Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
perhaps your TSOP17xx on the rotor is failing.
Annyit de annyit írtunk már a távirányítókról a kontrollerben lévő program összhangjáról olyan nehéz pár hozzászólást visszaolvasni
10 oldalt visszaolvasva se találtam a táviránítókról
Emlékszem mikor én építettem az órát az összes hozzászólást végig olvastam 1-töl az utolsóig
igaz akkor még 100 oldallal kevesebb volt Három négy este végig lehet olvasni Rengeteg dolgot meg lehet tudni És szinte minden kérdésedre megtalálod a választ mert volt aki ugyan ezeket kérdezte amit te A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2015
Sziasztok, most hogy az első órám készen van, szeretnék építeni egy másikat, de annak motorjaként egy léptetőmotort szeretnék használni, tudtok-e nekem küldeni olyan motorvezérlést, ami egy órát kellő képpen meg is tud hajtani vagy ajánlott inkább készen venni?
Kb. 1200 ford/perc kell, hogy ne villogjon a kijelzés. Ez 20Hz frissítésnek felen meg. Legyen a léptető motorod 5 fokos, azaz 72 pozíció egy teljes kör. Ekkor a motornak 0.694ms alatt kellene lépnie... A léptető motorok lassúak a feladathoz.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2015
Sok féle motor jöhet számításba
Jól használható például a Videomagnók fejmotorja vagy HDD
Nem értem! Adott egy 20 ledes hibrid rotor Egy HDD motorral van hajtva.
Wireles power adja az energiát a rotornak. Van kétféle HDD motor vezérlő IC egy MTD6501 és egy LB11880 Mind két vezérlő icvel el tudom indítani a a motort apró különbségekkel Az LB 11880 minden féle segítség vagy bizonytalanság nélkül indítja a motort majd mikor felpörög eléri a stabil 2000rpm akkor működik az óra rendesen. Ha az MTD6501 a vezérlő IC Csak akkor indul el a motor a rotorral ha kézzel rásegítek ez még nem is lenne gond hanem hogy egyáltalán nincs kijelzés még fél óra után se Kipróbáltam hogy a vireles póver és a motor teljesen külön tápról kap áramot az MTD vezérlővel nincs kijelzés. Semmin nem változtatva csak leállítom a motort Felteszem a másik az LB11880 ict mikor eléri a fordulatot azonnal van kijelzés Mi lehet az oka??
A szórás ?? Minek a szórása ? A W pover a táp a motor az alaplap minden ugyan az! Csak a motor vezérlése változik.
Köszönöm szépen a válaszokat, én is HDD motorra gondoltam eleinte, majd a W powernek még utána nézek mert az is érdekel.
W poverben tudok segíteni de tudnod kell hogy ha azzal akarod használni kell némi változtatás a rotor tápkörében mert vannak alkatrészek amit nem bírják a nagyfrekit.
Nálam üzemel olvashattad a hozzászólásomban
Igen, olvastam is de akkor szerintem még nem most fogom kipróbálni.
Pont a motor vezérlője lehet a ludas. Szerintem a motor tekercsein indukálódik valami zavaró vagy lehet a motor tápkábele szór nagyot. Próbáld árnyékolt vezetékkel a táplálást Persze GND,re kötve az árnyékolást. De miért ragaszkodsz hozzá hiszen a másikkal megy rendesen.
Tibuapu elgondolásából kiindulva megterveztem egy SMD "bázist" MTD6501 vezérlővel a 67 ledes órához. Valójában csak egy HDD motor vezérlés lenne
Feladata az óra indítása és leállítása valamint a motor fordulatszámának növelése vagy csökkentése. igaz Tibuapu még nem adta át a programot Vállalkoznál rá hogy megírod hozzá a programot? 16F628 7 lába kapcsolja kibe az órát egy optotriakkal a 9 lábon PWM jel (0.02-100 kHz)az MTD nek egy tsop 1736 veszi a távirányító jeleit. De én már megépítettem A kapcsolást Ezért kellene hogy az MTD6501 -el mennyen. Sajnos az LB11880 fordulatszabályozását nem egészen értem ezért nem ezzel kisérletezem.
Sajnos a program megírásában én nem tudok segíteni.
Akkor Hp41C tudna ebben segíteni De már meg sem merem kérni annyit segített
Leg rosszabb esetben Tibuaput kellene előkeríteni
Szia!
Akkor felteszem ide.Az 55.lapon található "kaninjo"-Féle Bázis ez.Előnye a 67 Led-es órának az,hogy az 5,6,7,8-as távirányitó gomb nem zavarja a propellert.Távi URC22B. A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2015
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem hogy a távirányítóhoz a 4 MHz-es kvarca helyett jó a 4.433 MHz-es kvarc?
Megtekertem egy új álló tekercset, de ennek is 0,4 Ohm az ellenállása, mint az előzőnek. Kihúztam a drótot egyenesre és akkor is annyi volt az ellenállás. Túl vastag lenne a drót?
Mitől változott volna az Ohmikus ellenállása?? Egy tekercsnek van Ohmikus (mit mértél) és induktív ellenállása mit mH-ben mérünk. 0,4,0,5 mm átmérőjű huzal a legoptimálisabb.
Csak azt hittem, hogy zárlatos a tekercs. Akkor ez vastag, 0.65-ös.
Nem hinném, hogy ekkora eltérés a huzal vastagságában túl sok vizet zavarna itt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |