Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Ez már jobban mutat. Gyűjtsd rá a zsozsót.
Üdv!
MIt gondoltok a PC szkópokról? Érdemes venni? Van pár darab amivel szemezgettem, ezekről mi a véleményetek? (Az első elég gagyinak látszik) Bővebben: Link - Bővebben: Link - Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2015
Szia,
Az 1. biztosan:Measurable frequency: 0Hz -----3kHz.... A Hantek-nak már van neve, az árkülönbség nem oly nagy, és úgy emlékszem jó tapasztalatok vannak. Olvasgass vissza.
Köszönöm!
Sziasztok!
Oszcilloszkóp vásárlásra adtam fejem, kiválasztottam néhány alapabb modellt. A helyzet az, hogy (bruttó) 120 000Ft-nál nem nagyon akarok rá többet adni. Egy két esélyes: Voltcraft DSO1062 Rigol DS1052E OWON SDS6062 Mindenképp azt szeretném, hogy digitális szkóp legyen, újnak, számlaképesnek kell lennie. Mérések terén leginkább hangfrekvenciás kapcsolások és kapcsolóüzemű tápegységek teszteléséhez használnám. Anno egy voltcraft szkóp volt nálam nem igazán volt bajom vele, bár nem tudtam összehasonlítani mással. Érdekességként én azt fedeztem fel, hogy a voltcraftokat nagyon szeretik szidni Ez volt az első választásom, aztán most így elbizonytalanodtam. Nektek mi a véleményetek?
Egyrészt a kapcsolóüzemű dolgokra ahol tüskék, túllövések vannak nem lesz jó a digit szkóp, de ezt majd tapasztalni fogod (volt nekem is, tudom).
Másrészt én egyiket sem venném. Ha itthon veszed számlára akkor mindenképpen Siglent, nem csak a legmegbízhatóbb mind közül az olcsó kategóriában, hanem alapból ad rá a gyártó (és a forgalmazó is) 3 év garit. Ha olcsó kell akkor ezt venném, ha egy picit gyorsabb és nagy memória akkor meg ezt. Természetesen nem reklámozni akartam és nem is rá vagy lebeszélni, de ebay-es eladóktól olvastam ezt azt nemrég, és mindegyik ennek a gyártónak a termékeit emelte ki ebben az árkategóriában. Azt írták hogy a több száz eladott példányból csak 1-2 akadt elvétve garanciális problémával.
Én Rigolt nem vennék, a használati konfort hiánya miatt. 2 csatorna, de egy görgető kapcsoló van rajta. Ugyanez érvényes a 4 csatornásra is. Persze ezenfelül, lehet, hogy műszakilag kifogástalan. (szubjektív vélemény)
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy mi a véleményetek a Hantek szkópokról? Mondjuk erről a szkópról? Használtatok már ilyet? Igaz, hogy Tektronix másolat? Érdemes egy ilyenbe befektetni? Hangfrekis áramkörökhöz, és kapcsolóüzemű áramkörök vizsgálatához.
Csak figyelmedbe ajánlom ezeket is, nincs róluk tapasztalatom.
Bővebben: Link Bővebben: Link Olcsóbbak, dupla memóriaméret, mint amit linkeltél. Azt hiszem, 3 év garanciások, de inkább kérdezz rá. Az, hogy Tektronix másolat vagy nem, semmi jelentősége. Eléggé hasonló tudásúak az ebben az országban készült különféle szkópmárkák.
Hát mindenesetre azért nem vagyok elszállva a Hantektől (ilyen van a melóhelyen), mert a szonda nem passzol hozzá, nem lehet beállítani a sarkos négyszögjelet sem, azonkívül nem látszik a kapcsolóüzemű cuccoknál a túllövés tűimpulzusa, ami egy régi katódsugárcsövesen látszik. Nincs ráírva, ami szabvány, hogy mekkora a bemeneti ellenállása mekkora kapacitás mellett. Pl, hogy 1 MOhm, 30pF.
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2015
Nem tudom, "Peak Detect" módban próbáltad-e. Tűimpulzus és hasonlók általában csak ebben az üzemmódban láthatók. Pontosabban látszani is kell. Van egy alsó impulzushossz határ "Glitc Capture", aminél rövidebbet már nem lát rendesen ebben a módban, ez 10ns szokott lenni.
Bemeneti ellenállása biztosan 1Mohm. Nekem még minden szkópnál minden szondával be lehetett állítani a négyszögjelet. Talán szonda trimmer kondi hiba lenne, nem tudom. A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2015
Hello! Az lenne a kérdésem,hogy honnan tudom azt,hogy most vásárolt analóg szkóppal mekkora maximális feszültséget szabad mérnem? A Volt/div kapcsolónál 5 Volt a legnagyobb érték. Összesen függőlegesen 8 kocka van a kijelzőn. A 10:1 szondával a 220 Volt hálózatit kibírja? nem akarom leégetni.
Szevasz!
Osztóval kibírja, de leválasztó trafó nélkül nem szívesen mérnék hálózaton. Ha ilyet teszek, mert persze olykor kell, akkor leválasztóra teszem a szkópot. Üdv: StMiklos
A 10:1 szondának is bírni kell, általában rá van írva a ráadható max. feszültség . Legtöbb nem alkalmas 220V -ra.
Komolyabb szkópok bemenete 300V - 400V maximumot elvisel hiba nélkül, gyári adata szerint. A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2015
A leválasztó trafó az milyen trafó? Az csak egy egyszerű trafó,ami pl.a 220 Voltot letranszformálja pl.24 Voltra? Vagy a 220-aat átviszi 1 az 1-ben 220-ra?
A leválasztó trafó a 230V-ot 1 az 1 -ben átviszi 230V -ra. Tehát bemegy primer tekercsre 230V, kimegy szekunder tekercsen ugyanannyi, 230V. Galvanikusan elválasztja a szkópot a hálózattól.
Annak idején a pici orosz N313-as szkópot is simán rákötöttem a hálózatra, semmi baja nem lett. Osztóval ki kell bírnia, de egy szkóp nem erre való. Kétféle megoldással gyártották a szkópokat, az egyik amelyik alapból hálózatfüggetlen, tehát egy sima lapos villásdugó a hálózati csatlakozója. Ezzel lehet méregetni a hálózaton ha közben nem érinted meg a szkóp fém részeit, de nem ajánlott.
A másik esetben a védőföld a fém házra van kötve (földelt dugvilla), ezzel nem tudsz a hálózaton mérni mert le fogja koppintani az automatát. Azért ajánlott a leválasztótrafó ami egy 230/230V-os trafó, hogy ne érjen áramütés ha megfogod a szkópot, vagy belenyúlsz a mérendő áramkörbe ami alap esetben a hálózattal lenne galvanikus kapcsolatban.
Sziasztok!
A segítségeteket kérném: ez milyen oszcilloszkóp lehet?(csatoltam képeket)
Köszi. Ha működik, de nincs alja akkor mennyit érhet? Kínálnak nekem egyet 20pisztoly orrú Mátyásért, és kíváncsi vagyok, hogy korrekt-e.
Hát akkor felejtős a dolog. van elég kacat a szobámban
Keresek másikat, max 25000Ft-ot tudok rászánni a történetre, szóval nem valami 4 csatornás digitális tárolós masszázsfunkciós kávét is főző csodát szeretnék, csak egy működő szkópot. Tud valaki segíteni esetleg?
Van ilyen szkópunk, nagyon finom kis jószág, akkora fényereje van, hogy világítani lehet vele.
Kicsit előkészítettem neked a terepet. Mondtam a szkópért 28 ezret. Azt mondta a hölgy, hogy megbeszéli a párjával. Ő 30 alatt nem adná oda. Most meg kellene még valakinek próbálnia, mondjuk 25-öt ajánlani érte. Aztán felhívod mondjuk a jövő hét vége felé és ajánlasz érte 28-at. Akkor már oda fogják adni... Ahogy észrevettem, sürgős a dolog... Szerintem a 25...28 egy reális ár. Allítólag a szkóp hibátlan, csak az akksija nem jó. Azt ne akard pótolni, mert amikor én ilyesmivel próbálkoztam, akkor iszonyat drága volt. ( Régen volt... ) Csak akkor vedd meg, ha tényleg hibátlan.
Köszi a közreműködést
Az a gáz, hogy kipróbálni nem tudom, mert nem a fővárosban lakok. Ha a jövőhét csütörtökig nem lesz jobb ajánlat, akkor rárepülök. 30k-t adnék érte postával akku nélkül. (Az asztalomon lesz az áldozat)
Bezzeg amikor heteken hónapokon át hirdettem a Kenwoodomat érdeklődő sem nagyon volt...
A Japánokat nézegesd, azok még akkor is menni fognak amikor ezek a mostanában kapható LCD-s csodák már ki lesznek dobálva. Az Iwatsut nem ismerem, elvileg az is jó.
Ha esetleg figyeli az ember ezt a topikot akkor csúnyán fog nézni a monitorra...
(/*Itt megy a küzdelem éppen egy Philips szkópért. Ez már nagyon off, abba is hagyom, mert kivágnak */)
Én is csúnyán nézek az olyanokra, akik eladnak egy ilyen műszert. Ezt azért adják el, mert már "megkereste" az árát. Most viszont valaki olyannak kellene, aki használni fogja... inkább a használót segíteném...
De nem aggódom, nem figyelik, mert akkor már az apróban is megjelent volna... egyébként meg örüljön, hogy el tudja ( esetleg ) adni...
Ne dőlj be, ez egy Urbános szkóp ( A Keleti Pu mellett van a bolt ) . Minimális hibát írtak rá, ennél biztos, hogy több van. A másik, hogy ezekkel a Philips-ekkel csak az a baj, hogy mechanikailag nagyon gyengék, hamar szétesnek. Csak rosszat hallottam róluk. Majd nézd meg mennyiért ütik le... Ha igazán jó lenne, nem ennyibe kerülne...
Ha nem Budapesti, vagy környékbeli vagy, akkor ugrott a kis Iwatsu. Nem egyszerű ilyet javítani, ha mégsem jó valami rajta. Csak olyat vegyél meg, ami biztosan hibátlan, vagyis le tudtad ellenőrizni. Különben nagy szívás... Vagy valahogy szervezd össze.
A vételről szól a topik, miért vágnának ki? Ott elhiszem hogy megy a küzdelem, ha jól tudom azon a nick-en Urbán hirdeti a dolgait. Az olx-et sasold inkább, bár ott is vannak 10ezret érő szkópok 70ért hirdetve...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |