Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
szia!
Meg jött ma az ic ki is cseréltem meg körülötte az összes kondit.A kép stabil lett nem megy össze,viszont most az a következö hiba jelenség,hogy a morzsás képböl lassan beszürkülés lesz amit keskeny csikok kisérnek vizszintesen teljes képernyön.Ez minden bekapcs igy van kb 1 perc alatt történik,a kép nem megy össze.Ilyenkor mi lehet a hiba oka? A vezérelhetetlenség most is ugyan ugy fent áll,és a standby sem világit. A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2015
Nyilván a vezérlő nem kapja meg valamelyik tápfeszültségét, az 5V-ot vagy a 3,3V-ot.
Mármint az ic amit cseréltem?Bocsánat ha hülyeséget kérezek!
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2015
Az a vezérlő, amire a készenléti LED meg a távirányító vevője is csatlakozik. Tehát az "agy" nem kapja meg a feszültségeit.
Szia! Elnézésed kérem, hogy ilyen soká írok!
Tüzetesebben átvizsgáltam a TV-t és egy árva potit se találtam a nyákon. Gondolom így nincs lehetőség manuális úton megoldani a kép széphangzását?
Szervizmenüben lehet állítani a kép méretén, ha nincs trimmer a lapon. Persze az állítás előtt érdemes kigyomlálni a függőleges eltérítés végfokozatának elkóit.
Oké, egy TDA8356 van benne, megnézem a közelében található elkok állapotát ESR mérővel. Aztán írok mi lett az eredmény.
Sziasztok!
Segítségeteket kérném. Van egy Thomson TV-m (21MT15CL) az a gond vele, hogy mikor emelni akarom a hangerőt, a hangerőszabályozó csuszkát/ikont úgyan kiteszi a TV, de viszont nem emelkedik a hangerő, hanem a nullán van. Próbáltam a távirányitóval is és a TV-n lévő gombokkal is, a némítógombbal, sőt a TV menüjén belül is megpróbáltam átállítani de sehogysem megy! A TV-t már szétszedtem, kitakaritottam a gomboknál, hogy esetleg az-e a rossz, de így se működik. gondolom akkor valahol máshol van a hiba, mert ugye ha a tv-n a gombot megnyomom az az azért működik, tehát a hangcsúszkát kiteszi csak nem emelkedik a hangerő. nem jó hang nélkül TV-t nézni szóval én nem tudom hogy mi lehet a gond, kérlek segítsetek hogy hol keressem a hibát. Szívesen várom a tippeket és a segítségeket. Köszönöm A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2015
Letöltöttem innét a service manuált, de ezt a .bin filet mivel lehet megnyitni?
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2015
Átnéztem az elkokat, de az összes kapacitása és ERS értéke is rendben volt.
Viszont találtam hibásnak tűnő forrpontot az az elterítő IC lábain. Azokat átforrasztottam, most olyat csinál, hogy bejön a kép, és rögtön elkezd szétnyúlni minden irányban, utána villan egyet, és ismét előröl. Van valami ötleted, mi lehet még a hiba az elkokon kívül?
Az nem a szervizmanuál, hanem EEPROM-tartalom. Szervizleírást sassziszám alapján keress.
Nem, az egyik kondi lesántult..
Most rendesen beforrasztottam ugyan az a helyzet, mint eddig. A készülékhez nincs távirányítom, így is van esélyem valahogy belépni a szerviz menübe? Csak az a kis képhiba eltűnne fentről és nyert ügyem lenne.
A belépéshez és navigáláshoz távirányító kell. Valahonnan szerezz egyet.
Van egy URC22C-15 távirányítóm. Erre úgy ahogy reagál, esetleg ezzel nem lehetne? Ha nem akkor ez egyelőre elnapolt ügy.
Próbáld ki a szervizmanuál leírása alapján!
Sziasztok!
A segitségeteket kérem. Van egy Beko BKL-19LW-C60B lcd tv-m, ami működik normálisan addig, amig nem váltok csatornát, ilyenkor a kép sötét marad a hang halkan hallatszik és 3-4 mp után stby-ba kapcsol. Hogyha újra bekapcsolom működik, mig nem váltok csatornát, ekkor ugyanúgy stby-ba kapcsol. A kérdésem, ha kicserélem az elkókat a primer és szekunder oldalon, várható javulás, vagy nem érdemes vele bajlódni. A válaszokat előre is köszönöm.
Ne csak kitakarítani kell a gombokat, hanem kicserélni mert valószínű azok rosszak..........
csferi
szia!
Nem mindig tudok itt lenni azért reagálok késöbb.Letöltöttem a szervizmanuált igaz a sassziszám nem ugyan az mint ami ebben van,de ugy nézem az utolsoval egyezik a panel.Ez alapján tudnál segiteni hogy miért nem kapja meg az "agy" a feszültségeket? A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2015
Sziasztok
Van egy LG tv beko elektronik A99.190-18 sasszi alaplappal. A kep el van jobb oldalon folyva. A kepcsohibas lehet?
Állíts a G2 (Screen) potméteren, ami a sortrafón van.
A G2 állítás után a kep becsikozodik
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2015
Nem tudom a potival ugy beallitani hogy a kontraszt helyen legyen , hamarabb csikozkdik mint ahogy helyre allna. Viszont szejelebb tudom huzni a kepet akkor a jelenseg megszunik de a sarkok homalyosak lesznek, es nem tudom elesiteni.
Na most az élességgel van baj vagy a kék színzavarral a jobb oldalon. Mert ha az élesség a gyenge, akkor a felső potit kell állítani.
Sziasztok!
Van egy LG 42" lcd tv, kijelző hibával. Semmi más baja nincs azon kívül, hogy kitisztítottam a képernyő mögött, mert porosodott. Összerakás után a képernyő felső harmada tökéletesen működött, az alsó kétharmada pedig teljesen sötét maradt. A panelra csatlakozásnál átnéztem,de nem találtam a hibát. Ha van valakinek ötlete a javításra szívesen várom. Ha esetleg úgy döntenék, hogy inkább eladom, mit lehet kérni érte? A hozzászólásokat előre is köszönöm.
Mindket jelenseg zavaro, de mar nem tudom jobban elesiteni a potival.Es most nezem a bal felso sarokban is van egy halvany kek folt.
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2015
én is gondoltam arra, hogy cserélni kellene. na de ha tényleg rossz lenne, akkor miért reagál a megnyomásakor, tehát akkor miért teszi ki a hangerő ikont?! nem lehet hogy a lapkakészleten (amin ugye rajta van) valami kiéghetett?
Sziasztok. Nagymuterék rég LG tv-je rosszalkodik ebben kérnék segítséget . A tv működik , de a kép és az OSD menű megjelenésénél képi zavar van ,cikcakban elmosódnak a betük az OSD-n . Pár másodpecenként helyrejön ,majd ismét rossz. Mint ha valami bezavarná . Forponthibát kerestem ,de nem találtam , primeroldali nagykondit kicseréltem . Viszont észrevettem amikor hibás a kép a tápegység oldalról a zugás megváltozik mint ha terhelődne a táp.
Előre is köszönöm a tanácsokat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |