Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   20 / 203
(#) nagym6 válasza Phile80 hozzászólására (») Jan 15, 2015 / 1

Én az egész belsejét is vékonyan beolajozom akármilyen motorolajjal, így belül sem tapad le. És könnyen, gyorsan mozog az így kent dugattyú. Csak kevéske olaj, nehogy kiszivárogjon a panelra munka közben.
(#) kameleon2 válasza Phile80 hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

Csak egy buta kérdés: Ha már vetted, miért nem kérdezed meg a márkakereskedőt is? Tényleg nem normális. Én is egy noname alu szippantyút használok évek óta - WD40-el.
(#) Phile80 válasza KBal76 hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Méretileg megegyezik a régivel. Van benne tisztító pálca és pont az akad bele az ónba. Egyébként kb. kétszer akkora a szívóereje mint a réginek.
(#) Phile80 válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Én is WD40-et használok a kisebb viszkozitása miatt. (kevésbé fékezi a dugattyút)
(#) Phile80 válasza Massawa hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Köszönöm a bölcs hozzászólásodat, de vannak Weller szerszámaim és az eddigi tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy kiemelkedő a minőségük. Éppen ezért választottam ezt is. De mivel azt nem tehetem meg hogy bemegyek minden boltba és kipróbálok minden ónszippantót ami a kereskedelemben kapható, így egyszerűbbnek gondoltam hogy fizetek többet és biztos nem lesz gondom vele, mint ahogy a többi szerszámmal sincs. Én a pénzkereső eszközre nem sajnálom a pénzt, mert később meghálálja. Nincs bosszantóbb egy rossz szerszámnál munka közben.
(#) Massawa válasza Phile80 hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Nekem is több Weller pákám van, de azért egy rugos csödarabnál a wellernek is nagyon fel kéne kötnie a gatyamadzagot, hogy jobbat tudjon csinálni, mint a sufni konkurencia... Amint láthatod, nem sikerült nekik.
Ez olyan mint a márkás varrotü, annak sincs hegye, mert "védik" a szerencsétlen varronöt, hogy ne sértse meg magát vele.....
Szoval érdemes néha gondolkodni, mielött pénzt költesz, mert nem attol jo egy szerszám mert márkás....vidd vissza!

A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2015
(#) velegiistvan válasza sny hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Köszönöm hozászólásod. Becsattogtam az általad linkelt boltba, és vettem méretben teljesen passzolót, ami szinte teljesen ugyanaz, mint a gyári, vezeték+rugó+beakasztópöcök.
Remélem, a kefe bírni fogja ezt a teljesítmént. Azért vettem ezt, mert gondoltam próbának jó lesz. Kipucoltam, összeraktam a gépet, egyelőre tökéletesen működik, csak úgy süvít a levegő benne!

A hajtóművet átkenhetem így , hogy a motor egyben van? Addig nem akartam átzsírozni, amíg nem győződtem meg róla, hogy elektronikusan rendben van-e a masina.

Ja és a kommutátor után lévő csapágy teljesen rendben van, nem is lötyög.
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2015
(#) rockersrac hozzászólása Jan 17, 2015 /

Nekem is van noname ónszippantóm(kék nyél, alu test, fehér teflon hegy). Suliban is ilyenek vannak, mindenki szidta orrba szájba őket, hogy mennyire nem jók, nehezen szedhető szét, stb. Mondom szerintem semmi baja nem lenne, ha nem esne hele mindenki abba a hibába, hogy nem az eredeti menetbe kapaszkodik az alu, hanem csak bele van erőltetve, és persze hogy nem tömít rendesen. Ezt elmagyaráztam osztálytársamnak is, eleinte nem hitt nekem, majd mutattam neki hogy jó az a szippantó. Kb szétszedés-kitakarítás-összerakás volt nagyságrendben 2 perc. Utána egy szava nem volt a srácnak, úgy szippantott, ahogy kell. Nekem bevált teljesen...
(#) Phile80 válasza Massawa hozzászólására (») Jan 17, 2015 /

Ha hiszed, ha nem, szoktam gondolkodni szerszám vásárlás előtt is. Az összes szerszámom jó minőségű, mondhatni márkás, mivel vettem márkátlanokat (feltehetőleg kínai gyártmányúak) is és hamar a kukában végezték anyázások közepette. Lehet, hogy Te csak heti egyszer használod őket 15 percig azért jók a kínaiak is, vagy nem volt még márkás jó minőségű szerszámod és nem tudsz különbséget tenni közöttük, én viszont napi 8-10 órákat dolgozom velük és muszáj jó minőségűnek lenniük. Nekem nincs olyan látnoki képességem, hogy használat előtt meg tudnám mondani a kínai dolgokról hogy melyik lesz tartós, így kényetelen vagyok megfizetni a jókat, ha nem akarok pénzt dobni a kukába. Ezt az ónszippantót leszámítva sosem csalódtam még bennük.
Egyébként az ónszippantó is tökéletes már, csak nagyobb lyukat kellett fúrnom a teflonba, mert csak 0,4mm-el volt nagyobb a lyuk mint a tisztító pálca.
(#) Massawa válasza Phile80 hozzászólására (») Jan 17, 2015 /

Ne haragudj, de amit irsz, csak részben igaz.
Én már megettem kenyerem javát, és mindenféle szerszám volt a kezemben ( én is szerszám mániás is vagyok, és volt idö amikor nemcsak napi 8-10 orában) és azt kell mondanom, hogy sajnos a márkás szerszámok egy része nagyon gagyi - és sok drága szerszámot dobtam már a szemétbe vagy ajándékoztam embereknek, akiknek a márka volt fontosabb. ( Olcsokat is kidobtam, de azért nem fájt a szivem ).

Föleg ilyen primitiv szerszámokkal kell nagyon vigyázni, mert itt vannak a legnagyobb átverések. Soha nem szabad a maszlagnak bedölni, hogy ha valaki tud pákát csinálni, az tud onszippantot is. ( ráadásul nagyon valoszinü, higy nem is gyártja, csak valamilyen olcso vackot "javit" fel a saját márkanévvel). Elég megnézni a legujabb. w páka csatlakozoját - olyan szörnyüséget az ember még mikroszkoppal sem találna a piacon - ment is egyböl a szemétbe, és a majdnem 40 éves, nemrégen kiégett W páka csatlakozoja került a vadonat uj PES-80 ra. De mutathatnám a legujabb márkás LiIon akkus furogéphez csomagolt - állitólag japán furokat. Gyönyörü titános felülettel - elég volt egy 3 mm-s vasdarabba egy 4 mm-s lyukat furni, amikor a furogép felcsavarta a furot! ( a furoszál megakadt a gép meg csavart rajta egyet.). Iiyen még a hosszu pályafutásom alatt nem fordult elö, pedig eltörtem már egy sereg furoszálat, meg kidobtam néhány furogépet is.

De te tudod.
(#) szamóca válasza Massawa hozzászólására (») Jan 17, 2015 /

A Nyíregyi piacon, a TiNi-esként árusított fúrót, csak sárga festékesként emlegetik.
Egy eredeti Ti-bevonatos (pl. SwissTech) annyiba kerül, mint egy komplett gagyesz spirálfúrószett.
Ez látszik a megmunkálásán, élkiképzésén, anyagán. Sokan reménykedve vesznek ilyet occon, gondolván most hátha szerencséjük lesz. Azt hiszik persze, közbe meg dehogy. Ehhez hozzájönnek az urban legendek, hogy a traktoros Feri apósának az ismerőse is vett a piacon ilyet, oszt saválló páncélt úgy vitte mint a pinty!
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2015
(#) Massawa válasza szamóca hozzászólására (») Jan 17, 2015 /

A különbség az, hogy a piacon dönthetsz, hogy megveszed vagy nem. A márkás furogépnek meg a tartozéka volt!

A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2015
(#) Sanyi74 hozzászólása Jan 19, 2015 /

Sziasztok!
Kinek mi a véleménye, tapasztalata a Parkside termékekről?
Köszi
(#) Massawa válasza Sanyi74 hozzászólására (») Jan 19, 2015 /

Most vettem az elsöt, igaz nagyon olcso, de különleges minifurot.
Viszont a kézi furoik (csavaroik) egy kicsit gyengébbek mint a konkurencia, ráadásul drágább is mint pl. az Einhell, ami majdnem ugyanannyiba kerül, de ahhoz 2 LiIon akku jár, meg intelligensebb töltö.
(#) nagym6 válasza Sanyi74 hozzászólására (») Jan 19, 2015 /

Én csavarozót vettem, lítium akkust. Árát megéri, 5e. Ft., szépen működik. Ami furcsa, hogy a lítium akkuja kb. csak annyit tud, mint a Bosch csavarozóm picike -összesen- hüvelykujjnyi NiCd akkuja. Ennél jóval többet vártam a Lítium akkutól.
(#) elektroncso válasza Sanyi74 hozzászólására (») Jan 20, 2015 /

Nem rosszak. Nekem nyák fúró van tőlük, adtak hozzá egy készlet fúró-,marószárat, mini vágótárcsát, kis drótkefét. A fúrók valami rémesen bili anyagból voltak, az első furat után feketére égtek. Viszont a marószárak 3 éve jól húzzák, nem tompultak ki és nem csorbultak el. Ezek minősége hobbi kategóriában nagyon jó. Van tőlük még speciális fúróhegy köszörűnk is, fúrógépre lehet ráfogatni. Az is jól működik. Van még egy kézi mini pneumatikus légkalapács is, azzal is elégedettek vagyunk (apámmal együtt), viszont magas a légfogyasztása, a kis kompresszorunkat elég hamar leszívja. De ez mondjuk nem a szerszám hibája, szimplán ezt a kompresszort nem erre találták ki. Szerintem hobbi kategóriának kiváló. A forrasztóállomásukról nem tudok nyilatkozni, még! Osztálytársaim tervezik a vásárlását, holnapra már osztálytársam fog nyilatkozni, hogy milyen, de igazi teszt jövőhét második felében várható, amikor is elhozzák iskolába műhelygyakorlatra, majd ott jól megnézem, utána írok ide egy kis szösszenetet ha gondoljátok.
(#) nagym6 válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 20, 2015 /

Forrasztópáka két féle van, egy szempontból nézve. Egyik, amelyiknek hőérzékelő van a forrasztó hegyében, az ott lévő hőfokot érzékeli, ennek megfelelően szabályoz. A másik, a túl olcsó fajta nem érzékel hőfokot, csak egy teljesítményszabályzás van benne. A beállító gombbal csak azt állítjuk, hogy folyamatosan mennyi teljesítménnyel melegítsen, ez állandóan megy. Ha nem használjuk, lilára melegszik, ha használjuk túlhűl.
Nem tudom, de erős a gyanúm, hogy nem hőérzékelős lesz amit említessz.
(#) Schnitt válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 20, 2015 /

A tavalyi akcióban az utóbbi volt sajnos. Az idei erősen hasonlít rá. Kb mint a Fahrenheit 28020 pákája, csak más design.
(#) Sanyi74 hozzászólása Jan 20, 2015 /

Igazából egy ilyen készleten gondolkodom a dremelhez ... 12 euró körül van most.
És esetleg 20 euró körül van litium akkus drill....
(#) rockersrac hozzászólása Jan 21, 2015 /

A somogyi féle Mastech MY64 multiról mi a véleményetek? Sikerült egy ilyenre szert tennem ismerőstől használtan(de meg van hozzá a hőmérő is, és a kondi méréshez való adapter is. Szerintetek jó ,,vétel" (majdnem ingyen szereztem, egy jó adag novál foglalatos csövet adtam érte, amik nálam csak kallódtak) volt, vagy nem?
(#) patexati válasza rockersrac hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Ár érték arányban kiváló műszer én kb 12 éve használom.Egy hátrány,hogy csak 20µF-ig mér kondit mi néha bosszantó mert elő kell venni az LCM mérőmet.A neve nincs kínai gyártmányú műszerekhez képest csúcskategória.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2015
(#) Bakman válasza rockersrac hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Osztom patexati véleményét, vedd meg nyugodtan.
(#) rockersrac válasza Bakman hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

A megvétel már megtörtént, csak kíváncsiskodtam kicsit. De akkor jó választás volt. A kondi mérésre majd lesz lcm műszerem, ezt elsősorban a hőmérő miatt csereberéltem haverommal. Nagyon tetszik, hogy auto power offos, meg hogy van belső hőmérője is. Ami főnökömnek van multiméter, hasonló kivitel, csak régebbi, és nincs belső hőmérője...
(#) Massawa válasza rockersrac hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Ha majdnem ingyen kaptad, akkor miröl beszélsz. Mér, müködik, a többi már lényegtelen.
(#) Gafly válasza rockersrac hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Bőven több mint 20 éve nyúzom.Csak a mérőzsinórt kellett kicserélni mert kontakthibás lett. Az viszont azért, mert a tapintó csúcsra nem forrasztva volt a vezeték,hanem csak rácsavarva. Gondolom azt valami külső beszállító készítette
(#) velegiistvan hozzászólása Jan 23, 2015 /

Sziasztok!

Nemrég vettünk a Lidlben egy fúróvég élezéséhez való köszörűtt. Mivel lehet ezt meghajtani? Fúrógéppel? Most találkozom ilyennel először, azért kérdezem, meg nem látom, hogyan állna össze. Ezutóbbi mondatom sajnos szó szerint értendő, emiatt használni nem is szseretném, csak hajt a kíváncsiság. Aki vette, most nincs ideje foglalkozni vele.

Más:
Flex újrakenéséhez mehet a sima gépzsír, vagy oda inkább speciális kellene?
(#) sny válasza velegiistvan hozzászólására (») Jan 23, 2015 /

Fúrógépbe kell fogatni.
(#) yulo5310 válasza velegiistvan hozzászólására (») Jan 23, 2015 /

Nyugodtan mehet a sárga lítiumos gépzsír,bár a szuperragadós 'kúszó' zsír a belevaló! A köszörűt simán ráhúzod a fúrógépre még a tokmányt sem kell levenni.
(#) velegiistvan válasza yulo5310 hozzászólására (») Jan 23, 2015 /

Köszönöm a hozzászólásokat. Mennyivel rosszabb ha sima lítiumos zsírt teszek bele? Csak, mert ilyenem van itthon bőven, a másik nincs.
(#) nagym6 válasza yulo5310 hozzászólására (») Jan 23, 2015 /

Mi lesz a kapcsolat a köszörűvel? Hogyan hajtja? Köszönöm.
Következő: »»   20 / 203
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem