Fórum témák
» Több friss téma |
Hello! Köszi! Persze saját festés és rajz. Asszem be kell érned annyival, hogy Tube Screamer TS9 hangja van. /Olyan, mint ha hallottad már Kasleder kollega pedáljait amitől nagyon el vannak ájulva?/
A kapcsoló kényes dolog. Aki Budapesten él az mindenhez hozzájuthat. De ez sajnos rendelős dolog, 450-800 Ft -ig lehet találni a NET-en, de nagyon ritka. nagyon olcsón, nemtom milyen lehet bár itt is olcsó... Én meg innen rendeltem ,nagyon kis "puha", könnyed kapcsolása van. Viszont vettem 600-ért nagyon nagy erő kell annak az átkapcsolásához, és "szét lehet rúgni", mert van mikor nem érintkezik.
Sziasztok!
Basszusgitárhoz szeretnék valamiféle effektet készíteni. Ha valakinek van kapcsrajza az lécci írjon Előre is kössz!
Üdv!
Itt van egy, volna több is csak azok bonyolutak nagyon, meg csövesek (nem mintha ez hátrány lenne )
Fiúk! Az agyunk azért van,hogy gondolkodjunk! Az AN360-ban semmi boszorkányság nem rejlik. Ez egy kiszajú előerősítő. A környezet megfelelő átalakításával akár egy tl071- el is helyettesíthető ...
Hello!
Lenne egy kis problémám. Építettem egy 15 wattos gitár erősítőt bele egy egyszerű előerősítőt,aztán gondoltam építek bele egy torzítót! A kiszemelt áldozat a BigDaddy torzító(http://runoffgroove.com/grace.html). Meg is építettem a hangja nem a legjobb de gondoltam kezdésnek jó lesz.A kapcsolás szerint 9 voltról megy s 9vos elemről szépen el is muzsikált.De az erősítőmben egy 13 voltos port van.de semmmi baj azt is meg tudtam oldani hogy 9 volt legyen egy zener diódával meg 1-2 ellenállásál.De amikor rákötöttem ezt a 9volttot a torzítóra s kipróbáltam akkor elég furcsa hangon kezdett meg szólalni!Eléggé halk volt meg ha több húrt pengetek akkor recsegett a hangszóró!S bármit csináltam neki nem tudtam normál működésre bírni!De ha elemre vissza raktam akkor meg tökéletes volt.. Szval ez a problémám!Egy kicsit hosszú lett.. Remélem tudtok segíteni előre is köszi
Helló! Szerintem az lesz a baj, hogy Zener-diódával csináltad a 9V-ot, mert ez a megoldás nem terhelhető valam jó. Amúgy ezek a torzítók mennek nagyobb feszről is, nemegyszer tapasztaltam, hogy 9V-os elemmel gyengébben szólt, mint egy 12V-os aksival. A torzítóknak szerintem nagyon stabil, jól szűrt tápfesz kell, mivel túlvezérlés alapon működnek, és sokszor a tápfesz a kivezérlés felső határa (főleg a műv.erősítőseknél), és ha ez nem stabil, akkor érdekes dolgokat produkál, búgni fog benne az 50Hz, stb. Szóval szerintem arra a 13V-os portodra is nyugodtan rákötheted, ha elég stabil, vagy raksz bele 7812 vagy 7809-es stabIC-t.
Köszi!
Póbáltam a 13 voltra is rákötni de ott meg már sípolt meg röcsögött egyszerre Az ic kapcsolása szerin 9-12 voltig tud felvenni feszt. Egy lm386-os ic van a torzítóba.S akkor azt mondod hogy cseréljem k másikra?
jah ez ijjen stabilizáló ic!
Akkor iktassam be a 13 voltra s egy stabil 9 voltot ad ki? A kapcsolása szerint 2 kondi kell s kész.
Aha, szerintem próbáld meg! Ha így se lesz jó, akkor nem a stabil feszültség, hanem valami más lesz a baja.
Régebben találtam egy jó oldalt:GeneralGuitarGadgets, ahol sok jó gitáros/effektes kapcsolást találtam. Ajálnom mindenkinek a Distortion Plus-t, ami elég egyszerű, és szép hangja van.
Köszi!
Majd hétfőn vagy kedden le tesztelem.. Van egy másik problémám is Egy 90w-os subwooferhez építettem egy gitár előerősítőt s azt használom bass guitarhoz.De az előerősítő is 9voltról megy s találtam az subban egy 10 voltos feszt(lehet hogy minuszos volt).S rákötöttem az előerősítöt majd bekapcs s a két biztosíték elsült s annyi! Aztán vissza elemre (biztosítékkal) s ott működött! Mi lehettett a baja? A minusz fesz? Vagy ahonnan szedtem ott volt rossz helyen?
A torzítók nem nagyon szeretik a hálózatból jövő feszültségeket... Én ha tehetem csak elemről működtetem, vagy ha nem lehetséges, akkor mindenképpen más áramforrásról, mint az erősítő, mert ilyen földhurokszerű izé lehet és akkor nem fog normálisan szólni
az lehet , de ezt most mejjikre írtad?
A torzítőra vagy a bass erősítőre?
sziasztok! Lehet, h kérdezték már, meg lehet, h van, de higgyétek el, körülnéztem, végigolvastam a fórumot, szóval ne mondjátok lécci!
Én egy olyan torzítót keresek, ami elektromos gitár hangból csinál akusztikus gitár hangzást. Olyan, mintha elekrtoakusztikus gitáron jáccanék. Nem ismer valaki egy ilyet? Előre is köszi!
mielőtt valaki megkérdezné, h mi értelme van, miért nem játszok mindjárt elektroakusztikus gitáron, annak elmondom!
1.: nincs elekrtoakusztikus gitárom!!! 2.: van egy olyan szám, ahol a gitárom (elektromos) hangjáról váltani kell akusztikusra... Várom a kapcsolásokat!!!!!
Szia!
Az nem torzító, mert akkor torzítana, nem akusztikus hangzást csinálna ! "Acoustic simulator" az effekt neve, és nem valami egyszerű kapcsolások! Pl igen közkedvelt a BOSS cég AC-2 típusú pedáljai! Nem valami egyzserű dolgok ezek, bár nagyon nem néztem meg a működését, majd egyszer, ha jobban ráérek, meg lesz kedvem Egyébként járható út még a piezzo hangszedő is, de arra érdemes külön erősítőt kötni, mert nagyobb impedanciájú, mint egy normál PU!Bár egyzserűbb venni egy AC-2-t, olyan 15 körül már kapható használtan! Üdv : Kócos
90 wattos aktív subról volt szó .Azt elfelejtettem írni...
Ne tom mi lehetett a baj..
Hát igen... Kocos-nak igaza van. A Boss AC-2 egy frankó kis pedál lehet, és a rajza több helyen is fennt a NET-en, régebben gondoltam hogy kellene egy ilyet összedobni, de amikor megláttam mennyire bonyolult, inkább hagytam /mondjuk nekem van akusztikusom is./
Viszont, ha biztos vagy a dolgodban, akkor megtervezheted a nyákot, és hajrá, mert szerintem így olcsóbb lenne... /csak működjön./
Hello! Legelőször is hagyd a fenébe a Big Daddy-t, nemrég itt írtam is, hogy nem a legjobb, túl tömény hangja van. Szerintem az LM386-ot nem érdemes másra cserélni. Mert ez egy kicsi "fülhallgató"-erősítő IC, aztán ez kell bele. És a Daddy-nek akkor se lesz jobb hangja.
Nem használok elemet, mert túl sok kellene. Egy sima 12V-os 500mA-es adaptert stabilizáltam 7809-es IC-vel és általában olyan 4-5 darab pedálmásolat működik vele. A generalguitargadgets.com az jó, másolat pedálok találhatók... Mert a Runoffgrooven inkább kísérleti jellegű /láthatók, hogy a hangszín vagy drive poti néklüli/ Tonepad.com az a legjobb pedál oldal szerintem. És a legkirályabb rocktorzító az Ibanez SD9. De attól függ milyen torzítót akarsz! (blues, metál stb.)
Óh kösszönöm sok segítség volt!
Már csak a Bass erősítőmmel kéne kezdeni valamit
Azért ez az oldal se semmi: ShematicHeaven. Ezen többnyire gyári effektek kapcsolási rajzai találhatók. Ajánlom mindenkinek!!!
Nos az oldal fantasztikus, szinte minden van... Régebben párszor turkáltam rajt.
De sajna nincs beültetési rajz. Ami, azért valljuk be órási segítség lenne! De nem értem miért nincs...
hellóhelló! emberek segítsetek!
egyik nap széstszedtem a precision basszeromat mert a pickupok alá rézlemezt raktam(úgyhallottam kell oda) és amikor összeraktam nem szólt. nagynehezen észrevettem hogy az egyik hangszedőnél ahogy bemegy az egyik vezeték és egy kism forrasztással van a műanyagho (?) rögítva ott kimozgósodott... mindegy ata lényeg hogy ha megnyomtam akkor szólt ha elengedtem nem. gondoltam szétjött a forrasztás. /amúgy remélem tudjátok miről beszélek, én most láttam először alulról pickupot/ ugyhogy fogtam a forrasztót és megolvasztottam a forrasztást... hát a műanyag szépen olvadt körülötte... mindegy de utána sem szólt. szétszedtem a pickupot... és nem tudom mi lehet vele ott egy darab vezeték bedugva a műanyagba. és mostmár akárhogy mozgatom nem akar szólni.... nálam az a gond hogy alapból nem értem a pickup működési elvét meg a kapcsolását. én akárhogy néztem a vezetéke a műanyagoz van rakva:S nem is érintkezik a hangszedő mágnes vagy vas vagy nemtudom milyen részével de akkor hogy szólt? nemértem! segítsetek most nincs pénzem új pickupot venni :no:
szia!
megpróbálom leegyszerűsítve elmondani a pickup felépítését. Van 1 (általában) fa alak (ilyen nagyon hosszú ovális micsoda) 6 furattal. Ezekbe a furatokba a jobb pickupoknál mágnesrudakat tesznek, kevésbé jobbaknál bemágnesezhető fémrudakat, amelyek ennek a fa szerkezetnek az aljánál található mágnessel érintkeznek. Eköré a fa cucc köré tekernek (ez egy átlag érték, változó minden egyes pickup gyártónál) 6000 menet 0,05mm-es rézhuzalt. Ennek a rézhuzalnak a vége megy a kapcsolóra stb-stb... Szerintem ahogy sokat mozgattad, elszakítottad ezt a nagyon vékony (hajszálnál jóval vékonyabb) huzalt. (mellékelek 1-2 képet)
Hát az én Pickupom elég egyszerű... :S
Egy sima csappanytyús mágnes és köré a már említett tekercs, szóval nincs semmi mágnes, vagy vasrudak. De szépen szól így is. Illetve szól
ajajj:S már értem. de hogy fogom ahhoz a kurvavékony vezetékhez visszaforrasztani a másik vezetéket?:S
hát ez nehéz kérdés, a választ nem is nagyon tudom, ugyanis velem még nem fordult elő ilyen. Ha nagyon sokba került a hangszedő, akkor vidd el hangszerészhez, v. vmi ilyesmihez, h megcsinálja. Én nem látok rá túl nagy esélyt, h sikerüljön neked. (már bocsi, de elég nehéz művelet)
Hiszen a lényeg: van 1 tekercs a mágnes, v. bemágnesezett vasrudak körül, (rengeteg, kb. 6000menet 0,05mm-es rézhuzalból, de minden hangzásnál ez az érték - mint már említettem - más...) és a tekercsnek a vége megy át a műanyagon keresztül árnyékolt vezetékre. Ez igen maceráns lenne, h a műanyagot leszeded, a vezetéket visszaforrasztod, és úgy teszed vissza a műanagyot, h ne szakadjon el újra. Tudsz képet felrakni a hangszedődről? (hátha találunk megoldást)
A Big Daddy torzítóm még mindig nem műkszik belső feszről hiába kötöttem rá stabilizátort akkor is sípol röcsög meg nem tom mit csinál , de nem szól az biztos
Esetleg még egy tipp? (jah és azért szeretném ezt meg csinálni mert már beépítettem az erősítő dobozába s már csak a feszt kéne meg oldani...)
Ez volt a második torzítóm, annyira egyszerű, hogy "nem lehet elrontani". /Kézzel rajzoltam a nyákját... és műxik./
Szerintem lehet, hogy már a benetnél fordítva van a FET vagy a lábkiosztása miatt van ott rosszul. Úgy szoktam pedálokon hangot keresni: hogy a gitárkábelt bedugom a pedálba /IN-putba/! Aztán az erősítőt lehalkítom /,mert nagyokat pattanhat/ a pedál OUT-ba nem dugom a kábelt, hanem a GND-hez kötöm egy vezetékkel az erősítőbe menő kábel jackdugó külsejét /testjét/; és a jack hegyére azaz a jel-re egy másik hosszabb lóggó vezetéket teszek. Így a pedálon tapogatva ezzel a szabadon lévő madzaggal meg tudod állapítani, hogy meddig jut el a hang!!! Ami után nem szól, azzal az alkatrésszel van a bibi!!! FONTOS, a jel vezeték ne érjen a +9V hoz!!! Ja, és küldj róla egy fotót, ha tudsz aztán kielemezzük!
Még egy dolog jutott az eszembe! Szóval milyen erősítő? A kérdés az pontosan, hogy nem-e véletlenül + - és Test a tápja /illetve a trafója.../? Nehogy esetleg a - negatív feszt keverted be a stab IC-hez vagy a pedálhoz...
Mindenhova csak a GND-ét /test-et/ használd!!! Negatív feszültséget ne... |
Bejelentkezés
Hirdetés |