Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Az is bírja 30V-ig. Más?
Még talán ez, de ha jól látom, ez is bírja. Más már ezen a "nyers" tápvonalon nincsen.
Önmagában minek lenne, ezzel valamit kapcsolnak!
Jogos. Az egyik drain a nyers tápon van, a másik pedig egy tekerccsel csatlakozik a központi egységhez, de arra hűtőborda van ragasztva, nem látom mi az. A gate-ek és a source-ok pedig az RT9206-ra mennek.
Hali. Lenne egy kérdésem, amit nem tudok hova tenni, mivel szinte magam sem tudom hogy mit is akarok pontosan...
Egy ismerősöm mondta régen, hogy dolgozott mobil szervizben, és a telefonokat úgy javították, hogy betették valami kemenceszerűbe, hogy az megmelegítette az egészet, (persze csak a nyákot) és hogy már jó volt a teló....? Vagy egyszer láttam olyat neten, hogy a fickó a notebook alaplapját szó szerint sütőbe tette sütni... ?.. Mi az amit ilyenkor csinálnak?
A ROSH szabvány szerint ma már csak ólommentes forrasztóanyaggal dolgozhatnak a gyárak. Az ólommentes forrasztóón rideg, könnyen törik, reped. Amikor a kemencében felmelegítik a nyákot akkor megolvasszák a forrasztásokat és valójában újraforrasszák a nyákot ezzel javítják ki a kötési hibákat. Olyan mint amikor Te javítod ki a hideg kötéseket a nyákon, csak iparilag egyszerűbb egyszerre az összes forrasztást átforrasztani, mint megkeresni az a egy-kettő hibásat.
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2015
Van darlingtonom. Úgy érted a FET elé tegyem?
A másik ok, hogy a mobilokban többrétegű nyák van. Ha helyi hőkezelést, forrasztást alkalmazol, akkor a nyákban feszültség keletkezik, ennek hatására a belső, mondjuk 7. rétegben levő finom nyákrajzolatú vezeték megszakad. Nyilván nem ez a javítás módja. Ha előmelegítik, akkor a javítás helyén sokkal kisebb mechanikai feszültség keletkezik. És ne igazi többszáz fokos sütésre gondolj, csak óvatos előmelegítésre.
A darlington nem vált be...
Beírtam az értékeket az ellenállásokhoz. A gyakorlatban is úgy működik ahogy gondoltam. Valahogyan át lehetne alakítani átbillenősre minimális hiszterézissel, vagy marad az opamp/komparátor? A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2015
Szia,
Balra a tekercs felett a kondenzátor gyanúsan domborodik. Ha nem akarna indulni, nézd meg, van-e még kapacitása. (Ez nálam már sajnos az első rutinlépés gyanúsan nem induló eszközöknél.) Habár nagyobb tápfesszel lehet, hogy elmegy még egy ideig. A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2015
Helló! A kép csal valamennyit, semmi baja annak a kondinak, de volt egy, közvetlen a proci mellett, amit kicseréltem, mert az púposodott. Ha lesz időm, mindet ki fogom cserélni, de most úgy néz ki, már tegnap óta jól megy.
A tekercs melletti bizony púpos! Tessék cserélni, de a többi nem púposat is érdemes.
Sziasztok!
Szeretném megépíteni ezt az egyszerű, (neten talált) 12V-os sziréna kapcsolást, de nem értem hogy működik, ebben szeretnék segítséget kérni. Azt gondolom, hagy a tápfeszültég rákapcsolásakor C2 elkezd feltöltődni, közben a Q1 nyitva van, és C3 is töltődik. Az eredeti leírés csupán annyit tartalmazott, hogy "A kapcsolóval a szirénázás frekvencia változását lehet lelassítani." Azt értem, hogy ha az R8-on keresztül a Q1 kollektor áramának egy része "elfolyik", akkor a C3 lassabban töltődik fel. Itt azonban elakadtam, ha eddig egyáltalán jól gondolom. Mikor nyit ki aQ2, Mi a C1 szerepe, egyáltalán hogyan áll elő a hangfrekvenciás jel, és hogyan változik a frekvencia? Bocs a nagyon kezdő kérdésekért, nem csak konkrét válasznak, de útmutató linkeknek is örülök, szívesen olvasok, bár Ohm-tól, Kirchoff-tól és az alapkapcsolásoktól megpróbáltam kiindulni, de egyelőre áthidalhatatlan a szakadék.
Üdv!
Floppymeghajtó motorját megoldható hogy PIC segítségével vezéreljem? Arra gondoltam hogy 16F628 as egyik portját használnám hozzá, hogy 4 lábra NPN 4 lábra pedig PNP tranzisztor és ugye a megfelelő párosításban kapcsolnám őket? Ez szerintetek menne?
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a mellékelt képen a C2 kondi mekkora kell hogy legyen?
Szia!
Legyen 10nF, de ha nincs ilyen, akkor más közeli érték is jó.
Sziasztok! Adott egy eszköz, melynek a visszajelző ledje 3 állapotot jelöl. Az eszköz miléte ebből a szempontból szerintem lényegtelen.
Alap állapotban a led nem világít. Az első módban a led 10 sec-enként felvillan, a második módban 1sec-enként villan a led. Azt kellene figyelnem, és másik két leddel kijelezni, hogy milyen módban van, valamint, ezzel a két jellel majd még kell mást is kezdenem, mikrokontrollerrel. Az elnne a lényeg, hogy amint először felvillan a led, ne adjon jelet egyik kimenetre sem, de a második felvillanásnál már azon adjon jelet, amelyik a megfelelő módhoz tartozik. Az eszköz minden esetben az első móddal indul, és 30-35 perc után kapcsol át a második módba, vagy pár percen belül visszaáll alapállapotba. Tehát, szükségem lenne egy olyan áramkörre, ami akkor ad jelet, ha 10secenként kap impulzust, és egy akkor, ha 1 secenként. Gondolkodtam, hogyan lehetne megoldani monostabil multivibrátorral, de mikor elméletben összeraktam a kapcsolást, rájöttem, hogy valami kiegészítő áramkörre is szükség lesz, ugyanis, mód1-ben a mód2 led is fel fog villanni minden 10. másodpercben. Ez nem baj a visszajelző lednek, de a mikrokontroller programját megzavarja. Kérném, hogy aki tudna egy megoldást a problémémra, segítsen. Előre is ezer hála és köszönet. Üdv, Gábor.
Erre nem gondoltam. Annyira még nem ástam bele magamat az interruptokba, de most pótolom.
Akkor a telefon ,,tisztítását,, ezzel nem lehet megoldani mi?
Ha mondjuk bevágom egy tál higítóba az egész nyákot? Feloldaná mondjuk az oxidációkat nem? .... De mondjuk a műanyag csatlakozókat is..
A hígító pont az oxidációt nem oldaná fel, csak az érzékenyebb műanyag alkatrészeket. Ha a tisztítás a cél akkor tisztaszesz lehet a megoldás, valamikor régesrégen a digiális karórám esett bele (és keveredett 3 napot) vegyszerbe , ezután mikor előkerült tisztaszeszben átmostam megáztattam,kiszárítottam és azután még két évig használtam . DE te döntsd el hogy megmosod e a telót nekem nem volt vesztenivalóm...
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2015
üdv van egy akkumlátoros hang szórom ami nem szól. De ha a jack dugóról jövő jelet egyből összekapcsolom a hangszóró drótjaival akkor szól de csak halkan ebből gondolom hogy valami az erősítőjével van. De nem tudom hogy melyik alkatrész hibásodhatott meg.( itt egy kép a fehér-barna drót a hangszóró)
Mi a különbség a kerámia és a multilayer kondik között? Melyik a jobb?
Tegnap este megírtam egy programot hozzá, ma egész nap próbálgattam tökéletesíteni, de egyszerűen nem akar úgy működni, ahogy kellene. Többször kezdtem neki, midig más megközelítésből, de egyszerűen nem működik. A programot arduinora írom.
Lehet, hogy egyszerűbb lenne valami más megközelítésből, nem mikrokontrollerel?
Üdv mindenkinek!
Van egy Sony Ericsson MMR-70 típusú fm transmitterem, hogyan lehetne 10m től nagyobb távolságot (20-30m) áthidalni? Köszi előre is!
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy a képen látható relét ,hogyan lehet bekötni.Hűtőgép kompresszor indító relé.
Szia!
Van itt egy rajz. A szaggatott vonalak a védővezetők. Bővebben: Link. A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2015
Üdv. Azt szeretném kérdezni, hogy erősitőnél mit jelent a gerjedés és hogy lehet megszüntetni?
Szia felteszed a kódot amit írtál?
Igen.
Jelenleg, mivel rá volt kötve a két lcd, rajta is hagytam, debug céllal. A jelenelgi program, amit még most is tökéletesítgetek, ott tart, hogy amint jön impulzus, elindítja a számlálást, majd a következő impulzusra leállítja, és a két értéket megnézi, hogy melyik tartományba esik (A, B, semelyik). A probléma most az, hogy minden páros jelre számlál( egyre belép, kettőre kilép és értékel), és annak megfelelően állítja a kimenetet, és hogyha menetközben visszaáll alap állapotba, vagyis nem kap több jelet, akkor ha éppen számolja az időt, eléri a 12sec-et, akkor kikapcsolja a kimeneteket, jelezvén, hogy alap állapotban áll, de hogyha nem lépett be a második számlálásba, akkor nincs, ami leállítsa a kimenetet. A kód, ami jelenleg fut:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |