Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock

Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   355 / 489
(#) Pali79 válasza patexati hozzászólására (») Feb 7, 2015 /

De itt többen is azt mondták, hogy egy nagyságrenddel nagyobbnak kellene lennie az ellenállásnak.
(#) KKobra válasza Pali79 hozzászólására (») Feb 7, 2015 /

patexati készített tekercset önhordó változatban
nem kell vacakolni csak tekerni
ha 0,6-os hát 0,6-os
mi kell hozzá
forgórész pillanat ragasztó cuz huzal
szépen menet menet mellé feltekerek annyit egy sorba ami felfér pillanat ragasztóval fixálom és tekerem a következő sor pillant ragasztóval fixálom és a harmadik sort is feltekerem
persze menet menet mellé szépen
igy tekertem 3 sort
Ha van lehetőségem lakkal fixálom
a forgórészre rá tekerek egy vastagabb karton csíkot 0,5 mili vastag legyen azt is meg ragasztom hogy ne peregjen le csak annyira ujra a huzal és a pillant ragasztó
Feltekerek megint három sort menet menet mellé szépen ragasztóval fixálom ha meg van óvatosan leveszem a forgórészről leveszem a papírt is nagyon óvatosan és belemártom lakkba
a végeredmény egy garantáltan jól funkcionáló tekercs pár Álló és Forgó rész
nem mértem nem számoltam csak tekertem
az eredmény
(#) patexati válasza Pali79 hozzászólására (») Feb 7, 2015 /

Én soha nem méregettem az ellenállást. A tekercs menet arányait illik legalább 80%-ban betartani. Ha nem működik az nem hiszem,hogy a tekercs miatt lenne. Adatátviteles 886 rotornál már vannak kitétetlek de az is megvalósítható.
(#) Pali79 hozzászólása Feb 7, 2015 /

Induljunk a kályhától: nemrég beüzemeltem a bázist. Megírtam ide, hogy 2A az áramfelvétel, erre mondták sokan, hogy tekerccsel lehet gond. Megmértem az ellenállást, 0,4 ohm volt. Erre mondták többen, hogy az nagyon kevés, olyan 4 ohm-nak kellene lennie, egy kolléga aki angolul írt, szerint menetzárlatos. Ezért gondoltam készítek egy újat, de annak is ugyan annyi az ellenállása.
Szóval ha nem a tekercs, akkor mi okozza vajon a magas áramfelvételt?
(#) tibapu válasza Pali79 hozzászólására (») Feb 7, 2015 /

Szia!
A tekercselés iránya is fontos lehet.

Szia!
Te is a PIC12F683-as processzort használod? Mert avval nekem is vannak gondjaim.
(#) Pali79 válasza tibapu hozzászólására (») Feb 7, 2015 /

Szia!
Nem, ez 16F88-as.

Szia!
Milyen programot irtál bele?
(#) KKobra válasza Pali79 hozzászólására (») Feb 8, 2015 1 /

Ha egy pár oldalnyit vissza olvastál volna akkor kiderül hogy ez az oldal alapvetően magyar.
Az itt publikált kapcsolások is magyar fejlesztés eredményei és ha még tovább olvasol vissza láthatod kik is a fórum esze. A 2A egyszerű miből adódik!! Magas a kitöltési tényező!
Vagy lehet hogy valamelyik alkatrészt fordítva forrasztottál be. Itt jópáran már 3-4 óra építésén is túl vagyunk vicsys órájátol kly órájáig, ventilátor motorral videó motorral HDD motorral.
Én is már mindenféle átvitelt megcsináltam és tapasztalaimból kiindulva próbálok segíteni
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2015
(#) tibapu hozzászólása Feb 8, 2015 /

Tisztelt fórumozók!
Tudna valaki segíteni a PIC12F683-as processzorral ellátott Bázis áramkörrel?Ugyanis ha kiveszem a pontos vesszőt a "#define DeapSleeping"-elől,sleep állapotban is ad áramot.Ha ilyenkor távival leveszem az áramot,akkor a következő inditásnál nem indul el.
(#) Pali79 válasza KKobra hozzászólására (») Feb 8, 2015 /

Idézet:
„Ha egy pár oldalnyit vissza olvastál volna...”
Visszaolvastam! Nézd mit találtam:
Bővebben: Link
Az, hogy nem szólok hozzá a témához naponta, nem jelenti azt, hogy nem figyelem az eseményeket. Tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy melyik kapcsolás, fejlesztés kitől származik.
(#) tibapu válasza Pali79 hozzászólására (») Feb 8, 2015 /

Szia!
A 16F88-as procival megépített köralakú Bázis,nagyon komoly.Ha működik ne sajnáld tőle a 2A-t.
(#) Pali79 válasza tibapu hozzászólására (») Feb 8, 2015 /

Nem sajnálnám én, de a tapasztaltabbak szerint, 1A körül kellene lennie, ezért agyalok csak rajta, de este összerakom újra és megnézem, hogy mennyi a kitöltési tényező.
(#) Hp41C válasza Pali79 hozzászólására (») Feb 8, 2015 / 1

Milyen jó is lenne, ha a bázissal lehetne kommunikálni.... A kitöltési tényezőt a PC -ről lehetne állítani....
(#) KKobra válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 8, 2015 /

igen igen
(#) csaby93 hozzászólása Feb 8, 2015 /

Sziasztok!

Egy pár hete nekiálltam megépíteni a vicsys-es propellerórát, de sajnos nem működött. Valószínűleg az én bénázásom miatt nem sikerült, a távírányítós dologgal szúrhattam el. Aztán neki álltam megépíteni egy sajátot, ez volt a kicsi 10 ledes PC ventilátoros megoldás amin szöveget próbáltam kiírni. Ezzel az volt a bajom, hogy túl közel voltak a ledek a forgástengelyhez így eléggé eltorzultak a betűk. Ez után nekiálltam egy nagyobb 30 ledes nyák tervezéséhez illetve kivitelezéséhez. Szerintem egész jól összejött. A 16f727-ben futó kód teljesen saját és örülök is neki hogy sikerült ilyet összehozni. Köszönöm szépen az ötletet illetve a segítséget amit a fórumon kaptam. Gondoltam pár képen megosztom az elmúlt 3-4 hetes munkámat.
Üdv.: A. Csaba
(#) KKobra válasza csaby93 hozzászólására (») Feb 8, 2015 /

Gratulálok!! És íme a példa így kell a tekercset elkészíteni!
(#) Pali79 hozzászólása Feb 8, 2015 /

Csak a rend kedvéért: mennyire szoktátok beállítani a kitöltési tényezőt?
(#) tibapu válasza csaby93 hozzászólására (») Feb 8, 2015 /

Szia!
Ügyes.A jövő hónapban én is előveszem az asztali ventillátort és kap egy óra panelt.
(#) csaby93 válasza tibapu hozzászólására (») Feb 8, 2015 /

Köszönöm szépen, igen jó meló volt a tekercs... kezem csupa pillanatragasztó volt meg megszenvedtem vele, hogy így nézzen ki. Nekem most az állórész tekercsére a 16f628A pontosan 20kHz-en 70%-os kitöltési tényezővel kapcsolgatja a 12V-ot egy IRF630 tiszteletében.
(#) vicsys válasza csaby93 hozzászólására (») Feb 8, 2015 /

Nagyon szép, gratula!
(#) csaby93 válasza vicsys hozzászólására (») Feb 8, 2015 /

Köszönöm szépen!
(#) Pali79 válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 9, 2015 /

Ahhoz a soros portos panelhez ami a 88-as bázishoz készült nem kell semmi csak az ami a rajzon van? Az ilyenekbe nem szokott lenni egy max232?
(#) patexati válasza Pali79 hozzászólására (») Feb 9, 2015 /

Ami a rajzon van csak az kell! A pc motorba beépíthető bázishoz van egy kölön kis nyák melyen az illesztés található.
(#) Pali79 válasza patexati hozzászólására (») Feb 9, 2015 /

Igen én is arról beszélnek. Csak fura, hogy nincs rajta a max232.
(#) Hp41C válasza Pali79 hozzászólására (») Feb 9, 2015 /

Két tranzisztorral van megoldva. Persze lehet oda max232 -t is tenni.
(#) Pali79 válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 9, 2015 /

Van egy kész max232-es panelom valami régebbi fejlesztésből, akkor megpróbálom azzal hátha megy.
(#) Pali79 hozzászólása Feb 9, 2015 /

Ha a forgórészen a propeller csatlakoztatása után leesik a feszültség, akkor kevés a kitöltési tényező?
(#) patexati válasza Pali79 hozzászólására (») Feb 9, 2015 /

Ha megvan 8-9 Volt akkor mennie kell!! Nem kell ragaszkodni annyira!A lényeg,hogy a stabil 5V előálljon a kontroller számára.Pörgesd meg ne szöszmötölj!
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2015
(#) Pali79 válasza patexati hozzászólására (») Feb 9, 2015 /

Hát a feszültség csak 1,1V körül volt, most próbálom összehozni a pc-vel, hogy nem kelljen mindig programozni.
Következő: »»   355 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem