Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock

Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   356 / 489
(#) Hp41C válasza Pali79 hozzászólására (») Feb 9, 2015 /

Zéner fordítva bekötve, hibás dióda a Greatz -ben, túl nagy terhelés, túl kicsi kitöltés...
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2015
(#) Pali79 válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 9, 2015 /

Hát a kommunikáció csak részleges, de nem értem, hogy miért. Ha rányomok az open-re, bal oldalt felül zöldre vál, kiírja, hogy Propeller Clock, de sztén csak homokóra.
(#) Pali79 válasza Pali79 hozzászólására (») Feb 9, 2015 /

Amit még nem értek, hogy a PWM paraméterek lapján Deep Sleep Mode-t ír és az istenért sem akarja a tekercsre küldeni a kakaót.
(#) Hp41C válasza Pali79 hozzászólására (») Feb 10, 2015 /

Alul a státusz sorban egy szám olvasható. Ha minden jól megy, akkor az értéke folyamatosan csökken. Ez a kiküldendő pufferben levő parancsok száma. Kapcsolat felvételekor a program lekérdezi az állapotot (pl ébresztések, beállítások, stb.). Ha végez a feladattal, a homokóra eltünik.
A Deep sleep mode abban különbözik a Sleep mode -tól, hogy a rotor egyáltalán nem kap tápot. Ez a mód az elemmel és RTC -vel rendelkező vagy adatkapcsolattal bíró rotorhoz készült.
(#) Pali79 válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 10, 2015 /

Este megnézem. Hogy lehet felébreszteni ebből a deep sleep módból?

El kell indítani a rotort: Propeller fülön a "Start" gombbal vagy infra távirányítóval.
Tiltani kell a Deap sleep módot: A Mode fülön a "No coil drive in sleep mode" -ből kivenni a pipát.

Nekem csak egy 1-es villog folyamatosan. Csatolok egy képet.

progi.jpg

(#) patexati válasza Pali79 hozzászólására (») Feb 10, 2015 /

"A PropellerClock.exe programot helyezzük el egy alakalmas könyvtárban, a CPortLib6.bpl állományt
pedig a Windows system32 könyvtárába."

Ez megvan? Átmásoltad a CPortLib6.bpl állományt a system 32 könyvtárba?
(#) Pali79 válasza patexati hozzászólására (») Feb 10, 2015 /

Nem. Illetve nem is tudom, hogy megvan e egyáltalán. Ezt honnan idézted?

Ha a kezelőprogramod megvan akkor ott kell lenni az állománynak is és a telepítési leírásnak a csomagban. Enélkül nem megy az biztos. Működik winxp,win7,win8 rendszereken is ezt én teszteltem.
(#) Pali79 válasza patexati hozzászólására (») Feb 10, 2015 /

Megvolt, nem változott semmi.

Csatlakoztasd le a bázist a COM portról. A COM port csatlakozójában kösd össze a 2. és a 3. érintkezőt. Egy terminál programmal (Hyperterm, Hecules, Term95) nyisd (no handshake) meg a protot és küldj rá valamilyen adatot. Amit kiküldtél, vennie is kell a programnak, ha össze van kötve a két csatlakozó. Ha így működik, csatlakoztasd a kábelt, annak a másik végén levő csatlakozóban kösd össze a vételi és az adó vezetéket. Ha a teszt így is sikeres, vedd ki a kontrollert a panelből, ha lehet. Csatlakoztasd a szintillesztőt a bázishoz, a kontroller foglalatában kösd össze a TX és az RX lábat. Újabb teszt. Ha ekkor is jó, tedd vissza a kontrollert. Ha bekapcsolod a "Propeller Clock" üzenetet kell küldenie. Ha nem lehet kivenni a kontrollert a foglalatból, akkor adj tápot a szintillsztőnek, de ne kösd rá a bázisra. Kösd össze a TTL vételi és adó vezetéket. Ekkor is venni kell, amit küldesz.

Végig csináltam. A pic-et nem lehet kivenni, smd változat. A többi teszt sikeres volt mind.

Meg kéne próbálni egy újabb kezelőprogrammal is. 4.10
(#) Hp41C válasza Pali79 hozzászólására (») Feb 11, 2015 /

Egyszer valaha láttad már a terminálon a "Propeller Clock" üzenetet. Ameddig ez nem jön (formátum 8n1, baud rate beállítás módosításával), addig nem is érdemes a kezelő programmal próbálkozni.
Sajnos az összeérintős módszer nem azonosítja a vételi és az adó vezetéket. Felcserélésük esetén a szintillesztő fokozatig minden jó, csak a TTL oldalon derül ki a csere.
(#) KKobra válasza Pali79 hozzászólására (») Feb 11, 2015 /

még mindig az energia átvitellel küzdesz? Vegyél egy 12V szofista izzót ha a rotor helyett ráteszed a tekercsre akkor határozottan világítania kell ha jól emlékszem 400-450mA vesz fel
Ha már a bázist sikerül bekapcsolni és nem készenléti üzemmódban van
(#) Pali79 válasza KKobra hozzászólására (») Feb 11, 2015 /

Idézet:
„Ha már a bázist sikerül bekapcsolni és nem készenléti üzemmódban van”

Na pont ez az, deep sleep üzemmódban van, nincs pwm a tekercsen.
(#) Pali79 válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 11, 2015 /

Terminálba bejön a Propeller Clock felirat. A szintillesztő óra felőli részén is összezártam az RX TX csatlakozást, akkor is ment. Igaz ugyan, hogy USB átalakítóval játszom, mert csak laptopom van amin nincs RS232 port, de majd kipróbálom egy olyan gépen is aminek van.

semmi sem egyszerű
(#) Pali79 válasza KKobra hozzászólására (») Feb 11, 2015 /

Hát meg kell hagyni, rég nem szívtam ennyit semmivel. De sebaj, egyszer csak fog működni ez is.

Van egy rajz a kábel bekötéséről a csomagban amiben a program is volt. Csak olyan bekötéssel működik? Van itthon 2db gyári kábelem, apa-anya csatlakozós, de ránézésre nem ilyen a bekötése, de át tudom forrasztani ha kell.
(#) Hp41C válasza Pali79 hozzászólására (») Feb 11, 2015 /

3 vezeték bekötése elég: Rx - Tx, Tx - Rx, GND - GND.

Elővettem egy ősrégi PIII-as gépet, azzal egyből ment mint a karikacsapás! Úgy tűnik az usb-rs232 átalakító nem barátja.
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2015
(#) patexati válasza Pali79 hozzászólására (») Feb 11, 2015 /

Minden asztali gépen van soros port csak nincs kivezetve hanem az alaplapon ott egy 2x5 soros tüskesor. Rs232-USB átalakítóval nemem is voltak gondok (sokszor befagyott) de mióta teljesen tönkrement azóta nincs vele gondom. Néha a sima port is "befagy" ekkor áramtalanítani kell a bázist. Nekem non-stop össze van dugva megy már mióta stabil lett az adatátvitel.Évente párszor volt ilyen fagyás gond ami rövid áramszünet miatt is lehet..
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2015

Akkor van kapcsolat Pc és bázis között!! Most már be - ki tudod kapcsolni a bázist és tudod állítani a kitöltést. Rotor működik ?
(#) Pali79 válasza patexati hozzászólására (») Feb 11, 2015 /

Idézet:
„Minden asztali gépen van soros port...”

Nekem asztali gépem nincs vagy 8 éve. Most egy régi HP notit szedtem elő.
(#) Pali79 hozzászólása Feb 11, 2015 /

Nos úgy néz ki, hogy a bázis rendben megy. Most jön a rotor: meg nem forgattam még, de a pwm-et bekapcsolva a közepétől kezdve kb. 15 led világít egyfolytában. Próbáltam a hall előtt egy mágnest mozgatni, de semmi. Merre keresgéljek?
(#) KKobra válasza Pali79 hozzászólására (») Feb 12, 2015 /

Ez már rosszul kezdődik! Melyik rotor ez ?
(#) patexati válasza Pali79 hozzászólására (») Feb 12, 2015 /

Lemostad a nyákot? Nincs rajta sok forrasztóanyag maradvány?Kontroller jól van bent? Jó állomány lett beleírva? Olvasható,törölhető a kontroller ezután a próbálkozás után?
(#) Pali79 válasza patexati hozzászólására (») Feb 12, 2015 /

A mosás lehet, hogy hibádzik. Szerintem jól van benn a pic és a programozás is jó, de este átnézem. Ez a 886 smd rotor.
Egyébként csak egy percig világít, aztán elhalványul és kialszik.
Következő: »»   356 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem