Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ma én főztem a teát. Meglepve láttam, hogy a zöld cimkés tea doboza sárga cimkés teát rejt. Gyárilag ilyen, nem mi avatkoztunk bele.
Én meg éppen ma láttam piros autóban fekete ülést ....
Igen, de erre rá is írták, hogy: zöld címkés...!
Én már láttam zöld műanyagot.
Nemrég volt a születésnapom. Soha ennyien nem köszöntöttek még fel, mint az idén. Legtöbben a közösségi oldalakon, de személyesen is jópáran. Legjobban az hatott meg, aki egy tálca süteménnyel kopogtatott be hozzám aznap - holott viszonylag laza az ismeretségünk. Azon viszont nagyon elcsodálkoztam, hogy más internetes forrásokból (fórumok, és minden egyéb oldal, ahol a szülinapot nyilvántartják) kategorikusan elmaradtak a köszöntések. Tavaly még egy tucat emailt kaptam, idén egyet sem. Lehet, hogy a google ezeket spamnak minősíti és automatikusan törli?
Régóta vágytam egy karórára, ezért most megleptem magam egy okosórával. Eredetileg samu Gear S-t szerettem volna, de azt pillanatok alatt elkapkodták a boltok polcairól. Így az LG G Watch R tipusa mellett döntöttem. Egyelőre totál bele vagyok esve. És ez hogy kapcsolódik az aktuális témához? Úgy, hogy a fekete órán fekete számlapokat használok. Az oled kijelző miatt ez nem csak szép, hanem energiatakarékos megoldás is.
Isten éltessen sokáig!
Jól néz ki a vekkered.
Szia. Sok boldog szülinapot kívánok, kicsattanó egészségben.
Szép az órád, ilyet még nem láttam. Hasonlót sem. Ez telefon is egyben? A számlap szerint igen. Na meg az ára szerint is.
Boldog szülinapot így utólag is!
Erről az óráról jut eszembe: vannak már olyanok is, amikbe jegyzetelni is lehet, tehát ha van itt tanár akkor azoknak üzenem: ha egy diáknak ilyenje van, nem kérdés hogy puskának fogja használni, tehát dolgozat alatt érdemes levetetni ezeket az órákat. Mi lesz a következő "okos" dolog?
Isten éltessen! Régebben volt néha szülinap jelzés itt a HE-n. Mostanság nincs így nem tudni kié mikor van, ha nem szól.
Remélem az okos melltartó...
Okos ember esetleg?
Köszönöm Nektek! Nem, telefon az nincsen benne, ez inkább egy távirányító a meglévő telefonhoz. Az értesítéseket rezgéssel jelzi, mivel a hangszórót kispórolták belőle. Kezeli ugyan a hívásokat is, de csak fejhallgatóval van így értelme. Egyébként sok mindenre jó, hála a rengeteg beépített szenzornak, az erős hardvernek és a hordható eszközökre kifejlesztett android wear operációs rendszernek. A fejlesztői eszközöket csupán egy hónapja tette közzé a google de máris többszáz alkalmazás tölthető le a készülékre. Vannak valóban hasznosak is. Nem utolsó szempont, hogy ez elsősorban egy vállalható méretű és kinézetű ÓRA. Az ára ehhez képest valóban túlzó, de a primőr termékek mindig drágábbak voltak.
Ismét köszönöm a köszöntéseket!
Van bent 2,9 GB felhasználói memória, amit puskának használva, egy fájlkezelő és dokumentum nézegető appal megtámogatva szinte korlátlanok a lehetőségek. Talán egy fülessel kiegészítve fel is olvassa. Hangvezérlés, diktálási lehetőség is van benne - a többit Rád bízom...
Jobban belegondolva, beleférő akkuméret miatt sem lehet telefon. Mindenesetre technikát szerető embernek ez csemege. Gondolom idővel nélküle már nem lesz élet. Mint ahogy ma telefon nélkül sem.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2015
Idézet: „Mi lesz a következő "okos" dolog?” Szerintem az, hogy rájövünk: lásd képet Maradi vagyok. De ezt most nem az órával kapcsolatban írom, hanem általánosságban.
Kapaszkodj meg, piacon vannak már gsm képes órák is. Ezek legtöbbje egyedi oprendszert használó "buta" telefon. Az üzemidő más tészta. Az enyém átlagos használattal másfél napot bír, de folyamatos játékkal néhány óra alatt lenullázható. Ilyenkor tetten érhető az okostelefonoknál megszokott melegedés is. Tehát a gyakorlatban minden nap fel kell tölteni, ha elmész otthonról. A töltés itt egy bölcsőben történik, szerencsére mágneses rögzítéssel. Középen a pulzusmérő szenzor.
Néha azt tapasztalom, hogy az emberek társaságban sem beszélgetnek, csak a telefont nyomkodjàk órákon át. Ilyenkor azt szoktam mondani, hogy mindenki vegye elő az okostelefonját, és legyen antiszociális. Néha használ...
Idézet: „Középen a pulzusmérő szenzor.” Erről az jut eszembe, hogy egy okos egészségőr lehetne ennek továbbfejlesztése. Mint következő "okos dolog". Egyéb biológiai paramétereket mérő szenzorok is, és időben jeleznének testünkben lappangó betegségeket, rendellenességeket. Amikor még általunk nem észlelhető, és könnyebben gyógyítható.
Nem tudom, mit lehetne még mérni így a csuklón keresztül? Talán a testhőmérsékletet. Az most kimaradt. Van viszont lépésszámláló. A telefonban is. Viszont a két eredmény köszönő viszonyban sincs egymással...
Talán majd valamikor újabb -ma nem létező- technikákkal lehet egyéb paramétereket is regisztrálni. Gondolom egyszer ez is megoldódik. Lehet, hogy tele leszünk szenzorokkal, mert a TB. csak így biztosít minket.
Eimsteinnel egyet értek, sajnons ez már így van. Nem tagadom, nekem is okos telefonom van, meg lehet figyelni, hogy a hsz.-eim 90%-a telefonról van írva. Sok előnye van, de még több hátránya. Az idióta generáció is megérkezett. Ha közlekekedek a városban (Bp.) egyre gyakrabban tapasztalom, hogy megy egy pár éves gyerek az anyjával mondjuk a mertrón, és a gyerek a telefont nyomja. Az anyját meg nem érdekli. Olyan is van, hogy elveszi a szülő a gyerektől, az meg nekiáll sírni. Suliban történt még szeptemberben: szünet van két óra közt, ki lehet menni az udvarra. Néhányan benn maradnak, mert: " Kint nem lehet látni a teló képernyőjét". Ezeket úgy felpofoznám.
Apropó mai generáció: (15-16 éves) Telefont az nyomja, a számítógép is megy, de csak a játék, ha az infótanár (mellesleg nem mai ember) megkérdez X embert, hogy mi az a Winchester, na azt már nem tudja. Nálunk az egyik teremben ki van állítva egy néprádió, az előbb említett gyerek megkérdezi: Ez mi a sz...? Mondom ez egy rádió, erre röhög. Felpofoztam volna, de akkor meg én vagyok a rossz. De "menőnek" hiszi magát mert 15 évesen cigizik. No comment. Na de jót pihentem! A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2015
Látjuk az új irányokat, de erről meg nem fogunk tudni letérni.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2015
Jó itt az oldalon,ez a gugli pótló,"modi" konfigurált helyesírás ellenőrző(piros aláhúzott) projekt,tetszik nagyon.Szóval bitang,szörnyű a mai kis fiatalok helyesírása...
Ennek ellenére lehet látni komoly "szösszeneteket" időnként(nem az elírásokra gondolok,hanem a "h";"meik";"mien"...és társaik).Grétsi Tanár úr újraindítaná a jól ismert műsorát,simán lehetne egész napos TV csatorna belőle.
Ilyenem nekem is volt még a wartburgomon. Annak nem 1 nagy gyújtótrafója volt, hanem 3 kicsi, minden hengerre külön.
Pont belefért a kétdecis redbull dobozba.
Valamelyik nap írt itt egy kis kölök privátban valami erősítő ügyben..,komolyan mondom majdnem bemásoltam a gugli fordítóba,hogy miről is van szó pedig a feleségem meg nyelvtantanár.
Én is sokat restelkedek a helyesírásom miatt, pedig nem vagyok tini. Részben gyorsan írok (10 ujjal), részben diszlexiás vagyok, és még a helyesírást se tudom sokszor. Képzelheted ebből mi sül ki. Néha magam se értem mit akartam írni.
De a lényeg szerintem nem ez. A jó közléshez először is gondolat kell, és ha ez már megvan, utána keres az ember fegyvertárat a kifejezéshez. Ezek egyike lehet az írás. Sajnos az alapgondolat hiányzik sokszor, ezért már alig van értelme a többit feszegetni. Egyik lányom ma írt felvételit, és a 8. matekpélda megoldása hibás. Mit várunk a diákoktól, ha a feladat készítői is ennyire felkészületlenek... A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |