Fórum témák
» Több friss téma |
Megtisztítottam, de sajnos nincs kéznél 1000-es papírom, így maradt az alkohol. Mivel már alszanak a gyerekek, csak halkan tudtam kipróbálni, de állítom, sokkal jobb lett!!
Nagyon köszönöm a segítséget! Mindazonáltal amint tudom, megcsinálom papírral is a tisztítást.. Lenne még egy kérdésem, igaz nem ebben a témában, remélem ez nem baj.. Egy Pioneer SA-710-es boldog tulajdonosa vagyok és azt vettem észre, hogy ha a hangerőt emelem 0-ról, az első két fokozaton néma marad, s csak a következőn kezd el szólni, de nem recseg. Gondolom valami kontakt hiba lehet. Mit ajánlasz a probléma elhárítására?
Tökéletes működéshez valószínűleg cserélni kell, mert repedezett az anyag. Bár esetleg ha nem mélyen van elöregedve, akkor a felcsiszolás segíthet. Érdemes megpróbálni, mert nem egy szokványos méretűnek tűnik ránézésre, és a cseréhez azt a szegecselt rögzítést sem egyszerű oldani a tartóján..
Az erősítőre: hangerőszabályzó potméter, vagy esetleg a bekapcsolási csattanást kivédő relék kontakthibája. Kontakt 60 Spray segíthet rajta. A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2015
Esetleg volna Technics Rs-Bx501 bontott mechanikaja valakinek? Ket kis rugo kellene belole, amik az orsok tengelyen levo tarcsak alatt vannak a lemez belso oldalan.
Üdv mindenkinek!
Egy majd' 40 éves Sanyo kazettás decket újítok fel, a teljesen működésképtelen állapotából. A készülék valószínűleg vizet kapott, a mechanika néhány helyen felületi rozsdás, és be van szorulva a fejegység.. De nem ez a lényeg, ezt megoldanám magamtól is. Viszont, a képen látható gumikereket nem tudom, hogyan lehetne pótolni, sajnos használhatatlanul kikopott, teljesen kemény a felülete. Majdnem olyan, mint egy AKAI CS-M02 görgő, de picit (talán egy-két milliméternyivel) nagyobb átmérőjű annál. Valakinek van ötlete, hogy kinél tudok (lehetőleg Pesten, de lehet, hogy postázással együtt is belefér) ilyen görgőre új gumigyűrűt készíttetni? Esetleg ha valakinél van jobb állapotú darab ebből, akkor arra is vevő lennék. (A magnó típusa: RD-4028UM). Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni! Tomi94
Hú ez a döntött Sanyo deck fiatal koromban ezzel diszkóztak a dj-k.
De nagy cucc volt, ez az első kereskedelmi forgalomban lévő dekkek egyike. Talán a Pioneer CT-506 előtt kicsivel ha jól rémlik. Pontosan csak arra emlékszem hogy tátott szájjal néztük. Ha másképp nem tudod megoldani erre O gűrűt szoktam tenni. Picit megpolírozom a futó felületet ha fényes. Ideiglenes megoldásnak jó és néha jobban sikerül mint az eredeti megoldás. Ehhez az kell hogy ami hajtja annak a felülete partner legyen a surlódásban. Sok sikert a munkádban.
Megpróbálhatom ezt is, ha nem lesz más. Amúgy most kicsit megcsiszoltam a felületét polírpapírral.. nem tökéletes persze, de legalább beindult így. Az áttétel többi részével nem hiszem, hogy gond lesz; az egyik fele a főtengelyen fém, a másik oldalon pedig bordás műanyagkerék van. A szíjon kívül (az állapotukat látva: szerencsére) nincs is más gumi alkatrész a gépben.
Ha már CT-506: abból is van egy teljesen felújítva, az új fejjel 35 éves létére még mindig veri hangminőségben a tizenéves Sony minitorony forgófejes magnóját
Örülök ha elindult.
Anno nem nagyon lehetett kapni ilyeneket de volt még egy tükk az átmérő növelésére amivel javulni szokott a hajtás. A gumi alá a műanyagra pár menet cérna vagy szig.-szalag vékonyra vágva. Remélem segítettem és tuti lesz a gép addig is míg nem tudsz szerezni megfelelő gumit. Sok jó felújítást Neked.
Amilyen állapotú ez a gumi, szerintem ha megpróbálnám leszedni a tárcsáról, rögtön szét is repedne. Sajnos most csak a szalagtekercs első 10 percében stabil a feszítés, utána már meg-megakad. Amúgy valaki korábban BRG sztereo fejet szerelt bele.. hát én ilyen rossz minőségűt még nem láttam! Kopás szemmel semmi sem volt rajta, viszont magasa semmi.. Egyelőre - nyilván nem végleges megoldásnak - betettem a helyére egy - egyébként szintén nem újszerű - AKAI fejet, így a hangminőséggel már nincs nagy baja.
Sziasztok!
DAT magnóba kellene egy kis segítség aki tud. Van egy nagyon szép állapotú Aiwa XD S1100-es dat magnóm ami a kazi berakás után a CAUTION hibaüzit adja ki és villog a gép meg semmire nem reagál. Ne érzékeli a kazit vagy mi lehet a gondja? A manual azt írja,hogy sérült kazetta vegyem ki,és tegyek be másikat denyílván nincs benne. vmi sensor hiba?
Úgy emlékszem a BRG fejek ohm-ilag sem stimmeltek a japán dekkekbe és sok fajta féle volt ohm-ra és alakra (hosszra) is.
Lehet mind a 2 az okozója a freki átvitelnek. Ha elég ügyes vagy gumit megróbálhatsz ékszíjból gyártani. Az összeillesztésen és az összeragasztáson sok múlik. Talán a tárcsába is beragasztanám technokol szerű rugalmas később eltávolítható ragasztóval. Így nőne a ragasztott felület stabilabb lenne. Csak ötletelgetek nem muszáj ám semit megfogadni! Sok sikert. A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2015
Szia! Tanácsodat szeretném kérni. Van egy kétkazettás magnóm, és az A fele, minden szalagot begyűr, bármit csinálhatnék vele. Így azt nem is használtam. B felénél az a gond, mintha magnó motorja kezdené felmondani a szolgálatot, és az is eszi a szalagot. tudnál erre mondani valamit, mit tegyek vele? Sajnos sok kazettám kapta már be.
Azért eszi a szalagot, mert a felcsévélő orsó nem húzza le a szalagot a hangtengelyről.
Mindenképp egy alapos tisztítás, és az összes gumiszíj csere, újra. A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2015
Nem ártana egy gyártó+típusszám sem..
Sziasztok! Lenne egy Aiwa ad-f850-es deckem. De sajnos megnyúlt rajta a szalag szerintem más problémája nincs de esetleg valaki tudna Debrecenben vagy a közelében olyan helyet ahol megnéznék esetleg javítanák ?
Gondolom a gumiszalagra, azaz laposszíjra gondoltál - azt szerintem a legtöbb híradástechnikai-elektronikai üzletben tudnak szerezni.
Kb 5 perc a cseréje. 2 lapos szíj van benne az egyik 66mm-es a másik 71-es. Simán megcsinálod.
Ez a két méret biztos mert én egyszer 88mm-re emlékszem hogy mértem ?
Biztos.A 88-as az nagy. Nekem 15 db Aiwa-m van mindbe ez van.
Rendben köszönöm a választ ! Esetleg tippet tudnál adni honnan tudnám a szíjat beszerezni ?
Lehet nem jó ötlet, de valami tömítőgyűrűt nem lehet rátenni helyette? Valami vizes vagy autós boltban esetleg lehetne nézni. Régen egy vízvezetékszerelő ismerős táskájában láttam rengeteg méretben ilyesmiket. Hátha ...
Az normális dolog, hogy teljesen új, gyári görgő felülete nem sík? Kúpos a közepén, azaz a közepén nagyobb az átmérője, mint a szélein.
Elvileg teljesen síknak kéne lennie persze. De, ha a közepén is rugalmas (nem kopogósan kemény) a gumi, akkor nem lesz vele baj, normálisan működő mechanikában legalábbis biztosan nem.
Még mindig inkább ilyen legyen, minthogy valamelyik szélen legyen nagyobb átmérőjű, mert akkor pont középen, a szalag nyomán nem fog teljesen felfeküdni a főtengelyre..
Nem kemeny, de valahol bosszant, hogy 12k-ert rendeltem Pioneer rxb-876 es rxb-877 gorgoket szerelvennyel es rogton ilyen. Sajnos azert mar nem is a legpuhabb a gumi, mert bar tasakban volt, de tobb, mint husz eves. Tartok tole, h nem lesz tuti a szalagvezetes. Dual capstan 20 evesen eletveszelyes
Üdv mindenkinek!
Akai HX-2 magnónak esetleg jellemző hibája, hogy túl nagy erő lenne szükséges a lejátszás üzemmód indításához? Egyszerűen az előre-hátra tekerést simán kapcsolja, viszont lejátszást vagy felvételt indítva elakad a mechanika, és csak kézzel lehet belökni a lendkereket. Utána már gyönyörűen működik, egyáltalán nem nyávog, semmi nem utal szorulásra. Ráadásul van, amikor órákig semmi baja, pl. amíg az előmágnesezést állítottam, addig egyszer se csinálta. Először persze a laposszíj csúszott, amit ki is cseréltem, a gyárilag ajánlott 60-as helyett 59.5-ösre, mert csak ilyen volt a boltban. Mondom, most már biztos nem fog csúszni. Hát, azt nem is teszi, de most meg Play megnyomására elindul felfelé a fejegység, aztán a holtponton úgy elakad, hogy a motort is lefogja.. Nem eredeti motor van benne amúgy, hanem az újabb fajta, kisebb burkolatú. De elvileg teljesítménykülönbség nincs közöttük. Ha valaki tapasztalt már ilyesmit, vagy van bontott futóműve ilyen készülékhez, előre is köszönöm a segítségét! Szívesen megjavítanám, mert kipróbáltam és a HFM-nek valóban igaza volt '85-ben. Igaz, én már újonnan beszerelt Sony fejjel próbáltam ki, de meglepően jól szól, annak ellenére, hogy tulajdonképpen akkoriban a belépőmodellje volt a cégnek. A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2015
Szia!
Elsőkörben a postán szerezzél, be több darab új " postás gumit". Méretek mm-ben: Átmérő Szélesség Vastagság 63.5 5 0.9 Próbáld ki ezzel is. Valószinűleg van mechanikám, motorom is.
Szia!
Ezt a "postás gumi" dolgot nem igazán értem, írtam is, hogy most cseréltem le a szíjat, így már nem csúszik meg egyáltalán, hanem a motort fogja meg induláskor. Igaz, van benne két kis négyzetes szíj is, de azok a csévélésért felelnek, és egyelőre semmi bajuk nincsen. Nekem úgy tűnik, hogy valami mechanikai hiba miatt szorulhat. A motor igazából nem elsődleges gyanúsított, egy ugyanilyen darab simán, hallható ,,felfutás" nélkül indította a CT-506-ost is, pedig abban jóval nagyobb lendkerék van. Szerintem ezt is kéne vinnie rendesen.
Újabb fejlemény, lehet, hogy mégis motorhiba.. Sikerült elindulnia, és akkor már inkább nem nyúltam hozzá, végighallgattam egy kazettaoldalt rajta. Fordítás után másodikra már nem akart menni ,,természetesen". Lekaptam a tetejét, átfordítottam a főtengelyt, hogy ne nyomja állva a görgőt, és közben arra figyeltem fel, hogy nagyon melegszik valami a mechanika környékén.. Rámértem párat, a motor külseje 34, míg a behúzómágnesek 42 fokosak voltak, mindez 35-40 perc működés után. Nekem azért kicsit furcsa, de zárlat biztos nincs, mert a stabilizátor hűtőbordája meg szobahőmérsékletű maradt..
Mindenesetre a lényeg: a motort egy ujjal le tudtam fogni állóra, ami éppenséggel a fennakadást megmagyarázza.. Csak most azt nem tudom eldönteni még, hogy ez a motor baja, vagy a mechanika szorulása terheli ennyire (akár a kicsit szűkebb szíj miatt). De szerintem ennyire legyengülnie nem kéne.
Magnó frekvenciamenet méréséhez az Arta nevű programcsomagból a Steps-et használom. Szépen végigmegy a frekiken és mutatja a szinteket. 3 fejes magnónál tökéletesen működik is, mivel rögtön visszahallom a felvett anyagot, de 2 fejes esetében gondot jelent már az "előbb felvesz, aztán visszahallgat" technika. Mivel lehetne frekimenetet vizsgálni 2 fejes esetében?
Mennyire lehet jarhato ut pink noise rogzitese es visszajatszasa spectroscope-ba?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |