Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1657 / 2520
(#) Helios válasza Tiggey hozzászólására (») Feb 3, 2015 /

Rendben van. Abba a 20-30 forintba nem halok bele. (Az ICből amúgy is 3at rendeltem biztos ami biztos alapon...)
(#) Tiggey válasza Helios hozzászólására (») Feb 3, 2015 /

Próba, szerencse. De jó lesz!
(#) kameleon2 válasza Helios hozzászólására (») Feb 3, 2015 /

Lomexnek biztosan van. Hestore-n itt nézted?
(#) (Felhasználó 46585) válasza Tiggey hozzászólására (») Feb 3, 2015 /

A szilikon ( Lomex-nél "szili" ) alá nem kell paszta, szétnyomódik... . Viszont ezeknek nagyon rossz a minősége, ha rendesen felszereled vele a tranyót, akkor fél év múlva már feszegetni kell, ha le akarod szedni, mert ez az anyag szétlapul és ragadni fog. És nem túl jó a hővezetése. Hobbi célokra inkább csillámot kell használni.
Van ilyen anyaga a Berquist nevű cégnek, sokfélét gyártanak, de az más kategória. Meg az ára is... Az Orszáczky kft árul ilyesmit.
(#) kameleon2 válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Feb 3, 2015 /

Általában berílium-oxidos anyagok jók, de vigyázat - mérgező!
(#) (Felhasználó 46585) válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 3, 2015 /

Igen, az a legjobb, csak úgy tudom, már nem gyártják sehol. Lehet, hogy voltak akik megették?
(#) pucuka válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Feb 3, 2015 /

A nagyfrekvenciás teljesítmény tranzisztorokban még most is az van, jól bezárva. Erre a célra még nem találtak jobbat.
(#) (Felhasználó 46585) válasza pucuka hozzászólására (») Feb 3, 2015 /

Szerencsére van egy kis készletem belőle mindenféle méretben.
(#) videoton6363 válasza videoton6363 hozzászólására (») Feb 3, 2015 /

Üdv mindenkinek!

Ma megérkeztek a kondenzátorok a hifihez. Beforrasztottam a helyükre ahova valók, és a várva várt mélyhang most már zörgeti az ablakokat. Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek a segítséget, különösen Reloop-nak, nélküle nem sikerült volna ez az egész! Mégegyszer köszi!
(#) reloop válasza videoton6363 hozzászólására (») Feb 3, 2015 /

Ó, nincs mit. Te dolgoztál vele, méghozzá nem is keveset.
(#) videoton6363 válasza reloop hozzászólására (») Feb 3, 2015 /

Igen, de még nincs vége a munkáknak, már csak a hifi új lézer asztalát kell belõnöm pontosra mert ugrál a zeneszámok közt meg bele olvas és ugrik egy további sávba véletlenszerüen. Errõl olvastam is egy másik topicban.
(#) lobbooo válasza reloop hozzászólására (») Feb 4, 2015 /

Szia! Átolvastam a témát és teszik a dolog, lehet benevezek egyre. De előbb a házimozi végfokot cserélem le, egy kérdésem lenne, anno a Crecendo mileniumhoz ajánlottad a már nem kaphato 2sk537 helyett a 2sk1119-es fet-et, de már az se kapható... légyszives segíts nekem, hogy mivel lehetne helyettesíteni.
(#) reloop válasza lobbooo hozzászólására (») Feb 4, 2015 /

Szia! Talán a 2SK3562 beszerzése nem fog nehézségbe ütközni.

Ezt lehet kapni, de nem gond hogy ez csak 40W-os?

Egészen elhanyagolható a terhelése, az általa érzékelt hőmérséklet alapján stabilizálja a nyugalmi áramot.

Köszönöm segítséged! Be is teszem a kosárba Szerinted kicseréljem a két meglévő oldalon is hogy mind az öt oldal teljesen egyforma legyen?
(#) djcosmo87 hozzászólása Feb 4, 2015 /

Szia!
Van két hangfalam (220W-4 Ohm). Találhatok valamilyen eszközben erősítőt hozzá vagy készítenem kell?
(#) kameleon2 válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Feb 4, 2015 /

Én örököltem pár darabot és még élek. Igaz ezek vastagabb szigetelők. Nehéz megrágni.
(#) voodoo hozzászólása Feb 4, 2015 /

Sziasztok!

2x100Vdc eredő feszültségű erősítőt ha építenék, milyen konstrukciót ajánlanátok? Jó lenne ha egyszerűen lehetne megoldani a hidalását. Persze a BRG módban 8 ohm.
(#) blasz válasza voodoo hozzászólására (») Feb 4, 2015 /

Hali egy fázisfordító,és egy kapcsoló a hidaláshoz,nekem az egyik tunningolt St.150 95vDc vel megy hiba nélkül.De persze vannak mások és jobbak is.
(#) voodoo válasza blasz hozzászólására (») Feb 4, 2015 /

Épp a képek közt keresgélek. Nem találom.

Nem hinném, hogy bármi jelentősége lenne.
(#) otthonpc20 hozzászólása Feb 4, 2015 /

Sziasztok! Van egy Technics erősítőm SA-GX280 és vettem egy LG DR 389 DVD írót amit szeretnék rákötni a cd helyére. A gond az hogy nagyon meghajtja az erősítőt és nincs állítási lehetőség a dvd-n. Tisztán szépen szól csak hirtelen szabályoz. Nem az erősítővel van a baj, mert Technics cd lejátszóval, lemezjátszóval jó. Az lenne a kérdésem, hogy ellenálást vagy potmétert tehetek a két készülék közé, ha igen, hogy kell bekötni és mekkorát? Előre is köszönöm a választ!
(#) kameleon2 válasza otthonpc20 hozzászólására (») Feb 4, 2015 / 1

Szia! Jellemzően a CD-knek a legnagyobb a kimeneti jelük. Nem ismerem az erősítődet, de régebben a 0dB-es bemenet volt a divat. Azaz 75 Ohmon 0,775V pp. A CD-d 3,472V-ot is tudhat (+4dB) , ha Line out szabványos a kimenete, 600Ohm mellett. Azaz a kimeneti feszültség és impedancia meghatározza, hogyan tudod levenni a legmegfelelőbb módon a jelet. Nyilván ellenállás osztóval is megteheted a megadott adatok alapján. Itt nézz utána, mert lehet kisebb kimenő jeled is, melyik osztályba tartozik a CD-d. Ha pontosan megvan mit-mivel kell összehoznod - vagy netán ki tudod mérni, vagy megnézni a gyári adatlapokban - keress meg és összerakjuk. Elvileg csatornánként egy-egy 600 Ohmos logaritmikus potméter elég lenne, vagy egy dupla 600 Ohmos, csak azzal nem tudsz balanszot javítani. A CD kimenetére kötöd a fix 600 Ohmot, azaz a poti két végét. Az erősítő bemenetére pedig a testpontot, azaz a poti egyik végét, és a potméter csúszkáját. Azért így, mert az erősítő a bemenetén simán elviseli a rövidzárat is letekert állapotban. Mindezt persze nem árt felcsatlakozózni és berakni egy kis fémdobozkába. Vagy itt utánaszámolhatsz egy teljesen korrekt megoldásnak. Vannak készen is ilyen csillapító dobozkák, de azoknak borsosabb az áruk.
(#) szamóca válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 4, 2015 / 1

0dB-es bemenet volt a divat. Azaz 75 Ωon 0,775V pp.

A 0dB-es jelszint nem a 75ohm-hoz van kötve, hanem 600-hoz. Ugyanis 600Ohm-on akkor keletkezik 1mW teljesítmény, ha a feszültség 0,775mV.
(#) otthonpc20 válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 4, 2015 /

Szia! Köszi a választ! Közben megoldódott, mert van egy kamerához való kis keverőm ezt közé raktam és így betudtam lőni a mefelelő szintet.
(#) kameleon2 válasza szamóca hozzászólására (») Feb 4, 2015 /

Elnézést - igazad van. Rosszul emlékeztem. Valóban 600 Ohmon igaz.
(#) blasz hozzászólása Feb 4, 2015 /

Sziasztok van egy INKEL MA-620 végfokom és hiányzik belőle1-1 pár végranzisztor,melynek tipusa 2SA1494-2SC3858. Kitudnám váltani mással? Sankent már nem kapni a bent levő páros olyan,de működnek,nem szeretném keverni a tranzisztorokat.Egyébként szól szépen 1-1 párral is.

Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2015
(#) marone hozzászólása Feb 4, 2015 /

Sziasztok !
Lenne egy elméleti kérdésem: Szerintetek hogyan lehet jobb hangminőséget elérni, ha mondjuk +/- tápot használok egy komplementer végfokkal, ahol nem kell semmi kicsatoló egység viszont nem illeszti a hangszóró impedanciáját,
vagy mondjuk egy jó minőségű kicsatolókondenzátorral (impedanciaillesztés) egy "A" osztályú végfokkal ?
Van olyan aki már épített ilyet és olyat is ? Nektek mik a tapasztalataitok ?
Kösz !
(#) Buvarruha válasza marone hozzászólására (») Feb 4, 2015 / 1

Nincs szükség impedanciaillesztésre egy szimetrikus erősítőnél. Szerintem az A osztályúnál sem impedanciát illeszt a kondenzátor, hanem leválasztja a DC-t.
Következő: »»   1657 / 2520
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem