(#) Kari55 válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 18, 2015 /

Én is tíz újjal gépelek: kilenccel keresem a betűket, eggyel bökök.
(#) Alkotó válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jan 18, 2015 /

Azért a dolog nem szélszőséges. Nálam az egyetlen "ismert" tünet, hogy akár számokat, akár betűket felcserélek, és ezeket később sem veszem észre (akárhányszor is olvasom újra). A szöveget akkor is jónak látom ha a betők fordítva vannak. Illetve kicsit másképp gondolkozom mint az átlag, de ennek inkább örülök mint bánkódnék rajta.
A 10 újjasságnak is vannak fokozatai, azaz inkább sebességei. Nálam a kényelmes, kb. 250-es leütés könnyedén megy. Önerőből tanultam gépelni és megjegyzem, iszonyatos erőfeszítés és önfegyelem kell hozzá ha önként tanulja valaki, főleg ha olyan makacs és öntörvényű mint én. Először csak az volt a cél, ha bármit le kell írni, akkor maga a gépelés egyáltalán ne vonja el a figyelmemet, kizárólag a gondolataimra tudjak koncentrálni. Ez meg is valósult, de sajnos rengeteg hibával írok. Aki most próbálja rávenni magát, annak csak javasolni tudom, mert ha a kezdeti nehézségeken sikerül átvergődni, akkor renkdívül hasznos készség, eddig még csak előnyét láttam.
(#) SALáta válasza gernerakos hozzászólására (») Jan 18, 2015 /

Ahhoz hogy a technológiát használni is tudjuk kell alapműveltség adott irányba. Én például telefonon számolok forgácsolási technológiát. Ám felül is bírálom mert határok léteznek és egyszerre látom az eredményeket épp ezért jó. A képletek összes paraméterét változtathatom. Tudom én a képleteket is, számítás menetét, de egyszerűbbnek látom így.
Sok hely lehetne ennek használatára de inkább a legkisebb ellenállás irányába indulnak az emberek. A telefon nem bánt, ha felidegesíti az embereket akkor földhöz vágja és csókolom. Az emberi kapcsolatok veszélyesebbek...
(#) ronin75 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 18, 2015 /

Szia, ha már megemlíted a nevét, légy oly kedves helyesen leírni: Grétsy László.
Egyébként szóközt szoktunk rakni a vessző és a pont után.
(#) granpa válasza ronin75 hozzászólására (») Jan 18, 2015 /

Valamint mondat közben is, ha kell (beszéd szerint).
(#) ronin75 válasza granpa hozzászólására (») Jan 18, 2015 /

Hertz.
(#) 20sz Jófiú válasza ronin75 hozzászólására (») Jan 18, 2015 / 2

Kezdhetted volna úgy is a hozzászólásodat, hogy: Álljunk meg egy szóra.
(#) Qju hozzászólása Jan 18, 2015 /

Sziasztok!
Unatkozik ? Vegyen mosómedvét ! Bővebben: Link
Nekem egy ultrahangos mosó készüléket sikerült vennem, pont mint a képen.
Csak azt nem tudom, hogy hogyan tudom használni? Szükséges hozzá desztillált víz, vagy jó hozzá a sima csapi is? Kell-e hozzá mosószer és ha igen milyen?
Szóval most tanácstalan vagyok, hogy mihez is kezdjek vele?
(#) kérdező válasza Qju hozzászólására (») Jan 18, 2015 / 1

Én olvastam erről egy cikket, de egy 80-as évekbeli újságból. Japán fejlesztés egyébként, legalábbis azt olvastam.
(#) vicsys hozzászólása Jan 18, 2015 / 3

Felkerült a csatornámra egy újabb ismertető videó. Remélem ismét tudtam mutatni valami újat...
Bővebben: Link

DSCN0005.JPG

(#) kérdező hozzászólása Jan 18, 2015 /

Ha egy traktor (régi MTZ) indexeit izzó helyett LED-esre alakítom, akkor az megfelel a KRESZ-nek? Átmegy a műszaki vizsgán?
(#) zolika60 válasza Qju hozzászólására (») Jan 18, 2015 / 1

(#) zolika60 válasza kérdező hozzászólására (») Jan 18, 2015 /

Ha a fényerő, a szín és a frekvencia megfelelő akkor igen.
(#) pjg válasza Qju hozzászólására (») Jan 18, 2015 / 1

Amikor Simson blokkot újítottam fel, akkor ultrahangos mosóval mostam meg minden alkatrészét. Ilyennel, csak nagyobbal. 80°C meleg (csap)vízbe közönséges konyhai mosogatószert tettem. Kb. 30 percet járattam. Ha nem volt elég akkor még, még, még 30 percet. Olyan lett mint az új, de egy kicsit megszürkült az alumínium. Gondolom a mosogatószer lúg tartalmától.
(#) ronin75 válasza Qju hozzászólására (») Jan 18, 2015 / 1

Szia, nekem is ilyenem van. Nem kell hozzá desztillált víz, jó a csapvíz is. Mosószert tegyél bele, de inkább mosogatószert vagy akár a folyékony szappan is jó. Ha a boltban vetted, akkor van hozzá magyar nyelvű használati utasítás, abban benne van minden. Arra figyelj, hogy lehet, hogy vannak olyan anyagok, amit "megesz". Például vékony bevonatok, vagy kimélyítheti a karcokat egy CD-n. Ha kell elküldöm a leírását.
Sajnos ez a típus egy kicsit "játékszer", ha hatásos tisztítást akarsz, többször kell elindítani maximális időtartammal.
(#) elektroncso válasza Qju hozzászólására (») Jan 18, 2015 / 1

Békának mindenre van cikke:Ultrahangos mosó.
(#) szamóca válasza Qju hozzászólására (») Jan 18, 2015 / 1

(#) kérdező válasza kérdező hozzászólására (») Jan 19, 2015 /

A fényerő talán nagyobb lesz, kevesebb semmiképp. A frekvencia az lesz, ami most van, mert meghagyom a régi relés megoldást, csak a lámpa lesz átalakítva. Kap egy NYÁK-ot stabilizátorral, előtétellenállással, meg a LED-ekkel.
(#) zolika60 válasza kérdező hozzászólására (») Jan 19, 2015 /

A régi relének nem jelent elegendő terhelést a LED ezért nem biztos, hogy működni fog. Túl gyorsan fog villogni, minta mikor kiég egy égő. De keress erre e topicot, mert köbzoli mindjárt csúnyán fog nézni.
(#) vicsys válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 19, 2015 /

(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 19, 2015 /

Jaj nehogy a szívedre vedd, csak azért veled példálóztam, mert tapasztalataim szerint te vagy a legaktívabb.
(#) jani1987 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jan 20, 2015 /

Idézet:
„Nemrég volt a születésnapom. Soha ennyien nem köszöntöttek még fel, mint az idén.”

Nővérem vett nekem egyszer karácsonyra egy karórát. Csak azt felejtette el, hogy korábban is vett már nekem és ez lett volna a harmadik vagy negyedik. (már nem emlékszek)
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 20, 2015 /

Jó az, nyiss egy óra boltot.
(#) nagym6 válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 20, 2015 /

Vannak akik építik itt, vannak akik kapják.
(#) SzervízMacska válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 20, 2015 /

Nekem ez az első, bár fetreng pár régi roncs a fiókban. Például van egy citizen, amire már tízezreket költöttem, de mégse megy...
Következő: »»   2409 / 3593
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem