Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock

Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   354 / 489
(#) Arsenic válasza nagysasy hozzászólására (») Jan 20, 2015 /

perhaps your TSOP17xx on the rotor is failing.
(#) KKobra válasza nagysasy hozzászólására (») Jan 20, 2015 /

Annyit de annyit írtunk már a távirányítókról a kontrollerben lévő program összhangjáról olyan nehéz pár hozzászólást visszaolvasni
(#) csaby93 válasza KKobra hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

10 oldalt visszaolvasva se találtam a táviránítókról
(#) csaby93 válasza Mircsof hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

Köszönöm szépen
(#) KKobra válasza csaby93 hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

Emlékszem mikor én építettem az órát az összes hozzászólást végig olvastam 1-töl az utolsóig
igaz akkor még 100 oldallal kevesebb volt

Három négy este végig lehet olvasni
Rengeteg dolgot meg lehet tudni
És szinte minden kérdésedre megtalálod a választ mert volt aki ugyan ezeket kérdezte amit te
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2015
(#) laderhas hozzászólása Jan 22, 2015 /

Sziasztok, most hogy az első órám készen van, szeretnék építeni egy másikat, de annak motorjaként egy léptetőmotort szeretnék használni, tudtok-e nekem küldeni olyan motorvezérlést, ami egy órát kellő képpen meg is tud hajtani vagy ajánlott inkább készen venni?
(#) Hp41C válasza laderhas hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

Kb. 1200 ford/perc kell, hogy ne villogjon a kijelzés. Ez 20Hz frissítésnek felen meg. Legyen a léptető motorod 5 fokos, azaz 72 pozíció egy teljes kör. Ekkor a motornak 0.694ms alatt kellene lépnie... A léptető motorok lassúak a feladathoz.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2015
(#) KKobra válasza laderhas hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

Sok féle motor jöhet számításba
Jól használható például a Videomagnók fejmotorja vagy HDD
(#) KKobra hozzászólása Jan 24, 2015 /

Nem értem! Adott egy 20 ledes hibrid rotor Egy HDD motorral van hajtva.
Wireles power adja az energiát a rotornak.
Van kétféle HDD motor vezérlő IC egy MTD6501 és egy LB11880
Mind két vezérlő icvel el tudom indítani a a motort apró különbségekkel
Az LB 11880 minden féle segítség vagy bizonytalanság nélkül indítja a motort majd mikor felpörög eléri a stabil 2000rpm akkor működik az óra rendesen.
Ha az MTD6501 a vezérlő IC Csak akkor indul el a motor a rotorral ha kézzel rásegítek
ez még nem is lenne gond hanem hogy egyáltalán nincs kijelzés még fél óra után se
Kipróbáltam hogy a vireles póver és a motor teljesen külön tápról kap áramot az MTD vezérlővel nincs kijelzés.
Semmin nem változtatva csak leállítom a motort Felteszem a másik az LB11880 ict mikor eléri a fordulatot azonnal van kijelzés
Mi lehet az oka??
(#) patexati válasza KKobra hozzászólására (») Jan 25, 2015 /

Megzavarja a rotort a szórás..
(#) KKobra válasza patexati hozzászólására (») Jan 25, 2015 /

A szórás ?? Minek a szórása ? A W pover a táp a motor az alaplap minden ugyan az! Csak a motor vezérlése változik.
(#) laderhas hozzászólása Jan 25, 2015 /

Köszönöm szépen a válaszokat, én is HDD motorra gondoltam eleinte, majd a W powernek még utána nézek mert az is érdekel.
(#) KKobra válasza laderhas hozzászólására (») Jan 25, 2015 /

W poverben tudok segíteni de tudnod kell hogy ha azzal akarod használni kell némi változtatás a rotor tápkörében mert vannak alkatrészek amit nem bírják a nagyfrekit.
Nálam üzemel olvashattad a hozzászólásomban
(#) laderhas válasza KKobra hozzászólására (») Jan 25, 2015 /

Igen, olvastam is de akkor szerintem még nem most fogom kipróbálni.

Pont a motor vezérlője lehet a ludas. Szerintem a motor tekercsein indukálódik valami zavaró vagy lehet a motor tápkábele szór nagyot. Próbáld árnyékolt vezetékkel a táplálást Persze GND,re kötve az árnyékolást. De miért ragaszkodsz hozzá hiszen a másikkal megy rendesen.

Tibuapu elgondolásából kiindulva megterveztem egy SMD "bázist" MTD6501 vezérlővel a 67 ledes órához. Valójában csak egy HDD motor vezérlés lenne
Feladata az óra indítása és leállítása valamint a motor fordulatszámának növelése vagy csökkentése.
igaz Tibuapu még nem adta át a programot
Vállalkoznál rá hogy megírod hozzá a programot?
16F628 7 lába kapcsolja kibe az órát egy optotriakkal a 9 lábon PWM jel (0.02-100 kHz)az MTD nek egy tsop 1736 veszi a távirányító jeleit.
De én már megépítettem A kapcsolást
Ezért kellene hogy az MTD6501 -el mennyen.
Sajnos az LB11880 fordulatszabályozását nem egészen értem ezért nem ezzel kisérletezem.

Sajnos a program megírásában én nem tudok segíteni.

Akkor Hp41C tudna ebben segíteni De már meg sem merem kérni annyit segített
Leg rosszabb esetben Tibuaput kellene előkeríteni
(#) tibapu válasza KKobra hozzászólására (») Jan 25, 2015 /

Szia
Nem ment át a progi?
(#) tibapu válasza KKobra hozzászólására (») Jan 25, 2015 /

Szia!
Akkor felteszem ide.Az 55.lapon található "kaninjo"-Féle Bázis ez.Előnye a 67 Led-es órának az,hogy az 5,6,7,8-as távirányitó gomb nem zavarja a propellert.Távi URC22B.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2015
(#) tibapu hozzászólása Jan 25, 2015 /

Bocs.Az 55 és79-es oldalon található.
(#) nagysasy hozzászólása Feb 2, 2015 /

Sziasztok.
Az lenne a kérdésem hogy a távirányítóhoz a 4 MHz-es kvarca helyett jó a 4.433 MHz-es kvarc?
(#) Hp41C válasza nagysasy hozzászólására (») Feb 2, 2015 /

Nem lenne jó hozzá.
(#) nagysasy válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 2, 2015 /

Köszönöm.
(#) Pali79 hozzászólása Feb 6, 2015 /

Megtekertem egy új álló tekercset, de ennek is 0,4 Ohm az ellenállása, mint az előzőnek. Kihúztam a drótot egyenesre és akkor is annyi volt az ellenállás. Túl vastag lenne a drót?
(#) patexati válasza Pali79 hozzászólására (») Feb 7, 2015 /

Mitől változott volna az Ohmikus ellenállása?? Egy tekercsnek van Ohmikus (mit mértél) és induktív ellenállása mit mH-ben mérünk. 0,4,0,5 mm átmérőjű huzal a legoptimálisabb.
(#) Pali79 válasza patexati hozzászólására (») Feb 7, 2015 /

Csak azt hittem, hogy zárlatos a tekercs. Akkor ez vastag, 0.65-ös.
(#) Mircsof válasza Pali79 hozzászólására (») Feb 7, 2015 /

Nem hinném, hogy ekkora eltérés a huzal vastagságában túl sok vizet zavarna itt.
(#) patexati válasza Pali79 hozzászólására (») Feb 7, 2015 /

Nem vastag az sem jónak kell lenni.
Következő: »»   354 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem