Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi / WLAN alapkérdések
 
Témaindító: Tomszy, idő: Aug 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   31 / 64
(#) tiva77 válasza Johnycorp hozzászólására (») Feb 9, 2015 /
 
szia

A két modem LAN-LAN porton keresztül van összekötve.
DHCP a TP-Linken ki van kapcsolva, a ZTE be van kapcsolva.
A Tp-Linken be van kapcsolva a WDS.

A ZTE ip címe 192.168.1.254 , a TP-Linknek pedig a 192.168.1.1 et adtam meg.

Akkor megprobálom másik ip címmel is.

üdv: Tivadar
(#) tiva77 válasza kitartás hozzászólására (») Feb 9, 2015 /
 
Az ip címet a fő router ossza ki.(vagyis annak kéne) Az alrouter jelen esetben a Tp-Link WDS üzemmódban van.
(#) Johnycorp válasza tiva77 hozzászólására (») Feb 9, 2015 /
 
Milyen típusú a ZTE modem?
Biztos, hogy 192.1681.254 az IP címe? Ott be tudsz lépni az adminisztrációba?
Ha vezetéken csatlakozol a ZTE másik szabad portjába (amennyiben van) majd a TP-Link másik LAN portjába mindkét esetben kapsz IP címet és van internet?
(#) tiva77 válasza Johnycorp hozzászólására (») Feb 9, 2015 /
 
Az ip cím az biztos . Vezetékkel is össze van kötve a LAN-LAN. Nincs így sem internet.
(#) Johnycorp válasza tiva77 hozzászólására (») Feb 9, 2015 /
 
Próbáltad azt, hogy számítógépet vezetékesen csatlakoztatsz a modembe vagy a TP-Linkbe?
(#) kitartás válasza tiva77 hozzászólására (») Feb 9, 2015 /
 
Régebben voltak olyan routerek, amik "nem engedték tovább a dhcpt". Pl a tplinkek. Ilyenkor szoktunk AP beépíteni. A mostaniakat nem ismerem.
(#) Johnycorp válasza kitartás hozzászólására (») Feb 9, 2015 /
 
Elméletileg a mostani TP-Link eszközökön ez működik.
Én már több típuson alkalmaztam. egyik LAN-ba bejön a hálózat, a többi LAN porton és a WI-FI-n szépen szétdobja a modem felől jövő DHCP-t és az internetet is.
(#) tiva77 válasza Johnycorp hozzászólására (») Feb 9, 2015 /
 
A ZTE-n van kábelen net, viszont a Tp-Linken nincsen.
(#) tiva77 hozzászólása Feb 9, 2015 /
 
A modem pontos típusa ZTE ZXV10 H201.
(#) Massawa hozzászólása Feb 9, 2015 /
 
Egy érdekes jelenség van minálunk. Van egy WLAN modem és 2 repeater. Egy sereg berendezés van a hálozaton ( meg van drotos Gbites hálozat is).
A WLANon az Ipadek meg a 2 nyomtato gond nélkül megy ( az egyik nyomtato néha el-, eltünik, de ujrainditva azonnal megjelenik. Egy W7-s notebook néha kijelzi, hogy IP konfliktus van ( holott minden DHCP), de pár perc mulva összekapcsolodik. A két legujabb márkás notebook (W8.1) viszont igen gyakran elveszti a kapcsolatot ( a gépek majdnem egymás mellett vannak néhány méterre a repeatertöl. Az egyik w8.1-s gyakran percekig képtelen összekapcsolodni. A jel igen erös, és mégsem jo a gépnek. Söt egy idö mulva fel is adja a probálkozást. Manuális kézi keresésre viszont megtalálja és müködik. Ez a gép az egyik WIFI nyomtatot is képtelen megtalálni, a többi gép látja.
Mit kéne vagy lehetne átállitani? ( gondoltam, hogy a fix gépeknek fix IP-t adnák vagy legalább felvenném a listára, de még nem probáltam. A két w8.1 gép vadonatuj még garanciában vannak.
(#) kadarist válasza Massawa hozzászólására (») Feb 9, 2015 /
 
Szia!
Használj több rádiócsatornát úgy, hogy az átjátszók más-más frekvencián dolgozzanak.
(#) Massawa válasza kadarist hozzászólására (») Feb 9, 2015 /
 
Azok automatikus beállitással mennek és ahogy néztem 3-4 csatornát használnak, de majd még megnézem.
(#) kitartás válasza Massawa hozzászólására (») Feb 9, 2015 /
 
Ha egy sereg készülék van a hálózatodon és a hálózat egyenrangú akkor elképzelhető, hogy a különböző win verziók "harcolnak" a főtallózó szerepért.
(#) Massawa válasza kitartás hozzászólására (») Feb 9, 2015 /
 
Nekem is ez az erzésem, de nem tudom, hogyan lehetne ezt kezelni. A WLAN-n ha jol számolom 9-10 gép van, ipadek, okos telefonok 2 w8.1-s PC, 1 W7-s meg egy WXp, 2 nyomtato. A gond valoban csak a W8.1-s gépekkel van. A kábeles LANon kb ugyanennyi gép van, de azok mind mennek.
(#) Longa György hozzászólása Feb 9, 2015 /
 
Sziasztok.Van egy DS-link 300N routerem.Az lenne a kérdésem hogy lehet-e wifi vevőként használni?
(#) Joe_001 válasza Longa György hozzászólására (») Feb 9, 2015 /
 
Üdv!
Van bridge üzemmódja, az arra való.
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2015
(#) Longa György hozzászólása Feb 9, 2015 /
 
Köszike.
(#) kitartás válasza Massawa hozzászólására (») Feb 10, 2015 /
 
A samba server konfig lehetőségei között szerepel egy os level beállítás, ha ezt 62 nél nagyobbra állítottam akkor a samba "leverte" a win 2000 servert is. Lehet, hogy a win registry beállítási lehetőségei közt is van ilyen. Így egy mindig a hálózaton lógó gépet fel lehetne "tuningolni" a w8.1 fölé. Ha ez nem megy akkor összeguberálsz egy p4 szintű gépet monitor meg egyéb sallang nélkül és egy samba beállítása megoldhatja a problémát.
(#) Massawa válasza kitartás hozzászólására (») Feb 10, 2015 /
 
Kösz.

Forditsd le ezt valami érthetöbb szövegre, mert sajnos halvány fogalmam sincs ezekröl samba serverekröl. Elöfordulhat nálam is ilyesmi? Eddig még nem futottam vele össze pedig már jo 10-15 éve van hálozat a házunkban.
(#) kitartás válasza Massawa hozzászólására (») Feb 10, 2015 /
 
A samba a linux (unix solaris bsd) rendszerek file és nyomtató megosztása, nagyon jól konfigurálható hozzáféréssel. Beállítástól függően lehet akár win tartományvezérlő is. A neten elég sok és részletes input található. Azért bátorkodtam ez javasolni, mivel régen nekem is voltak hasonló problémáim vegyes (akkoriban win98, win2000 és winxp) hálózatokon. Akkoriban a lapi (főnöki winxp) többnyire a drót végére csatlakozott nem a wifire, de ugyanezt a hibajelenséget produkálta.
(#) Johnycorp válasza tiva77 hozzászólására (») Feb 10, 2015 /
 
Jól olvastam feljebb, hogy a TP-Link routert próbáltad máshol is az itt alkalmazott módszerrel bekötni?
Akkor ott működött?
(#) tiva77 válasza Johnycorp hozzászólására (») Feb 10, 2015 /
 
Igen máshol próbáltam , szintén telecomos nettel, de ott Speedport típusu modem van. Ugyanezzekkel a beállításokkal tökéletesen müködött.
(#) nedudgi válasza tiva77 hozzászólására (») Feb 10, 2015 /
 
A routerek funkcióját próbáltad felcserélni? A szoftverük naprakész?
(#) tiva77 válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 10, 2015 /
 
Úgy érted hogy a telecomos ZTE legyen az al a Tp-Link pedig a fő router. Ezt a felállást meg nem próbáltam.Meg fogom így is próbálni.
(#) VIM válasza Joe_001 hozzászólására (») Feb 10, 2015 /
 
Szia! Megszületett az eredmény és a kábeles rendszerbe közbeiktatott koax elosztó-ban volt forrasztási hiba, ami ezt eredményezte. Erre nekem kellett rájönnöm, mert a szoftverfrissítések sem vezettek eredményre és a gyári értékek visszaállítása sem volt elegendő. Fogalmam sincs, hogy hogyan függ össze a vezeték nélküli hálózati kapcsolat az RF bemeneti kontakt hibával, mert miután kicseréltem ezt az osztót, minden tökéletes lett. Talán ott lehet a kutya elásva, hogy a kábeles csatlakozási opció kiválasztásával a bemeneti szint kontrollja tette függővé az elérhetőséget ami ez esetben instabil volt és hol elérhető volt, hol nem a wifis csatlakozás. Minden esetre tanulságos lett számomra ez a dolog. Ha a "családtagok " nem panaszkodnak a takarítás utáni minőségromlásról az egyes csatornáknál a leosztott tv-knél, talán még később jövök rá a hiba okára. Minden esetre köszönöm a segítő hsz-t.
(#) bibiq hozzászólása Feb 15, 2015 /
 
Üdv Mindenkinek!
Az otthoni internetszolgáltatást kábelmodemen keresztül kapom(invitel). A napokban megszűnt az internet elérésem! Az érdekesség az,hogy ha közvetlenül a hálókártyába van a kábel bedugva, akkor a Pc-n a szokásos " hálózati kábel nincs bedugva" hibaüzenet fogad ,ha viszont a hálókártya és a Pc közé iktatok egy wifi routert ,akkor megszűnik a hiba és van Net elérésem!
Próbáltam másik hálókártyával is, a tünet ugyan az ! A szolgáltató szerint minden rendben,viszont router nélkül, közvetlenül csatlakoztatva nincs kapcsolatom! Találkoztatok-e hasonló problémával,ill mit javasoltok a hiba megoldására?
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2015
(#) kendre256 válasza bibiq hozzászólására (») Feb 15, 2015 /
 
Vagy kétszer találkoztam ilyen esettel, akkor, ha hosszú kábel volt (10-15m) a két port között. "Elgyengült" a port... Rövid kábellel volt kapcsolat, hosszúval nem. Ugyanarra a hosszú kábelre egy másik (utólag beépített) ethernet kártyát csatlakozatva jó lett. Valószínűleg villámcsapás késői utóhatása volt. (Volt olyan, hogy villámcsapás miatt tönkrement a 20 méteres kábel egyik végén lévő router, a másik végén lévő pc alaplapi ethernet port jópár hónappal később. Csodálkoztam is, hogy nem egyszerre mentek tönkre, mert általában úgy szoktak...)
Természetesen lehet más ok is, pl megszakadt az egyik ér, és a port nem tud duplexből átváltani szimplexbe, a közberakott router meg igen..
(#) bibiq válasza kendre256 hozzászólására (») Feb 15, 2015 /
 
Köszönöm a válaszodat! A villámcsapás már volt a hálózaton kb 4 hónapja! A modem 'megúszta' de a hálókártya és a router elúszott akkor ! Ez a hiba egy forgalom korlátozás után jött elő (késői befizetés miatt ! A kábelek kb 80 cm-sek . Van valami javaslat a megoldásra?
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2015
(#) kendre256 válasza bibiq hozzászólására (») Feb 15, 2015 /
 
Az ethernet port mellett lévő ledek sem világítanak olyankor, mikor azt írja, hogy "A hálózati kábel nincs bedugva"? Ha nem világítanak, akkor kártya (port) hiba gyanús, ha világítanak, akkor szoftverhiba gyanú van.
Ezt a hibaüzenetet adja a gép akkor, ha tényleg nincs bedugva, ha be van, de a port hibás, vagy ethernet driver hiba van, vagy ha a Windowsban elhalt valami.
Meg lehet nézni, hogy más géppel (notebookkal) is ugyanezt csinálja-e.
Lehet új ethernet kártyát is belerakni a gépbe, ha van, és megnézni, hogy változik-e a dolog.
Azt meg lehet még próbálni, hogy eltávolítani az ethernet csatolót, majd hagyni, hogy egy bekapcsolás után a Windows feltelepítse. Ez kockázatos lehet, ha nem egy általános kártya van benne, amit felismer a Windows, hanem telepítő CD-s, és már nincs meg a telepítő CD...
Nem valószínű, hogy a hiba a forgalomkorlátozással van összefüggésben, azt gondolom nem a kábelmodemben végzik, hanem központilag (bár nem ismerem az Invitel rendszerét...)
(#) bibiq válasza kendre256 hozzászólására (») Feb 15, 2015 /
 
A kártya led-je "szinkronban" világít a modem 'Link' feliratú Led-ével . Az is érdekes ,hogy a letöltésem eléri a 10x-es értéket az "előzőhöz" képest! Gondolom, majd lecsökken a normális értékre -sajnos.Számomra ez is érdekes.....Meg fogom tenni a javasoltakat és tájékoztatlak az eredményről! Köszönöm a segítséget!
Következő: »»   31 / 64
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem