Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Köszönöm! Ennek is megcsinálom a fóliát, aztán mehet az anyagbeszerzés Ugye nem baj,hogy zargatlak ilyenekkel? Szép estét!
Sziasztok! Adott egy HERTZ H210 - es típusú autos erősítő! Elfüstölt benne pár ellenállás egy tranzisztor meg két kondi! Kicserélésük után az erősítő bekapcsol világít a piros led , de mikor átkapcsolna (piros led elalszik , és egy zöld felvillan) akkor egy pillanatra szól a mélyláda , de aztán egyből visszakapcsol és csak a piros led világít újra , és ez ismétlődik ! Tehát az erősítő probálkozik átkapcsolni , de abban a pillanatban visszakapcsol . Mi lehet a probléma ? Mivel probálkozzak?
Én a végtranzisztorokat mérném végig első nekifutásra. Mivel, ha hang jön ki az erősítőből akkor a táp az jó lehet.
Üdv.
TELETON A 660 Nyákhoz kéne segítség. Az ellenállásokat kivágták. Ezeket szeretném visszarakni. Mégpedig: R641, R649, R647, R648, R644, R646, R650, R642, R653, R651, R652 Valaki tudna mellékelni egy képet, vagy ellenállás értékeket?
Sziasztok! A bekarikázott rész a kimeneti zobelt képezi?Esetleg érdemes e változtatni az értékeken befolyásol e valami a hangzásban?
Igen, az.
1/(2πxRxC) törésponti frekin vágja a kimeneti frekit. Szerintem nem hallod, bár vannak akik hallani vélik a hatását.
Nem vág az semmit, hanem az általad leírt törésponti frekvencia felett 4,7 ohmmal van terhelve az erősítő. Én sem hallom... De egyes esetekben gerjedés ellen is jó.
Sziasztok,az INKEL MA-620 végfokom ami eddig elég brutális módon melegedett,sokat olvastam utána mindenhol,és egyértelműen sok embernél ez probléma.Láttam erre megoldást is,de nem akartam a panelt bántani,gondoltam egy merészet és 2x85vDc helyett kapott egy 660w os 2x70vDc trafót,és láss csodát,eltűnt a melegedés,sinussal alig bírtam felfűteni a bordát.
Én gondolom hogy nagyon sok 2 pár tranzisztorra a 2x85vDc,és mint lejjebb írtam szerintem sokszor volt közel a hőmegfutáshoz a tranzisztor.Majd ráégett az ujjam miközben figyeltem őket. De remélem így megoldódott a probléma. A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2015
Ha kötnél rá hangsugárzót és kábelestől megmérnéd az impedanciamenetét, lehetne rajta finomítani. Az volna a cél, hogy a kimenő áram kevésbé függjön a frekvenciától. A hangszórók első-sorban induktív jellege miatt szükség lehet rá.
Azt a szerepét, hogy magasabb frekvencián ne maradjon terheletlen az erősítő, ami gerjedés forrás, széles értékhatárok között is biztosítani tudja.
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget, meglett a "bűnös", az MC4558 műveleti erősítő egyik ága ment tönkre. Kicseréltem, működik tovább.
Igen a terhelésre gondoltam hogy egyáltalán az ott a zobel szerepét tölti e be.Terheléssel az én műszerezettségemmel elég nehézkes lenne az impedancia menet változását figyelni különböző frekiken,itt max vaktában tudok kísérletezgetni hogy mi az ami nekem tetszik és így csereberélni az r c tagokat,oszcilloszkóp labortáp,és jelgenerátor hiányában ezt aligha fogom tudni kikísérletezni, viszont a bemenetnél még esetleg lehet finomítani.De nekem már így is tetszik a hangja és a dfinamikája ha ez így marad majd ha megjött az anyag és bedobozolom a másik felét is több mint boldog leszek.
Sziasztok!
Pár kérdésem lenne a mellékelt képen látható HEKIT 016 2 X 20 wattos erősítőt illetően: Azt írják,hogy 12 V-on max 5A-t veszfel, van nekem egy bontott PC tápom ami 12 V-on 16A-t bír (legalábbis papíron) használhatom-e hozzá ? A kimeneten teljes kivezérlésnél kb. mekkora feszültség mérhető ? Tud-e a sinuson kívül négyszög és háromszög jelalakot is erősíteni ? Kb. mekkora frekvenciatartományt visz át ? Ha teszemfel nem hangszórót hanem pl. légmagos tekercset (mágneses mező létrehozásához) kötnék rá akkor mit kell nézni az Ohmot vagy a µHenry-t ? Köszönöm
A pc tápot nem igazán ajánlom,nem arra lett tervezve,szűretlensége miatt.
Köszönöm válaszod.
Esetleg nem tudsz arra valamit, hogy hogyan lehetne ezen a szűretlenségen javítani ? Úgy tudom (lehet,hogy rosszul), hogy ezekben a tápokban is valamilyen szinten van szűrő csak hát nem olyan komoly. Gondolok itt kondi csere nagyobbra vagy egyéb. Ezek azért mégiscsak össze vannak rakva és talán? könnyebb rajtuk változtatni, mint egy teljesen újat összelegózni de ez csak egy gondolat. Meg hát az idő is, amit rá kell fordítani. Esetleg márkásabb tápok szóba jöhetnek? A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2015
Szia! Ejthetnél pár szót az alkalmazásról, mert könnyen félrevezetőek lehetnek a válaszok.
A 20W/4 ohm 9Vrms szinuszból származik, nem is merős a P=U2/R képlet? Bizonyos kompromisszumokkal tetszőleges jelalakot erősíthetsz vele. Az átvitel -3dB-es töréspontjai 40Hz illetve 20kHz-re esnek. A terhelés reaktanciáját (látszólagos ellenállását) kell kiszámolni. A PC táp 12V-jában nem látok kivetni valót. Szűrés igény szerint fejleszthető.
Hallgass Reloopra,a pc táp is jó lesz
Röviden kb.arról lenne szó, hogy a Z-Amplifier-hez (www.zappkit.com) hasonló erősítőt szeretném helyettesíteni. Laptop / Okostelefon generál egy Rife (gyógyító) frekvenciát, amit az erősítő felerősít és a kimenetére testelektródákat (marok,talp stb.) kötünk esetleg hangszóróba vagy pulzáló mágneses terű matracokba vezetjük, mint pl.(Magneter.Bemer,Impulser,Sentiplus,Osteomat,Biomer magmax).Ebből a Z-Amplifierből nem nézek ki sokat,inkább olyan zsebhokinak való és a matracok közül is csak a Bemer emelkedik ki de az milliókat kóstál.
Ez a változat inkább csak a mobilitása miatt érdekel, ha beválik.Amúgy erősítőnek van egy Harman Kardon AVR 445-ösöm az egyenlőre megteszi csak elég nehéz cipelni,itthonra viszont tökéletes. De mit jelent az az adatlapján, hogy : Forgatási sebesség 40V / JIS ? http://gyogyitorezgesek.hupont.hu/ Melléklet Rife frekvenciák A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2015
Így már teljesen világos. Elektródák, vagy tekercsek használata esetén célszerű 4 ohm soros ellenállást beiktatni, amin jelentéktelen feszültségesés várható, viszont megóvja az IC-t a túlterheléstől.
Ez a forgatási sebesség minek az adatlapján szerepel?
Köszönöm a választ.
A forgatási sebességet a HK AVR 445 adatlapján olvastam lásd. a mellékelt képen.
Hello!
Volt pár percem ismét foglalkozni vele, igaz még mindíg műszer nélkül. Amit kiderítettem, ez német model a szervízkönyv alapján. Nincs rajta bemeneti feszültségválasztó. Bekarikáztam a nyákrajzon mely kimenetek vannak nálam a trafón. kék-fehér 220AC piros-fekete kék-narancs barna-barna Hőbiztosítónak nyoma sincs. (Ugyanaz a manual, csak egy oldallal fenntebb.) A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2015
Megkönnyeztem ezt a slew rate fordítást
A ji pedig a görög mű (mikro). - megyek papírzsepiért... A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2015
És tényleg, hú de durva ez a fordító nem is figyeltem, hogy ez Gugli.
Szerencsére nem mindent fordít le. A múltkor pl. azt szerettem volna tudni, hogy mi az az electrifier annyit sejtek hogy valami elektronikus kütyü, mint a zapper (talán frekvencia generátor) de ezt azóta sem sikerült megtudnom. Kéne már egy műszaki szótár.
Sziasztok készül a legújabb végfokom,lassan de haladok
Ügyes vagy! Mekkora lesz a teljesítménye? Amúgy mi ez Módosíott ST150?
Igen a módosított,elvileg 400w körül tud/oldal,de most csak 230w a kicsi trafók miatt.Legalább nem melegszik majd
Sziasztok, ma szinte befejeztem a végfokot,sajna még koppgátlóm nincsen azt még csinálnom kell.A hosszú piros vezetékek azok a kimenetek,nem tudom hol lesz a védelem még benne ezért a próba erejéig hosszún hagytam őket.Kellett betennem lágy-indítót,mert csapdosta a 2db toroid a megszakítót.Nagyobb toroidok kellenének bele,de 204w igy is tud kimérve,a sinus töréséig.
És persze a jó öreg ST.tunning panelok benne.És persze teljesen alapzaj mentes.
Sziasztok!
Kérdésem lenne egy olyan végfokkal kapcsolatba, amivel már vagy 2 éve foglalkoztatok ebben a topikban, konkrétan ez a baji elektronikás 400W-os MOS-fetes erősítő volna. Azt akarom kérdezni, hogy ha megtoldanám 2 pár azaz 2-2 fettel még ezt a kapcsolást, meg ellenállásokkal, illetve kicserélném a meghajtó tranyókat erősebbekre, akkor vajon le lehetne-e illeszteni 2 ohm-ra ezt a végfokot? (Ha igen, akkor tutira mennék és nem csak 2 pár fettel, hanem 3 pár fettel egészíteném ki, a biztonság kedvéért.) A második kérdésem, hogy szerintetek kellene-e mást is cserélni? (4 pár fettel (8db-bal) megépítettem már ezt a kapcsit, működött, már eladtam, de 2 ohm-ra nem illesztettem le sosem, meg nem mertem.) A harmadik dolog: más tranyós erősítőbe szokott lenni egy ilyen kb 30 menetes légmagos tekercs, párhuzamosan vele 1 pár wattos, pár ohmos ellenállás (régen tudtam minek van benne), fetes erősítőbe az nem kell? Köszi a válaszokat előre is!
Szia! Két nappal ezelőtt is szóba került, érdemes elolvasnod a korábbi bejegyzéseket.
A válaszhoz még egy alapvető információra volna szükség, hány voltról tervezed táplálni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |