Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Zéner fordítva bekötve, hibás dióda a Greatz -ben, túl nagy terhelés, túl kicsi kitöltés...
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2015
Hát a kommunikáció csak részleges, de nem értem, hogy miért. Ha rányomok az open-re, bal oldalt felül zöldre vál, kiírja, hogy Propeller Clock, de sztén csak homokóra.
Amit még nem értek, hogy a PWM paraméterek lapján Deep Sleep Mode-t ír és az istenért sem akarja a tekercsre küldeni a kakaót.
Alul a státusz sorban egy szám olvasható. Ha minden jól megy, akkor az értéke folyamatosan csökken. Ez a kiküldendő pufferben levő parancsok száma. Kapcsolat felvételekor a program lekérdezi az állapotot (pl ébresztések, beállítások, stb.). Ha végez a feladattal, a homokóra eltünik.
A Deep sleep mode abban különbözik a Sleep mode -tól, hogy a rotor egyáltalán nem kap tápot. Ez a mód az elemmel és RTC -vel rendelkező vagy adatkapcsolattal bíró rotorhoz készült.
Este megnézem. Hogy lehet felébreszteni ebből a deep sleep módból?
El kell indítani a rotort: Propeller fülön a "Start" gombbal vagy infra távirányítóval.
Tiltani kell a Deap sleep módot: A Mode fülön a "No coil drive in sleep mode" -ből kivenni a pipát.
Nekem csak egy 1-es villog folyamatosan. Csatolok egy képet.
"A PropellerClock.exe programot helyezzük el egy alakalmas könyvtárban, a CPortLib6.bpl állományt
pedig a Windows system32 könyvtárába." Ez megvan? Átmásoltad a CPortLib6.bpl állományt a system 32 könyvtárba?
Nem. Illetve nem is tudom, hogy megvan e egyáltalán. Ezt honnan idézted?
Ha a kezelőprogramod megvan akkor ott kell lenni az állománynak is és a telepítési leírásnak a csomagban. Enélkül nem megy az biztos. Működik winxp,win7,win8 rendszereken is ezt én teszteltem.
Csatlakoztasd le a bázist a COM portról. A COM port csatlakozójában kösd össze a 2. és a 3. érintkezőt. Egy terminál programmal (Hyperterm, Hecules, Term95) nyisd (no handshake) meg a protot és küldj rá valamilyen adatot. Amit kiküldtél, vennie is kell a programnak, ha össze van kötve a két csatlakozó. Ha így működik, csatlakoztasd a kábelt, annak a másik végén levő csatlakozóban kösd össze a vételi és az adó vezetéket. Ha a teszt így is sikeres, vedd ki a kontrollert a panelből, ha lehet. Csatlakoztasd a szintillesztőt a bázishoz, a kontroller foglalatában kösd össze a TX és az RX lábat. Újabb teszt. Ha ekkor is jó, tedd vissza a kontrollert. Ha bekapcsolod a "Propeller Clock" üzenetet kell küldenie. Ha nem lehet kivenni a kontrollert a foglalatból, akkor adj tápot a szintillsztőnek, de ne kösd rá a bázisra. Kösd össze a TTL vételi és adó vezetéket. Ekkor is venni kell, amit küldesz.
Végig csináltam. A pic-et nem lehet kivenni, smd változat. A többi teszt sikeres volt mind.
Meg kéne próbálni egy újabb kezelőprogrammal is. 4.10
Egyszer valaha láttad már a terminálon a "Propeller Clock" üzenetet. Ameddig ez nem jön (formátum 8n1, baud rate beállítás módosításával), addig nem is érdemes a kezelő programmal próbálkozni.
Sajnos az összeérintős módszer nem azonosítja a vételi és az adó vezetéket. Felcserélésük esetén a szintillesztő fokozatig minden jó, csak a TTL oldalon derül ki a csere.
még mindig az energia átvitellel küzdesz? Vegyél egy 12V szofista izzót ha a rotor helyett ráteszed a tekercsre akkor határozottan világítania kell ha jól emlékszem 400-450mA vesz fel
Ha már a bázist sikerül bekapcsolni és nem készenléti üzemmódban van Idézet: „Ha már a bázist sikerül bekapcsolni és nem készenléti üzemmódban van” Na pont ez az, deep sleep üzemmódban van, nincs pwm a tekercsen.
Terminálba bejön a Propeller Clock felirat. A szintillesztő óra felőli részén is összezártam az RX TX csatlakozást, akkor is ment. Igaz ugyan, hogy USB átalakítóval játszom, mert csak laptopom van amin nincs RS232 port, de majd kipróbálom egy olyan gépen is aminek van.
Hát meg kell hagyni, rég nem szívtam ennyit semmivel.
![]() ![]()
Van egy rajz a kábel bekötéséről a csomagban amiben a program is volt. Csak olyan bekötéssel működik? Van itthon 2db gyári kábelem, apa-anya csatlakozós, de ránézésre nem ilyen a bekötése, de át tudom forrasztani ha kell.
3 vezeték bekötése elég: Rx - Tx, Tx - Rx, GND - GND.
Minden asztali gépen van soros port csak nincs kivezetve hanem az alaplapon ott egy 2x5 soros tüskesor. Rs232-USB átalakítóval nemem is voltak gondok (sokszor befagyott) de mióta teljesen tönkrement azóta nincs vele gondom. Néha a sima port is "befagy" ekkor áramtalanítani kell a bázist. Nekem non-stop össze van dugva megy már mióta stabil lett az adatátvitel.Évente párszor volt ilyen fagyás gond ami rövid áramszünet miatt is lehet..
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2015
Akkor van kapcsolat Pc és bázis között!!
![]() Idézet: „Minden asztali gépen van soros port...” Nekem asztali gépem nincs vagy 8 éve. Most egy régi HP notit szedtem elő.
Nos úgy néz ki, hogy a bázis rendben megy. Most jön a rotor: meg nem forgattam még, de a pwm-et bekapcsolva a közepétől kezdve kb. 15 led világít egyfolytában. Próbáltam a hall előtt egy mágnest mozgatni, de semmi. Merre keresgéljek?
Ez már rosszul kezdődik! Melyik rotor ez ?
Lemostad a nyákot? Nincs rajta sok forrasztóanyag maradvány?Kontroller jól van bent? Jó állomány lett beleírva? Olvasható,törölhető a kontroller ezután a próbálkozás után?
A mosás lehet, hogy hibádzik. Szerintem jól van benn a pic és a programozás is jó, de este átnézem. Ez a 886 smd rotor.
Egyébként csak egy percig világít, aztán elhalványul és kialszik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |