Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
T. Kartársak! Vettem egy ilyet:
Bővebben: Link Most azt kellene kitalálni, hogy mire jó? Milyen akkut tölthetek vele? Mi kell hozzá, hogy autóakkuhoz jó legyen? Bocs a hülye kérdésért.... A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2015
Lítium akkut nem töltenék vele, mert nem tudom mennyire pontos marad a beállított kimeneti feszültsége. Minden mást mernék vele tölteni.
Autóakkuhoz állítsd be a kimeneti feszültséget 14V-ra (azzal elég biztonságosan tudod tölteni, még ha pár tizedet emelkedne is), a kimeneti áramot maximumra, és kösd rá. Az 5A-es kimeneti áram nem túl sok, de egy éjszaka kb. feltölti az akkut. A 14V beállításával azt is biztosítod, hogy túltölteni nem tudod, akármeddig is rajta lehet.
Köss sorba az izzóval egy fénycsőgyújtót .
Aztán ha a szomszédoknál recseg a rádió állandóan, akkor így jártak...
Nem egy kifinomult megoldás.
Sziasztok!
Egy ki segítség kellene. Adott egy 12V-os vezérlőelektronika amelyikből mindkét betáp vezeték (+ -) kiszakadt a csatlakozó sarujából. A panelon a betáp csatlakozás után van egy W10GM típusú diódahíd. Az lenne a kérdésem hogy ebben az esetben mindegy, hogy a betáp csatlakozóban melyik lesz a pozitív és a negatív pólus? (A panelon a csatlakozónál nincs jelölve + - )
Mindezt a kérdésedből megállapítható adatokból következtetem. Képekkel könnyebb lenne. Ha valóban betápról van szó, akkor mindegy. Azonban a hozzászólásod (+ -) emleget, ez pedig azt sugallja, hogy nem biztos, hogy tápfeszültség bemenetről van szó. Ezenkívül a biztonság kedvéért meg kell nézni, hogy az általad bemenetként emlegetett csatlakozó csak és kizárólag a a W10GM ~ lábaira megy. Egyáltalán, miért emlegeted (+ -) néven azokat a drótokat?
Sziasztok! A mikróban lévő trafó tekercsei közül melyik a primer??? Annyit tudok hogy van 3 tekercs növekvő menetszámmal. 1. tekercs pár menet 2. 1000-1500 menet a 3. 3000-4000 menet, ezek közül melyik a primer tekercs?
Az bekötési leírásnál valami a betáp vezetékek is meg vannak különböztetve (sárga-piros illetve sárga-barna)
A bemenet közvetlenül csak a diódahídra megy. A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2015
A 2., de 'normál' üzemre nem igazán való (túlgerjesztés). Ha valamit csinálnál belőle.
Beültetési illetve forrasztási oldal
Üdv!
Ennek a FET-nek az adatlapján a fig. 3 ábrából helyes az a megállapításom, hogy: 175°C-n, 5V-ot a Gate-re kötve maximum 2A a FET által átengedett áram?
Most az a kérdés hogy az egyenirányítás előtt mindegy, hogy a polaritás?
Az egyenirányítő híd előtt váltóáramnak kell lennie. Mi az áramforrás?
Egyenirányító híd előtt lehet egyenfeszültség is, legfeljebb mindig ugyanaz a két dióda fog vezetni. A fordított polaritás elleni védelem egyik jó megoldása, és minden polaritásra működni is fog.
A kép szerint nem mindegy.
8, 9 számmal jelzett vezetékeknek kellene oda csatlakozni.
Épp ott írja, hogy mindegy. Ha fordítva kötöd be, nem kapcsol be az áramkör. Ha jól, akkor meg természetesen be kell kapcsolnia. Azt meg nem tudom, miért irtam ilyen hülyeséget.
Köszönöm.
Pont azért megy a diódahídra, mert ahogy kendre256 írja, ha véletlenül fordítva kötöd be, akkor sem történik semmi, az áramkör nem megy tönkre, sőt, úgyanúgy fog működni.
Valóban nagyon alap kérdés, de azért valaki megválaszolná?
Igen, jól érted, de az a hőmérséklet már a tűréshatár teteje.
Feltétlen kétpólusú kell? Több gyári megoldást láttam már, nagyon sokban több kissebb csatlakozó (tüske) volt párhuzamosan kötve.
Azért arra figyelj, hogy ez réteghőmérséklet! Azt mérni nem, csak számítani tudod, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem férsz hozzá. A bevezető táblázatban ott vannak a tokozás hőellenállásai is.
Hi Mesterek!
Elakadtam a pwm meghajtással. Nem tudom mi lehet a gond. Szimuláció szerint működik, valóságban már nem A szkóp 2 csatornán a fet gate-jén mért jel van a 1 csatornán pedig a fet kimenetén lévő jel. Miért nem követi a fet kimenete a meghajtását? A kapcsolás is felraktam. A 50Hz egy sima trafó a 1Khz pedig pic pwm kimenete. Segítséget válaszokat előre is köszönöm.
ok, kösz. Bocs ha rossz helyre ment a kérdés!
A 100 Kohm -on keresztűl nem tud feltöltődni rendesen a Gate. Az is baj, hogy a feszültség, amit PWM-mel akasz szabályozni, csak 50 Hz-es. A dióda után kell egy pufferkondenzátor, de ebben az esetben a Gate-re nagyobb feszültség juthat a kelleténél és tönkremehet. Valahogy így kell csinálni.
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2015
Sziasztok!
megcsináltam a képen látható villogót ,de nem villog hanem világít a rákötött izzó. Az 555-ös teljesen nyitva tartja a triakot. Próbáltam betenni potit a 47K és 100K helyére ,hogy tudjam állítani a változókat.De semmi sem történik csak világít.Mi lehet az oka?
Milyen/mekkora tápfeszültségről van hajtva?
230V hálózati feszültség
|
Bejelentkezés
Hirdetés |