Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok!
Egy MEDION 42-es lcd tv a következőt produkálja: bekapcsolás után van amikor megy egész nap, van amikor percenként kikapcsol az lcd világitás. Mikor lekapcsol a hang megyen, meg ha villanylámpával megvilágitom akkor látszik, hogy kép is van. Már a kontakt hibákat ki javitottam de nem lett jobb. Mielőtt lekapcsol megrebben egy párat kép és annyi. Mi lehet a baj?
Sziasztok!
Egy SONY KV-25xs TD TV -t varrt a nyakamba egy volt kollégám, mondván, csak a távirányító nem működik. A távirányítót kitisztítottam (csupa ragacs volt belül) és most már működik. A probléma az hogy ha a távirányítóval kapcsom ki a TV-t, nem tudom vele visszakapcsolni!! Ha a TV-n levő csat. léptető gombot megnyomom a készülék bekapcsol, és reagál a távirányítóra. A TV-nek korához képest szép képe és hangja van szertném ha segítenétek hogy meg tudjam javítani! És ha valakinek lenne kezelési útmutató a kütyühöz azt naggyon megköszönném, ugyanis a távirányító tele van hieroglifákkal és én még TV szerelő sem vagyok nemhogy egyiptológus. Segítségeteket előre is Köszönöm: Laci66
Service manual innen letölthető.Úgy néztem benne van a távirányító kezelése is, csak angolul van.
Sziasztok!
Van egy Vestel márkájú model: CTV5555TXT TV-m. A hiba az vele, hogy a képernyő közepén felül van 2-3 fehér "csík", továbbá adásváltáskor ugyan ott fent egy nagy fehér sáv jelenik meg. Ezt mi okozhassa? Továbbá nincs hozzá távirányítóm, de van egy URC22C-15 univerzális távirányítom, amivel úgy ahogy tudom vezérelni, de sok adás nincs megfelelően "szkennelve", van rá mód, hogy másképp kerestessem vele a csatornákat? Bővebben: Link
Szia!
Pár milliméterrel húzd szét a képet.
A kép széthúzását csak menüből tudom megoldani, vagy van rá esetleg poti?
Pillants a lapra és meglátod, hogy van-e poti.
Az a baj, hogy rápillantottam, de nem láttam egyet se. Csak múltkor is jól megjártam a sortrafón lévő 2 potival, gondoltam, most megpróbálom ezt megelőzni.
Sziasztok!
Van egy Sony KV-C292 tv-m. Most vettem hibásan. Ezt csinálja (lásd.mellékelt képet): Mit nézzek meg ?
Antenna van benne? Vagy egyéb jelforrás?
nincs,de gondolom akkor egész képernyőn 'hangyák háborúja' lenne. Nem?
Nem mert a feliratokat a kép szinkron jelhez igazítja, ami ilyenkor nincs. A kék csík valószínűleg a csatornaszám.
Igazad van: csatlakoztattam jelforrást.
Amit tapasztaltam: - Nincs piros szín - Piros csíkok csak vizszintesen vannak. a csíkok vége egy homorú téglalapot rajzolnak ki - Cicereg a képcső hátulja, lehet azért, mert koszos ?
Köszönöm, hogy lehet kizárni azt az 1%-ot?
Szia!
A képcső katódjain hogy alakulnak a feszültségek világos képtartalomnál? Valamilyen hangyafoci is jó lesz a mérés idejére.
Megmértem a feszeket a képcsőn található GND-hez képest:
KB=111V KG=111V KR=66V
A piros színnek kellene a legerősebbnek lenni, de ez nem így van a valóságban. Tényleg képcsövesnek tűnik.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2015
Szerintem is képcsőhiba de én 100%-ot adok neki. (Kuka)
És a:
- képcső regeneráló - meg kell emelni a cső fűtési feszét - meg kell emelni G2=Screent - "a fűtést le kell választani a testről és külön tápról kell meghajtani" - ki kell forrasztani a katódokat, majd Red-re közvetlen GND-t adni dolgok nem működhetnek ? A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2015
Mindent ki lehet próbálni, de annyira nincs piros vezérlés, hogy lehet, szakadt a katód.
Próbálkozok, és leírom:
- kék katódot kiforrasztottam, ekkor Blue csővégén 100V, Green 200V, Red 200V
megcsináltam, hogy kiforrasztottam katódokat, azaz elválasztottam a csőtöl az elektronikát, majd rátettem REDre GNDt, de nem történt semmi.
Így mostmár biztos, hogy RED katód szakadt, igaz?
A kék szín világít, ha testre kötöd a kék katódot?
Itt az idő a készülék végleges nyugdíjazására. Esetleg ha találnál egy másik képcsövet.
Szia fecameca!
Kösz a linket, de ez már újabb készülék mint amilyet rám bíztak. Ahhoz már sikerült kapcs.rajzot letöltenem. A probléma az hogy a távirányító a saját vevőegységét is kikapcsolja (*). Ez azért érdekes mert az infra vevő ugyanazon a panelen van amin TV manuális gombjai. Ha a manuális csatornaléptetőt megnyomom a TV bekapcsol és újra lehet a távval állítani (míg ki nem kapcsolom vele), aztán bekapcsolni már megint csak TV gombjával lehet. Aki találkozott már ezzel a jelenséggel kérem segítsen hol keressem a hibát! Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2015
A probléma megoldódott. Mégegyszer kipucoltam a távirányítót és OK!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |