Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videomagnó problémák
Lapozás: OK   24 / 65
(#) CHZ válasza Dezsike hozzászólására (») Dec 22, 2014 /

Gyarilag ilyen, ezzel ne foglakozz, elko hiba!
(#) eyess válasza Dezsike hozzászólására (») Dec 22, 2014 /

Csinálj a tápról is képet ha lehet megnézzük ok ?
(#) gernerakos válasza Dezsike hozzászólására (») Dec 22, 2014 1 /

Próbáld ki, hogy jó-e. Egy darab dróttot köss rá párhuzamosan, és ha akkor beindul, akkor a bizti a hibás. Egyébként ezek normális dolgok.
(#) Dezsike válasza gernerakos hozzászólására (») Dec 22, 2014 /

Nem is a biztosíték volt, megnéztem egy 9V-os elemmel és egy leddel, viszont mikor visszaraktam a biztosítékot arra lettem figyelmes, hogy az egyik panel a tuner hangoló gombok környékén lötyög, nincs odacsavarozva, tehát tuti valaki belenyúlt és eléggé kontár munkát végzett. Összeszereltem és bedugtam, elindult, szóval lehet, hogy azon a panelen volt egy rövidzár, vagy nem érintkezett megfelelően.
(#) CHZ válasza Dezsike hozzászólására (») Dec 22, 2014 /

Nem sokaig fog ez mukodni....
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2014
(#) Dezsike válasza CHZ hozzászólására (») Dec 22, 2014 /

Ettől én is tartok...
(#) gernerakos hozzászólása Jan 16, 2015 /

Üdv!
Van egy seltron vh600-rc videomagnóm, ha jól tudom ez tunernek is jó. Az a kérdés, hogy hogyan kössem be?
Az RF IN/Out-ba mit kössek?
(#) maszek0005 válasza gernerakos hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

RF IN antenna bemenet, RF OUT antenna kimenet. Analóg adások vételéhez jó csak. Üdv: Jani
(#) gernerakos válasza maszek0005 hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Tehát a mai DVB-T-s asásokat már nem is veszi. Az kazettáról lejátszott képet hol adja ki? Gondolom a video out-on, de az miért koax?
(#) maszek0005 válasza gernerakos hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

A kazettáról lejátszott képet, vagy az RF OUT-on adja ki, a modulátor beállítása szerint, 36 -, vagy39- es csatornán, vagy a video out-on. A Video OUT jelet, közvetlenül egy monitorba tudod csatlakoztatni, azért koax. Az RF out- on a modulált jelet adja ki, ami egfelel egy TV-csatorna jelének.
(#) gernerakos válasza maszek0005 hozzászólására (») Jan 16, 2015 /

Na ezt nem értettem eddig. Köszönöm hogy felvilágosítottál!
(#) Sinike hozzászólása Jan 28, 2015 /

Üdv.
Adott eme fenti videóm, aminek megállt a tápja. Kapcsolóüzeműnek vélem, remélem, nem tévedek
Van-e valakinek ún. típushiba leírása, avagy kapcsolási rajz? A trafó primer részén ott a (kb) 310 V; csak a későbbiekbe nincs semmi....
Köszi előre is..
Zsolt
(#) Sinike válasza Sinike hozzászólására (») Jan 29, 2015 /

Új témát nyitottam, a címében volt a típus - csak áthelyeztek ide
Szóval adott Thomson VPH 6490 típusú videó.
Köszönöm
(#) Sinike válasza Sinike hozzászólására (») Jan 29, 2015 /

Néhány kondi cseréjével elértem, hogy üresben már megy, de nem hibátlan. Kb. 2 másodpercenként felugrik a fesz, aztán hol gyorsabban, hol lassabban, de lecsökken. Digit multival kb 8-12 V közti értékeket mutatott, a szkóp gyors impulzusokat, fűrészfog jellegű, csak fordítva.
A primer áramkörben adott egy U4614B IC, a szekunder részben egy KIA 393P. Ezt csak azért írtam le, hátha valaki már találkozott ilyen táppal. Hogy működik? Mi lehet a gond?
Help, Please!!
(#) gernerakos válasza Sinike hozzászólására (») Jan 29, 2015 /

Nekem hasonló próblémám volt egy videoton erősítőben, a graetz híd cseréje oldotta meg a problémát.
(#) CHZ válasza Sinike hozzászólására (») Jan 29, 2015 /

Optocsatolót és TL431 is érdemes cserélned.
(#) Sinike válasza CHZ hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

Nem találtam optocsatolót, ez a 2 ic van benne összesen. Arra is gyanakszom, hogy ez nem is "igazi" kapcsolóüzemű táp, hogy nem is egyszerű, az biztos. A gyanúm azért van, mert csupán egy kondi a visszacsatolás a primer és szekunder oldal közt.
És greatz sincs, csak sok dióda... bvy28 - 2 párhuzamosan, valami GI9781 - nem találok semmit róla a neten - meg több apró. A fent említettek ultra gyors diódák (a bvy legalábbis)
csinálok egy fotót róla..
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2015
(#) Sinike válasza Sinike hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

Megvan a rajz!
Segít valaki?
(#) CHZ válasza Sinike hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

Ebben valóban nincs.., CP007, CP003 kondikat ha még nem cserélted cseréld ki.
CP002 kondin, terhelve mekkora feszültség van?
(#) Sinike válasza CHZ hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

Áruld már el nekem, milyen programmal nézed a rajzot, hogy el tudod olvasni a számokat?
Primer oldalon a 7-est megtaláltam, ott még nem cseréltem semmit.
CP002-n 323V van terhelve - bár nem tudom, mekkora terhelés, ha egyáltalán nem megy a magnó tőle
(#) Sinike válasza Sinike hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

Nos, végül működik. Kontakthiba! A primer oldalon van egy hűtős tranzisztor, annak a lábai voltak a bűnösök. A táp pedig önmagában, üresen nem is fog menni, mert ez ilyen.
De most megyek a mechanikának, mert úgy összegyűrte a szalagot, hogy öröm nézni!
Köszi és üdv Néktek!
(#) gernerakos válasza Sinike hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

Valószínüleg azért lett kontakthibás a tranyó, mert annyira felmelegedett, hogy szép lassan kiforrasztotta magát a panelből. Tegyél rá nagyobb hűtőbordát. A mechanika nem volt vizes/nedves? Mert ha az volt, akkor nem csoda hogy összegyűrte a szalagot. Az ékszijakat is érdemes cserélni.
(#) Sinike válasza gernerakos hozzászólására (») Jan 31, 2015 /

Igen, az ékszíj volt a ludas - egyenlőre, de azóta ismét nem indul el. a 32V-ok hiányoznak, ill. a 6V helyett csak 3 körüli van. Böngészem ma tovább...
(#) Sinike válasza Sinike hozzászólására (») Jan 31, 2015 /

Help, megakadtam!
Tegnap óta semmi nem indul. CHZ által javasolt elkók kicserélve, jelenleg a CP002-n 310V van - a tegnapi 323-hoz képest. Kimenet most semmi. Úgy vélem, a primer oldalon egy oszcillátorral gerjesztik a feszt, hogy ugye a trafó működni tudjon. Szkóppal nem tudok rámérni, akkorát puffant, hogy csak na! Tehát nem tudom, van-e freki, mekkorának kell lenni, vagy egyáltalán beindul-e, vagy hogy ez az IC mit csinál? Forrasztások nagy része átforrasztva (smd-khez nem nyúltam).
Van valakinek ötlete? Rajz és nyákfotó picit feljebb...
(#) latyakosa válasza Sinike hozzászólására (») Jan 31, 2015 /

A kapcsoló üzemű tápokat leválasztó transzformátoron keresztül lehet scope-pal vizsgálni. A csattanás esetén a biztosíték, bemeneti egyenirányító (4db 1N4007) közül sérülhetett. A Kondenzátor alacsonyabb feszültsége is utalhat erre. A nem működésnek mondjuk valószínűleg nem ez az oka... CP008-n mekkora a tápfeszültség?
(#) Sinike válasza latyakosa hozzászólására (») Jan 31, 2015 /

A csattanást csak a szkóp mérőzsinórja művelte, ahogy rá akartam mérni A táp csendes.
CP008-at sehol sem találok, elég *** a rajz, de a nyákon nagyítóval sem... Ha a 100mikrós, 25V-os (amúgy már 63V-os) alsó kondira gondolsz (az CP003) az IC 11-es lábán, akkor azon semmi nincs. A CP002-n van 311V.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2015
(#) latyakosa válasza Sinike hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

Igen arra a kondenzátorra gondolok. Az csatlakozna a primer oldali IC 11 lábára. Amíg a tápegység primer oldali vezérlő IC-je nem működik az RP029, RP010-12, RP102 tagon keresztül tölti fel a CP003-t. A IC pedig a kellő tápfeszültség mellett beindul (sajnos az IC adatlapját még nem találtam meg, csak más hasonló IC-k alapján feltételezem ezt a működést).
Ha beindult a táp a trafó 6-s kimenetéről a dióda és a soros ellenálláson keresztül táplálja az IC-t.
Ha az IC-nek 0V a tápfesze miközben a CP002-n 310V van, ellenőrizendő a P029, RP010-12, RP102 osztó nem szakadt-e.

B verzió hogy az IC, vagy a DP007 zárlatos.
Az utóbbit ellenállás méréssel. az előbbit labortáppal lehetne vizsgálni.
A labortápos vizsgálatnál a tápot a 230-v hálózatra _nem_ csatlakoztatva a tápegységet az IC 6,7 illetve a 11 láb közé kellene 0-20V között szabályozható feszültséget kapcsolni egy soros 100ohm-s ellenálláson keresztül és figyelni a felvett áramot, illetve az IC 10 lábán a kimeneti jelet oszcilloszkóppal.

Jó lenne azt is tudni hova csatlakoztattad a scope-t mikor csattant.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2015
(#) Sinike válasza latyakosa hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

Köszi az eszmefuttatást, ez sokat segít. Nekiesek a vizsgálatnak.
Szkóppal a trafó 5-6 lábát akartam megnézni, hogy van-e rajta valami hullámforma, mert a digit multi semmit nem mutatott. Gondoltam, ha nagyfreki, nem bitros, h a műszer érzékeli... És bíztam kicsit, h ott nincs 320V... Na és akkor csattant, mikor a szkóp mérőzsinórjával odaértem.
Tegnap működött, bekapta a szalagot. Aztán este meg már megint nem.
(#) Sinike válasza Sinike hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

Persze! Tiszta hülye vagyok! A szkóp testje és a táp totál zárlat. Megint csattantam
Gondoltam, ránézek a 11 lábra - hát inkább nem
Szóval az a híd jó, hanem az RP018, ami az emitter lábat teszi testre, valamint az IC 12. lábán az RP021 szintén szakadt volt mindkettő. Hibakeresésben nincs tapasztalatom, de azt tanultam, h ha ellenállás szakad, annak oka van. Vagy itt a kor is számít, mert látni a panelen, hogy nem 2 napot működtették
Ellenállatok kicserélve, digittel az IC 11 lábán 5-15 közt ugrál a kijelző. (Gondolom, mivel csak 1 dióda van előtte, így 25Hz..) A CP003 ismét 322V van, de a táp nem indul.
(#) latyakosa válasza Sinike hozzászólására (») Feb 2, 2015 /

Szerezz vagy 2 egyforma trafóból csinálj egy leválasztó transzformátort a szkópos mérésekhez. 20-50w közötti trafó elégséges már (lehet nagyobb is).
Minden csattanással nagyobb kárt okozol a tápban, csak nő a kockázata, hogy elektronikai hulladék lesz a javítandó tárgyból.

A 11 lábon ugráló feszültség azt jelenti, hogy indulna a táp. Az RP015 és a DP007 alkatrészeket megnézted, hibátlanok?
Következő: »»   24 / 65
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem