Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sima autó akku töltőm sincs, úgyhogy venni kell töltőt.
Hali. Szükségem lenne egy biztos válaszra. Kb értem is, meg a fordító is lefordítja, de biztos ami biztos:
Idézet: „pin 59 removed,pin 7 removed + jumped to pin 8 of eeprom” Az 59es pint eltávolítani, és az eeprom 7es lábát is eltávolítani a nyákról, és rákötni a 8as lábára. Igaz?
Vegyél olyan kábelt amilyet a képen csatoltam.
Vegyél két RCA-t, egyik a piros meleg erű kábelfélre megy, másik a fehér meleg erű kábelfélre megy. Az árnyékoló harisnyák az RCA dugó árnyékolóserlegére csatlakoznak, a belső (meleg) erek a középső érintkezőre. A jack oldalon mindkét kábelfél árnyékoló harisnyája a csatlakozó testét is képező érintkezőre csatlakozik, és mindkét kábelfél belső (meleg) ere a "hegy" kivezetésre csatlakozik. Nem tudom mennyire sikerült érthetően leírni. Biztos vagy benne, hogy a hangkártya bemeneti érzékenysége képes a mikrofon jelet megfelelő szintre erősíteni?
Magyarul a mondatrészlet:
...59-es láb eltávolítva, 7-es láb eltávolítva, és az EEPROM 8-as lábára kötve...
Üdv! Kipróbáltam a helit a 3.7v 100mAh akkuval, az eredmény: csak a hátsó rotor forog, a főrotor bekapcsolására leold a relé..gondolom nem tud az akku hirtelen nagy teljesítményt leadni. Lefagyasztottam a gyári akkut, majd kiengedés után felraktam tölteni pár percre, majd aceton szag jött ki a gépből úgyhogy ki is tettem az erkélyre, hagytam hűlni, akkut gyorsan kivettem fogóval lecsíptem és pihen továbbra is az erkélyen, az eredeti duplájára hízott meg...
Projekt függesztve
Miért ítélted fagyhalálra szegény akkut? A lítium akkumulátorok legnagyobb ellensége a fagy...
Rosszabb már nem lehet alapon: kb 5sec ideig tudta a levegőben tartani.
Olyan helyeken keresgélj, ahol vagy mozog (csatlakozó, kapcsoló, vezeték, vagy nagy alkatrész). Vagy ahol "nem fényes" a forrasztás,vagy mozog az alkatrész...
Sziasztok! Nagyon jó kérdésem van. Van egy erős trafóm, sorba kötöttem vele egy 60W-os izzót, így ad a szekunderén pontosan 24V-ot (terheletlenül 28V). Ez így tök jó, csak nagy az izzó és világít... Le lehet cserélni egy ellenállásra vagy kondira? Ha igen, mekkorára?
A teljesítménybeli dolgokkal nagyjából tisztában vagyok, csak nem akarok helyből hülyeséget csinálni. A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2015
Fűteni fog az is, és könnyebb hozzányúlni, mert nem világít. Ha van hely a vas, és a tekercs közt, tekerj (fűzz be) rá pár(×10) menetet sorosan a primerrel, megváltozik az áttétel. Mekkora a trafó? Kép, méretek?
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2015
Nem lenne egyszerűbb letekerni a szekunderből valamennyit? Ez általában könnyen kivitelezhető, így még energiatakarékosabb is.
Lehet ellenállást is rakni oda, de valószínűleg nagy fog kelleni. Méréssel és számolással meg lehet állapítani, mekkora értékű és teljesítményű ellenállat kell.
A primerje 2 db 190V-os tekercs (speckó nagy trafó), ezek vannak párhuzamosítva és így lesz a szekunderen a megfelelő feszültség, ha ott az izzó is. Kicsit búg, de nem melegszik. Inkább rátekerni kéne a primerre, de inkább a megtáplált áramkörrel szeretnék foglalkozni. Kondival kötöttem már LED-et 230V-ra, de annak kis teljesítményfelvétele van. Ellenállással már nagy lenne. Itt is kondit szeretnék inkább alkalmazni, csak nem tudom, bírná-e a terhelést. Egy forrasztóállomást hajtok vele, komolyabb áramfelvétel van.
Új fejlemény, hogy amikor terhelve van a trafó, vele együtt a primer soros izzó is, akkor az izzón annyi feszültség elveszik, hogy a szekunderen csak 15V marad 22 helyett. Izzó nélkül a feszültség jóval magasabb a megengedettnél (~32V). Tudnátok mutatni regulátort váltófeszre?
Bocs, ha hülyeséget kérdezek, ismeretlen terület ez nekem.
Szia! Az eddig ismertetett két primer és egy szekunderen kívül rendelkezik még valamilyen tekerccsel ez a transzformátor?
Nem. Most készülök 32V szekunder feszültséggel meghajtani a pákát. Ne tegyem? Elvileg fűtés közben 30 alá esik, ami már majdnem 24...
Roppant kellemetlen kimenetele is lehet kísérletnek. Hány wattos a páka?
Nem ismerem sajnos, de kiszámolható, 80W-tal kezdene fűteni. Van hozzá szabályzó elektronika?
Van, de fűtés közben akkor is 80W lenne. Inkább nem próbálom ki, köszi. Nem tudod, hogy tudnék ebből a 32Vac-ből 24-et csinálni? Találtam már egy triakos kapcsolást, de arról se tudom, hogy pontosan hogy működik. Bővebben: Link
És triakom sincs itthon.
Jó irányba tapogatózol, fázishasításnak hívják. Valami képet mutathatnál a trafódról, azután el kéne vonulni valamely célirányos témába innen a Kezdő kérdésekből!
A fázishasítást ismerem, csak nem tudtam, hogy ez az. A másik pákám ilyen, csak 230V-tal csinálja.
Linkeld be ezt a képet a trafós témába. Bízom benne ott útbaigazítanak a kollégák hogyan lesz ebből korrekt 24V-os.
Volt már ott ez a trafó, granpa segített megállapítani, jó lesz-e a célra. Holnap építek fázishasogatót, meglátásom szerint az jó lesz. Köszönöm a segítséget!
A legegyszerűbb ha egy mezei diódát sorba kötsz a váltó 32 v meg páka közé, lesz egy kb 30w-os műszerészpákád.( Én a 220-as 60w-osokat szoktam így bekötni, megtízszereződik a fűtőszál élettartama)
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2015
Ez hasznos infó, köszi! Ha fel tud melegedni 340 fokra, még örülni is fogok.
Nem tudnám levágni a szinusz "tetejét" és "alját" két zenerrel?
Nem érdemes. Akkor már inkább egy megfelelően méretezett, a pákával sorbakötött villanykörte, ha van kéznél 6V 15W, talán jó lehet.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2015
Sziasztok. Van egy ilyen relém: Omron G2RL-2 12V. Ez 2 áramkörös, és elvileg 250VAC mellett 8A-t tud kapcsolni. Ha összekötöm a 2 áramkört (hogy 1 áramkörös legyen), akkor bír 16A-t?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |