Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Erről lenne szó. Pdf-ben ott vannak a nyákrajzok, csak nem tudom, hogy kell pdf-ben tükrözni. Az egy és a két fázisú verzióra is szükségem lenne, de nincs kedvem újrarajzolni eagl-ben, abból tudok menteni megfelelő módokon. A nyomtatóm nem tud tükrözést (Hp 1102w), eddig legalábbis nem jöttem még rá. Nagyon jó lenne ha sikerülne valami megoldást találni a tükrözésre. Köszönettel: Kiss
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulok most hozzátok, hogy BOM listát generálni csak akkor lehet, ha minden egyes alkatrész külön alkatrészként szerepel a könyvtárban? Valahogy feleslegesnek érzem, hogy egy ellenállást 100x létrehozzak. Továbbá, alkatrész készítésnél meglehet adni paraméter mezőket. Van valami mód arra, hogy excel táblázatból lehessen importálni? Vagy minden egyesnél külön külön kell megadni?
Altium Database Library-nek hívják azt amit te szeretnél. Ott egyszer rajzolsz egy szimbólumot, és a footprintet, a program pedig a lepakoláskor csinálja a "part"-ot, azzal hogy a szimbólumot, a footprint-et és az excel tábla (vagy MS Acess) adatait összeboronálja.
Keress meg privátban és segítek.
Szia!
Tanulmányoztam, hogy is néz ki egy ilyen database library. Lényegében arról szól, hogy készitek 1 schematic ábrát és egy footprintet. Az alkatrész "létrehozás" meg csak annyiból állna, hogy beírom az adatbázisba és a program mint kész alkatrészként mutatja? Lehet ez pl. tranzisztor TO-92 tokozással. Érdekelne, hogy lehetne ilyet létrehozni, mert ezzel könnyebb lenne a fenntarthatósága, ill. rendezhetősége.
keress meg privátban.
Egy Altium gurutól kérdezném.
A PCB tervező részben a scroll bar nincs meg. A SCH tervezőben pedig meg van. Kerestem már minden hol, de nem találtam sehol. Valaki meg súgná hova dugták el a progiban? Köszi
Szia!
A 14-es verzióban a felhasználók javaslatára eltávolították a görgetősávokat. Mozgatáshoz marad az egér jobb gombja, illetve a görgetés és a shift+görgetés.
Sziasztok!
Azt hol lehet beállítani, hogy a track-et bármilyen szögben vigye a program? Most csak 45 és 90 fok van. Régiben volt any angle. 2004dxp-t használok.
Sajnos nem működik azzal. Lehet, hogy valamit be kell állítani, hogy működjön a space-ra.
A SPACE önállóan csak forgatja. Ha a SHIFT-et tartod hozzá akkor stílust vált.
Szia.
PCB tervezőben, jobb klikk, options - preferences - rotation step. Átírod és akár 1 fokonként is tudsz forgatni. A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2014
Köszönöm, a SHIFT módon működik. A rotation, az inkább az alkatrészre vonatkozhat, mert azt többet forgatják, mint a vonalat.
Az miért van, hogy beállítom az origint, de újbóli indításkor elfelejti az y nullát? Tehát mindig be kell állítani az origo-t.
Ha TRACK-en nyomod a SPACE-t az is rotál. Pl hogy a 45 fok merre legyen.
Tudom, de a vonalat ritkán forgatom. Az origo-ra tudsz megoldást?
Edit/set origin
Igen tudom, de nem jegyzi meg következő bekapcsoláskor.
Üdv
Egy kis segítség lenne szükségem. A lenti tervekből kellene nekem gerber file. Sajna az altiumhoz nem értek. Bővebben: Link Előre is köszi
Nekem csak a kapcsolási rajzot nyitja meg.
Sziasztok!
Altium Designer 9. Nem tudok színesben nyomtatni. Csak szürkeárnyalatosban csinálja. Vajon mit rontok el?
Szia.
Most hirtelen nem tudom pontosan megmondani, de valahol a fájl menüben kell legyen egy olyan, hogy Printer settings vagy Printing preferences vagy valami hasonlo, ott ahol a print preview van. Ott kell beállítani a színt, meg lapméretet, meg minden egyéb nyomtatással kapcsolatos infót. Egyébként, hozzáadhatsz a projekthez egy Printing Job alprojektet is, ott többmindent be lehet állítani, bár igaz nem tudom, hogy a 9-esben van ilyen vagy nincs, mert én a 10-est használtam.
Szia,
FILE/PAGE SETUP és ekkor megjelenik a lenti kép, ahol egyértelműen be tudod állítani. üdv.
Köszi röntgen ment a pont!
(KB. 10szer néztem ezt a képet.)
Sziasztok! Megváltoztattam + betettem pár dolgot a schematicba. Mit kell csinálni ha kiugrik a csatolt ablak?
Szia!
Javaslom először töröld a PCB-n a neteket (Design/Netlist/Edit Nets), majd add hozzá őket újból (Design/Import changes). Mentésed azért legyen az eredeti állapotról
Próbáltam, de utána minden hibás volt. Ezáltal elvesz az előző ?
Sziasztok!
A megtervezett nyák tervet szeretném pdf-be nyomtatni. De, miért van az, hogy akár a top, akár a bottom layer nyomtatom, akkor vezetősávok cérna vékonyságúak lesznek ( a tervben a legvékonyabb 30 mil a többi 40 mil vastag ). Miért nem a beállított értékeken nyomtatja? Mit nem állítottam még be?
Szia!
Milyen verziót használsz és hogy nyomtatod a PDF-et? File -> Default Prints -> PCB Prints ? Nekem ott nincs sok beállítási lehetőség. Nemlehet, hogy a PDF printer szivat? |
Bejelentkezés
Hirdetés |